|
|||||||||||
|
|
#84661 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Znam da alfa = ljubav, al malo su pretjerali. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...d1ed377&vc=Car S time da ako uzmeš 2024 godinu, do 12 000 km, u prosjeku su po 70-72 000 eura. |
|
|
|
|
|
|
#84662 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Alfe su na cijeni. Ali pokušavam ženi nać (nama) normalan auto. Ne želim struju ni hibride. Ne treba mi SUVag auto niti karavan. Limuzina ili coupe, preko 460 cm. U full opremi. Nije žurba, nešto će se iskristalizirati. Jako je mali izbor limuzina.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#84665 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Gledaš vani u DE? Oni ti imaju jako mali broj limuzina u odnosu na broj karavana, možda 20 % prodanih vozila su ti limuzine, ostalo su sve karavani. Meni su objašnjvali da navodno prema njemačkoj poreznoj, karavani su radna vozila, i 100 % idu u trošak tvrtke/obrta, dok limuzine ne idu i zato se puno više prodaje karavana. |
|
|
|
|
|
|
#84666 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Hibrid...ne znam zašto nećeš, ali ok. Ovi okreću jako puno km uz jako povoljno održavanje https://www.autoscout24.com/offers/l...t10#vfb1vdyqdl https://www.autoscout24.com/offers/l...10#10a9te6ltmt Ako budžet dopušta, F-Sport je malo sportskiji i agresivniji, a Takumi max luksuz A Kiu ne bi? https://www.autoscout24.com/offers/k...t40#fbf4gcm8pf ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 04.11.2025. u 14:19. |
|
|
|
|
|
|
#84667 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
6 godina stari auto za skoro 40k EUR s ovozom u RH. Svaka čast Lexusu, ali šta je previše, previše je. S 37-40k već grebeš lagano premium švabe, od A7 i A7, do E klase mercedesa, BMW možeš kupiti realno kakav želiš za te novce, mlađi, jači, lijepši. I to ne 2019., možeš već gledati 2021. i 2022. Uvijek sam volio Lexus zbog pouzdanosti, ali nikad ne bi dao te novce za takav auto. Da je noviji, svakako. Ne znam koliko je UK pristupačnija oko dijelova, ali ovdje u RH, kolega s posla kaže da je pumpu vode čekao nekih 7 dana da nabavi meho. 7 dana je auto stajao na dvorištu kod mehaničara. |
|
|
|
|
|
#84668 |
|
The mighty pirate
|
Nedavno sam našao frajera u Svetoj Nedelji koji ima istog ko moj, ali crvenog. Nabavio ga je u Italiji. Veli, kod nas sve radi Toyota servis koji to tretiraju kao svaku drugu Toyotu, dok je u Italiji, Sloveniji i Mađarskoj puno bolja situacija. Na servis/kontrolu jednom godišnje i to je to. U EU su skupi jer su rijetki, a pouzdani. Kod mene su u pola te cijene za primjerak s istom opremom, kilometražom i godinama, zato mi je i bio na užem popisu. https://www.autotrader.co.uk/car-det...sc%26flrfc%3D1 Ako vidim nekoliko identičnih auta na parkingu shopping centra, taj me auto ne zanima, a to su točno ti koje si nabrojao ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 04.11.2025. u 14:50. |
|
|
|
|
|
#84670 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#84671 |
|
The mighty pirate
|
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 04.11.2025. u 14:48. |
|
|
|
|
|
#84672 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Kvaliteta unutrašnjosti/materijala pogotovo u odnosu na nove njemačke modele srednje klase i niže (IS/serija 3/c-klasa/A4). Dakle sve što dodiruješ. Razlika je očitija na nižim klasama limuzina/SUV-ova. Koža je mekša (uspoređujem sa mikrofiber/koža ili kožnim sjedalima u C Klasi...Audi A4 mi je po udobnosti sjedala najbliži nekako). Sve iznad više srednje klase automobila (E klasa/serija 5/A6) njemačka konkurencija je najčešće jednako udobna/luksuzna ili čak i više. Što se motorizacije tiče - Lexus je jednostavno za tihu i udobnu vožnju pa se više na hibridnu tehnologiju oslanjaju umjesto na gas do daske i buđenje osjećaja kod vozača i putnika. Moglo bi se reći da je više za penziće - izuzev par sportskih i F modela. Ima svoju klijentelu ali nažalost najčešće je u DE toliko skup da samo zagriženi fanovi brenda kupuju Lexus. Dakle rijetkost pridosi cijeni također. |
|
|
|
|
|
|
#84673 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#84675 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ne znam s čime je ovo uopće usporedivo od EU proizvođača. Veći je od svih konkurenata, a serijski debelo bolje opremljen. Nema jedino 17 ekrana ![]() https://www.autoscout24.com/offers/l...t40#sjefsz9vub Perverzije kakve se ne vide kod švaba (barem ne bez puno doplata)
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 04.11.2025. u 15:05. |
|
|
|
|
|
|
#84676 |
|
Moderator
|
Naravno da ne bi Koreanca jer kod kupnje auta gledam i gdje mi je mehaničar. Kad kupujem polovni auto svjestan sam da ću u njega ulupat barem još 2k eura, ali u ovlaštenom je to 6k eura. I nisam prioritetan nego mi auto stoji mjesec dana ko mom komšiji Mariu. I neće mi napravit ono šta ja tražim od njih. A opet Pegas u Sesvetama mi je predaleko i totalno van ruke. Tak da sam osuđen na VAG grupaciju, Stellantis, ostatak Francuza i eventualno Volvo. Tih par mehaničara imam
|
|
|
#84677 |
|
The mighty pirate
|
Frend je dovukao S60 iz Njemačke prije cca godinu dana i zadovoljan je. Još šuti o problemima i cijenama servisa, ali zna da svi u ekipi samo to čekamo da ga razapnemo ![]() Ima i može pa održavanje nije problem, ali koliko sam načuo, ništa nije povoljniji od švaba. Krasan auto, ali ja taj zadnji kraj od S60 i S90 nikako ne mogu prožvakati. Interijer i volan s puno glossy plastike, vertikalno orijentirani ekran i ventilacija oko njega su mi isto ugh. https://www.autoscout24.com/offers/v...t50#lt5ydj067t
|
|
|
#84678 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#84679 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Ali ušparao sam na gumama. ☝️😂 A skladište u Svetoj Nedelji gori. SaČe i oni na kineze. ☝️ Jutarnji list - VIDEO Golemi oblak crnog dima u Sv. Nedelji: Gori skladište guma, objavljena nevjerojatna snimka, građanima stigle SMS poruke upozorenja https://share.google/l0z17khSRCfpfNPyJ
|
|
|
|
#84680 | |
|
Premium
|
A zato valjda i ima izbor auta takav, svatko nađe nešto svoje. 6 godina stari auto za 40k EUR, IMHO ništa od toga. ![]() Citiraj:
A nisam fan švaba baš previše. |
|
|
|
|
|
|
#84682 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
|
|
|
|
|
#84683 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Isto su suzili trake kod lisinskog i sad je stalno guzba ili kod jankomira oni lezeci policajci po zg aveniji. Biser do bisera. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#84684 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() Jeba te wrog , odavno se ne nasmijah ovako. Potrosnja, gume ljetne, gume zimske, sta da kupim za 20 000, pa nakraju kupi nesto za 30, i onda o potrosnji istoga, i u krug ... godinama .... isto ... |
|
|
|
|
|
|
#84685 |
|
The mighty pirate
|
Upiknuo sam si The Wire na DVD-u, pa rekoh da probam jel radi u autu kad već ima DVD. Ništa, sad kad se ženi zamjerim, mogu se preseliti u auto umjesto na kauč ![]() Ne znam kad sam zadnje vidio DVD player u autu
|
|
|
#84686 | ||
|
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Mogu mislit na sta ce licit ta stranica... Zasto cu se morati registrirati ako je APRP – za korisnike koji nisu registrirani? Cestarina se naknadno zaracunava pise. Ti pises ovak napamet ili ima negdje drugih podataka? Sto kada taj vrlo user friendly web padne? Citiraj:
Mozda onaj genijalac iz covida napravi stranicu ![]() |
||
|
|
|
|
|
#84687 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
https://www.instagram.com/reel/DQe5c...RseG13cjB1dg== nadam se da je upratio beemvejasha ![]() kvacilo ide u subotu a nabavljen je i gtb2260vk, ide se preko 300hp lomit mjenjac poluosovine itd |
|
|
|
|
|
#84688 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#84689 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
alfa gt 1.9jtdm 2005g, kvacilo od Malinica pojacano s plivajucim zamajcem (dosad 3. pojacano, a i fiksni je sad no kvacilo ne drzi), r80 pumpa goriva(ako bude prilike za r110 pumpu), map 4 bara, maf 80mm najveci koji moze, ispuh 70mm od turba do kraja sa sportskim katalizatorom radi tehnickog, fmic (moram vidit da li ce trebati najveci koji stane bez nekih preinaka), bmc-cda filter zraka, poluosovine od alfe 156 8v s homokinetickim zglobom jer su bolje, spera original q2, hladnjak ulja sa 16 ili 18 rebara iz engleske, karter premazan keramickim sprejom radi disipacije topline, mapa kod Muhe napravljena a iduca ce bit od Bugara ili Rumunja, oni su navodno top u tome.. ako ne, onda opet kod Muhe radi mape i na valjke.. motor euro 3, glava je puno jaca od euro 4 trenutno je gtb2056v i na 265hp je, htio bi prebacit 300hp/500nm.. ako predje to, onda mala plastificirana iskaznica s podacima s valjaka.. bitno da konkurira giuliama i beemveima Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 04.11.2025. u 20:16. |
|
|
|
|
|
#84690 | |
|
Premium
|
Citiraj:
1. Manja zarada na postojeći broj automobila na autocestama. Uzmi u obzir da se masa ljudi vozi starim/sporednim cestama jer im je autput skup. Primjer, Zagorska magistrala. Sv. Križ - ZG je autoput nekih 4-5EUR u jednom smjeru. 10 nazad, ako ideš svaki dan u ZG na posel, ode 200-250EUR na autocestu. 2. Da se taj isti gore navedeni broj poveća, a povećao bi se sigurno da stave npr. ENC 200-300EUR godišnje, autoput to ne bi mogao progutati u sezoni. Već sad ne može, da se ovi koji svaki dan idu na posao voze autoputevima, tek bi onda kaos nastao. 3. Koncesionari - ova gore spomenuta cesta nema ENC. I nešto sam čuo od Zagoraca da ne žele ni pregovarati o tome. Ali da, za mene je ENC najbolje riješenje svejedno. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |