|
![]() |
#871 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Ako je radio nadoplatu za novu grafu onda treba insistirati na novoj garanciji jer to nije isto kao da su mu je dali u zamjenu već isti Bog ko da je tražio novčanu vrijednost za tu staru i dodao za novu. Ja ne bi odustao od garancije a ukoliko nedaju onda ih tražiš povrat love... |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Sapphire ATI HD3870 Ultimate se gasi...
S obzirom da neznam razlog restartanja,a probao sam dosta toga,molio bih za pomoc. Konkretno,prilikom surfanja netom se dogadja da se stranica zamrzne i nakon toga se racunalo restarta.Ali to se dogadja samo na netu,dok u radu sa windowsima i softwerom to nije napravila jos ni jednom.Temperatura kartice se krece od 41-45 stupnjeva u normalnom radu i okruzenju,tako da mislim da pregrijavane ne bi trebao biti uzrok.Hladnjak na njoj je pasivan,a u kucistu su 2 ventilatora zaduzena za izbacivanje topline iz kucista... Neznam vise sta bi moglo biti,pa ako ima dobra dusa da pomogne inace ce me ovo ubiti u pojam... Kartica je stara cca.3 tjedna,ali je nazalost kupljena u HG Spotu,pa se bojim da nakon cc.3 godine ne kupovanja kod njih nisam opet naletio na minu! Unaprijed zahvaljujem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#873 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš 2 venta koji izbacuju toplinu. Koliko ventova ubacuje hladni zrak u kućište? Obrati pažnju na zagrijavanje drugih komponenti tipa procesor, chipset,.. btw, koje komponente uopće imaš?
![]() |
#874 |
Registered User
|
Nemam vent za ubacivanje hladnog zraka,ali ako je to problem,rijesim ga. Konfiguracija je sljedeca: MBO: Abit KN9 Ultra CPU: AMD Athlon64 x2,4800+ RAM: 2 x 1 GB Kingmax,DDR2 800MHz VGA: Sapphire HD3870 Ultimate,512 MB DDR4,pasivno hladjenje MONITOR: LCD 19" Neovo HDD: 1x Seagate 250 GB,7.200 rpm,8 MB cache,SATA i 1x Seagate-Maxtor 160GB,7.200 rpm,8 MB cache,SATA DVD-RW Pioneer DW-111 i vulgaris CD-ROM AverMedia Hybrid tv-fm kartica Skystar 2 (ove dvije PCI kartice su unutra,ali nisu pokrenute) KUCISTE: Midi tower Delux NAPAJANJE: 550 Watt,Hiper TIPKOVNICA: Microsoft MIS: Microsoft Laser 6000 i to je to... sorry ako sam sta ispustio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Definitivno moraš staviti bar 1 vent da ubacuje hladni zrak (najbolje ispred harda da hladi i njega). Moj frend je imao istu grafu kao ti i nakon par sati igranja mu se komp smrzavao. A lijepo smo mu govorili da ta grafa (mislim na pisivno hlađenje) nije za gejmanje. Bili smo u pravu. Onda ju je zamijenio za Toxic i od onda nema više problema sa smrzavanjem kompa.
![]() |
#876 |
Registered User
|
pokusat cu sa ventom da rashladi... ali ako nije to onda je to problem uf,uf,uf ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
@gilbert To si možeš mačku o rep objesit, samo naivci vjeruju u fair play igru. ![]() Ključna riječ je HGSPOT.Kod njih dobiješ nalog za zamjenu te uzimaš što god drugo za to ili možeš uzet i lovu.Za robu koji uzmeš dobiš novi račun i novu garanciju dok kod 99% drugih to ne pali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Registered User
|
Za mjesto nije problem,rezat cemo ako treba pa stavit vent... Mada mene vise zabrinjava ovo "HG Spot" |
![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Dobićeš hnalog sa kojim ćeš fino uzeti pare koje si dao za crknuti proizvod ili umjesto novca neki drugi proizvod (više proizvoda), ili nadoplatiti za nešto skuplčje, ili.....
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#881 |
Registered User
|
Ma nije zbog reklamacije,vec zbog toga da sam nakon par godina mozda opet kod njih naletio na novo a neispravno... A zbog toga sam i prestao kupovati kod njih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ne možeš tako gledati na firme. To je slučajnos. Isto si tako mogao kupiti u linksu kupiti nesto pa da ne radi. Mislis da oni namjerno prodaju pokvaren hardver? Ako su ok sa reklamacijama zasto onda ne bi kupovao kod njih?
![]() |
#886 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ako vec mora bit 3870, ja nebi uzeo niti jednu od te dvije vec najobicniju 3870 (1000kn je) i gore accelera + eventualno vent... |
![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Toxic je vjeruj mi tih do jaja, tisi od AcceleraX2 kojeg sam imao na X1950PRo. 100% brzine nikad ne postigne, jer ne predje 65 celzija ni na OC-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#890 |
3.14zda ®
|
Kako sam vidio po jednom reviewu na netu, slicne taktove su i oni postigli, doduse mrvicu manje za memoriju...na mojoj GPU ide i preko 900, ali onda baca artefakte nakon 15-ak minuta krkanja u 3D rendereru ATT-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Guest
|
Ma,naravno da joj dobar cooler pomaže,a taj na Toxic je očito učinkovit,no ja ne mislim da bi ova kombinacija što ju je naveo ZMAJ bila u ikakvome zaostatku,tj.Acc rev.2 na istoj grafi(toj tvojoj,recimo),spram toga Tox-a...dakle,ako to "eliminiramo" (tj. oba coolera su "položila"),onda dolazimo do gole grafe,i one moje opaske.Dakle,nema pravila.Stvar sreće(BIOS-a,vlage u zraku,nagiba očnoga kuta kod Onih Kineza,štatijaznam ![]() @mirek: prilično važna stavka-uzmi u obzir i trajanje garancije,te "reputaciju" firmi u kojima misliš utržiti tu svoju grafu.Činjenice koje nisu baš "za bacit'" ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Premium
|
cilj ideje s accelerom je prvenstveno tisina jer ili ce biti potpuno necujna bez venta ili potpuno necujna s ventom na 450rpm sto toxic nikako nemoze biti... ako se ide na same performanse onda mislim da se 3870 uopce ne isplati posto je 8800GT/GTS neznatno skuplja a 4800 serija uskoro dolazi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Premium
|
i ja sam se nadao boljoj kvaliteti slike i zato sam isao na ATI no meni nema neke vidljive razlike izmedu kvalitete slike na 7600GT/8800GTS i 1950GT/1950PRO... (da nebi bilo slika je sranje zbog monitora... monitor je lenovo l220x) cak sam radio testove sa prt screen no nista vrijedno spomena... No naisao sam na neke druge razlike izmedu nvidie i ATI-a... npr. ATI ima problema kod alt-tabanja dok nvidia nema, no zato kada je AA+AF ukljucen, u warcraftu, mouse pointer je "težak" na nvidia karticama dok na ATI-evim ide puno glađe (ovdje se radi o velikim razolucijama naravno ... 1680x1050/1920x1200) |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Banned
|
Ma šalim se ja malo,za sliku..znam da se to ovdje jako voli isticati,no moj je subjektivan dojam sa Geforcea2 i 7600GS koje sam isprobao, da je X1950pro preporod..al dobro..to su sve IMHO-i.. Reci,pričamo o WoW-u? To bi ti lako mogao biti bug u igri,ta igra mi je zadala bezbroj sati glavobolja..lako moguće da nema uopće veze sa grafom,al ako si ti sa ATi-jem bio zadovoljniji..valjda i ima...po meni,ne bi smjelo biti... ovo težak..misliš onako,kao da pointer ide po hrapavoj površini..da se brejka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Premium
|
ne radi se o WoW-u nego o warcraftu 3... nije da pointer zastekava nego recimo ovako: stojis i zamahnes rukom sve ok... e sad npr. u vodi si cijeli i zamahnes rukom i ide sporije... takva je situacija i to samo kada je kvaliteta slike u nvidia panelu nariktana na quality/high quality (dakle AA+AF ukljuceno...), ako je slika na performance sve je ok s pointerom... Jos kuzim da je takvo stanje na 7600GT, ali da je to isto na 8800GTS, e to me cudi |
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Čudne crte u igrama
Zadnje izmijenjeno od: weedos. 13.06.2008. u 13:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
3.14zda ®
|
Probaj spustit takt za GPU ili RAM na kartici..nisu artefakti, ali definitivno joj nesto ne pase. Kako se ponasa u drugim igrama; Gridu ili necemu drugome novome? Izgleda da joj neke igre ne odgovaraju, ili treba neki patch da normalno cita teksture. Sjecam se da je davno FarCry imao takvu glupost sa sivom vodom na nekim driverima, pa je izasao patch koji to popravlja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|