|
![]() |
#841 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
posto sam novi imam par pitanja za plocu dfi infiniti ultra-d koju sam nedavno kupio i ne zalim se previse na nju ali mi radi neke probleme kao npr dize i spusta brzinu okretaja venta sam od sebe pa se ponovo vrati na normalu itd fora je u tome sto ima isti takt dizanja i spustana broja okretaja i to je lagano iritirajuce hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
pa prilikom pokretanja stroja normalno je da sve ventove zavrti na max i vrati na normalnu brzinu a kasnije je ta regulacija dinamička ovisno o temp komponente. To jednostavno možeš podesiti u biosu ploče ili softwareski putem programa popout SpeedFan-a ili Smartguardiana
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#843 |
Registered User
|
to sam primjetio da se na paljenju svi pokrenu u maximumu ali sam u biosu podesio na 60% i tjekom rada bilo kakvog odjedamput pocne skakat sa 1100-1500 rpm i traje neko vrijeme pa se stabilizira a tem proca je 32
![]() |
#844 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
@deyo super talent bi ti trebo ic puno vise nemoj smanjivat RAM Dividier neg ga ostavi na 1:1 440Mhz bi trebale podnjet ak ne probaj ih na 2.8V kad ti je Ram dividier 1:1 komp ti cjelokupno radi stabilnije @dibo to ti je normalno jer su jako losi senzori temperature na Ultra-d, bar na mojoj. Pod tim da nisu dobri nemislim da nisu tocni nego da su jako skokoviti. Npr. temp proca je 35C cijelo vrijeme a senzor ce ti ovo pokazivat 35, 32, 35, 35, 34, 37, 35 iz sekunde u sekundu ti se mijenja po par stupnjeva. I sad ak je tebi namjesteno da full zavrti cooler na 36C dok ti senzor ocitava ispod 36 cooler radi na 60% a kad god skoci iznad 36 coler radi na 100%. Ako sam nekaj krivo napisao nek me neko ispravi Jel bolja pasta Ceramic il Arctic Silver? Ja sam mislio da je ceramic i pitam lika u Linksu i kaže mi da je arctic silver i ja reko dobro daj mi to. I sad vidim da je ekipa s ceramic dobila temp nf4-vorke 35C dok je meni s Silverom na 4400rpm 1.56V Idle 47C FSB je na 250 Core 1.5V Ram 3.2V Zadnje izmijenjeno od: Yoman. 29.11.2006. u 21:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
E imam problem. Sad imam DFI NF4 LP Ultra-D sa posljednjim biosom. Sa konfiguracijom iz siga, jednostavno ne mogu kloknut u dual channelu niti malo kao što je to išlo na foxxonici iz siga. Stavio sam u narančaste utore, postaviohtt množitelj 3, stavio još labavije latencije nogo sam imao na foxxonici jednostavno čini mi se da ima bug sa ovom memorijom. Ili netko ima neki bios koji je dobar za 2x1gb stikove. Neznam, izmjenjao sam nekoliko biosa al očito nešto krivo radim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nije istina. Na AMD64 radi podjednako dobro i stabilno i sa 1:1 i sa manjim djeliteljem. Dapače, ako procesor može ići daleko, a memorija ga ne može pratiti, onda se i preporuča stavljati djelitelj.
![]() |
#847 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Kažeš da su latencije labave, to je ok... Hm, Koji bios ? To posljednji mi ne znači ništa ![]()
![]() |
![]() |
#848 |
Registered User
|
@Yoman na prijasnjim plocama nije bilo problema ali nisam namjestio nista da mi se dizu okretaji na vecoj temperaturi nego da uvjek vrte na toliko snage jer na ovom ventu nemam potenciometar a da bi ga zamjenio trebam nabavit 100 s potenciometrom ili isfusarit 120 vent a sto se tice paste meni je bolja Arctic Silver probao na par konfa i da to se cuje iskljucivo na hladjaku proca CoolerMaster Hyper 6+ ali je spojen na case fan jer se nezeli smanjit kad je spojen na cpu
![]() |
#849 |
Rambus 3xtr1m
|
Bios je posljednji officialni sa DFI-evih stranica. 06.04.2006 Inače imao sam i prije ovu ploču istao kao i NF3 ultra-d i onda sam stavljao TCCD i BH-5 biose jer sam tada te memorije imao. Sada sam na 2xgigu i nakon godine dana ponovo mi je stigla DFI i nisam u toku |
![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
@vuco neznam valjda sam negdje nekaj krivo procito al ipak super talent bi mu trebo ic na 450Mhz bez beda tako da opće netreba smanjivat ram Dividier |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#851 |
Grazie Michael
|
Evo clocknuo sam još malo procesor, sad rad na 260x10, mem divider na 166 Mhz, na 1,428-1,44 V. Toliko mi je za sada dosta, ali mislim da bi mogao povući i do 2,8 Ghz. Šta kažete? P.S. još ću probati sniziti napone.
![]() |
#852 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Napone ne podižeš dok god nije nestabilan. Probaj do kuda proc ide (memu stavi na najmanji divajder), HT na 3x i gledaj do kuda ide proc.
![]() |
#854 |
Torrent freek
|
Jedno pomalo retoričko pitanje. Ne tiče se DFI-a al glupo mi otvarat topic za tu glupost. AMD 4200+ radi trenutno na 268*10 pri 1.400 V. +12 rail je 11.65 ![]() Neki dan san nešto drka i spustija proc na 220*10, voltažu nisan dira i +12 je bija na 11,88 Jel moguće da je tolka razlika ? Ako je moguće možda procesor nije kočnica još jačeg OC-a nego (slabo) napajanje ![]()
![]() |
#857 |
Torrent freek
|
Neman instrumente... Misliš da bi ? Enermax je Enermax, al natrpano je stvarno unutra.
![]() |
#859 |
Moderator
|
![]() |
#860 |
Rambus 3xtr1m
|
Čovjek je rekao da mu je sve pretrpano unutra, dakle zaključio sam da ima puno ostalih potrošača. Jer +12 se koristi za procesor, +3,3 za čipset,grafičke kartice, a +5 za tvrde diskove i memorije. A sto veca variranja od deklariranih vrijednosti znači slabost napajanja u određenim sektorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Nije to baš tako jednostavno kako bi se dalo zaključiti iz ovoga kaj si ti napisao.... 12v koristi i grafa i motori hardova. Kaj se tiče memorije-stvar je proizvođča ploče da li će za memu koristiti 5 ili 3.3. Prije je dosta često bilo 5v (na nekim starijim platformama) Itd...
![]() |
![]() |
#863 | |
Moderator
|
Citiraj:
evo samo toliko da ne ponavljam što je već rečeno ![]()
![]() |
![]() |
#864 |
Torrent freek
|
Dakle ka šta san reka moguće je da ne mogu dalje radi napajanja... Hm moga bi jedan dan uvatit vrimena pa počupat sve osin ploče i diska ![]() ma ne znači mi +-100 Mhz, al me baš zanima ![]()
![]() |
#865 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
Mogu ti ja posudit: cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sad će mi Buba garant podić' reputaciju ![]() http://www.pcekspert.com/articles/410-1.html
![]() |
![]() |
#868 | |
Moderator
|
Citiraj:
to kaže Jonny tj tip čiji je ovo site http://www.jonnyguru.com/ evo tu ti više manje sve piše ![]() još možeš posjetit x-bit također
![]() |
![]() |
#869 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Dodatno 12v, molex i floppy konektore?
![]() |
![]() |
#870 |
Torrent freek