|
|||||||||||
|
|
#86521 | ||
|
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#86522 | |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Neda mi se sad ulaziti u neznam kakve rasprave, ali evo iz mog primjera - punjač sam si doma stavio doslovno gdje mi dođe utor od auta kad parkiram. Punim ga jednom u 10 dana, i na to potrošim valjda 10 sekundi vremena. Na benziskoj moram potrošiti bar 3-4 minute, i to pod uvjetom da nema nikakve gužve i da mi je benzinska bila usput a ne da sam ciljano morao negdje do nje. Žena mi je baš neki dan sama od sebe rekla da joj se ful sviđa što nije morala na benzinsku već 3-4 mjeseca. Daleko od toga da je neka drama ići na benzinsku, ali ono... nije baš da ti i fali u životu ako izbaciš ![]()
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#86524 |
|
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
EV Clinic - EV vs ICE Cost Calculator Volio bi da sam imao ovakvu tablicu prije cca 2 godine, pa ne bi trebao sam sebi raditi excel tablicu troškova ICE - EV (za moj slučaj). p.s. EV Clinic - radi na bazi podataka troškova vozila (ICE, EV; Hibridi) od ljudi koji redovito bilježe sve troškove. Biti će zanimljiv vidjeti rezultate. |
|
|
|
|
|
#86525 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sve to stoji, ako vozis po gradu i punis kuci, dapace vjerojatno idealno gradsko vozilo samo zasad jos malo preskupi trenutno, no kad dodje solid state baterija to ce bit revolucija em trajanje em punjenje em sigurnost a navodno i cijena. Ali ako odes na jedan duzi put, i jednom zapnes jer cekas red ili nesto, zamjenio si jedno 30-50 punjenja na pumpi, jer realno to traje max par minuta, ne 8 minuta kako on racuna, a druge stvari necu ni spominjat sta je sve zbrojio Ovo se vise referenciram na proslotjednu raspravu kako zna covik blenit glupost da je to neviđeno, al ok on promovira svoj biznis, al moze se i to realno radit bez da se ljudi krste lijevom rukom. |
|
|
|
|
|
#86526 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Da su mi sve zvijezde naklonjene da napravim Vanjin bezgrešni setup za punjenje EV, opet mi je Zagreb u Siječnju ponudio ne više od 50-60 sunčanih sati u Siječnju 2026. te Studenom i Prosincu 2025. To znači da je za 30 000 km koje napravi u godini, ako se ne varam, morao bar za 7500 njih koristiti Supercharger za koji ima besplatno punjenje (tvrdi da je uzeo Teslu s besplatnim SC) i provesti na njemu cca. (Gemini AI) cca. 18h i 45 minuta, a pošto je zima čak i do 25h, to vrijeme je dosta skupo čak i kod najjeftinijih kurvi, da ne pričam ako je uz to uzeo nešto za počastit
|
|
|
#86528 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
![]() ![]() Šalu na stranu, domet EV vozila današnjih je dostatan za valjda 70 % ne profi vozača. S druge strane ako kao moj poznanik, jednom tjedno radiš ST-ZG-ST, i jednom mjesečno ST-Beč-ST, EV sigurno nije optimalno vozilo. Vozi A6, kojeg dijeli sa drugim članovima uprave (štedi se ), i taj auto godišnje napravi oko 80-90 000 km, prodaju ga nakon dvije godine kada prođe između 150-200k. Održavanje sve po PS-u, ovlašteni servis, mijenja se sve. I dalje nisam načistu jel ta A6 potencijalno dobra kupovina ili ne nakon toliko kilometraže u samo dvije godine. |
|
|
|
|
|
|
#86530 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
ako je samo AC u pitanju i servise rade po PSu bi rekao da je u boljem stanju nego neki gradski auto star 5g koji se vozi hladan |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#86531 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Stvarno su sekta, jebemti. Pa koje oni usporedbe imaju, pa to je katastrofa. Pa gori su od ovih opel sektasa . U rangu su onih intel prescot fanova.https://evclinic.eu/2025/01/07/2015-...-range-dilema/ Da li kupiti novu bateriju za auto koji je prosao 500k ili novu teslu. ![]() I onda mu ljepo lik napise u komentarima da ima rabljenje baterije za 4k. Usrani crap od volva koji je prosao 500k. ![]() ![]() Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|