Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2017., 16:40   #8761
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Wink

Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Hebo vas Sony

Malo off topic

Imao sam CRT Sonijev 29 XL 70.Taj tv k....a nije valjao, a koštao je oko 6.000 kn.Panasonic-ov Quintrix je puno bolji bolji.
Nakon 2000-te sony je poceo opasno fusariti sa telkama,a osobito su na losem glasu bili spanjolski trinitroni. Panasonic qintrix ja jos uvjek imam jednog doma
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 16:52   #8762
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Hehe da mi je znati koliko vas Sony plaća

Rista ovdje jedini barata konkretnim podacima i argumentirano razgovara.
Što Sony plaća?
Dosta je pogledat ZD9 i sve jasno.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.08.2017., 17:02   #8763
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Nakon 2000-te sony je poceo opasno fusariti sa telkama,a osobito su na losem glasu bili spanjolski trinitroni. Panasonic qintrix ja jos uvjek imam jednog doma

Da-geometrija je bila užas.100 hz tv a slika titra kao da je 50hz i posebno što je kod svakog Soni crt-a je bilo ono iritantno brujanje kada ga pališ iz stby-a.

A Trinitroni i iz 90-ih su u odnosu na Quintrix-e bili pljuga a kooštali.

Zadnje izmijenjeno od: tascam. 12.08.2017. u 17:09.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 17:04   #8764
tascam
Registered User

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Što Sony plaća?
Dosta je pogledat ZD9 i sve jasno.

Kada pretjeruješ onda ću i ja KD-65A1 ili još bolje Panasonic 65EZ1000E.

Sada je i više nego jasno.
Staro 12.08.2017., 18:15   #8765
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
I opet ti kažem da su ti nedostaci Oled-a koje spominjes zanemarivi
Tebi je ono sto ti pokusavaju reci. Nekom je zanemarivo sto mu je crna relativno losa kad pogasi svjetla u sobi. Netko bi radije 4K HDR TV nego 1080p za istu cijenu. Kad sam ja sada kupovao 65KS8002 i 65XE9005, ekvivalentni OLED je bio cca 18-20k kn skuplji. Dakle vise nego duplo. Do te mjere da se usporedjuju kruske i jabuke a prikaz je usporediv i sigurno ne vuce daleko ni na jednu stranu.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 19:00   #8766
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
I opet ti kažem da su ti nedostaci Oled-a koje spominjes zanemarivi u odnosu na nedostatke LCD tehnologije.
Svoj LG 55EG910 sam platio 12tkn i u to vrijeme pred godinu dana niti jedan LCD koji sam vidio nije mu mogao parirati u prikazu SD/HD materijala.

Da danas kupujem TV kupio bi Oled 4k,Pred godinu danas su 4K bili 30 tkn.Danas se nađe b6 novi za 13tkn sa odličnim Harman Kardon audio sustavom.

Evo baš gledam bijelu - boja je bijela.Kada gledam film pa se mračne scene prebacuju nekada pomislim da se tv isključio koliko su realne mračne scene.
Ajd mi nadji novi u ducanu B6 za 13tkn?
Nema ih.. Zapravo ima ih, cijena pocinje od 16tkn..

Njuskalo me ne zanima..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 20:04   #8767
tascam
Registered User

Upravo na Njuškalu nov novcati zapakirani B6 za 13tkn.

http://www.njuskalo.hr/led-tv/lg-55b...oglas-23137236

Jedino što u trgovini možeš kupiti na rate ali je veća cijena u odnosu na gotovinsku.
Staro 12.08.2017., 20:06   #8768
tascam
Registered User

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Tebi je ono sto ti pokusavaju reci. Nekom je zanemarivo sto mu je crna relativno losa kad pogasi svjetla u sobi. Netko bi radije 4K HDR TV nego 1080p za istu cijenu. Kad sam ja sada kupovao 65KS8002 i 65XE9005, ekvivalentni OLED je bio cca 18-20k kn skuplji. Dakle vise nego duplo. Do te mjere da se usporedjuju kruske i jabuke a prikaz je usporediv i sigurno ne vuce daleko ni na jednu stranu.

Ma i ja bi 4K HDR ali sa Oled zaslonom.

Rekao sam ti kada sam kupovao tv pred godinu dana,Oled-i 4K su bili oko 30tkn.

Koje si modele plazmi do sada imao?
Staro 12.08.2017., 20:40   #8769
Spikeman
Premium

Datum registracije: Nov 2008
B6 je bio 13 hiljada u emmezeti nedavno, pricekas koji tjedan i opet bu neka LG akcija, kao sto je nedavno bila i za Sony pa je i XE bio na akciji.
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 21:02   #8770
tascam
Registered User

Ima i ekipa na Njuškalu koja ima kupone za Emezzetu ili H.Norman.Platiš jeftinije a tv podigneš u dućanu.Samo što je plaćanje gotovinom.Čudno kako Emezzeta ima na LG jamstvo 2 god.a svuda drugdje je 5 godina
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.08.2017., 21:34   #8771
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor Spikeman Pregled postova
B6 je bio 13 hiljada u emmezeti nedavno, pricekas koji tjedan i opet bu neka LG akcija, kao sto je nedavno bila i za Sony pa je i XE bio na akciji.
O kojem XE modelu pričamo?

Ima na akciji za 10tkn, LG 55EC930V to je stari model.. A C6 je 16tkn..

Moram pratit akcije..
Staro 13.08.2017., 10:52   #8772
Spikeman
Premium

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
O kojem XE modelu pričamo?

Ima na akciji za 10tkn, LG 55EC930V to je stari model.. A C6 je 16tkn..

Moram pratit akcije..
ovaj o kojem se najvise raspravlja 9005 model, 49" 55" i 65" mislim da su sva 3 bili na akciji, naravno uz druge Sony modele
Staro 13.08.2017., 12:15   #8773
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Nisam se nešto zamarao sa oled tehnologijom, ali da pitam - ima li oled burn in? Da li današnji oled tv-i imaju konstantno upaljene pixele?

Svoje iskustvo imam jedino sa samoled mobilnim ekranima i nisam bas zadovoljan.
Jedini normalan meni je bio na S2 koji je imao konstantno osvjetljenje ali i ogroman burn in. Svi poslje S4, S5, note 4 nisu imali primjetljiv burn in, ali su koristile trik pali gasi (kao pwm). Moje oči primijete to, pogotovo kad smanjim osvjetljenje.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2017., 12:15   #8774
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor Spikeman Pregled postova
ovaj o kojem se najvise raspravlja 9005 model, 49" 55" i 65" mislim da su sva 3 bili na akciji, naravno uz druge Sony modele
Ne znas kolko je kostao na akciji 9005?

Najjeftiniji je, 11600kn, naravno 55".

Svijet Medija ima sad akciju na neke modele Sonya, cak jeftinije od SDe..
Staro 13.08.2017., 12:46   #8775
Spikeman
Premium

Citiraj:
Ne znas kolko je kostao na akciji 9005?

Najjeftiniji je, 11600kn, naravno 55".

Svijet Medija ima sad akciju na neke modele Sonya, cak jeftinije od SDe..
Ne sjecam se iskreno cifri, letimicno sam bacio pogled na ponudu pa sam primjetio da imaju njega na akciji.
Ma bude te akcije opet bile, il emmezeta, SD il netko treci...
Zasada imam samo pozitivna iskustva i od emmezete i SD pa me ostali ni ne zanimaju
Staro 13.08.2017., 14:26   #8776
dejanp
Premium

dejanp's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Može savjet oko TVa za gaming room za sina. Tražim budget 40"-43" tv jedino za igranje na PS4. TV signal nije dostupan.
Do sada se igralo na Panasonic plasmi 42" s30
Išao bi cijenom oko 3000kn do 3600kn.

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk
dejanp je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2017., 14:29   #8777
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Imho starije verzije LGa, 43LH630V

https://www.hgshop.hr/proizvod/led-t...b-t2-s2/213912

Ako je stvarno dostupno, jer dugo nema vec tih modela.

EDIT:

https://www.ekupi.hr/LG-UHD-TV-43UH6...m_medium=click

Evo, ako stvarno imaju taj stari lager da je zapakiran. Bolje mislim da nejde
Staro 13.08.2017., 14:33   #8778
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Sony 4K LED TV KD-65XD7505B

vrijedi liu ovo 5k kn

65" 4k

https://www.mall.hr/ultra-hd-prijemn...v-kd-65xd7505b
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2017., 15:01   #8779
dejanp
Premium

dejanp's Avatar

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
Imho starije verzije LGa, 43LH630V

https://www.hgshop.hr/proizvod/led-t...b-t2-s2/213912

Ako je stvarno dostupno, jer dugo nema vec tih modela.

EDIT:

https://www.ekupi.hr/LG-UHD-TV-43UH6...m_medium=click

Evo, ako stvarno imaju taj stari lager da je zapakiran. Bolje mislim da nejde
Zar ti LG modeli nemaju poprilično velik lag?!?

Staro 13.08.2017., 16:42   #8780
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

40ms, mislim da je u tom cijenovnom rangu to cisto prosjecno, nije savrseno, nije ni malo.

Ja bi onda radije isao na gaming monitor, a ne na tv, iako je tu dijagonala dooooosta manja
Staro 13.08.2017., 16:59   #8781
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Tip bas nije sretan sa B6...

My 55xe9005 got delivered today, had a few hour's to have a play with it my thoughts so far.

I really like it sure the blacks aren't nearly as black as the LG B6 I returned but never thought they would be but there not bad at at all.

Motion is so much better then on the B6 on the other hand, and HDR is better then the B6 I used the avforums settings on both sets thought HDR was a bit dim on the B6 but not having that problem on xe90 Horizon Zeto Dawn and Resogun look awesome on it so much better then the B6.

Android TV is a lot more clunky then Web OS but then Web OS is probably the best TV OS out there at the moment, and the remote is rubbish it's like something from the early 90's the magic remote was much better.

Paired one of my dualshock 4's and downloaded and played some Tomb Raider on it couldn't do that on the B6 going to try some more games over the next few days.

Pros and cons to them both like they say there's no perfect tv but I'm already happier with the xe9005 then the B6 it was the worry of IR/burn in that I couldn't get past I play a lot of games mainly sim racers well PCars (2000+hrs in just over a year I know I'm sad) and soon to be PCars 2 didn't want to potentially wreck the B6 and get burn in, and the motion was the other reason and even the misses noticed that on the B6 and she's half blind.

So all in all I'm happy with it so far and the misses is just happy I've got a TV I'm happy with.

https://www.avforums.com/threads/son...088131/page-23
Staro 13.08.2017., 17:00   #8782
dejanp
Premium

dejanp's Avatar

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
40ms, mislim da je u tom cijenovnom rangu to cisto prosjecno, nije savrseno, nije ni malo.

Ja bi onda radije isao na gaming monitor, a ne na tv, iako je tu dijagonala dooooosta manja
Ja sam vidio da je 630v linija 56ms a to je već previse.
. Kakav je situacija sa Toshibama ili Sharpom? Za njih ne nalazim tehničke podatke

Staro 13.08.2017., 18:09   #8783
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

http://www.displayspecifications.com/en/model/a0d951f

Kaze 42ms.

Na tom siteu si pogledaj i za toshibe i Sharpove.
Staro 13.08.2017., 19:40   #8784
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
Sony 4K LED TV KD-65XD7505B

vrijedi liu ovo 5k kn

65" 4k

https://www.mall.hr/ultra-hd-prijemn...v-kd-65xd7505b
Za te pare premija.
Pitam se di je kvaka jer ipak je to agrokorska firma.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2017., 20:03   #8785
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Za te pare premija.
agrokorska firma ? da nisi pomjesao s abrakadabrom...

http://www.poslovni.hr/tehnologija/t...il-kuna-316698

http://www.netokracija.com/mall-hr-m...tretail-106513
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2017., 20:12   #8786
tascam
Registered User

Citiraj:
Tip bas nije sretan sa B6...

My 55xe9005 got delivered today, had a few hour's to have a play with it my thoughts so far.

I really like it sure the blacks aren't nearly as black as the LG B6 I returned but never thought they would be but there not bad at at all.

Motion is so much better then on the B6 on the other hand, and HDR is better then the B6 I used the avforums settings on both sets thought HDR was a bit dim on the B6 but not having that problem on xe90 Horizon Zeto Dawn and Resogun look awesome on it so much better then the B6.

Android TV is a lot more clunky then Web OS but then Web OS is probably the best TV OS out there at the moment, and the remote is rubbish it's like something from the early 90's the magic remote was much better.

Paired one of my dualshock 4's and downloaded and played some Tomb Raider on it couldn't do that on the B6 going to try some more games over the next few days.

Pros and cons to them both like they say there's no perfect tv but I'm already happier with the xe9005 then the B6 it was the worry of IR/burn in that I couldn't get past I play a lot of games mainly sim racers well PCars (2000+hrs in just over a year I know I'm sad) and soon to be PCars 2 didn't want to potentially wreck the B6 and get burn in, and the motion was the other reason and even the misses noticed that on the B6 and she's half blind.

So all in all I'm happy with it so far and the misses is just happy I've got a TV I'm happy with.

https://www.avforums.com/threads/son...088131/page-23
vidim da žulja tebe B6 više nego Sony.

aktivan si na sva 3 foruma pa si mogao zalijepiti i pozitivno iskustvo.

Htio sam ti napisat odgovor ali je tema bila lockana.
Inace u zadnjih desetak godina sam bio na Toshiba LCDu sa kojega sam presao na Panasonic 50inch Viera plazmu i na njoj sam gejmao nekih 7-8 godina preko ps3 i kompa i ta plazma mi je bila fantastican ekran.
Prije godinu i pol sam se odselio i ovdje sam u startu kupio Sharp Aquos 4k 50inch LED koji je na svu srecu bio potrgan out of box jer to uopce nije bio Sharp nego nekakvo licencirnao Poljsko smece.
Vratili su mi lovu i nakon sto sam se opekao sa sa tim TVom krenuo sam u detaljno proucavanje sto trebam pazit kod odabira LED tva i zakljucio da zelim da ima 10bit display,wide gamut i hdr i da bude oko 50inch,max limit u to vrijeme mi je bio 1000eu i u taj rang je upao jedino Sony 49XD8005 koji se u par mjeseci pokazao kao odlican tv sa vrhunskim prikazom boja,kvalitetnim panelom,procesiranjem slike bio to hd,fhd ili 4k i sa odlicnim input lagom za gaming.Minus su losa crna jer je to IPS panel ali trebao mi je taj radi sireg kuta gledanja nego na VA(imam obitelj pa kada gledamo filmove itd ne mozemo svi sjedit u centru) i android koji je spor i stekav i u 7.0 varijanti i da ne zaboravim UZASAN zvuk ali takav je na vecini LED tva.
Nedavno mi se otvorila opcija da uzmem novi LG OLED 55B6D i toliko sam se uvalio u taj TV svijet da nisam imao sto razmisljat dali je to dobar deal.
Kupio TV i out of box je bio uzasan....pokrenem Uncharted 4 na PS Pro i gledam wtf....input lag od skoro 60ms i igra je doslovno trzala i stutterala i jos je bio prisutan screen tearing i nije postojao hdr gaming mod.
Instant trazenje po postavkama gdje se upgreda firmware i nakon par minuta najnovijo fw je bio instaliran...malo stelanja po postavkma.....input lag sa skoro 60ms se spustio na oko 27ms,screen tearing je nestao i pojavio se hdr gaming mod.Ukratko....novi tv i podsjetnik kako pocesto day one kupci lose prolaze.
OLED mi je spojen na Ps Pro i gaming komp u kojemu imam gtx970 ali je u mirovini od kada imam Pro.
Sav sadrzaj se prikazuje i upscala fenomenalno od tv programa do pc desktopa.
OLED me prikazom slike daleko vise podsjeca na plazmu nego na LCD LED sa time da B6 prikazuje crnu jos daleko bolje nego Viera a svijetle nijanse su svemir naspram plazme tako da je kontrast izmedju najtamnijeg i najsvijetlijeg u istoj sceni na oledu nesto sto ja do sada nisam vidio.
Naprimjer u jednoj sceni je mracno nebo i na njemu sjaje zvijezde i svaka od njih sjaji savrseno cisto i uniformirano dok je na xd80 to sve bilo nekako "stopljeno" te zvijezde i nebo koje je bilo sivkasto a ne duboko crno kao na B6.
Ukratko ovaj oled je kao nekakva nextgen plazma i sada sam siguran da moj iduci tv moze bit samo 8k gdje svaki piksel emitira svoje svijetlo...jednog dana.
Nadam se da sam ti napisao dobar odgovor

Zadnje izmijenjeno od: tascam. 13.08.2017. u 20:35.
Staro 13.08.2017., 20:26   #8787
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Vi znate da ovakvih postova mozete pejstati ovdje na tisuce s obje strane? Po meni to nema smisla osim ako se ne radi o novom modelu o kojem se ne zna puno ili ako sadrzi kakav detalj bitan za trenutnu raspravu, koje vise ni nema. Prakticki se sve zna o tim televizorima i ovo se vec pretvorilo u moj tata je jaci od tvoga.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2017., 20:40   #8788
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
vidim da žulja tebe B6 više nego Sony.

Htio sam ti napisat odgovor ali je tema bila lockana.
Inace u zadnjih desetak godina sam bio na Toshiba LCDu sa kojega sam presao na Panasonic 50inch Viera plazmu i na njoj sam gejmao nekih 7-8 godina preko ps3 i kompa i ta plazma mi je bila fantastican ekran.
Prije godinu i pol sam se odselio i ovdje sam u startu kupio Sharp Aquos 4k 50inch LED
Mozes ovo malo.bolje pojasnit,jer ovak ispada da si prvi toshiba lcd tv kupio prije dvadesetak godina
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2017., 20:41   #8789
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Za te pare premija.

U čemu je caka s tim tvom ? Ipak je 65 inča.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Staro 13.08.2017., 20:45   #8790
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Nema cake, 2016a ide jeftino, taj model je imao nekih softverskih bugova, ali nista sta bi te be trebalo opterecivat.

moj savjet, pali vozi
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno