|
|||||||||||
|
|
#86282 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne govorimo o ubacivanju xy žarulje u xy auto. Govorimo o ubacivanju žarulje u konkretan far na konkretnom modelu vozila za koji je već odrađeno testiranje i homologacija te postoji e broj koji je na razini EU. Ali jok, našaprivatna firma mora uzet auto i njihov tehničar mora reći e da, imaju pravo to ide gore. Mislim jesmo u EU ili smo vukojebina? Hoćeš još gluplji primjer otimačine para? Odeš na tlačnu probu plinskog spremnika. Firma koja je ovlaštena za to odradi probu i daje rješenje u CVH. Da bi ti s tim rješenjem išao u STP ne da ti lupe žih u prometnu nego da opet, još jednom oni sve provjere da je OK bikoz možda je ovlašteni nešto zajebo ali njihov tehničar to zna bolje provjeriti. Ili slomiš oplatu branika, ideš gore stavit original oplatu sa modela s drugim paketom opreme i ne, moraš na atest jer to nije tvornički. Ali ako odeš u VGAD i kupiš kinesku kopiju koja izgleda kao tvoj originalan iako nije niti isti materijal niti sjedi jednako - e to je ok, ne treba nikakav atest. ![]() Primjer još gluplji, zamjeniš štopove istim takvim originalima ali ova verzija ima bijelo sjenilo a ne narančasto, guess what, ideš na atest ![]() Koje sam točno specke vozila promijenio? OK, za swapove motora, diranje ovjesa i kočnica kužim. Ali nemoj me jebat za ovakve banalne stvari.
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#86283 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Ali ti mijenjaš jedan od bitnih tvorničkih dijelova na autu. Zato se atestira auto, ne žarulja. Isto ko i kod ugranje plina. Plus po Pravilniku o tehničkim uvjetima, ak imaš ledice, ne kači te obavezna oprema žaruljica tj. pola žarulja za sva rasvjetna mjesta sa žarnom niti na autu
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|