|
|||||||||||
|
|
#88291 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
HACova glupost na vrhuncu...eto, to je. |
|
|
|
|
|
|
#88292 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
600 ljudi na skupu stranke. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#88293 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
OK, hoćete ostavit ENC i digitalizirati sve, nema problema. Ali onda skini kućice, na mjesto njih stavi jedan luk s kamerama i antenama i bok. Tako će koliko sam skužio biti na izlazu Kutina. Ali recimo ima izlaza gdje će lukovi biti na samoj autocesti i onda ih imaš prije i poslije izlaza. Bikoz zašto stavit jedan ako možeš dva ![]() Ali da, RH ![]()
|
|
|
|
#88294 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Vec sam jednom, dvaput pitao ovdje, nisam dobio odgovor, ako je jedna tura, zagreb split cca 30 eura, koliko bi trebala biti cijena tjedne ili mjesecne vinjete? Jeli realno da bude 30e? ja mislim da nije trebalo bi barem par povratnih tura bit dakle minimlano 100e tjedna, jel tako a ja koji idem par puta godisnje, meni je bolje ovako kako je , da platim kad koristim. Sad rasprava o trenutnim cijenama jesu visoke, jesu, jel upravljanje ocajno, je, jel ima smisla da rade te dvostruke gantry, nema ofc da nema, ali sami princip naplate, vinjeta nije univerzalno riješenje i mislim da za nas bas nije dobro rjesenje, jedino treba neki plan za rezidente koji svakodnevno koriste ac |
|
|
|
|
|
#88295 | |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
Ako se pitaš tko bi pri zdravoj pameti izvodio tu vožnju po AC na taj način, situacije zapravo nisu toliko ni rijetke, bez obzira je li riječ o prijevozu i pretovaru tereta ili putnika. |
|
|
|
|
|
|
#88296 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Uz to, nisam bas cuo da se radi pretovar ili transfer putnika na odmoristima...
|
|
|
|
|
#88297 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
svako uvođenje vinjeta bi samo poskupilo put. imnogi bi išli starom cestom i radilo još veće gužve. |
|
|
|
|
|
|
#88298 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#88299 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#88300 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 10.05.2026. u 12:18. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#88302 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Slovenija godišnju vinjetu naplaćuje 117 eura za 600 km autoputa. Mađari za 1800 km oko 240 eura i to za 7 mjeseci. Od 1.5 do 1.1. Kaže googl da Austrijanci imaju 1700 km autoputa i brzih cesta. Znači manje. I naplaćuju 106 eura, ali posebno još naplaćuju tunelarine, mostarine, viadukte. Koliko bi vrijedila godišnja vinjeta?
|
|
|
#88303 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Ja sam HR vinjetu zamišljao podjeljene na regije + cijela država (navedene cijene su za godišnju vinjetu). Npr.: - kontinentalni dio (od srpske granice do Gorskog kotara) 200€ - Istra 100€ - Dalmacija 200€ - HR komplet za 350/400€ Mislim da bi to bila sasvim ok raspodjela, i ok cijene. |
|
|
|
|
|
#88306 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Il će ekipa ići preko Kerestinca jer je taman panel prije/poslije odvojka A moguće da će nastavit i Ježdovcem do Lučkoga |
|
|
|
|
|
|
#88307 | |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
A za vinjete - ne koristim autoput puno i ovak kak je mi na kraju i bolje ispadne nego vinjeta. Čak mi je skuplje voziti se po sloveniji i austriji nego kod nas, za moj use case. Puno bi rađe da AZM koristi ENC ali jebiga...
|
|
|
|
#88308 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Jedan je postavljen taman prije/poslije spajanja na A3 prema Bregani Stavili su ga malo iza već postojećeg A ovaj kod Svete Nedelje je stavljen nakon kaj se spustiš i prije kružnog toka Otprilike tu Možda se Zurovec dogovorio sa Plenkijem da to postavi pa da mu kapa neka parica od cestarine u kasicu |
|
|
|
|
|
#88309 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Meni to čak i ima logike, prije izlaza/ulaza staviti dva luka za očitavanje. Jer što ako krepa jedan, i tebi se usred sezone desi da recimo 12 sati ne mozes naplaćivati ulaz i izlaz na recimo Lučkom? |
|
|
|
|
|
|
#88310 |
|
Uptime 99.99%
|
Sad kad postave iste na obilaznicu, pa ce svi kroz grad kao sto ce svi kroz Samobor. Ako uvedu naplatu na tom mjestu. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#88311 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Bravo decki, super ste, svaka cast. Blago ADZu sa ovakvom ekipom. Sigurno ste iz splita ![]() Jeftiniji je ovakav model od vinjeta, pa majko Isusova sto sve necu procitati na forumu, ovo je jebemti zona sumraka. Ali dobro nema veze ocito je onda ondaj prasac od ministra dobro rekao da ekipa ne zeli vinjete (o zivote) pa da oni rade uslugu ekipi sa ovim modelom. Uzivajte ekipo ![]() |
||
|
|
|
|
|
#88312 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
|
|
|
|
|
|
#88313 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Tomašević (i ekipa) je kriv za gužve, zmazane ceste i ceste pune rupa, masu ukinutih i uništenih parkirališnih mjesta, a ovo će mu ako zaživi doći samo kao dobar izgovor da nije do njega i njegove ekipe. Što se tiče ZG obilaznice, ona to nije već godinama, to je sad brza cesta na periferiji grada i Zagrebu treba nova obilaznica puno južnije pa ako je naprave nek onda na njoj i naplaćuju cestarinu. |
|
|
|
|
|
#88314 | ||||
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
![]() https://www.tportal.hr/vijesti/clana...jasno-20260503 Citiraj:
----- Nego.. Čitam sada malo zakon o naplati cestarina i pitao sam Notebook LLM dal ima nekih nelogičnosti u zakonu. Pa stvari kaj mi bodu oči Citiraj:
I još najbolja fora od svih Citiraj:
![]() Čitajući sada ove sve sve mi se više čini da ćemo i mi dobiti one znakove kao i u Austriji i Sloveniji da se cesta može koristiti samo za lokalni promet |
||||
|
|
|
|
|
#88315 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Jeli zelim jeftinije autoceste, da, svi koji se voze žele, ali jeli to održiv poslovni model, da dignemo poreze na place jos 5% pa da tako placamo kredit za AC a nek se turisti vozaju djabe? |
|
|
|
|
|
|
#88316 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Uzeli bi strujača nekakvog, ali ne bi neki mali, već nešto gdje mogu ubaciti kolica. Superb bi ostala kao main auto i dalje, ali htio bi nešto za po gradu / posao a da mogu s tim autom otići i po dijete i slično (kritično je da stanu kolica u prtljažnik). Prvi izbor je bila tesla 3, testirali, otpada. Ne stanu nam ni kolica niti nam se ovi featurei na displayu ne sviđaju (čitaj: žena neće voziti). Sad su mi frendovi bacili bubu u uho da gledam plug-in hibrida, da se mogu na posao voziti na struju samo (imam nekih 10km do posla). Budžet bi bio nekih 30k, ima što vrijedno spomena. Gledam kineze, ništa me nije dojmilo, eventualno Jaecoo 5 EV, naručio sam se na testnu vožnju. Ima kakav plug-in vrijedan spomena do 30k (dolazi u obzir i godinu-dvije staro). Htio sam isto uzeti neku Škodu, ali preskupe su mi. Punio bi doma. Hvala Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 11.05.2026. u 10:14. |
|
|
|
|
|
#88317 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@VanKontrole 10 somova eura. Pala mi je napamet brojka pa kad vec toliko puta pitas evo da ju izbacim. Zelis reci da vinjete nisu dobar model jer se nebi pokrili troskovi autoceste, ukljucujuci i kredite za autoceste? Pa autoceste su toliko preplacene i da bi se svi mogli voziti besplatno sljedecih 50 godina. Pa samo od farbanja ima lufta a da ne pricam o ostalim stvarima. Pa slovenci su uvodjenjem vinjeta zaradili vise nego kad su naplacivali po kilometru. Pa koji vam je k ljudi? Ste svi prespavali zadnjih 30 godina? Ok, odustajem, nema kruva. Uzivajte u cijenama i modelu. |
|
|
|
|
|
#88318 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Realno bi bilo 100-120 EUR. Glavni je problem što imamo dosta km AC-a, a prihodi kućanstava nam baš nisu nešto u odnosu na ostatak EU, pa treba napraviti nekakav kompromis. Ja osobno trenutno potrošim više od toga i meni bi vinjeta više odgovarala.
|
|
|
#88319 | |
|
Premium
|
Citiraj:
A mazda 6e? 33500 sad nova popust od mazde 10k eura, taman za godisnju vinjetu ostane ![]() |
|
|
|
|
|
|
#88320 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj: