|
|||||||||||
|
|
#88171 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#88172 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Strah ga je da opet ne prdne |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#88173 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
putujem za Munchen ovaj tjedan, waze će dobro odraditi posao ili pratim nešto drugo za kamere? |
|
|
|
|
|
#88174 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ovisi koliko je jak comunity, kroz Austriju je waze bio super. Svi se kunu u radarbot, imam plaćenu verziju i iskreno ne znam što bi rekao, nije toliko dobar da vrijedi tih 6 eura mjesečno. Sygic mi se pokazao dosta dobar |
|
|
|
|
|
|
#88177 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Ako si sirotinja kao ja pa nemaš automacko čitanje znakova imaš ih na googlet mapsima. Znaju ti i tamo biti netočna ali to je u 99% slučajeva kod lokacija gdje su radovi, a googlet ne zna za to. Tamo znaš koliko voziš i to je to. |
|
|
|
|
|
#88178 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Šole. 04.05.2026. u 11:44. |
|
|
|
|
|
|
#88179 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Nelos mi se cini....i masina je jaca. Ali unutra ta plastika, jebemti, kao u stojadinu iz 80ih ![]() |
|
|
|
|
|
|
#88180 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
a kaze jura da kaze toyota, ah, kupi leksusa ako nes plastike ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#88181 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Gledam trenutnu rav4 top oprem pa to je 10k eura skuplje od cx5 koja je koplje iznad po interijeru i kvaliteti materijala. Oboje su neki benzinci hibrdi pogon na sva četiri ok. Stvarno ne znam zašto bi netko kupovao pljastik fantastik za te pare. Ako mi se vozi nešto loše i plastično tu je dača. Barem mi je ne bi bilo žao kada je ogrebem. Promašeni automobili...ako i 99% suvag vozila. Fancy shit koji kao može negdje ali nitko ne ide nigdje jer ako rabiješ far ode 3k eura. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#88182 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#88183 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Početna toyota 45.200 eura, a mazda 34.005,17 eura. Top model rav4 57.335 top model mazda 46.586,34 Znači samo kaj je default samo next next next. da, toyotini hibridi su top za grad. |
|
|
|
|
|
#88184 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Sjedio u novoj CX-5, i starijoj RAV-4. CX-5 full oprema, po riječima vlasnika 61k eura, dobiveno nekih 8000 eura popusta. Koliko god bio velik auto, ima neki klaustrofobični dojam sprijeda, slično kao Volvo XC-40. |
|
|
|
|
|
#88185 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Par fotki s jučerašnjeg parkinga na GT World Challenge Dok su djeca slinila po modernim zvijerima, tu su se okupili malo stariji ![]() I par videa https://streamable.com/jm0pmh - paljenje ovih s fotki gore https://streamable.com/zny6os - utrka Da ne davim s milijun fotki sa staze, evo vam grande Valentino Rossi i Team Verstappen ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#88186 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Mazde su meni osobno barem udobnije i imam uvijek utisak da sjedim u skupljem autu. Hovewer > Toyotini hibridi su pravi mali tehnoloski dragulji. Steta kaj je Honda srezala asortiman i prisutnost u HR, novi Civic mi se jako dopao...nije prevelik auto a izuzetno praktican sa 5-im vratima, i sve gumbi...fini lijepi gumbeki (volim pipat). 3-jka mi je recimo premali auto iako ista klasa. Corolla je ok al premali gepek. |
|
|
|
|
|
#88187 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Waze je i više nego dovoljan. Ako ne žuriš, u Sloveniji je preporučljivo voziti baš po ograničenju. Austrija - možeš komotno 10kmh (cajger, ne gps) preko ograničenja (čak i pokraj radara, nema brige, osobno testirao )Njemačka - 10-15kmh preko ograničenja ide također. U samom Münchenu , Mittlerering ima dosta kamera pa pripazi. Tamo se drži 5kmh preko , najsigurniji si Vinjete i tunelarine možeš sve unaprijed kupiti na shop.asfinag.at/en/ stranici, tj. njihovom shopu. Inače namjenjena za austrijske vinjete, ali zadnjih godinu dana možeš uzeti i slovensku. Jedino Karawanken Tunnel (ako ideš preko Ljubljane) na slovenskoj strani moraš platit na licu mjesta. Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 04.05.2026. u 22:06. |
|
|
|
|
|
|
#88188 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Prošao danas ponovo kroz Sloveniju... Sva sreća izbjegao onaj kaos sa zatvaranjem autoceste kod Postojne. Ograničenje 60, vozim 75 i najsporiji sam... Tak da opće nemam pojma kak se treba vozit tam. Par kilometara pred Postojnom, na onim digitalnim panelima ograničenje 80 radi gužve, nekih 10km smo se svi vozili 120 jer gužve nije bilo. Imam osjećaj da su kao i naši...stavw znakove i prst u uho i to je to... A vani 25, sunčano, bez vjetra i gužve al ograničenje 80 |
|
|
|
|
|
#88189 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Vozis 5-10 preko limita, malo ti ode paznja i odjednom stize kazna. A zasto? Tak da od Zagreba do Munchena dodjes doslovno 10 minuta brze ![]() |
|
|
|
|
|
#88190 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
|
|
|
#88191 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
...zato postoji tempomat. Inače u Austriji sam prolazio sa 12kmh preko ograničenja pokraj kamere, nikakav problem. Tuneli obavezno 120kmh (a ima ih hrpa).Koliko god će neke ovdje sljedeće riječi zasmetat...osobno (tj. jako rijetko) ne vozim po ograničenju, uvijek sam bar 5kmh preko, često 10kmh. Autocesta uvijek 20-30kmh preko, ponekad i više. Ja, u drugu ruku, u putu od Njemačke do HR uštedim 1-2h, ovisno koliko prometa ima i koliko mi se brzo da voziti. Nekada prije sam i po 2,5-3h znao prije doći (od onog što Google procjeni). Najbrže što sam ikad došao iz Sl.Broda do Münchena je bilo za 4,5h (krenuo oko 2h u noći, stigao oko pol 7, taman na posao )Ne bježim od toga da kršim zakon i da ću opet nekad dobit kaznu, i to je ok. Policija treba radit svoj posao, kao i što radari trebaju bit postavljeni. Ali nisam od onih koji prave shranja po autocesti ili lokali, te bih i sam strpao iza rešetaka. Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 04.05.2026. u 23:48. |
|
|
|
|
|
|
#88192 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sutra moram u ZD. Nadam se da neće biti ovakvog krkljanca po AC. Valjda je to bilo zbog praznika.
|
|
|
#88194 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Navigacija u autu Genius Maps s Licencom od Mirea. 3 do 4 ažuriranja godišnje. I CamSam na mobitelu. CamSam je dobar jer ljudi javljaju za mobilne kamere i ako se na kojoj dionici nalazi presretač. I nema glupih reklama. A vožnja kako kad. Autoput većinom krkan mod, slalom i prekoračenje. A po lokalnim cestama gori od penzića. Laganini, stajem po kavama. Volim lokalne ceste. Ima se šta za vidjet. Za 1. maj sam išao od Ljubljane prema Metliki do Zdihova. Uz Krku preko Žužemberga. Lijep dvorac na Krki. Prekrasan kraj. Baš lijepo RT, onak za dušu.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 05.05.2026. u 08:47. |
|
|
|
|
|
#88195 | |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() Da umjesto prosjeka od 100 na sat imas 110 usparao bi valjda.. 20-30 minuta? Sto znaci da ides ozbiljno preko ogranicenja. |
|
|
|
|
|
|
#88197 | |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Slovenija nije autocesta problem, zna se gdje su kamere, već lokalne ceste. Na njima u bilo koje doba dana mogu stajat iza ćoška |
|
|
|
|
|
|
#88198 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Naplata Lučko-Dugopolje, 2:10 sati, prosjek malo ispod 180. Ali danas je to nemoguće napraviti. Stalno je gužva na autocesti. Pokojni Micek je sa Jaguarom išao ispod 2 sata.
|
|
|
|
#88199 |
|
Premium
|
Samo frendli warning, ima kamera na A2, prije wiener neustadta. ALi je i blinkajuci znak. Mislim da je 70km/h. Mi se vozimo sa 73-74 u desnoj i neki lik u ljevoj sa par kilometara vise i blicnulo ga je tako da tih 10km/h preko ogranicenja uzmite sa rezervom. Ovo pricam za Austriju |
|
|
|
|
|
#88200 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
10km/h preko ograničenja jer cajger pokazuje krivo i onda još par posto kaj ekipa misli da ima lufta jer mjerni uređaj ima odstupanja, ima samo kod nas Pričao mi frend da je nekom strancu pričao te naše fore i ovaj se začudio ko pura dreku. Ak je ograničenje 70, voziš 1km/h preko toga budeš platio, kakva odstupanja mjerne opreme. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|