Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2026., 17:40   #86161
hooligan.no1
matori
Moj komp

hooligan.no1's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Imaš krivu percepciju punjenja EV, ne trebaju ti solari za punjenje, jednostavno puniš preko obične šuko utičnice za cca 6 Eura za 300-400 km. (moj slučaj)

Aj ti meni lipo u Zadru na Poluotoku najprije iskopaj garažu.
Ako ne ide, e onda mi nađi parking na kojem ima obična šuko utičnica.

Ne volin politiku, al još uvik mi je ža što uz referendum o ulasku RH u EU, nije bila i opcija da budemo 52. država SAD-a. Vjerojatno nebi vodili rasprave o EV i cijeni dizela.
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2026., 17:51   #86162
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ako nemas uvjete za punit doma - EV nije za tebe.
Ako svaki dan prelazis 200+ kilometara - EV nije za tebe.

U oba slucaja nemate sto traziti sa EV. Moooozda ako mozes punit na poslu ali iskreno ja ni tada ne bih.
Ali kad osoba svaki dan ide 10km do posla i nazad i ima kucu, i onda kao glavnu kritiku EV kaze to sto ne moze 1000km napravit u komadu ko njegova skoda 1.9tdi. E to je bullshit
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.01.2026., 20:18   #86163
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2026., 20:58   #86164
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ima ak ne volis cadzu

Intel Core i7 2760QM
2x 8GB DDR3
Intel HD3000
256GB LiteOn mSATA + 500GB Crucial SATA SSD
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2026., 23:23   #86165
Splitska Posla
Premium
Moj komp

Splitska Posla's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Na Golfu 1.6 TDI stalno gori Check Engine lampica. Računalna dijagnostika pokazuje da je pokvaren EGR ventil. Odveo sam automobil majstoru a on mi kao jeftiniju verziju nudi "kompjutersko" otklanjanje greške odnosno da se to upozorenje "može isključiti". Nisam baš sklon softverskim zaobilaženjima stvarnih problema. Kao ni toga da se majstori prave većim inžinjerima od samih inžinjera. Ipak taj ventil igra ulogu u sagorijevanju, a to sam toliko naučio na youtubeu.
Ta spika me podsjeća na ključnu riječ "IGNORE" koja se korsti u mysql komandi "INSERT IGNORE" onda kad želiš postić da ne server javlja grešku kod duplih inserta. Pa onda nakon nekog vremena aplikacija se ne ponaša očekivano jer podaci ne štimaju jer server ignorira i druge greške, poput praznih stringova i štajaznam... To svaki početnik radi, radio sam i ja.

Susjed mi govori da je nekoj ženi koju poznaje jedan takav "majstor" "isključio" grešku s EGR ventilom ali se nakon godinu dana opet upalila lampica. Ja se ne kužim u aute ni računalne sisteme koji su u njima, ali sam mu ipak rekao da mislim joj je previše naplatio "jedan klik". Platila mu je 500 eura. Vjerojatno joj je to majstor ponudio kao alternativu izmjeni EGR ventila koja je valjda 100 eura povoljnija pa ova zagrizla. Meni kao laiku se to čini da je majstor uzeo pare a da nije uprljao ruke.
Nakon toga me nazvao majstor kojem sam ostavio golfa i meni nudi klik kao opciju. Kaže da je izmjena ventila skupa i da se to upozorenje može isključiti. Rekao sam mu da ću razmisliti. Ja bi najradije promjenio ventil ali ne govori mi cijenu cijelog posla. Taj majstor mi je već radio auto i dobro je uradio. Ostavio sam mu golfa pa je pored hladnjaka ulja, gdje je auto gubio vodu promjenio i termostat. Vjerojatno je primjetio da temperatura motora pada ispod 90 stupnjeva onda kad ga je vozio. Prešao je stotinjak kilometara s golfom. Ne zamjeram ni najmanje jer kud ćeš bolje nego kad ti majstor provoza auto i vidi da li je sve u redu ali ova spika sa isključivanjem upozorenja mi nikako ne paše. Ono prvom momku, auto električaru koji mi je u startu rekao da je EGR ventil u pitanju sam ipak dao neke novce za dijagnostiku iako nije tražio. Računam ruka ruku mije, a obraz obadvije.

Pa eto, volio bi čut riječ dvi ovdje od vas. Molim mišljenje.
Splitska Posla je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2026., 23:48   #86166
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor hooligan.no1 Pregled postova
Aj ti meni lipo u Zadru na Poluotoku najprije iskopaj garažu.
Ako ne ide, e onda mi nađi parking na kojem ima obična šuko utičnica.
Ako nemaš svoju utičnici nemoj ni gledati, vrlo jednostavno.

Citiraj:
Autor bigAdvance Pregled postova
Ako svaki dan prelazis 200+ kilometara - EV nije za tebe
Sad je 100, 200, 300, 400km ovisi koji auto imaš.
Meni do Đakova ima 234km, ostane jos 33% baterije. (to je trenutni doseg po zimi iz putnog računala).
Da bude komotno bez neke spore vožnje nekih 250 km + ostane jos za vožnju uokolo do nekih 300km dnevno (zima).
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2026., 23:49   #86167
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Dva su pristupa, jedno je gašenje greške, a drugo je u samom mapi ukloniti sve vezano za EGR. Ovim drugim rješenjem auto se ponaša kao da nikad nije imao EGR i nikako ne utječe negativno na motor. Upravo, naprotiv. Naravno, ako se mapa dobro odradi.
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 05:05   #86168
Splitska Posla
Premium
Moj komp

Splitska Posla's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
Dva su pristupa, jedno je gašenje greške, a drugo je u samom mapi ukloniti sve vezano za EGR. Ovim drugim rješenjem auto se ponaša kao da nikad nije imao EGR i nikako ne utječe negativno na motor. Upravo, naprotiv. Naravno, ako se mapa dobro odradi.

Ne, ne utječe negativno osim što može utjecati negativno jer gotivo izgara na višim temperaturama neg o onim predviđenim odnosno kako piše:
Citiraj:
EGR-ventil izbacimo iz sustava, temperature izgaranja postaju visoke! I zato na motorima gdje je EGR blokiran ili isključen dolazi do oštećenja komponenti uslijed visoke temperature, pregorijevanja klipova itd.
Ukratko, cijeli sustav na motoru je pažljivo izbalansiran i ako to pokušamo zaobići, zapravo činimo najlošiju stvar za naše vozilo. Zanemarivanje problema ili odgađanje popravka samo je korak do još veće štete. Tako možda i nove rigoroznije kontrole pri tehničkom pregledu neće biti „bauk“ za vozače, već dobrodošla pomoć koja će mnogima spasiti njihove ljubimce od kapitalnog kvara motora.
[source]https://webshop.tokic.hr/sto-ako-su-egr-ventil-i-dpf-filter-prisilno-iskljuceni/[/Source]
Splitska Posla je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 08:37   #86169
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Apsolutna glupost. Pa sigurno nećeš od novinskog članka čut da da DPF i EGR off produljuju životni vijek auta
Staro Jučer, 08:37   #86170
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Kod nas postoji taj zakon...

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Znam ali treba maknuti da je zimska oprema ljetne gume sa ripnama 4mm i lanci u gepeku koje 99% vozača nikada nije stavila, a 90% niti ne zna staviti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 08:59   #86171
viper84
Premium
Moj komp

viper84's Avatar

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Znam ali treba maknuti da je zimska oprema ljetne gume sa ripnama 4mm i lanci u gepeku koje 99% vozača nikada nije stavila, a 90% niti ne zna staviti.
Točno. Sad kad je ovakvo vrijeme hrpu ljudi vidim da se lagodno voze po ljetnim gumama a kad je snijeg napadao a i ledena kiša prošli tjedan bio je show na cesti a za neke znam da imaju plaću da kupe 10 setova guma. Neodgovorno do bola. Lanci? Ako ih je troje imalo u gepeku možda sam puno rekao a ionako ih nebi ni znali staviti kako i sam kažeš.
Staro Jučer, 09:01   #86172
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ja sam mislio da EGR ima isključivo funkciju ekološke prirode, da vraća dio ispušnih plinova na usis na ponovno sagorijevanje samo radi smanjenja NOx u ispuhu.
Ne kužim kako njegovo blokiranje povećava temp. sagorijevanja u cilindrima.
Znam da to se događa kod siromašne smjese kod običnih motora, koji nemaju Miller cikluse i slično
Staro Jučer, 09:27   #86173
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Apsolutna glupost. Pa sigurno nećeš od novinskog članka čut da da DPF i EGR off produljuju životni vijek auta
Isto kako nećeš od naroda čuti suprotno, jer svi znaju bolje. Kratkoročna prednost, a dugoročno potencijalan puno veći problem s motorom.

Naravno, to je briga koja će ionako preći na sljedećeg vlasnika.

Vrijeme će pokazati. Prerano je još za posljedice.

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ja sam mislio da EGR ima isključivo funkciju ekološke prirode, da vraća dio ispušnih plinova na usis na ponovno sagorijevanje samo radi smanjenja NOx u ispuhu.
Ne kužim kako njegovo blokiranje povećava temp. sagorijevanja u cilindrima.
Znam da to se događa kod siromašne smjese kod običnih motora, koji nemaju Miller cikluse i slično
Citiraj:
Contrary to popular belief, EGR acts as a cooling agent for combustion temperatures. Removing it increases cylinder temperatures and Exhaust Gas Temperatures (EGTs), which can lead to overheating, increased thermal stress on pistons, and potential cracking.
Ima puno pros and cons
https://highwayandheavyparts.com/blo...lAyCYMhJyxziaP

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Jučer u 09:32.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:43   #86174
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Al i onda se isplati, uvik se isplati samo tesla, tesla tesla, jer ces na ICE imat 48 milijardi eura servisa, na teslu neces nista osim par tisuca eura njima da ti provjere celije, i eventualno jos par tisuca da ih zaminu i jos par tisuca za motor elektricni koji je jeftin jer je ice bar 30000 eura

Mislim da on drzi sliku muska u svakoj prostoriji kuće i radi nemoralne radnje sa njim.
Hehe, dobra . Iako zaboravio si jos: svaki ICE ima problema sa EGRima, DPFima, GPFima, i to se mijenja svakodnevno 2 puta po milijun eura svaki put. Tako da netreba ni taj trosak zanemariti.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:10   #86175
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Isto kako nećeš od naroda čuti suprotno, jer svi znaju bolje. Kratkoročna prednost, a dugoročno potencijalan puno veći problem s motorom.

Naravno, to je briga koja će ionako preći na sljedećeg vlasnika.

Vrijeme će pokazati. Prerano je još za posljedice.

Ima puno pros and cons
https://highwayandheavyparts.com/blo...lAyCYMhJyxziaP

Niti jedan graf povećanja EGT ovisno o opterečenju before-after apsolutno beskoristan propagandni članak. EGT je problem tek kad dizelu poduplaš snagu i to tek kod opterećenja - tipa vučeš kubik drva u prikolici s Octaviom 1com uzbrdo od 9%
Naspram 0 prljanja usisnih ventila, usisne grane, čišćeg ulja koje ne skuplja prljavštinu sa stijenki cilindra samim tim čišće karike koje bolje obavljaju posao i manje stradavanje ležaja turbine. Pošto nemam brojke kao ni tvoj članak, barem imam svako malo radim po Passatima b5 i Golfovima 4 koji su bez EGRa još tamo od vremena kad je Ivano Balić harao dvoranama i sad su na 400 000+ km upitnog održavanja
Staro Jučer, 10:19   #86176
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Ok, ne razumiješ se u EGR, ali čemu pisat štorije o nečem šta si naučio na Jubitou. EGR je ventil koji ispušne plinove još jednom vraća u motor na izgaranje. To ti je ko kad prdneš pod dekom, prdac još jednom udahneš pa će idući prdac mirišat. 😂
Jel ti to ima logičnog smisla. Tvoje tijelo neće biti baš zadovoljno s tom idejom.
Imaš više mogućnosti. Kupit novi EGR i poništit grešku. Očistit stari i poništit grešku. Ostavit ga takvog kakav je i poništit grešku. Izvadit, očistit i blindirat(zatvorit) i softverski ga izbacit iz mape. Ja sam za ovo zadnje riješenje. Kad DPF počne zafrkavat, skinut, izbit ga i vratit prazno kučište i maknut i DPF iz mape.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:54   #86177
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Sve će to hodati dok i ako ne uvedu provjeru na neki način.
Staro Jučer, 11:07   #86178
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Sve će to hodati dok i ako ne uvedu provjeru na neki način.
A tek euro 7

Staro Jučer, 11:11   #86179
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Mozes pisati sta hoces, jednostavno nema dovoljno policije. Ovaj trenutni zakon sluzi kad netko zapne na cesti, policija pogleda gume i kazni ga.

Recimo ovo, tuzili su cestare, ali svaki ovaj koji se razbio mora zvati policiju za zapisnik i policija moze provjeriti da li su imali zimske gume.
Tako sam i ja, kad sam pogodio rupu i razvalila mi je auto, morao sam zvati policiju koji su nakon 2 mjeseca napravili zapisnik i onda sam dobio odstetu od zg cesta. Rupu naravno nisu i dalje popravili.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2751395.aspx

Zadnje izmijenjeno od: Bono. Jučer u 11:38.
Bono je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:35   #86180
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Što kaže AI za EGR i DPF.
Kratak odgovor je: dobri su za okoliš, ali su izazov za dugovječnost motora.

Prednosti: Ključni su za prolazak na tehničkom pregledu i drastično smanjuju zagađenje zraka.

Mane: Zahtijevaju redovito održavanje i specifičan način vožnje (povremena duga putovanja na autocesti). Njihov kvar može dovesti do skupih popravaka i prelaska motora u "safe mode".
Još ako tu dodamo AdBlue veselju nema kraja.
gil je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:39   #86181
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
EGR i DPF su korisni za motor kao i start/stop.
Staro Jučer, 11:58   #86182
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
EGR i DPF su korisni za motor kao i start/stop.
Da ali za to bar auti imaju on off tipku.
Za ovih 800 dodatnih "eko" djelova imas mehu koji uzme pilu. I hrvacku koja za 50e na sicu kaze, ok je
Staro Jučer, 13:57   #86183
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Kaj nije da naćin vožnje ubija te stvari.

Ti budeš blindirao EGR al će ti motor i dalje imati problem, jer problem koji je uzrokovao kvar EGRa nisi riješio.
Ista stvar je i sa DPFom, ekipa ima problema sa njime i znaju ga samo maknut van i misle da su riješili stvar, a zapravo su samo makli dio slagalice, problem i dalje postoji al se ne manifestira u smisli greške DPFa
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:23   #86184
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

DPF je jadan gotovo u pravilu kolateralna zrtva i zapuni se jer se auto ne odrzava ili se ne trazi pravi uzrok problema, npr. pisaju injektori, nesto ne valja oko smjese, mozda neki senzor ne radi svoj posao, turbina usisava ulje, problemi sa sustavom oko aditiva... Onda tom jadnom vlasniku prodaju pranje DPF-a kemijom za male pare umjesto da plati malo vise i sagori ga u peci. Nakon x godina vlasnik vidi da se problem vraca, a onda ide DPF off i bog te veselio dok traje da traje.
Staro Jučer, 14:23   #86185
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Problemi sa EGRom nastaju nakon nekih 150k km. Nekad i ranije. Ovisi o načinu vožnje. Gradska vožnja stani kreni, vožnja na niskim okretajima. Tu su još dugački intervali izmjene ulja, loše gorivo. Dizne su pri kraju, ne daju više maglicu kao dok su bile nove. I tako mic po mic, stvori se garež na EGR ventilu. Onda EGR ventil ne zatvara dobro pa dio čađe završi tamo di ne treba. U DPFu. Tako da jedno vuće drugo. Ja na Rapidki 1.6 TDI imam ok omjer vožnje. 7 km otvorene ceste, 8 km semafori i 3 km grad gužva. Na par mjesta ga razvrzim preko 3000 rpm na nižoj brzini. EGR dobar, DPF OK, auto ima 280k km.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:17   #86186
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Za sve ljubitelje korejskog opela

IMG-4345 IMG-4344
Staro Jučer, 17:22   #86187
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ima li noviji auto da valja?
Hyundai Kona od frenda, kraj 2023-e.
Staro Jučer, 17:35   #86188
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Za sve ljubitelje korejskog opela

Bez greške prođe ko pogrebna kola.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:46   #86189
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Hyundai otpustio sve dizajnere pa sklapaju aute kak im stroj izbaci elemente?
Mislis da je Santa Fe ružan onda izbace još jedno kandidata
Juice je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:23   #86190
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Slažem se pod zimsku opremu samo zimska guma/all season tj. sa oznakom 3PMS.

Citiraj:
Mozes pisati sta hoces, jednostavno nema dovoljno policije. Ovaj trenutni zakon sluzi kad netko zapne na cesti, policija pogleda gume i kazni ga.
Ima načina i bez policije, npr.:

* osiguranje ne želi isplatiti odštetu jer nemaš zimsku opremu
* ne možeš proći tehnički pregled u zimskom periodu bez zimske opreme
* odgovornost za uzrokovanje prometne nesreće u slučaju da nemaš zimsku opremu
MIK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore