|
![]() |
#871 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#873 |
Guest
|
Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 14.05.2017. u 04:03. |
![]() |
![]() |
#874 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Premium
|
Citiraj:
Sent from my D5503 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#879 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Ali da, apsolutno se slažem - imati SLI u ono vrijeme, kad su izlazile igre tipa Quake2, Unreal, NFS3 i druge bio je san mnogih! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#880 | |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Sent from my XT1572 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#881 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#884 |
Guest
|
Kolega Staromodan je bio toliko ljubazan da mi je poklonio dvije Cherry tipkovnice, PS2 i DIN modeli. Kako sam već imao jednu od prije za koju nisam bio 100% siguran da li radi, sve 3 sam rastavio i oprao u perilici posuđa, i moram priznati izgledaju fenomenalno! ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 27.05.2017. u 18:18. |
![]() |
![]() |
#885 |
Propali Amigaš
|
Evo da se podsjetite na cijene prije samo 10-ak godina...jel kupovao neko u Binga? Zna li neko di mu je brat? https://web.archive.org/web/20060223...45b8240672518b |
![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Guest
|
Prije dosta vremena otvorio sam temu ovdje na forumu pod nazivom "VHS" gdje sam želio razmijeniti iskustva vezana uz video kazete i naravno rekordere i playere. Ali kako je tema zamrla, odlučio sam ovdje to spomenuti, bolje nego da dobijem opomenu od administracije ![]() A uostalom ovo i JE "stari hardver za kojim se slinilo", bilo je dosta ljudi u to vrijeme koji su slinili za VHS rekorderima... Naime, kupio sam si VHS iz negdje 1989. godine. Big deal kažete, ima ih dosta uokolo na forumima i oglasima? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#888 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Mehanika je Funai-Shintom, odnosno Shintom (Japanska kompanija, koja je radila profesionalne uređaje za TV mreže i filmske studije), po zahtjevu njihovog najvećeg kupca i poslovnog partnera iz tog vremena, Funai-a. ![]() ![]() Također, preporučam svim zainteresiranim u VHS da pogledaju ovaj ovdje YouTube video, riječ je o istom uređaju ali pod drugim imenom (nakon što je Shintom počeo sa samostalnom distribucijom) https://www.youtube.com/watch?v=2w7aRSfJDIY Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 17.06.2017. u 19:29. |
|
![]() |
![]() |
#889 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#890 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#891 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Zadnje diskete sto su postojale... Ne sjecam se tocno, ali mislim da se verzija od 120GB nije ni proizvodila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Premium
|
![]() |
#894 |
Premium
|
Ne racunajuci Hi-MD, ovo su bile zadnje male diskete za obicne korisnike: ![]() Tada sam se nadao da ce postati popularnije, ali nada je ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Premium
|
Drugi hardver sto mi se svidjao su bile automatske robotizirane biblioteke s hrpom kazeta: ![]() Ako sam dobro shvatio, robot dodje do mjesta gdje bi se trebala nalaziti potrebna kazeta, skenira barkod na njoj, pa ju uzme i stavi u uredjaj, a nakon toga ju vrati nazad. Neki autoloaderi su imali kruzni mehanizam, gdje su se sve kazete pomicale i skenirale dok se nije doslo do potrebne (stavio sam link jer je slika prevelika): https://i.ytimg.com/vi/cjRimAdqpKE/maxresdefault.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Koliko stranica moram ići unazad da vidim neki Commodore64 ili ZX Spectrum? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Premium
|
Zbog cega? U ono vrijeme su audio kazete bile dostupan i jeftin nacin pohrane podataka, slicno kao prije petnaestak godina kada su neki spremali podatke na kamkordere dok su jos diskovi bili jako skupi i malog kapaciteta. Od svega toga razlicitog backupa sada su ostali samo hdd i ponegdje lto trake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |