|
![]() |
#8821 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Bio jučer na laganoj kondicijskoj vožnjici ali me vjetar ubio u pojam na nasipu, puhalo je ko ludo. NedjeljaEveryTrail - Find hiking trails in California and beyond I moj mali, ljubljeni bajkić ![]() http://img298.imagevenue.com/aAfkjfp..._122_417lo.JPG http://img134.imagevenue.com/aAfkjfp..._122_407lo.JPG http://img231.imagevenue.com/aAfkjfp..._122_145lo.JPG Gume pune blata http://img191.imagevenue.com/aAfkjfp..._122_600lo.JPG I novi brzinomjer iz Lidla, mislim za 44 kune nema bolje http://img280.imagevenue.com/aAfkjfp..._122_226lo.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#8822 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
radeone,ne rade ti linkovi. Uf, ja i žac smo sad napravili 26km, od toga preko 3/4 sa vjetrom u prsa, bilo se teško voziti, ali čim se u zavjetrinu ušlo natjeravanje među prolaznicima je moglo početi ![]() Obišli gornji grad, napravili par spusteva i uspona po njemu, lijepo je kad ne puše ![]() Murina i ostali koji hoćete stikere sa ebaya, ja naručujem sebi kroz par dana, javite se, uplatite na račun i naručim vam. Također naručujem kroz par dana i pakne sa discobrakesa pa tko želi isto vrijedi, nek se javi. Krajnji rok da mi uplatite je srijeda, u četvrtak ide narudžba.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8823 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Meni došao disk, adapter i pakne sa Discobrakesa/Superstara. Trebalo tjedan dana točno (u ponedjeljak naručio, danas došlo)
![]() |
#8824 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Meni stigli Gripovi i stigle mi pakne sa Discobrakesa Gripovi putovali skoro mj. dana (poslani 28.02), a gripovi kupjeni 14.03. poslani 15.03. stigli danas 21.03. dakle tjedan dana! Pakne neću još mjenjati jer hoću ove isprobati na jednom spustu, a gripovi su već instalirani i sutra ide malo isprobavanje!
![]() |
#8825 |
Moderator
|
2 die 4, ove sintered moraš jako jako dobro spaliti. Ja ih nisam uspio nakon valjda 50km vožnje, a kamoli sa 20-30 brzih zaustavljanja. Ja to tada nisam znao i bio sam razočaran snagom na SLX-u. Prodao ih jednom dečku, i kod skidanja sam vidio da se sjajni sloj tek jedva skinuo na rubovima, a na sredini ništa. Sad sam pribavio sintered za Code (sa discobrakes-a). Odmah (10ak jakih kočenja) su se prilagodile i počele hvatati.
![]() |
#8826 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja sa svojom prednjom kočnicom opće nisam zadovoljan. Trebam ju stisnut ko luđak da počne hvatat, tak da sutra naručujem bleed kit sa ebaya. Od kada sam stavio naprijed 185 rotor bio sam na 2 spusta i spalio sam sigurno kočnice ![]() EDIT: naletio na sliku sa popisom dijelova na hrvatskom pa kome treba Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 21.03.2011. u 21:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8827 |
Moderator
|
zgmmax, pogledaj si jel ti čeljust dobro centrirana na rotor. Dosta ekipe samo postavi čeljust na sredinu, stisne par puta kočnicu i ako ne grebe to je to. Pogledaj kako ti pakne hvataju rotor. Jel ga koja piga (prva stiže do rotora pa gura onda do druge pakne koja je možda manje pokretna od prašine/smeća) ili ne. Ok rotor, mora biti u centru čeljusti i klipovi moraju jednako izlaziti van. To je u teoriji, a u praksi je potrebno ipak par minuta više paziti kod postavljanja čeljusti.
![]() |
#8828 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Ma čeljusti su OK namještene, rotor se ne piga, a i ravnomjerno se troši. Danas sam probao jedne XT po ravnom i pate od istog problema ko i moje, kočnica tek počne hvatat zadnjih ~2-3cm, a i onda se osjeti ko da propada. siguran sam da ih treba odzračit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8829 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
i meni se cini da se jedino zrak u kocnici objasnjava sve simptome ![]() ak ti se da okini dve tri slike i napisi par recenica, nisam to nikad sam radio pa da vidim znam da ima hrpu tutoriala na youtube al ovjde ak mi nes ne bude jasno mogu pitat, a vjerojatno ima i ljudi koji nisu najbolji s engleskim pa ako ulovis vremena, zasto ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#8830 |
Moderator
|
Murina ili Nik, vi ste se puno više spuštali na istočnu stranu. Jel itko isprobao stazu broj 22 ? Da je lakše nađete na karti, tražite Hunjku, pa stazu 71 i od jednog skretanja kod Danjike je onda staza 20/22 i onda se cepa na 22-icu. Iako niti staza 71 ne ispada loša ak se ide od Danjike. Vozio itko šta od toga ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8831 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
![]() al treba doć taj bleed kit iz HK koliko čitam po netu, ekipa ima puno problema sa zrakom u sistemu, tak da se nadam da ću uspjet riješiti to sa odzračivanjem jer mi ulje nigdje ne curi, ak ne uspijem kočnice idu u prodaju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8832 |
Moderator
|
Za Avida samo prati kak su na svojim stranicama na youtube-u objasnili. Ja imam kit sa ebaya. Ne taj ko sa tvog linka, ali sličan. Crijevo kod mojega se šarafi na špricu (samo radi toga sam ga kupio naprema ostalima). Na slici kod tvojeg se ne vidi jel samo nataknuto crijevo ili ima isto neki način boljeg dihtanja. Jer ako tu ne brtvi zrak, neće niti odzračivanje biti dobro. Mana mojeg kita je da onaj šaraf koji ide u čeljust ima jako kratak navoj i jako teško ga se prišarafi na čeljust (kratak navoj + mali šaraf koji se rukama ne može zašarafiti na čeljust, a na ručicu može bez beda). Da je sitno duži navoj na kraju crijeva, bio bi odličan. Ovak se mora namučiti, ali se može odzračiti uz dosta muke.
![]() |
#8833 | |||
Avocado
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nekako mi se čini da bužir kočnice prilikom bleedinga treba biti u što okomitijem položaju da bi zrak lakše izašao van, tj. da ga se ne ostavlja na bajku ako je bužir u položenijem položaju...
![]() |
![]() |
#8834 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@Vuco Frend i ja smo tuda prosli 13.3. , i na potezu ispod Danjke, tamo (otprilike) gdje se spajaju 20 i 22 je takav dzumbus da smo gurali bajkove nizbrdo koliko ima blata. Jedva smo se docepali makadama i dalje spojkom na 20tku. Tu su se izvlacila drva na veliko i prije ljeta ne zalaziti u taj dio. Iako kosta 30EUR-a, origigi Avid Bleed kit vrijedi svakog centa...stedi vrijeme i zivce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8836 | |
Avocado
|
Citiraj:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=STRK:MEWAX:IT
![]() |
![]() |
#8837 |
Moderator
|
Ja sam od ovog dečka uzeo. Sad se ne sjećam slike kad sam ja kupovao, jel promijenio te nastavke na kraju ili nije, ali sada po slici ispada da nema više frke sa šarafljenjem u kaliper jer ima fino za prste širi dio za primiti. I dobiva se 5.1 fluid. http://cgi.ebay.com/Avid-Juicy-3-4-5...item27b99f7aec
![]() |
#8838 | ||
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
![]() I ekipa govori da se može staviti i DOT 5.1 umjesto DOT 4 jer ima bolje karakteristike što se tiče temp. vrenja. Recimo DOT 4 ima Dry Boil Point 230°C, Wet Boil Point (Wet ERBP) 155°C dok DOT 5.1 270°C, 191°C i kažu da bi se trebalo svakih 18 mjeseci mijenjati DOT 4, a 36 mj. DOT 5.1 ulje To sam sve čitao na forumu o motorima ![]() Po ovome kaj sam pročito ispada da je bolje onda sipati DOT 5.1 jer ak povuće vodu u sustav ima vrelište na većoj temp. Jel netko zna kolke su otprilike tem kočnica? Ma bleeding kit ko bleeding kit ![]() Jbga ak mi nece biti dobar bum doso kod tebe da odzracimo kocnice ![]() EDIT: našo sam i ovog http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=STRK:MEWAX:IT original pakiranje, lik nije niti koristio, poslo mu poruku i dostava je još 4 funte c/p sa nekog foruma Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 21.03.2011. u 23:12. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8839 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Dobar. U tom podrucju ima jedna super singlica, koju treba pronaci i to nam je bio cilj (prosle godine smo ju slucajno otkrili). Osim nje ima jos neobiljezenih puteljaka koji samo cekaju istrazivace ![]() Problem je sto su sumari izvlacili drva s vise strana i kad se tamo jednom zapiknes vise neznas u kolikom ces blatu zavrsiti. Po ljeti kad dani budu duzi i kad se to silno blato dobro isusi planiram prokrstariti tim dijelom Sljemena uzduz i poprijeko. Ove sezone je plan totalno istraziti Sljeme, i recimo opaliti 2-3 voznje tjedno...a pocet ce se i s nocnim voznjama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8841 |
sto da napisem ?!
|
pfff ! to je kao nemoguće ![]() ![]() ![]() moraš onda i ti mene nekako pokriti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8842 |
Avocado
|
Idemo na najt rajd spika pali kod tvojih? hahaha ![]() Uglavnom, upravo sam skužio da je moj RP23 190 ETE shock hahaha, kako nisam prije skužio nije mi jasno... Znači da sam vozio sa oko 100 hoda zadnjih par puta. Nisam uopće osjetio zbog razlike u kvaliteti, strašno nešto ![]() Znači 150 sprijeda, 100 otraga, bogme moram mijenjat shock... ![]()
![]() |
#8844 |
SCSI Freak, deda :P
|
![]() |
#8845 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8846 |
SCSI Freak, deda :P
|
![]() |
#8847 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
Naisao sam na blog sa svim stazama medvednice ![]() http://medvednica4all.blogspot.com/p...ske-staze.html EDIT: a evo sta planinari misle o devastaciji http://img851.imageshack.us/g/letak.jpg/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8850 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
to su postovi stari 3 godine, možda se je nekaj promijenilo ![]() |
![]() |
![]() |
|