|
|||||||||||
|
|
#88202 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Nataknem ih na kitu. Kad sam uzeo Passata u Leipzeigu ljetos, od Leipziga do Passau mi je trebalo kraće nego od Passau do Šentilja, nakon toga vatra kroz Sloveniju do doma. Leipzig-Zagreb 17-02h sa 2 stajanja za BlaBla car... CAMSAM na mobu za kamere i 0 kazni. Probije me ta šugava Austrija svaki put kad idem za Dojčland s tim retardiranim ograničenjima...
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#88203 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
2018 kada sam platio zadnji put kaznu za kameru u Austriji imalo je tolerancije. Vozio sam tipa 13 km iznad ograničenja, i dobio sam kaznu za 3-4 km više od tolerancije. Sjećam se da je kazna bila maltene simbolična, i da me je swift transfer koštao kao sama kazna. |
|
|
|
|
|
#88204 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Evo veliki clanak o Temu Range Roveru, bas smo pricali prije par dana tu na temi: https://www.jutarnji.hr/economist/ja...amate-15704944 |
|
|
|
|
|
#88205 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da se netreba zamarati sa britancima i njihovim mindsetom. Ono sto je isto vazno i igra veliku ulogu a nije uopce spomenuto u clanku su nameti i osiguranja za te aute. S obzirom da je to poprilican trosak za male aute di nece biti za range rovere i njihove cijene od 100k. I tu je opet ogramna razlika u odnosu na europske zemlje di su ta davanja puno manja. S obzirom na tu cinjenicu onda i taj kineski crap ima vece sanse proci kod prosjecnog covjeka. |
|
|
|
|
|
#88206 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() 😘 Hvala sto mislis na mene. Neko vrijeme ce akumulator biti u redu, put me nosi u Basko Polje, 60ak km od Splita, u idealno predsezonsko doba za magistralu. Omis sam zaobisao cestom preko Tugara i preko novog mosta ali je ocajno izlizana, puna rupa i lezecih, pa cu sljedeci put probat sve preko magistrale. ![]() ![]() ![]() PCE Crew ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#88207 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Prošle godine sam platio Ł1260. Čovjek s istim autom koji živi na pola sata vožnje od mene plaća Ł300 Povećani rizik od sudara jer živim u najgušće naseljenom i najprometnijem dijelu grada i povećani rizik od krađe (svi Toyota/Lexus hibridi s CANBUS exploitom). 6 od 10 osiguravajućih kuća me je odbilo jer uopće ne žele osiguravati aute u određenim dijelovima grada. Išao sam generirati ponude kod svog osiguravatelja za taj Jaecoo 5 EV, ispada Ł1100. Koliko vidim po grupama, dosta ljudi se žali da su ih osiguravajuće kuće počele odbijati jer nema dijelova i autima proglase totalku Ovo je samo jedna od kuća gdje se prodaju otpisi, pa bacite oko na tih par kineskih brandova, kakva šteta je dovoljna za totalku https://www.copart.co.uk/lotSearchRe...ndex=undefined
|
|
|
|
#88208 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
HR bi kao prvo trebala uvesti tehnicke vezane za starost vozila. Meni je nevjerojatno da kod nas s ganc novim autom moras na tehnicki svake godine :/ Za usporedbu u CH je nakon 5 godina, pa nakon 3, pa onda svake dvije. Barem da uvedu malo rjedje za aute <10g starosti. |
|
|
|
|
|
#88209 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Toyote idu kao vruće kifle.
|
|
|
|
#88210 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Evo sad kad sam se preselio na selo iz Münchena, i promijenio prometnu i sve što ide s promjenom adrese, auto osiguranje mi je samo poslalo rješenje o smanjenju premije za 30€/mj. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#88211 | |
|
Čika Zeljeni
|
Citiraj:
U Austriji postoji tolerancija...kolika točno - ne znam, ali postoji. Ali zato kad te pukne ona za distancu - onda si nahebao. Mislim da bi naši u HR nabrali eura i eura kad bi uveli sistem kao u Austriji/Njemačkoj (odstojanje od auta ispred mora bit pola brzine kojom voziš - znači ak si na 120kmh - 60m odstojanje) Tu sam kaznu samo jednom platio, 130€ mislim da je bila, i 1punkt . |
|
|
|
|
|
|
#88212 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
po njima po A6 (kojom vozim više puta godišnje) možeš vozit 150 bez straha od kazne. a max je 130 kroz tunele 100 kad su radovi onda 80 po ostalim cestama ja uredno prođem 60 pokraj kamere i za sad ništa, neki idioti smanje na 40 km/h i naprave kolonu kilometar/dva (najčešće stranci i gosti iz drugih HR gradova
|
|
|
|
#88213 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Postoji tolerancija i u CH. Ne znam kako su mjerni uredaji podeseni, ali na brzinu koju vozis ima tolerancije, tako je npr. u 30 zoni tolerancija 3km/h, znaci na 33 te nece skinuti, na 34 placas kaznu kao da si vozio 31 i to je 40CHF. na 50 zoni skida 5, na autoputu ide 8km/h dolje. |
|
|
|
|
|
#88214 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
znaći 130 + 10 = 140 * 10% = 154 km/h i to je legalno sve I sada tu možeš dodat i cajger koji ti pokazuje krivo i recimo da možeš vozit 160 i još nisi u prekršaju. Tunel bi po toj logici bio 121 km/h |
|
|
|
|
|
|
#88216 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#88217 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Austrijanci imaju kazne za izbjegavanje gužvi na AC skretanjem na lokalne ceste https://fenix-magazin.de/tirol-zabra...-cestama-2026/
|
|
|
#88218 | |
|
Čika Zeljeni
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#88219 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#88220 |
|
Premium
|
A da se ne narušava mir ljudi na ruralnim dijelovima, ne uništavaju ceste, zeleno ovo ono. Kao što vidiš, vikendima i praznicima. I meni je to "vjerovali ili ne..", ali Austrijanci. ![]() Sve po špagi. |
|
|
|
|
|
#88223 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Pa to su uveli zato sto im je bila velika guzva kroz mala mjesta. Zamisli da je tebi u Samoboru svaki vikend 3 dana guzva, jel bi im skinuo sve po spisku koji se tuda voze, a ne moraju. Onda bi promjenio misljenje Zato ne zele pustati vozila koja nemaju odrediste van autoputa. |
|
|
|
|
|
#88224 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
|
|
|
|
#88225 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Eto dva od tri. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#88226 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Jedan auto ne generira gužvu. Kako se meni može zabraniti da idem lokalnom cestom? Nisam gledao karte ni navi, samo sam otišao lokalno, naletio na gužvu. Svi u gužvi kazna? Ne znam, ali ona "svi pod jednakim uvjetima" pada u vodu. Mislim, kužim zabranu, ne kužim realizaciju. |
|
|
|
|
|
|
#88227 |
|
The mighty pirate
|
Fali bitna informacija, a ta je da se to ograničenje odnosi na određeno vrijeme u danu kad ljudi idu s posla i na posao. Da to prevedemo u domaće okvire... ideš s mora nazad u ZG, vidiš da je kaos na Lučkom i skreneš na Zdenčini van i starom prema Jankomiru. Ako to napraviš kad ljudi idu na ili s posla, radiš dodatnu gužvu, smetaš lokalnom stanovništvu da ne može normalno doć na posao ili doma s posla i dobiješ po novčaniku.
|
|
|
#88228 | |
|
Premium
|
mnogima je gorivo jeftino. zato i voze toliko. optimalna cijena bi bila 5€. Citiraj:
izgubio sam bar sat-sat i pol zašto nisu stavili obavijst da se ne ide na AC jer se više stoji nego vozi ? zato da im ne pobjegu pare od AC
|
|
|
|
#88229 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Prvi redovni tehnički pregled obvezan je 24 mjeseca nakon prve registracije, a nakon toga svakih 12 mjeseci. Pričam za novi auto.
|
|
|
|
#88230 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Nikakvog interesa država nema od toga da ti ideš po magistrali. Potrošit ćeš manje goriva, a ostavit ćeš novce na benzinskoj koja im ne plaća koncesiju, ostavit ćeš novce privatniku s janjetinom koji im ne plaća koncesiju i na kraju nećeš platiti cestarinu. Izbio si im brdo novaca iz džepa (neki to zovu proračun).
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|