|
|||||||||||
|
|
#87002 |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#87003 | |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Kenjas ga malo. Pa ne vozim ga na 4 hiljade pa onda saltam u nizu 😀 Vozis se na 2 -2,5 hiljade i onda u nizu. Bit ce da nisi nikad vozio dizela. |
|
|
|
|
|
|
#87004 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Samo sam dva dizela vozio ali smatram da imam jos puno za nauciti pa pitam prave gosu vozace da naucim nesto novo, nesto divlje. Nikada nije kasno za nauciti nove stvari ![]() Ok, znaci saltas ga, na 2-2.5 hiljade di se taman otvori turbina i di mu je skoro peak maximum moment, i to u nizu. Pa ovo postaje sve bolje i bolje ![]() I onda ti recimo skoce okretaji na nekih koliko? 4-5k rpma? I kako ti se onda motor ponasa? OK, nemoras odgovoriti, retoricko je. ![]() Kao sto rekoh ako si ti zadovoljan to je najbitnije. |
|
|
|
|
|
#87005 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
#87008 | ||
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Pa kaj su tak loši sicevi? Pošto mi je to bitno, u focusu teško da mogu u jednom komadu proći 300tinjak km bez stajanja. Baš vidim reklame za tu corollu sedan imaju neke akcije a cijena je cca 21t€, doduše to je početni rang opreme, znači najosnovnija oprema. Btw, logičan prelazak bi mi bio na focus 2020 god. al oni imaju problema sa 1.5D motorima nekaj u vezi zupčastih koji su 7mm umjesto 8mm, navodno je to ispravljeno na 2024 god. Sljedeće kaj sam gledao je megane (grandtour) 2020god. kolega ima grandtour i zadovoljan je, preporuka je bila megane al sa 1.5dci motorom, al to mi se nekak čini nedovoljnim za taj auto, a 1.6dci 130-160ks, navodno imaju isto nekih problema, a ovaj 1.5dci je navodno jedan od vrhunskih dizel motora, pouzdan, tih i ne troši puno.. Ne znam zakaj Renault odnosno Megane novija godišta ne prolaze dobro kod ekipe, jel u pitanju stare boljke poznate (nepouzdana elektronika, mušičava) za renault ili.. Ne znam. Dizajnerski izgledaju odlično. Octavia je pravi narodni auto, dijelova na svakom čošku a i ima ih ko pljeve tak da su i cijene konkurentne.. @Hamm, kad si spomenuo Octaviu 4, jedan tip je kupio Octaviu 4, i veli isto da je čuo da imaju dost bugova, a po njegovom razgovoru, on se samo nada da njega ne zapadne neki od spomenutih problema koji se pišu po netu.. |
||
|
|
|
|
|
#87009 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#87010 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Zadnju octaviju koju bi gledao je 3,5 iz 2019 ili ove full nove 4,5 ali i one su mušićave. Samo puno manje nego četvroke. sa 2k rpm ne se pretiče, a dizel nema smila vrtii na 5k https://en.bsr.se/tuning-kits/t/3972...2016-2020-ddya ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#87011 | |||
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Do 3800-4 hiljade budem, tebi prepustam razliku do 5 hiljada. Mozes ti to 😀👍🏻 Citiraj:
Sve stoji sto si napisao👍🏻 Hrc prca po obicaju. Citiraj:
Moja s tom nekom razinom opreme je zbilja imala lose siceve. Moze bit (vjerovatno) da s nekom boljom opremom ima udobnije siceve. Prijatelj je nedavno uzeo tu corollu staru pola godine. Bila je u najmu kod nekog rent a cara, oni je vrate toyoti, ovi odrade servis i poprave sitna ostecenja ako ih ima i onda ti je prodaju na leasing. Njegova je neki srednji paket opreme, ako se ne varam izasla ga je oko 21-22 hiljade. Motor je zbilja odlican, zivahan i jako se lijepo vozi. Nema ga potrebe razvlacit iako bi to ocekivao od atmosferskog benzinca. Sto se meganea tice, taj 1.5 bi trebao biti dobar motor. Auto mi djeluje zbilja ok, bar iz onog sto sam u salonu u to vrijeme probao (nisam se vozio nazalost). Odi negdje na probnu voznju, to bi ti najbolje bilo. |
|||
|
|
|
|
|
#87012 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
#87013 | |
|
Premium
|
Citiraj:
) ti je ljepo srocio kako se ti turbo dizelasi voze.Ali ti vozi kako hoces. I to je to od mene na tu temu. |
|
|
|
|
|
|
#87014 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Cadjaru sam redovito kod pretjecanja tjerao do 3.5-4k okr jer tu krece snaga, moment ti tad ne treba. Moment je super za po gradu, medjuubrzanja i prestrojavanja, pretjecanja na AC i sl. Voznja na momentu dize dlake na ledjima, to stoji, veci je gust. Al sigurno necu kamion na dvosmjernoj cesti pretjecati krenuvsi od 1,5k okr. kad se turbina otvara takomibogpomogo, a i lezajevima takodjer. Saltam nizu ili dvije, 2,5-3k okr i samo gas.
|
|
|
|
#87020 |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
|
|
|