|
![]() |
#8731 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Stvar je u tome da plasme najcesce imaju burn in samo u odredjenim gradacijama sjena. To nema veze naravno sa udaljenoscu s koje se gleda. Neda se ispeglati s nicim,niti onom bijelom trakom kaj ide po crnom ekranu niti pixel orbiterom,ama bas s nicim se nemre rijesit. Vec kod 10000 sati je prisutno u poprilicnoj mjeri,sto je po meni porazavajuce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8732 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8733 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
onda sam ja imao valjda srece. A nije da previse pazim na to. zapravo uopce. Bas cu pogledati u service menu koliko radnih sati mi ima sada ova Panasonic 50S60 mozda ovisi u kojem picture modeu gledas? ja nikad (ne podnosim) dynamic piocture, ili neke high brightness/contrast modove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8734 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Moja plazma je bila spojena na PC i uredno sam se satima igrao na njoj, nisu me brinule statične status oznake po ekranu kave imaju sve igre. Nikad se ništa nije trajno urezalo, tek ono privremeno što nestane unutar nekoliko minuta. Crna se mogla poriktati od totalno crne koja mi je bila i preteška za oči do svjetlijih nijansi. SD signal je vrtila fenomenalno. Nebi ju nikada ni mijenjao da mi nije postala jednostavno pre mala 43" i da mi nije bila pre tamna za gaming. LCD je tu puno svjetliji i sa te starne puno bolji za igranje. Ali nikada nikakav problem sa urezivanjem a igrao se na njoj četiri godine, gledao filmove i sve drugo. Jednom je žena ostavila slučajno desktop upaljen 3-4 sata, došao sa posla i reko sad bi se moralo nešto urezati, ali baš ništa trajno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8735 |
Premium
|
Pa ako je slika pretamna tj kada se gube detalji u sjenama sliku jednostavno posvijtlis sa brigtness kontrolom. Ukoliko ti je pretamna crna i to ti se cini neprirodno pogledaj vani kmica kak izgleda bez javne rasvjete po mogucnosti |
![]() |
![]() |
![]() |
#8736 |
Premium
|
Probaj odigrati jedno dvadesetak naslova na plazmi pa usporedi sa LCD-om i vidi razliku. Meni je skroz jasna bez obzira na postavke brigtnesa. Jednostavno bijela je na LCD-u bijela a tu razinu bijele nisam mogao dobiti na plazmi i igre su uvijek izgledale kao da ih gledaš kroz sunčane naočale u usporedbi sa LCD-om ![]() Znači to mi je jedino bilitno prilikom igranja, za filmove nije ni približno toliki problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8737 |
Premium
|
To je vecinom do ABL-a i nazalost i OLED ima istu stvar. Svijetlu bijelu mozes dobiti samo u manjem windowu. Sto svijetli sadrzaj zauzima vise ekrana, to se globalna svjetlina automatski smanjuje. Zbog potrosnje i smanjenja degradacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8738 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8739 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8740 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Malo ste mi povukli kontekst iz rijeci, naravno da je OLED daleko superiornija tehnologija, ali paralela je bila isti cijenovni rang ko 90serija kod sonya, a OLEDI te cijene nisu nuzno bolji samo zato sto su OLEDI. U visem cijenovnom rangu ( 15k + ) nemamo sta vise raspravljat, OLED je bolji
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8741 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Hoćeš bolji lcd tv, kupiš XE90 koji košta oko 11.5tkn, hoćeš oled tv, treba ti min. 16tkn, pa razlika u cijeni je velika i mnogo se ljudi tu dvoumi oko ta dva izbora, lcd vs oled.. Pitanje je, da li oled opravdava većom cijenom od 4tkn? A 4000 puta sigurno nije bolji od lcd tva.. Po meni, lcd iznad 15tkn je suluda kupnja, kad je to već rang oleda, onda je ovdje logičan odabir.. Na stranu da oled nije usavršen a bude za kojih 2-3 godine, al najveći faktor je cijena, pa čak i da je manja, npr. cjenovno kao xe90, masa ljudi bi zaklopila jedno oko i uzela oled, unatoč nekim problemima koji potonji ima, mada ima i onih koji idu na sigurno i uzimaju lcd tv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8742 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Dok su bili max 72 cm, nije bio premali ni s 5 metara za gledati. Sad ekran od metar i pol je taman za 3 metra, tv-i od 50 incha su pre mali. Sad ne valja bijela boja, sad crna, sad zelena. Đizs, kam ovaj svijet i konzumerizam ide |
![]() |
![]() |
![]() |
#8743 | |
Premium
|
Citiraj:
A čuj, napredak mora postojat, mada nemam niš protiv tih tehnologija kolko protiv napuhanih cijena.. A cijene za oled telke su još previsoke, trenutno, za godinu dana ide to dolje, za dvije će doć na prihvatljivu razinu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8745 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Ima LCD puno više anomalija koje treba riješiti u odnosu na OLED. Zadnje izmijenjeno od: tascam. 12.08.2017. u 10:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8746 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8747 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8748 |
Premium
|
Naravno. Lcd ima problema s prikazom crne boje, a oled sa prikazom bijele.. Oled je skup jos, a i s druge strane, oled je jos u razvitku, jednog dana ce i on bit spreman sa 100%tnu uporabu ![]() A do tad, lcd je sigurnija kupnja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8749 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8750 | |
Registered User
|
Citiraj:
koliko OLED ima problema sa prikazom bijele boje je zanemarivo u odnosu na prikaz crne boje (čitaj sive) kod LCD-a.Namjerno smo zaboravili vidljiv kut te probijanje pozadinskog osvijetljenja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8751 | |
Premium
|
Citiraj:
pošto pričam o konkretnom modelu xe90, nisam još naletio da se neko žali na pozadinsko probijanje, a kut vidljivosti me ne dira tolko, ionak ne gledam telku pod kutem 180 stupnjeva ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8752 |
Registered User
|
Hehe da mi je znati koliko vas Sony plaća ![]() Rista ovdje jedini barata konkretnim podacima i argumentirano razgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8753 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8754 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Meni isto taj kut nije jasan. Pa ne gledaš iskosa tv ( osim grupno u kafiću pa ajde tekma neka ). Na OLED-u ( onome barem što sam ja vidio), bijela boja ima neku plavkastu nijansu i nije mi to lijepo. Evo na brzinu, tu vam se vidi. Bijeli oblak postaje plav. ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Ln8jTprP_TU |
![]() |
![]() |
![]() |
#8755 |
Premium
|
Istina je da OLED bijela ima taj zelenkasto plavkasti stih kojeg se ne mozes u potpunosti rijesiti. Ali ono sto mene vise osobno smeta je ABL. Plazme se nikada nisu rijesile toga. Stovise, ABL je postao jos agresivniji na zadnjim modelima. https://www.youtube.com/watch?v=Yqx_9P645wY Onako realno i OLED i high end LCD danas izgledaju odlicno. FALD LCD po danu ima istu crnu kao OLED a pobjedjuje u svijetlim scenama. U mraku je OLED bolji to nije upitno, ali FALD LCD + bias light daje gotovo iste rezultate. S obzirom na razliku u cijeni i jos pokoje preferencije, nije uopce cudno da nekome i LCD moze biti no brainer kupnja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8756 | |
Premium
|
Citiraj:
Očito ih nedostaci na oledu ne zanimaju, valda na sam spomen oleda, većina pomisli: " to je to, nema se tu kaj puno mislit" samo iskrcaj vagon love i vozi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8757 |
Premium
|
Vecinom zbog crne da. Iako je to s jedne strane razumljivo, nije svaki LCD FALD VA. S druge, puno ovisi o uvjetima u kojima se gleda i kako rekoh, bias light cini cuda a mnogi ga koriste i na OLEDima zbog ostalih prednosti. Za takav hype okrivio bih i review siteove koji su u pocetku bili slijepi na mane ali se to s vremenom popravlja. Po forumima se moze vidjeti da ima ekipa koja predje na OLED i preporodi se, dok se drugi vrate na LCD jer to nije za njih. Onako, nista to nije crno i bijelo. Osim crne na OLEDu i bijele na LCDu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8758 |
Registered User
|
Hebo vas Sony ![]() Malo off topic Imao sam CRT Sonijev 29 XL 70.Taj tv k....a nije valjao, a koštao je oko 6.000 kn.Panasonic-ov Quintrix je puno bolji bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8759 |
Premium
|
Stoga je po meni kljucna stvar direktna usporedba u kucnim uvjetima. Dakle dva tv-a jedan do drugog da prikazuju iste kadrove iz filmova i igara. Znam da je to gotovo nemoguca misija jer niti jedan ducan nece dati dva tv-a na par dana pa da jednog vratis-onog na kojem slika bude manje dobra. To je sigurno najbolji nacin za uvid u pravo stanje stvari. Npr da danas kupim neki lcd i da ga uspredjujem s nekim kojeg sam imao prije godinu dana-gotovo nemoguce je tu napraviti usporedbu lisenu subjektivnosti. Kada sam usporedjivao plasme i lcd-ove uvjek mi je plasma imala bolju sliku,tj nekako bi lakse plasmi oprostio pomalo zagasitu sliku i sum nego lcd-ima crnu i vidljivi kut. Jel se od tada nesto promjenilo na bolje u svijetu lcd-a-eto ostavljam tu mogucnost |
![]() |
![]() |
![]() |
#8760 | |
Registered User
|
Citiraj:
Svoj LG 55EG910 sam platio 12tkn i u to vrijeme pred godinu dana niti jedan LCD koji sam vidio nije mu mogao parirati u prikazu SD/HD materijala. Da danas kupujem TV kupio bi Oled 4k,Pred godinu danas su 4K bili 30 tkn.Danas se nađe b6 novi za 13tkn sa odličnim Harman Kardon audio sustavom. Evo baš gledam bijelu - boja je bijela.Kada gledam film pa se mračne scene prebacuju nekada pomislim da se tv isključio koliko su realne mračne scene. Zadnje izmijenjeno od: tascam. 12.08.2017. u 17:07. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|