|
|||||||||||
|
|
#87271 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Danas je teško izabrati auto za određenu namjenu. Nekada se znalo - za grad mali benzinac do 1,4l, za prigrad benzinac 1,6-1,8l, za duže ture - dizlo 2,0l. Danas se hrpa (P)HEV-ova reklamira da sa tankom od 60l mogu proći 1k km. Naravno da je to nerealno, pogotovo za SUV-ove od 2t, ali s takvim dometom u ušli na teritorij dizelaša. Gorivo jest skuplje, ali je održavanje jeftinije. Još ako se negdje usput možeš prištekati - potrošnja ispada kikiriki. EDIT: kakav 'biser' https://riportal.net.hr/crna-kronika...liciju/535292/
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. Jučer u 09:24. |
|
|
|
|
|
#87272 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kaj bi bilo teško, ja svoj izabrao na internetu i kupio telefonski, bez da sam uopće vidio a kamoli vozio se u takvom autu. Platio i prvi put ga vidio kad sam došao po njega...malo me bilo strah da sam prevelik za taj auto ali ispalo je dobro ![]() Sve ovisi kolike ste ljenčine. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#87273 |
|
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Kupio si rabljeno auto telefonski, bez da si ga vidio ? Svaka čast na povjerenju u ljude. |
|
|
|
|
|
#87274 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Moje iskustvo kad sam nedavno išao na tehnički sa svojim E39 530i. Ugodno se iznenadio kad sam vidio da mogu dobiti osiguranje za 250e (zaštita bonusa, svih suvozača + šlepica). S druge strane pao na guzicu kad mi je teta na šalteru rekla da za cestarinu moram dati skoro 400e. Wtf?! Kaže cijena je svima porasla 60% u odnosu na prošlu godinu, ali što je previše je previše Kolega s posla išao par dana nakon toga na tehnički s Iveco kamionom (otvoreni tip) dugim 7m, 3.0 diesel unutra... 275e platio cestarinu. Sad, ko tu koga j*be mislim se ja . Naknadno sam našao online kalkulator po kojem se jasno vidi da krajnju cijenu formira isključivo kubikaža i vrsta motora. Euro norma, snaga tj. kW i ostale stavke minimalno utječu na cijenu. Meni je eto još 120-tak eura ekstra jer imam plinsku instalaciju u autu, praktički me kažnjavaju jer vozim na gorivo koje je ekološki čišće i od benzina a kamoli nafte. Nije da se žalim, znam što vozim i dalje ću voziti, al jasno se vidi u kojem smjeru idemo... |
|
|
|
|
|
#87275 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Problem je u tvojoj glavi i pogledu na svijet i život. Ti i još par dušebrižnika ste si zabrijali da sam ja u problemu jer mi je auto u kvaru. 😂 Koji ste vi komedijaši. Imam Rapidku, sestrin Doker. Kad sam imao para vozio sam GTIe, GSIje, Lancie. Kad sam kuću gradio karavane, kad sam bio u stisci s parama drlju od Fieste i Daihatsu Charade 1.0TD.
|
|
|
#87277 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#87278 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
|
|
#87279 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
2/25, Tehnicki+CO osiguranje=360€ 2/25 tehnicki+co osiguranje=440€ Pretprosle godine isto skocilo osiguranje gore Mislim da me CO vise ne bu vidlo. Ne znas koji je gori, tehnicki ili osiguranje.. Nego jel tko od vas kupovao rabljeni auto vani? Jel ste osobno isli u salon po auto ili ste imali posrednika? |
|
|
|
|
|
#87280 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Meni uniqa svake godien poraste za kojih 20 eura AO i KASKO. Znači 40 jevrejea u totalu. ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#87281 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Da, i mene to čeka za koji mjesec, kazna jer ne vozim litreni mlinac. Ali iskreno IDGF. A za plin, tak jasno, kazna jer voziš eko prihvatljivije gorivo pa eto. A to što ovi sa dvoipotonskim strujićima razvaljuju ceste to niš.
|
|
|
|
#87282 | ||
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Sprdačina... Strujiće da ni ne spominjem, oni izgleda manje štete cestama od mog auta, isto kao i gore spomenuti kamion ![]() Citiraj:
, nikako odvojiti vrijeme za to. Što je najgore imam sve dijelove, pa čak i nove branike od M-a koji skupljaju prašinu u garaži već neko vrijeme... Tako i ja razmišljam, ne j*bem ih 2% dok god mogu financijski podnijeti - vozit ću svoju staru Bembaru, a kad ne budem mogao uzet ću neki mlinac što ti kažeš haha, pa trpiti sve dok mi ne dopizdi. Onda ga prodati pa uzeti opet E39 ali v8, when it rains it pours ![]() Inače prošle godine, ako se ne varam, platio cestarinu cca 240e, a ove 390 i kusur. Jeb' ga, treba i održavati ove naše krasne ceste ![]() |
||
|
|
|
|
|
#87283 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|