|
|||||||||||
|
|
#812 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Neki od nas laprdaju forumom uz šalicu čaja i kekse.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#813 | ||
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Premium
|
Evo još malo ludila. https://futurism.com/artificial-inte...p-discord-lock Citiraj:
|
|
|
|
#818 | |||||
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
--- Citiraj:
> AI-driven warfare is here, and the Iran strikes show how fast it's advancing Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 03.03.2026. u 21:05. |
|||||
|
|
|
|
|
#820 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Ovo sad ona debata kad je majmun napravio fotografiju. Mislim da je pitanje vremena kada ce naci zamku da patentiraju AI export: "I racunar je stroj kao i AI pa se patentira sta je racunar napravio. I AI zahtjeva input bla bla bla.."
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#821 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
U svakom slucaju, bit ce jako zanimljivo promatrati dalje razvoj ove situacije, jer ako ispadne da se nista napravljeno uz pomoc AI ne moze patentirati, onda cemo imati potpuno novu dimenziju open-sourcea za doslovno sve... ![]()
|
|
|
|
#822 |
|
Premium
|
Ako pričamo o gen AI modelima, ili kako se već zovu, dokle god koristiš isti query, iste postavke, isti model, isti seed trebao bi dobiti isti rezultat. Tako da ako nešto žele patentirati onda se trebaju fokusirati na taj vektor. Ali da djelo koje je de facto derivirano od drugih djela, bude patentirano, pa to je sumrak razuma.
|
|
|
#823 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
#824 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Citiraj:
Znam to ali prvo sto mi pada na pamet jeste photoshop ili elektronska muzika. U oba slucaja imas generatore koji obrade "predmet" gdje ne znas ni sam sta on zapravo radi. (Najobicniji brush u Adobe photoshopu ne radi nikada istu stvar ako je generator. Randomizira svaki put. I Corel i Adobe su imali jak odavno jednu vrsti AI alata koji "razmislja za sebe". Npr "healing tool"). U oba slucaja ti olakasavaju posao i odrade 10x brze nego sto bi ti. I audio i ilustraciju mozes patentirati. To sto logika nalaze da nije humano i etički da od ukradenog materijala sastavis kolaž proizvod nema veze sa korporativnim razmisljanjem.
|
|
|
|
#825 | |||
|
Premium
|
Sam Altman u deliriju https://futurism.com/artificial-inte...s-huge-mistake Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|
|
|
#826 | |
|
Premium
|
Citiraj:
https://www.dziv.hr/en/intellectual-...what-is-patent
|
|
|
|
#827 | |
|
Premium
|
Citiraj:
https://imgur.com/a/6dq9FY6
|
|
|
|
#828 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Dodatno, malo mi je cudno da svaki put dobijes isti rezultat, jer onda znaci da neuronska mreza u pozadini ne radi bas svoj posao... Generiranje slika krece od nekakvog bijelog suma ili stavec, tako da ne vidim nacina kako ces u tom random polju dobiti dva put isti rezultat za isti upit sa istim parametrima...
|
|
|
|
#829 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Noup, neces dobit isto, mora bit brutalno ustiman model da se ne sharea sa nikim i da mu je temperatura 0 i onda mozda dobijes isti odgovor, ali i onda moze odabrati model nesti drugo zbog neke najmanje sitnice. Little late to the party dok sam ja odgovorio vi se raspisali. Ali evo model, dev dakle ima vjerijatno jako nisku temperaturu, isti querry u 2 razlicita sessiona na mom racunalu, dakle vanjskih podrazaja nema. ![]() Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 04.03.2026. u 00:02. |
|
|
|
|
|
#832 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Kod generiranja slika, krece se sa potpuno randomiziranim sumom iz kojeg se onda korak po korak generira slika... Problem je taj sum (koji je random), tu neces imati nikakav determinizam, zato ce i rezultat za dva identicna upita biti razlicit... Barem je meni to logicno, jer ako to nije tako, onda uku*ac i cijeli AI, to je onda totalni drek...
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 04.03.2026. u 00:18. |
|
|
|
|
|
|
#833 |
|
Premium
|
Imam ideju... Ajd za probu probaj zatraziti AI generator da ti napravi sliku sastavljenu od potpuno crnih pixela... Pa onda ponovi taj zahtjev da dobijes jos jednu potpuno crnu sliku... Za pocetak provjeri da li si dobio sliku koja je potpuno crna na svakom pixelu... Sigurno ima neki alat u Photoshopu sa kojim to mozes provjeriti tipa neki graf koji ti moze pokazati koliko je koja boja zastupljena na slici... Trazis peak iskljucivo na RGB #000000, ne bi smjelo biti nigdje drugdje nicega... A onda napravi usporedbu razlika izmedju obje slike... Stajaznam kako to izvesti, doslovno mozes sa udiff, a mozda u Photoshopu ima neki alat kojim mozes oduzeti jednu sliku od druge... Konacni rezultat mora biti potpuno bijela slika... Ako ima tockice po sebi, onda znas da imas dvije razlicite slike... ![]()
|
|
|
#834 |
|
Premium
|
Čemu onda služi seed? Iskreno, jebe mi se za ovo, ali ja smatram da ako model potrebuje seed onda isti koristi za inicijalizaciju onog što je inače nasumično te u kombinaciji s ostalim parametrima daje rezultat. Tako funkcioniraju deterministički modeli. Ne kažem da su svi modeli takvi, pojma nemam, ali ove koje sam ja koristio (dreamshaper, flux) se tako ponašaju. E sad, jesam li to ikada testirao na dva različita računala? Odgovor je ne A teško ću i testirati pošto nemam dva odvojena sistema koju su sposobna raditi s ovim modelima.
|
|
|
#835 |
|
Premium
|
@mkey da u pravu si, ako su svi parametri kompletno identicni sa kompletno istom querryjem, dakle i seed i top_p i sve ostalo na max il min, cak uz min temperaturu koju mogu namjestiti (0.1) dobijem Identican rezultat. Tekstualno nemam vizualnih modela pri ruci. Ako se iti malo digne temperatura, ide sve na radndom ali na mom racunalu @calypso, nemoze, pokusao sam preko xiaomisticka na tvu napravit crni sceensaver i jednostavno to nemoze odraditi, nesto mora biti na slici |
|
|
|
|
|
#836 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Maljevic je to mogao sa svojim crnim kvadratom, a ovo smece od AI ne moze... ![]() https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Square Inace, bas gledam i stvarno naletavam na dosta mjesta da ako su parametri identicni, osobito seed, dobijes identicnu sliku na kraju... Meni je to debilno da nemre bit debilnije iskreno... Ne vidim ni poantu toga iskreno... To ide samo u prilog cinjenici da se radi o blebetalu, i da tu nema nikakve inteligencije...
|
|
|
|
#837 | |
|
₿
|
Citiraj:
Prvo je kreirao naizgled crnu sliku, ali unique color count u vieweru je pronašao 33 nijanse crne. Onda je ponovio pa ih je bilo 11. Treći put je uspio, dva puta za redom. Ovo je bio prompt: Code:
create an image of a completely black square, size 512x512. No other color than black allowed. |
|
|
|
|
|
|
#838 |
|
Premium
|
Zanimljivo... Mogu samo mislit kolko je energije spalio da bi napravio dve crne slike... Nesto za sto bi MS Paintu trebalo mozda par mikrosekundi, i da ga hebes, odradio bi to iz prve... Vjerojatno smo si mogli podgrijat rucak u mikrovalnoj za kolicinu energije spaljene na ove dve crne slike... ![]()
|
|
|
#840 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Radi se o sljedecem - ChatGPT i ostala laprdala su ko knjiski crvi... Pitas ga kako napraviti nesto, moze ti izlaprdati do mile volje, ali ne razumije zasto je tome tako... Evo ti nesto sto bi stvarno trebao pogledati pa ce ti postati jasno u cemu je problem sa laprdalima i svjetovnim stvarima o kojima pojma nemaju... ![]() e>
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|