Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 09:54   #86281
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Dovoljno je imat CANbus na pravom mjestu pa ti niti internet ne treba da preparkiraš auto 🤣
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:13   #86282
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Kao i obično lupetaš. 😂
Da se to ne kontrolira pa na kaj bi to izgledalo. 80% bi koristilo neke LGBT boje žarulja sa TEMUa. Žarulja je atestirana i kao takva se može staviti na auto i zamjeniti tvorničku žarulju u faru. Ali su promjenjene specifikacije vozila. Vozilo više nije sa halogenom žaruljom nego LED žaruljom i radi se atest auta, a ne žarulje. Za to dobiješ papire, netko je to napisao, ovjerio i to treba platit. I puno ti je dat par desetaka eura za atest, a tri puta više za žarulju nije.
A ja osobno bi to zabranio. Ma kakve promjene, kakvi bakraći. Može ali cijeli far s lećom. Jer ova ledica na leći od halogenke zasljepljuje vozače iz suprotnog smjera. Vozaču je super, a ti imaš snop svjetla u unutarnji retrovizor i po nebu iznad glave. Nije to xenon ili matrix gdje imaš iznad tablice ravnu crtu od svjetla.
Kužim da hoćeš biti kontra amdije al fakat pretjeruješ sada.
Ne govorimo o ubacivanju xy žarulje u xy auto. Govorimo o ubacivanju žarulje u konkretan far na konkretnom modelu vozila za koji je već odrađeno testiranje i homologacija te postoji e broj koji je na razini EU. Ali jok, našaprivatna firma mora uzet auto i njihov tehničar mora reći e da, imaju pravo to ide gore. Mislim jesmo u EU ili smo vukojebina?

Hoćeš još gluplji primjer otimačine para?
Odeš na tlačnu probu plinskog spremnika. Firma koja je ovlaštena za to odradi probu i daje rješenje u CVH. Da bi ti s tim rješenjem išao u STP ne da ti lupe žih u prometnu nego da opet, još jednom oni sve provjere da je OK bikoz možda je ovlašteni nešto zajebo ali njihov tehničar to zna bolje provjeriti.

Ili slomiš oplatu branika, ideš gore stavit original oplatu sa modela s drugim paketom opreme i ne, moraš na atest jer to nije tvornički.
Ali ako odeš u VGAD i kupiš kinesku kopiju koja izgleda kao tvoj originalan iako nije niti isti materijal niti sjedi jednako - e to je ok, ne treba nikakav atest.

Primjer još gluplji, zamjeniš štopove istim takvim originalima ali ova verzija ima bijelo sjenilo a ne narančasto, guess what, ideš na atest

Koje sam točno specke vozila promijenio?

OK, za swapove motora, diranje ovjesa i kočnica kužim. Ali nemoj me jebat za ovakve banalne stvari.

Intel Core i7 2760QM
2x 8GB DDR3
Intel HD3000
256GB LiteOn mSATA + 500GB Crucial SATA SSD
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 11:26   #86283
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Ako je jednom atestirano trebao bi doci samo na upis i kontrolu. Nema potrrbe za papirologijom. Ali sn da je to tebi tesko za shvatiti.
Atestirana je da je sigurna za ugradnju,da je snop dobar itd.
Ali ti mijenjaš jedan od bitnih tvorničkih dijelova na autu.
Zato se atestira auto, ne žarulja.
Isto ko i kod ugranje plina.
Plus po Pravilniku o tehničkim uvjetima, ak imaš ledice, ne kači te obavezna oprema žaruljica tj. pola žarulja za sva rasvjetna mjesta sa žarnom niti na autu
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno