Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 09:39   #88351
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Uvjek se sjetim jedne pametne, ako nešto ne znaš kako nešto napraviti, gledaj kako to rade uspješniji od tebe.

Ja ne znam tko puši tu priču da su sve države u okruženje glupe (Slovenija, Mađarska, Austrija, Slovčka) jer imaju vinjete, a mi jedini pametni naplaćujemo po km.
Pogledao sam sada, od početka godine do danas sam oko 200 eura ENC-a spalio, s time da mi je ovo relativno mirna godina.
naprotiv, ja želim plaćati koliko prođem po AC - dakle po km a ne paušal kao vodu/struju/smeće...
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:46   #88352
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
naprotiv, ja želim plaćati koliko prođem po AC - dakle po km a ne paušal kao vodu/struju/smeće...
Nije se rodio onaj ko je svima udovoljio. Ja od početka ove godine mjesečno 50-60€ skurim na cestarine jer sam često u Zg. Da je godišnja i 200€, ja bi bio u plusu.
A vi koji radite 43km godišnje po autocestama, nebi ni išli gore, manje gužve za nas.
Piksa je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 09:56   #88353
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Nije se rodio onaj ko je svima udovoljio. Ja od početka ove godine mjesečno 50-60€ skurim na cestarine jer sam često u Zg. Da je godišnja i 200€, ja bi bio u plusu.
A vi koji radite 43km godišnje po autocestama, nebi ni išli gore, manje gužve za nas.
pa kako onda tih 200/god može bit isplativo za HAC?
Staro Jučer, 10:06   #88354
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
pa kako onda tih 200/god može bit isplativo za HAC?
Zato jer bi i vi koji vozite malo, također kupovali vinjete, dal tjedne, mjesečne ili godišnje, samo to još ne znate.

Nebi ulazio u analizu isplativosti za HAC, ali našim susjedima stvar šljaka, po cemu smo mi drukčiji?
Piksa je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:25   #88355
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Uvozio tko Teslu iz Njemačke?

Ako je, plis PM.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:58   #88356
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Apolsutno, sto jest jest ima smisla, recimo ZG-ST u jednom smjeru sad kosta 30ak eura a ovako bi platio dnevnu/tjednu vinjetu od 15 eura (da ne spominjem koliko jos km se mozes voziti). ADZ moze odahnuti

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. Jučer u 11:03.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:27   #88357
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nadam se da internet provideri čitaju ovu raspravu, pa skuže da im ovaj flat rate internet nema smisla jer bi ljudi radije plaćali koliko potroše...

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:04   #88358
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Apolsutno, sto jest jest ima smisla, recimo ZG-ST u jednom smjeru sad kosta 30ak eura a ovako bi platio dnevnu/tjednu vinjetu od 15 eura (da ne spominjem koliko jos km se mozes voziti). ADZ moze odahnuti
Kod nas naravno ne bi dnevna vinjeta bila 15 eura, nego bi bila vjerojatno tolika da uzmes putovanje prosjecnog turista sa sjevera na jug HR, vjerojatno 25-30.

Nek su vinjete dnevna 25, tjedna 50, mjesecna 80 i godisnja 200, mislim da bi bilo skroz ok.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:07   #88359
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Jos jednom mi smo turisticka zemlja, a ne tranzitna, mi zelimo da nam dodu turisti, a ne zelimo ih kaznjavati zbog tranzita.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro Jučer, 12:39   #88360
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nadam se da internet provideri čitaju ovu raspravu, pa skuže da im ovaj flat rate internet nema smisla jer bi ljudi radije plaćali koliko potroše...
internet provideri daju obe opcije neki uzimaju jedno neki drugo
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 12:46   #88361
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
...a da se razumijemo stanujem na periferiji grada tak da je u centru ili bliže centru još gore,... ali da, povećao se broj registriranih vozila i to je glavni krivac kaj je gužva i kaj nema parkirališta
Stanujem isto na periferiji (Dubrava) kvartovska ulica.
Kuca iznad mene izgradjena 70.- ih, gurnuta 2 metra od ulice/ograde, rasirena po cijelom placu.
Obitelj (roditelji) koja je gradila nije imala ni vozacku ni auto i tako izgradili.
Sada djeca i od djece djeca u kuci, tri etaze, tri obitelji i - 5 automobila !!!!
A naravno u dvoristu niti jedno parkirno mjesto i onda metastaziraju po ulici i pred svacijim kucama.
I nije jedini primjer, ima u ulici dosta kuca gdje je u dvoristu jedno ili nijedno prakirno mjesto, a u kuci 2+ automobila.

Pa neka se mimoidju dva auta kada si dodju u susret.

Zadnje izmijenjeno od: Tumor. Jučer u 12:55.
Tumor je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:55   #88362
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Kod nas naravno ne bi dnevna vinjeta bila 15 eura, nego bi bila vjerojatno tolika da uzmes putovanje prosjecnog turista sa sjevera na jug HR, vjerojatno 25-30.

Nek su vinjete dnevna 25, tjedna 50, mjesecna 80 i godisnja 200, mislim da bi bilo skroz ok.
Upravo to. To je i kolega Colop rekao. Taman da su vece cijene od austrijskih opet bi se isplatilo. I ovo sto kaze Bono, da mi nismo tranzitna zemlja vec wanna be turisticka zemlja.

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Uvjek se sjetim jedne pametne, ako nešto ne znaš kako nešto napraviti, gledaj kako to rade uspješniji od tebe.

In 2026, Austria's toll vignette for vehicles up to 3.5 tonnes (cars) costs €106.80 annually,
€32.00 for two months,
€12.80 for 10 days, and
€9.60 for 1 day

digneš ove cijene za 30-40 % % (uhljebarina, tunelarina, bojanje tunela,itd, vraćanje kredita) i opet se svima isplati.

Ja ne znam tko puši tu priču da su sve države u okruženje glupe (Slovenija, Mađarska, Austrija, Slovčka) jer imaju vinjete, a mi jedini pametni naplaćujemo po km.
Pogledao sam sada, od početka godine do danas sam oko 200 eura ENC-a spalio, s time da mi je ovo relativno mirna godina.

Na kraju krajeva treba se poticat voznja po autobanu a ne "kaznjavati".
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:04   #88363
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Prošli tjedan otišao službeno u Petrčane. 18,80 EUR u svakom smjeru RI-ZD centar. Svako malo idem u ZG ili PU na koncerte - 20 EUR tamo-vamo po koncertu.
Godišnje potrošim bar 150 EUR na AC.
Staro Jučer, 13:20   #88364
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Nece biti nista od vinjete ionako, ali onda procjenis da li se isplati vinjeta za 10 dana, 30 ili godina. Recimo slovaci su uvodili nama naplatu po km, a oni imaju vinjetu od 12, 17 i 60 eura za svojih 660km autocesta.
S obzirom na cijene cestarina kod nas i vinjeta za 10 dana bi bila bolja opcija nego trenutacna naplata po km, a onda se i svi ne bi gurali u zg nego bi iz satelitskih mjesta dolazili na posao, ima tu puno koristi.

Staro Jučer, 14:27   #88365
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nakon sezone kreće se sa gradnjom 3. trake Lučko-Jankomir
https://net.hr/danas/vijesti/krece-i...f-9600040c8f8e
Staro Jučer, 17:31   #88366
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

vidim da ovdje ima puno znalaca o ekonomiji...a svako gleda samo svoj đep ( pa tako i ja)

pa mi recite odakle vam ideja da bi godišnja vinjeta bila 200€

za nije neki školovani stručnjak već izračunao da je to malo...

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova

Na kraju krajeva treba se poticat voznja po autobanu a ne "kaznjavati".
nek onda budu BREZPLAĆNE
Staro Jučer, 18:20   #88367
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Možemo Samobor

STOP DEZINFORMACIJAMA: Putovanje obilaznicom ostaje besplatno!

Dragi sugrađani, proteklih dana društvenim mrežama širi se dezinformacija koja je opravdano izazvala strah i ljutnju – priča o tome da se na dionici A3 (Samobor – Sveta Nedelja – Zagreb zapad) uvodi naplata cestarine. Spominju se ogromni godišnji troškovi od 1500 eura, što bi bio ogroman udarac na budžet radnika i roditelja učenika koji svakodnevno koriste ovu rutu.

‼️TO NIJE ISTINA

Provjerili smo kod Hrvatskih autocesta (HAC): Nema uvođenja naplate cestarina tamo gdje je do sada nije bilo!

O tome su još prije par dana informaciju trebali dati gradonačelnici Samobora i Svete Nedelje, prvi stati pred građane i demantirati dezinformacije.

Kako je njihova reakcija izostala smatramo da je naša dužnost prema zajednici zaustaviti širenje panike tamo gdje institucije zakažu.

🟢 Istina i javno dobro su nam ispred politike i šutnje.
Molimo vas, podijelite ovu objavu kako bi vaši susjedi, prijatelji i kolege mogli mirno planirati svoj odlazak na posao i u školu, bez straha od novih troškova.

To je HAC-ov novi kontrolni sustav za one koji su prošli kroz naplatu. Tako su objasnili i naglasili da nema veze s uvođenjem nove naplate, odnosno, sve ostaje kako je bilo, mi koji koristimo obilaznicu do izlaza za Svetu Nedelju ili Samobor i dalje ne plaćamo, za nas ne postoji cestarina.
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:28   #88368
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
vidim da ovdje ima puno znalaca o ekonomiji...a svako gleda samo svoj đep ( pa tako i ja)

pa mi recite odakle vam ideja da bi godišnja vinjeta bila 200€

za nije neki školovani stručnjak već izračunao da je to malo...
Ne mogu staviti dokument, pa goglaj:

PRIJEDLOG UVOĐENJA VINJETA ZA
NAPLATU CESTARINE NA AUTOCESTAMA
U REPUBLICI HRVATSKO, 2006 godina prof.dr.sc Ivan Dadić i pogledaj cijene.
Uvećaj cijenu za inflaciju od 100 posto ( a nije inflacija bila tolika od 2006 )...

Poslano sa mog CPH2663 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:49   #88369
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Ne možeš staviti .doc, ali možeš link na .doc
bertone je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 00:32   #88370
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Možemo Samobor

Dragi sugrađani, proteklih dana društvenim mrežama širi se dezinformacija koja je opravdano izazvala strah i ljutnju – priča o tome da se na dionici A3 (Samobor – Sveta Nedelja – Zagreb zapad) uvodi naplata cestarine. Spominju se ogromni godišnji troškovi od 1500 eura, što bi bio ogroman udarac na budžet radnika i roditelja učenika koji svakodnevno koriste ovu rutu.

‼️TO NIJE ISTINA

Provjerili smo kod Hrvatskih autocesta (HAC): Nema uvođenja naplate cestarina tamo gdje je do sada nije bilo!

O tome su još prije par dana informaciju trebali dati gradonačelnici Samobora i Svete Nedelje, prvi stati pred građane i demantirati dezinformacije.

Kako je njihova reakcija izostala smatramo da je naša dužnost prema zajednici zaustaviti širenje panike tamo gdje institucije zakažu.

Molimo vas, podijelite ovu objavu kako bi vaši susjedi, prijatelji i kolege mogli mirno planirati svoj odlazak na posao i u školu, bez straha od novih troškova.

To je HAC-ov novi kontrolni sustav za one koji su prošli kroz naplatu. Tako su objasnili i naglasili da nema veze s uvođenjem nove naplate, odnosno, sve ostaje kako je bilo, mi koji koristimo obilaznicu do izlaza za Svetu Nedelju ili Samobor i dalje ne plaćamo, za nas ne postoji cestarina.
Pa da, kak sam rekel, HAC je to potvrdil već odavno, ne znam od kud histerija o naplati obilaznice

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:02   #88371
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Možemo Samobor

‼️TO NIJE ISTINA

Nekako im ne vjerujem al ok. Doduše možda i ne bi bilo loše da grad postane još neprivlačniji dotepencima. I onak je prevelika gužva.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:06   #88372
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Imat će infrastrukturu za tako nešto

Lako se ukljući i to u naplatu u nekom trenutku.
Staro Danas, 12:09   #88373
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Naravno, reci ce napravili smo vsm trecu traku i ide sad naplata. I onda ce sav promet kroz grad.

Staro Danas, 12:45   #88374
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Rješenje kako riješiti gužve u gradu je da se oteža ljudima korištenje auta.
Jer proširivanje cesta, više parkirališta smo privlaći još više ljudi na korištenje auta.
Staro Danas, 12:58   #88375
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Slazem se.

Staro Danas, 13:05   #88376
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Pazi sve mi to plaćamo i onda bi mi netko trebao otežati?

Trebalo je davnih dana zaustaviti gradnju u ZG i ZG Županiji i to bi bilo to. Imamo to kaj imamo i nema više prostora. Ovo nema nikakvog smisla. Od nekadašnjih 25min do posla sada mi treba 1h. Za par godina sat i pol? Do kuda to ide?
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:16   #88377
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Pazi sve mi to plaćamo i onda bi mi netko trebao otežati?

Trebalo je davnih dana zaustaviti gradnju u ZG i ZG Županiji i to bi bilo to. Imamo to kaj imamo i nema više prostora. Ovo nema nikakvog smisla. Od nekadašnjih 25min do posla sada mi treba 1h. Za par godina sat i pol? Do kuda to ide?
Do 2-3h. Onda se seliš. Kod nas je to dosta zatucano ali vani je logicno da se preselis u kvart gdje radis. U najam. Negdje je to 10km, negdje 300km No to je druga tema vec
Staro Danas, 13:26   #88378
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Stvarno ne znam koji je razlog bio da se nije išlo u smjeru razvoja lake željeznice prema Samoboru, Zaprešiću, Ivaniću, Velikoj Gorici.
Tu se barem moglo ukrast hrpu para za kumove, frendove, ljubavnice....

Da to postoji, pa brijem da nitko lud ne bi htio živjeti u Zagrebu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno