Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.12.2013., 21:30   #8731
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Kaj je webasto? Gugl mi nis ne baca.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2013., 21:31   #8732
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
I na kraju balade od 2 strane,koji je najbolji modalitet kupnje automobila? Kupiš ono što želiš,ono što drugi misle da je ok ili ono za što imaš lovice?
Oglas

Oglas
Staro 05.12.2013., 21:38   #8733
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
grijanje i kad motor ne radi,samostalno grijanje,tak nešto..?
Staro 05.12.2013., 21:49   #8734
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:

Samostalni sustav grijanja na lož ulje, eurodizel. Cijelu noć griješ kabinu sa simboličnom potrošnjom 2-5 litara goriva.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2013., 21:50   #8735
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:

http://www.youtube.com/watch?v=yFCt3gO_iqQ

Najbolje bu ti objasnil neki kamiondzija kaj je to i cemu sluzi. Oni prezivljavaju zahvaljujuci webastu..

Gledam malo cijene za facelift Meganea i iste su. Cak je i oprema ista. Posteno ce profitirat kuci najslabijeg diesela jer ce dobit 6tu brzinu, 20Nm i 5ks vise kaj su dobrodosla pojacanja za taj motor u Meganeu.

Kod mene se profiliralo i profiltrilaro samo od sebe, posto sam imal zahtjeve i budget.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.12.2013. u 22:06.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2013., 21:59   #8736
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
I na kraju balade od 2 strane,koji je najbolji modalitet kupnje automobila? Kupiš ono što želiš,ono što drugi misle da je ok ili ono za što imaš lovice?
Ono što trebaš za lovu koju imaš.
S više godina jako dobro "profiliraš" što ti treba.
Staro 05.12.2013., 22:02   #8737
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ono što trebaš za lovu koju imaš.
S više godina jako dobro "profiliraš" što ti treba.
Hehehehe dobar setup
Staro 05.12.2013., 22:06   #8738
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Taj webasto bi meni trebal.
Meganče mi krene grijat tek kad stignem na odredište ak idem na kraći put po gradu. Sva sreća da mene ne smeta zima, jaknu oblacim tek na -5.
Laguna i Volvo me griju odmah, čim ih upališ. Oni valjda imaju to. Moram nekom ukrast tu mašinicu.
Staro 05.12.2013., 22:08   #8739
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

To i mene pomalo hebe jer sam naviknul na zagrijavanje i odledivanja u Suzukiju koja su ekspers. Sad sam cak i grijanje guzice pocel palit kad se vracam s treninga u SXu navecer i pase mi. Nebi nikad ni upalil da nemam Meganea koji to nema i sad mi je bas pocelo to pasat. Jos su mi govorili da to nadoplatim ali reko koji ce mi i skupo je, oko 2000kn.
Staro 05.12.2013., 22:11   #8740
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Nešto se spominjalo uzimanje skupog auta radi smanjenja osnovice za obračun poreza na dobit. U teoriji da ali u praksi teško jer, ovisno o veličini tvrtke i vrsti djelatnosti, postoje nebrojeni načini za značajno smanjenje porezne osnovice pored kojih je nabava skupih auta, a kamoli dodatne opreme, kozmetika.

Citiraj:
Hmmmmmm, mozda onaj 2015 Muatang i nije toliko loš...

http://www.autoblog.com/2013/12/05/2...s-reveal-info/
Stari je bio puno ljepši.

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 05.12.2013. u 22:17.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.12.2013., 22:14   #8741
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Frend ima ovog novog Swiftača sa grijanim sjedalima koja su samo on-off, nema regulacije. Kad ih klikneš na on, čekaš između 20-40sec i onda se odjednom užare da nemreš sjedit na tome. Instant skuri "muške organe".
To je ogromna zabava kad vozaču i suvozaču netko tko sjedi iza poklikće gumbiće.
Na drugom autu si podesim fino grijanje na najmanje i hlađenje sjedala da puše pa je fino mlako.

Kao što sam reko, nisam osjetljiv na hladnoću, al za taj webasto bi dao i 3000kn...
Staro 05.12.2013., 22:14   #8742
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ima boljih nacina da se smanje troskovi tvrtke a da se auto uopce ne uzme na tvrtku a opet se sa njim stedi. Pogotovo nama malima sad kad vise nema PDVa.. Ja racunam da bum u 4 godine vratio 80% vrijednosti auta kroz troskove i ustede na gorivu, vjerojatno vise.
Amortizacija na auto ide do 400 tisuca (osim ak nije bus, kamion ili nest sl. kaj ide u PDV), iznad se ne prizna a ni odbitka PDVa od predporeza vise nema tak da prica o Barbusima koji se isplete vise ne drze vodu. Bilo nekad ali vise ne.

Istina, u Swiftu su pakleni I pocnu grijat vec nakon pol minute. U SXu su ok, taman lagano pobija kroz.... Samo kaj su to turbo jeftini auti u odnosu na te kaj imaju jos i hladnje guzice i porihtavanja istog pa im se nemre uzet za zlo.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 05.12.2013. u 22:43.
Staro 06.12.2013., 09:28   #8743
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ima boljih nacina da se smanje troskovi tvrtke a da se auto uopce ne uzme na tvrtku a opet se sa njim stedi. Pogotovo nama malima sad kad vise nema PDVa.. Ja racunam da bum u 4 godine vratio 80% vrijednosti auta kroz troskove i ustede na gorivu, vjerojatno vise.
Amortizacija na auto ide do 400 tisuca (osim ak nije bus, kamion ili nest sl. kaj ide u PDV), iznad se ne prizna a ni odbitka PDVa od predporeza vise nema tak da prica o Barbusima koji se isplete vise ne drze vodu. Bilo nekad ali vise ne.
Naravno. Zna Linić kako se pere lova.
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Istina, u Swiftu su pakleni I pocnu grijat vec nakon pol minute. U SXu su ok, taman lagano pobija kroz.... Samo kaj su to turbo jeftini auti u odnosu na te kaj imaju jos i hladnje guzice i porihtavanja istog pa im se nemre uzet za zlo.
Je li postoji koja dobra varijanta hlađenja sjedala?
Staro 06.12.2013., 10:00   #8744
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Taj webasto bi meni trebal.
Meganče mi krene grijat tek kad stignem na odredište ak idem na kraći put po gradu. Sva sreća da mene ne smeta zima, jaknu oblacim tek na -5.
Laguna i Volvo me griju odmah, čim ih upališ. Oni valjda imaju to. Moram nekom ukrast tu mašinicu.

Webasto radi neovisno o motoru jer ne koristi rashladnu tekućinu koja je "došla" iz bloka motora nego troši gorivo (ponekad i iz odvojenog spremnika da bi mogao koristiti jeftinije lož ulje).
Možda imaš nekakve dodatne grijače koji se napajaju iz akumulatora ili je koncept motora kod spomenutog volva i lagune takav da brzo postigne radnu temperaturu i samim time brzo počne grijati kabinu.
Interesantno, clio krene grijati već nakon nekoliko minuta, to sam uvijek pridodavao tome što je maleni motor koji relativno brzo postigne radnu temperaturu, dok moj auto sa svojih 6 litara antifriza treba radit u leru 45 minuta i neće krenut grijat niti će odradit ventilator, a tek nakon 15-20 minuta vožnje se osjeti prvi topli zrak u kabini.
Interesantna stvar za TDI motore - nikad neće upalit ventilator hladnjaka u leru ili nakon što ugasiš ugrijan auto, čak i nakon sat-dva vožnje po autocesti i visokih putnih brzina dok je vani 40 stupnjeva kad staneš na odmorište ventilator se ne pali.
Staro 06.12.2013., 10:05   #8745
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Interesantna stvar za TDI motore - nikad neće upalit ventilator hladnjaka u leru ili nakon što ugasiš ugrijan auto, čak i nakon sat-dva vožnje po autocesti i visokih putnih brzina dok je vani 40 stupnjeva kad staneš na odmorište ventilator se ne pali.
Meni pali vent kad mu treba
Staro 06.12.2013., 10:07   #8746
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Možda imaš nekakve dodatne grijače koji se napajaju iz akumulatora ili je koncept motora kod spomenutog volva i lagune takav da brzo postigne radnu temperaturu i samim time brzo počne grijati kabinu.
Može imati grijače, samo ne znam da li su standardno ili kao dodatna oprema.
Staro 06.12.2013., 10:25   #8747
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Je li postoji koja dobra varijanta hlađenja sjedala?
Naravno da postoji, i to baš u bmw-u
http://www.bmw.com/com/en/insights/t...ntilation.html

Citiraj:
Prije bih rekao da ti je termoprekidač poluispravan, nego da je to feature
Staro 06.12.2013., 10:29   #8748
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Naravno da postoji, i to baš u bmw-u
http://www.bmw.com/com/en/insights/t...ntilation.html
Ne ventilacija, hlađenje.

Citiraj:
Znam da ima taj feature, pitanje je ima li njegov.
Staro 06.12.2013., 10:30   #8749
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Imam ja ugrađen webasto i nije baš tako bajno. Treba mu vremena da se zagrije, pogotovo ako je cijeli auto hladan.
dobra stvar je da se može "isprogramirati", tri režima rada i paljenja pa se preko noći ili pred polazak može sam upaliti na pol sata- sat. ofc, postavlja se i temperatura koju drži.
malo je čudno doći negdje na parking a iz auspuha, ugašenog auta, šiba dim
oni kamionski webasto-i su big deal i svemirski brodovi naspram ovih u autima.

fora stvarčica, igrao sam se dosta sa njom, ali je ne koristim pretjerano u zadnje vrijeme.
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2013., 10:37   #8750
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:

Na sva 3 tdi-a koja sam imao do sad?
Ko za vraga mijenjao sam na jednom plavi senzor temperature rashladne tekućine i opet isto, a uvijek je temperatura motora uredno na 90. I kolega koji ima G3 tdi kaže isto. I drugi kolega koji ima A4 i prije toga imao A3 opet tvrdi isto da nećeš čut na tdi motoru ventilator hladnjaka u leru.
Kad sam mijenjao killer, upalio auto i otišao pješice na kavu dok je radio u dvorištu da se ne uvjerim da negdje ne curi, vratio se i ventiulator nije radio, držao gas na 3000rpm 10-15 minuta da sam prethodno stavio karton ispred hladnjaka - ventilator se uredno palio i motor držao uredno temperaturu, čim ga pustim u ler ugasi se i ventilator.
Staro 06.12.2013., 10:44   #8751
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Ne ventilacija, hlađenje.
To je hlađenje, ili te ventilacija(ventilacijski klima uređaj) u autu ne hladi?

Citiraj:
Na sva 3 tdi-a koja sam imao do sad?
Ko za vraga mijenjao sam na jednom plavi senzor temperature rashladne tekućine i opet isto, a uvijek je temperatura motora uredno na 90. I kolega koji ima G3 tdi kaže isto. I drugi kolega koji ima A4 i prije toga imao A3 opet tvrdi isto da nećeš čut na tdi motoru ventilator hladnjaka u leru.
Senzor temperature nema veze sa termoprekidačem
To što tvrdiš nema nikakve logike - kako bi se motor inače ohladio u leru ako ventilator ne rashlađuje tekućinu u hladnjaku? Pogotovo kod auta sa klimom di vent radi maltene nonstop...
Staro 06.12.2013., 10:44   #8752
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

VW koncern valjda tako funkcionira
Šalu na stranu,to što jopis kaže,pregrijavali bi se da ne radi vent,logično jel
Staro 06.12.2013., 10:48   #8753
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Ja stvarno malokoga znam da je kupio auto za 70 000 kuna a da si može bez problema kupiti za 200 000 kuna.
Znam ljude koji imaju kredite za auto i ljude koji ni u ludilu ne bi digli kredit premda mogu (tu sam i ja). Što mogu kešom to kupim, a da plaćam ratu kredita za auto - no way. Dok kolege s posla više manje pod normalno 1/3 plaće u kreditu.
Slažem se. Isto i ja. Niti imam net banking, niti imam kreditne, samo karticu za bankomat. Da mogu, najradije bi da mi plaća stiže "na ruke". Banke ne podnosim organski. Auto se kupuje samo za cash, imam fond za auto za koji odvajam svaki mjesec i svakih 8-10 godina se nešto novo uzme. U ukuse neću ulaziti.
Meni je osobno malo glupo i bezveze to što ne možeš ( barem ja nisam mogao) donijeti cash i kupiti auto na licu mjesta i što te gledaju ko da si s Marsa pao kad im doneseš u ahtovci novce, a što ako je pošteno zarađeno ne vidim problem.
Tako sam i ja došao u KC u salon, čuo sam da imaju Megi R.S. na lageru a nije mi se dalo čekati. Dođem do njih, pitam za auto lik me ignorira, onako ne baš bezobrazno ali tipa "što ti balavac". Ok, dođe on ovo ono, reko probna vožnja jel može, lik mi se počeo smijati u lice. A reko dobro, odem do auta po torbu i istresem mu na stol a cirka je bilo oko 230 k kn
Lik je promijenio a brat bratu 4 boje u 2 min. Od blijede, plave, crvene i zelene na kraju.
Reko sad neću uzeti ništa, još sam nazvao Renault Nissan zastupništvo i uložio žalbu na lika. Dobio sam dodatni popust od 7 k kn, besplatni servis i karticu za gorivo u vrijednosti 500 kn
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2013., 10:59   #8754
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
To je hlađenje, ili te ventilacija(ventilacijski klima uređaj) u autu ne hladi?
Dok klima ne ohladi kožu, opečen sam n puta.
Zato izbjegavam kožu ljeti.

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Meni je osobno malo glupo i bezveze to što ne možeš ( barem ja nisam mogao) donijeti cash i kupiti auto na licu mjesta i što te gledaju ko da si s Marsa pao kad im doneseš u ahtovci novce, a što ako je pošteno zarađeno ne vidim problem.
Prodavačima je gotovina problem, ne predstavlja im nikakvu posebnu "pogodnost" u odnosu na plaćanje preko računa, dapače, samo puno više petljanja i gnjavaže.
Staro 06.12.2013., 11:17   #8755
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Dok klima ne ohladi kožu, opečen sam n puta.
Zato izbjegavam kožu ljeti.
Pff, baš si neupućen
Dođi tu kod mene, idemo preko Une na ćevose i na vizualnu poduku
Da vidiš kad dođe 'okonja' taxi sa perlicama preko bež kože
Istinabog, sve manje ih je, al da se nać još pokoji za malo sprdanja.

Citiraj:
Prodavačima je gotovina problem, ne predstavlja im nikakvu posebnu "pogodnost" u odnosu na plaćanje preko računa, dapače, samo puno više petljanja i gnjavaže.
A ono, rekao bih, pravom trgovcu je jedino bitno prodati predmet trgovanja i naplatiti ga, sredstvo plaćanja je nebitno
Staro 06.12.2013., 11:19   #8756
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Pff, baš si neupućen
Dođi tu kod mene, idemo preko Une na ćevose i na vizualnu poduku
Da vidiš kad dođe 'okonja' taxi sa perlicama preko bež kože
Istinabog, sve manje ih je, al da se nać još pokoji za malo sprdanja.
Joj ne volim te perlice.
Zato uvijek inzistiram bez kože.

Citiraj:
A ono, rekao bih, pravom trgovcu je jedino bitno prodati predmet trgovanja i naplatiti ga, sredstvo plaćanja je nebitno
Kakvo je stanje, citiram: "prihvaćamo i punicu pod staro za novo".
Ali da im je cash tlaka, jest. I to velika.
Staro 06.12.2013., 11:34   #8757
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Zato uvijek inzistiram bez kože.
I ja sam, dok nisam svojedobno kupio, pazi, 206icu
I ostao fasciniran udobnošću sjedala i kvalitetom materijala, doduše, sjedala su bila kombo alcantare i normalne kože.
Evo fotke, sjetih se da imam na imageshacku svoje od tada.
http://imageshack.com/a/img88/1096/img0221po1.jpg
http://imageshack.com/a/img88/6294/img0218hc9.jpg
Staro 06.12.2013., 11:34   #8758
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Slažem se. Isto i ja. Niti imam net banking, niti imam kreditne, samo karticu za bankomat. Da mogu, najradije bi da mi plaća stiže "na ruke". Banke ne podnosim organski. Auto se kupuje samo za cash, imam fond za auto za koji odvajam svaki mjesec i svakih 8-10 godina se nešto novo uzme. U ukuse neću ulaziti.
Tako sam i ja došao u KC u salon, čuo sam da imaju Megi R.S. na lageru a nije mi se dalo čekati. Dođem do njih, pitam za auto lik me ignorira, onako ne baš bezobrazno ali tipa "što ti balavac". Ok, dođe on ovo ono, reko probna vožnja jel može, lik mi se počeo smijati u lice. A reko dobro, odem do auta po torbu i istresem mu na stol a cirka je bilo oko 230 k kn
Lik je promijenio a brat bratu 4 boje u 2 min. Od blijede, plave, crvene i zelene na kraju.
Reko sad neću uzeti ništa, još sam nazvao Renault Nissan zastupništvo i uložio žalbu na lika. Dobio sam dodatni popust od 7 k kn, besplatni servis i karticu za gorivo u vrijednosti 500 kn
Za to bi banke trebale i sluzit. Da ne hodas okolo sa torbom s tolko novaca i ne ostavljas je po autima. Btw. svaka cast na hrabrosti, je se nebi usudil. Tu da netko sazna da furam tolko love, skupile bi se sve bande Zagreba i napadale bi me na svkom semaforu.
Staro 06.12.2013., 11:40   #8759
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
I ja sam, dok nisam svojedobno kupio, pazi, 206icu
I ostao fasciniran udobnošću sjedala i kvalitetom materijala, doduše, sjedala su bila kombo alcantare i normalne kože.
Evo fotke, sjetih se da imam na imageshacku svoje od tada.
http://imageshack.com/a/img88/1096/img0221po1.jpg
http://imageshack.com/a/img88/6294/img0218hc9.jpg
Ma to je OK, ali u petici su full koža, padne mi mrak na oči.
Staro 06.12.2013., 11:42   #8760
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Ma to je OK, ali u petici su full koža, padne mi mrak na oči.
Pa jel nije 5ica službena?
Ja tu onda ne vidim problem, pol sata prije kretanja čvrknut auto nek radi na leru, upalit klimu i nek puše po sjedalima
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno