|
|||||||||||
|
|
#88231 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
nekom je država majka a nekom maćeha...
|
|
|
|
#88232 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Evo primjer od neki dan. ZG-Ljubljana (Arboretum) i sad odlučim iz Ljubljane ići lokalnom cestom preko Žužemberga za Zdihovo na janjetinu. Ne, nemožeš. Nego ću autocestom do Jankomira i od Jankomira prema Karlovcu. Ko će mi zabranit i kaznu napisat. ajte_ljudi_drin_drin: ![]()
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#88233 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Dovoljno je da te ANPR kamera snimi na točki A i točki B u određenom vremenskom periodu. Ne treba ništa više od toga. Imaš definiran vremenski okvir prolaska između dvije točke. Ako je unutar toga, dobiješ kaznu Ako si izvan toga, ne dobiješ kaznu. Nije komplicirano Vijesti iz Kine, nakon Temu Range Rovera, stiže i Temu Audi. https://www.carscoops.com/2026/05/chery-arrizo-s-audi/ Šeri šeri, Audi mi uberi ![]() Predviđam da ćemo u idućih 5 godina imati Temu verzije svih švaba i da će do tad i susjedi prestati s podsmijehom gledati što ste to kupili ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 06.05.2026. u 20:31. |
|
|
|
|
|
#88235 | ||
|
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Ne ide to samo tako da si ti otisao van po sok, iako ti oni to niti ne brane, nego ti kazu vrati se nazad na autoput i sve je ok. Kaznu ce ti napisati policajac, sto si ti iznad zakona? Govorim o Austriji, jel, gdje je i krenula polemika. Ne kuzim razmisljanje, ja sam ''baja'' u gradu i ne moze mi nitko nista. Citiraj:
Citiraj:
Kod njih se ne radi samo o par vikenada kada su guzve na autocesti kao sto je to kod nas u HR samo u 7/8 mjesecu i tih par praznika. Njihova sezona traje malo duze i to se dogada vrlo cesto da su guzve na autocestama. Zato ne zele te aute na lokalnim cestama. Tu igra ulogu i to sto su autoceste dosta uz gradove i turisticka mjesta, te je tada u sezoni promet i u tim mjestima vrlo gust i ne trebaju im jos tada drugi auti koji tu nemaju sto ni traziti. Jednostavno cekaj/vozi se u koloni na autocesti i to je to. Niti se oni zale sto je stalno guzva, to je tako, ides na GO i uracunaj da ces se malo duze voziti ili kreni ranije. Zadnje izmijenjeno od: Šole. 07.05.2026. u 07:34. |
||
|
|
|
|
|
#88236 |
|
Premium
|
A sve jasno, samo ne shvaćam i dalje. Na neki način te tjeraju da kupiš vinjetu. Ali ajde, razumljivo za lokalno stanovništvo. I tek sam sad vidio, ceste nižeg ranga su samo uključene u to, lokalne ceste nisu, moraju biti prohodne, tako da je i naslov malo click-bait. |
|
|
|
|
|
#88237 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Pomalo i shvaćam taj zakon. Vraćali smo se u ned popodne iz Italije i Google nas je prije Postojne preusmjerio na neku lokalnu cestu preko brda. Očito nas je dosta išlo preko navigacije jer smo se na kraju vozili u koloni od 15-ak auta. Cesta nekim dijelom prolazi doslovno ljudima pored ulaznih vrata i na nekim dijelovima je jedva široka da se mimoiđu dva auta. Odeš živjeti na mirno mjesto izvan većih naselja i onda ti pored kuće tutnje automobili ![]() Poslano sa mog ELI-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#88238 |
|
Premium
|
onda ja krvo shvaćam ponatu pojma "autocesta" . oduvijek sam ju tumačio " cesta za brzu vožnju bez stajanja" danas si mislim kako je na AC veća mogučnost vožnje u koloni i STAJANJA nego na lokanim magistralama (tu mislim na dvije najjače magistrale : kroz Gorski kotar, D1 i jadransku magistalu
|
|
|
#88239 |
|
The mighty pirate
|
Eto, rasprava već postoji: https://www.reddit.com/r/StVO/commen...ch_eine/?tl=en i objava od ADAC-a https://www.adac.de/news/durchfahrts...r-deutschland/
|
|
|
#88240 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
X puta sam sa ženom komentirao staru Karlovačku u ljeto kad idemo s mora, na more, kod rodbine i sl. - zamisli da moraš ovak ić na posao, a kolona od Klinča sela do Lučkog - 50kmh, preteć nemreš nego preko pune, a i da pretekneš ništa nisi napravio...tak da u neku ruku kužim problem. Ali problem je by design radi rješenja koje su izabrali
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#88241 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Evo jos jedan primjer tiranije vlasti protiv malog covjeka. . Znaci zasto je vecina cesta po Becu jednosmjerna. Kako se ekipi nebi isplatilo kratiti put kroz bezirke kad je guzva po ringu/gürtelu. Ajmeeee di je pravobraniteljica, aaaaaaaaaaa ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 07.05.2026. u 09:25. |
||
|
|
|
|
|
#88242 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#88244 | |
|
Premium
|
Nisam bas skuzio poantu price? Citiraj:
Iako nije niti vani bajno, nemojte to misliti i ovdje se koriste ''sive'' zone ili ako se ukaze kakva prilika, pa se iskoristi. Uglavnom evo moj primjer Austrije prije 2 mjeseca. Odlazak na skijanje ujutro, nije bilo guzve, izasao sa autoputa, otisao lijepo u pekaru, stao na kavi, dorucku (jedno 45 min). Htio krenuti dalje, kaze google guzva na autocesti, idi po staroj. Moze, krenuo po staroj, izasao iz tog naselja kad ono svi staju. Lizaljka i sastrane, svi po redu. Gospodine kuda idete, ja reku tu i tu. Kaze policajac: OK, ali bilo bi vam najbolje vratiti se na autocestu jer ce vam nastavak dalje biti malo skuplji. No kako zelite, mozete i platiti pa nastaviti. Ja se naravno vratio i bio u guzvi jedno 45 min, malo prije odredista stao na pivi i svi sretni na kraju. |
|
|
|
|
|
|
#88245 |
|
Moderator
|
Ne bježim ja ni od autoputa ni od vinjeta i naplate. Ali ja nisam osoba kojemu je auto prijevozno sredstvo od točke A do točke B. Ja se sa autom želim vozit i besciljno razvažat i zrošit gorivo. U tom gorivu je porez i punim državnu blagajnu. Platio sam osiguranje i tehnički državi. I sad se odlučim da bi jedan vikend išao se provozat nekim lokalnim cestama. Pa ne možeš mi zabraniti slobodu kretanja. Prošli mjesec sam išao starom cestom do Fužina. Obišao sva jezera u Gorskom kotaru. Od Fužina preko pustopoljine do Novog Vinodolskog. Spustio se na Jadransku magistralu prema Senju i trebalo smo od Senja ići za Ogulin. Pa tko mi može tako nešto zabraniti? Kakve gluparije? Pa nije ta cesta ničija prčija. Pa jel vi ljudi nekad čujete sami sebe šta pričate? Jel to vama normalno? Zabraniti bilo kome do se vozi nekom lokalnom cestom. Pa onda može grad Zagreb donjeti neko odluku i reći Zagrepčani će hodati lijevom stranom nogostupa, a ostali desnom. I još k tome da stranci ne mogu na trg bana Jelačića. Pa.takve stvari o zabrani prometa su prvi korak prema aparthejdu.
|
|
|
#88247 |
|
Premium
|
Amdejac vidi se da jos nisi popio jutarnji gemist. ![]() Pa jel ti uopce citas sto drugi pisu i razmisljas sto odgovaras. Ova tvoja prica nema nikakve veze o cemo mi svi pricamo. Tebi nitko ne brani da ti ides sastrane ako za to imas namjeru i to ti je destinacija. Ako ides iz München do Zadra i prolazis kroz Austriju, onda nemas sto traziti sastrane i brojati kravice. ![]() Ako zelis u meduvremenu pogledati austrijska skijalista, jezera i sume, mozes, samo dokazi policajcu da se ides kupati na 2000m i on ce te pustiti. Ili radis dnevni izlet kao sto ti mislis, pa to je dozvoljeno. Jesi malo bolje shvatio? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Šole. 07.05.2026. u 11:13. |
|
|
|
|
|
#88248 | ||
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Evo nam još malo aparthejda ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#88251 |
|
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Potpuno se slažem s onim što je amdejac napisao. I sam ponekad odem i zavšim gdje nisam planirao i bude super. Sloboda kretanja, tom ceste služe. |
|
|
|
|
|
#88258 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Ispada da ja jedini kužim da je to zadiranje u ljudska prava i ograničavanje kretanja koje nema zakonskog uporišta.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 07.05.2026. u 13:19. |
|
|
|
|
|
|
#88259 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#88260 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Nauči razliku između klasificiranih (relativnih) i apsolutnih prava. Itekako možeš zabraniti vožnju na takav način. Ako ne vjeruješ, baci se u čitanje zakona ili se konzultiraj s europskim sudom za ljudska prava. To što ti ne paše i što je tebi glupo i nepraktično, jebiga. Tako je kako je. Probaj se zakačiti s policijom oko toga na ovaj način pa javi kak je prošlo
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|