Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.12.2011., 10:10   #811
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
OK hvala svejedno na odgovoru. Nadam se da će se to moći jednog dana.
Ako imaš love za Data promet, Oruxmaps u koji učitaš online kartu - google npr.. Ili si napraviš offline kartu za to područje (velim, ovisno o detaljnosti zooma može zauzeti puno ili malo MB). Meni je za Medvednicu, zoom od 13 do 16 (jako detaljan zoom gdje se jasno vide sve ulice) uzme oko 100MB.

Napraviš track log i onda samo pri povratku pratiš to. Neće ti biti baš navigacija da ti veli odi lijevo-odi desno, ali ako sam gledaš sve buš našao bez problema.
Staro 22.12.2011., 10:46   #812
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Pa to je u biti i poanta onoga što mi treba. Čisto da mogu krenuti, doći do neke lokacije i onda se sigurno vratiti nazad.

Još jedno pitanje: da li ima kakvih topo HR karti za Androide? Sad vjerojatno žicam previše, ali me živo zanima...

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2011., 12:36   #813
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Navigacija sa satelitskim slikama

[APP MOD] Google Maps 6.0.3 with Navigation.

Citiraj:
This map is for the country that cant use navigation on google map. It has been hacked and can be used by any country now.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1007132

@guls Mozda da probas ovo http://mrfloris.com/blogs/garmin-top...android-phone/

Zadnje izmijenjeno od: viper. 22.12.2011. u 12:53.
viper je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2011., 22:38   #814
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ukljuci latitude i stavi da ti automatski prati kretanje. koristio sam jednom kad sam sa faxom lutao u brdima i u nekim zabitima
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 23:46   #815
johnson
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
koju aplikaciju preporučate za praćenje podatkovnog prometa?
bilo bi taman da mogu pratit promet preko wifi mreža i promet koji ide preko vip-a s obzirom da imam ograničen paket
thx
johnson je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2011., 23:49   #816
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor johnson Pregled postova
koju aplikaciju preporučate za praćenje podatkovnog prometa?
bilo bi taman da mogu pratit promet preko wifi mreža i promet koji ide preko vip-a s obzirom da imam ograničen paket
thx
3g watchdog, net counter, call meter ng, traffic counter
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 00:15   #817
johnson
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
odlično, hvala
johnson je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 20:11   #818
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Đuka Nuklearac nas časti za ovo Božićno vrijeme i možete skinuti besplatno igru sa marketa!

https://market.android.com/details?i...rthwest.duke3d

Odričem se svih odgovornosti i mogućih tužbi u vezi ubijenih alienskih svinja i gmazova.
Staro 24.12.2011., 20:30   #819
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
3g watchdog, net counter, call meter ng, traffic counter
moze preporuca s kojim krenut i dali svi od njih imaju mogucnost da odvojeno broje promet preko 3G i wi-fi ili je to mijesano? danas prelazim na Tele2 pretplatu pa treba bit oprezan sad. stavit cu 1gb paket.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2011., 20:44   #820
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
moze preporuca s kojim krenut i dali svi od njih imaju mogucnost da odvojeno broje promet preko 3G i wi-fi ili je to mijesano? danas prelazim na Tele2 pretplatu pa treba bit oprezan sad. stavit cu 1gb paket.
Koristim 3G Watchdog i preporucujem ga. Od predzadnje verzije imas odvojen prikaz mobilnog interneta i WiFi-ja, a postavke su intuitivno i jednostavno rijesene - odredis mu pocetak i kraj razdoblja pracenja (dakle, od 1. do zadnjeg dana mjeseca), kvotu (1GB u tvojem slucaju) i kada da te upozori kad je kvota pri kraju (default je 75% kvote).
Ima i detaljnu statistiku za protekla razdoblja, na temelju tekuce potrosnje predvidja koliko ces potrositi do kraja zadanog razdoblja i jos toga.
Oglas

Oglas
Staro 25.12.2011., 09:38   #821
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Corporal Clegg Pregled postova
Koristim 3G Watchdog i preporucujem ga. Od predzadnje verzije imas odvojen prikaz mobilnog interneta i WiFi-ja, a postavke su intuitivno i jednostavno rijesene - odredis mu pocetak i kraj razdoblja pracenja (dakle, od 1. do zadnjeg dana mjeseca), kvotu (1GB u tvojem slucaju) i kada da te upozori kad je kvota pri kraju (default je 75% kvote).
Ima i detaljnu statistiku za protekla razdoblja, na temelju tekuce potrosnje predvidja koliko ces potrositi do kraja zadanog razdoblja i jos toga.
hm, stavio sam ga i svida mi se, ali, ne zelim da ima mogucnost automatskog spajanja na 3G. to samo JA smijem ;-). mislim da je to bilo jer sam ukljucio opciju "auto-disable mobile data", ali nisam siguran pa ako moze potvrda. nakon sto sam to namjestio, slucajno pogledam kasnije i skuzim da 3G radi, koji shock.

kako namjestit da krene od nule kad mi istekne paket ili on automatski krene od 0 na pocetku mjeseca ?

BTW jel pro verzija puno bolja (vise opcija), jer na marketu pise da nije kompatibilna sa SII, a i cuo sam da ima neke issues?
Staro 25.12.2011., 12:49   #822
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

sta mislis pod tim automatski spajanjem na 3g? dali to da opet ukljuci internet kad je potrosnja ispod limita? to radi samo ako ti ukljucis

pod settings imas your plan i tu odredis koliko mb ili gb imas za iskoristit i od kojeg dana se broji

imam pro od pocetka godine i zadovoljan sam. support se uvijek jako brzo javi ukoliko imas kakav problem ili ga rijesi u sljedecoj verziji.
mislim da su ovo karakteristike pro verzije:
Citiraj:
Pro version of 3G Watchdog mobile data counter / monitoring app, featuring:
* Advanced data usage prediction
* Billing rules (counts in blocks, ignores uploads)
* Usage history with graph & CSV export
* Usage by application (Android 2.2+, unavailable on Dell Streak)
* 5 widget styles
* Backup/restore
* Redesigned UI
* Account/SIM with auto switch (requires a phone with a SIM)
* Import settings & data from 3GW free (don't uninstall 3GW free before importing!)
* ... and more!
kompatibilan je sa SGS2. imam ga. mozda nije dostupan u hrvatskoj pa ces trebat stavit market enabler (trazi root).
Staro 25.12.2011., 12:56   #823
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
sta mislis pod tim automatski spajanjem na 3g? dali to da opet ukljuci internet kad je potrosnja ispod limita? to radi samo ako ti ukljucis

pod settings imas your plan i tu odredis koliko mb ili gb imas za iskoristit i od kojeg dana se broji

imam pro od pocetka godine i zadovoljan sam. support se uvijek jako brzo javi ukoliko imas kakav problem ili ga rijesi u sljedecoj verziji.
mislim da su ovo karakteristike pro verzije:

kompatibilan je sa SGS2. imam ga. mozda nije dostupan u hrvatskoj pa ces trebat stavit market enabler (trazi root).
neznam sta se desilo iskreno. instalirao sam ga, pokrenuo i nakon nekog vremena vidim da mi je 3g ukljucen. bio je sigurno iskljucen tako da je jedino 3g watch mogao ukljucit, ne kuzim zasto. inace koristim quicker za sync,3g on\off, a ostale palim-gasim preko bara (BT, wi-fi).
bio sam namjestio onu opciju automatskoj odspajanja, pretpostavljam da je to. iskljucio sam to i vise se nije desilo. imam root.
Staro 25.12.2011., 13:28   #824
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
hm, stavio sam ga i svida mi se, ali, ne zelim da ima mogucnost automatskog spajanja na 3G. to samo JA smijem ;-). mislim da je to bilo jer sam ukljucio opciju "auto-disable mobile data", ali nisam siguran pa ako moze potvrda. nakon sto sam to namjestio, slucajno pogledam kasnije i skuzim da 3G radi, koji shock.
Iskreno, ne znam, 3G mi je stalno ukljucen (osim u Airplane modeu).
Citiraj:
kako namjestit da krene od nule kad mi istekne paket ili on automatski krene od 0 na pocetku mjeseca ?
Jednom kad namjestis period i kvotu, svaki je mjesec tako, dakle, krece od 0 svakog 1. u mjesecu.
Staro 25.12.2011., 14:03   #825
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Autor Corporal Clegg Pregled postova
Iskreno, ne znam, 3G mi je stalno ukljucen (osim u Airplane modeu).
Što i nije jako pametno, ma da i neznam kako paziš..

Promjena zemlje i traženje mreže stvara problem i na neki način postoji mogućnost da ti pokrene 3G (koji je tebi već i upaljen) a onda si na*ebo..

Ne želim flejmat, ali koji je razlog da ti je stalno uključen, mislim, čemu to?
Staro 25.12.2011., 14:43   #826
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Citiraj:
neznam sta se desilo iskreno. instalirao sam ga, pokrenuo i nakon nekog vremena vidim da mi je 3g ukljucen. bio je sigurno iskljucen tako da je jedino 3g watch mogao ukljucit, ne kuzim zasto. inace koristim quicker za sync,3g on\off, a ostale palim-gasim preko bara (BT, wi-fi).
bio sam namjestio onu opciju automatskoj odspajanja, pretpostavljam da je to. iskljucio sam to i vise se nije desilo. imam root.
ispod te opcije imas i opciju dali zelis da watchdog opet ukljuci 3g ako si ispod limita tako da mozes ako zelis pustit da ti on sam iskljuci internet kad dodjes na limit bez da opet sam ukljuci

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Što i nije jako pametno, ma da i neznam kako paziš..

Promjena zemlje i traženje mreže stvara problem i na neki način postoji mogućnost da ti pokrene 3G (koji je tebi već i upaljen) a onda si na*ebo..

pa ako ides van hrvatske iskljucit ce ti se po defaultu internet zbog roaminga. jedino ako ti isljucis tu opciju sto ti nimalo ne preporucam.. jednom sam se dobro opeko, a htio sam ic na kratko online

u hrvatskoj mi toliko nije bitno bit stalno online, ali dok sam u sloveniji mi treba. dali koristio zbog busa, maila ili nekog treceg razloga. svi imamo neke svoje potrebe
Staro 25.12.2011., 14:44   #827
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Roaming? Zivim dovoljno daleko od bilo koje granice (moja lokacija ) da mi promjena mreze ne predstavlja problem.
Dosad sam ne jednom prelazio granicu, uredno iskljucio 3G, rucno odabrao mrezu i ni jednom nisam imao problema s ukljucivanjem mobilnog interneta bez moje dozvole, tako da stvarno ne znam o cemu pises.
Citiraj:
Ocito zelis ali ja ne zelim dalje offtopicariti, tako da zavrsavam raspravu ovim postom.
Staro 25.12.2011., 14:51   #828
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
HDMI out mi je upravo postao još primamljivija opcija na samsung galaxy s2 zbog
http://www.youtube.com/watch?v=tVNy3...layer_embedded

Consoles in my pocket
I tako, gledam ja cijenu na njihovoj stranici i prijavim se za competition! Mora se napisati razlog zbog kojeg baš ti hoćeš dobiti dotični! I tako, napisao i osvojio treće mjesto i joystick
  Reply With Quote
Staro 27.12.2011., 21:17   #829
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Koji navigacijski program preporučate za Xperiu X8, znači da nije online nego da ima mape na kartici? Nisam se susretao s tim do sada (prvi Android mobitel i prvi susret s GPS-om) tako da i nemam nekog znanja, posebno što se tiče podrške za Hrvatsku.
doky je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2011., 22:03   #830
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
iGo, Mireo Dont Panic...
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2011., 00:19   #831
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
iGo, Mireo Dont Panic...
Hmmm, kako mi je taj Mireo promako kad sam tražio to? I još je program naš!

Uglavnom, malo sam ga probao i izgleda jako dobro i koliko sam za sada vidio mapa je dosta dobro napravljena, bolje od iGo-a i nije skupa. Hvala na preporuci.
doky je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2011., 10:28   #832
BraBUS
Nervozni poštar
Moj komp

BraBUS's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Jel netko zna kakvu aplikaciju, koja bi smanjila svjetlinu ekrana ispod tvornicke minimalno definirane razine?

jel se to u rootu štela ili mozda u tajnom meniju?

imam samsung
Staro 31.12.2011., 12:33   #833
BraBUS
Nervozni poštar
Moj komp

BraBUS's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor BraBUS Pregled postova
Jel netko zna kakvu aplikaciju, koja bi smanjila svjetlinu ekrana ispod tvornicke minimalno definirane razine?

jel se to u rootu štela ili mozda u tajnom meniju?

imam samsung
evo je..
odlicna aplikacija

mogucnost skroz zatamljenja ekrana + štelanje kolorita
https://market.android.com/details?i...mEubHNhdmVyIl0.

btw kombinirajte iz settingsa androida brightness, koji predstavlja kontrast, a sa backlightom pravi brightness i color.

preporuka

Zadnje izmijenjeno od: BraBUS. 31.12.2011. u 13:00.
BraBUS je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2012., 06:43   #834
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kao što znate, nedavno su na Marketu imali akciju u povodu 10 mlrd. skidanja gdje neke aplikacije nudili po simboličnim cijenama od 0,10US$. Pokušao sam kupiti par aplikacija, ali nije išlo. Čačkanjem po netu, dobio sam utisak da je caka bila u tome da VIP i Tele2, za razliku od t-mobile, nisu potpisali ugovor sa Googleom glede Marketa pa njihovi korisnici ne mogu kupovati apk.

Kako mi je to diglo živac, odlučio sam napisati mail Googlu gdje sam detaljno objasnio problem sa konkretno navedenim apk, tipom moba i providerom kao i moja saznanja o izboru problema. Prvo sam dobio odj**nicu uz objašnjenje da možda ne rade te apk na mom mobu. Onda sam liku ljubazno objasnio da ne s**e jer imam najjači mob na tržištu (SGS2), da free verzije tih apk rade bez problema (konkretno se radilo o Shazam Encore i SoundHound) i da brdo ljudi ovdje sa različitim uređajima ima isti problem. Zajedničko im je jedino da su korisnici VIP-a i Teletine.

Jučer mi se javila neka ženska i rekla da su ustanovili da sam u pravu (tko bi rekao) i da rade na rješavanju problema. Kaže da mi ne može dati konkretan datum, ali da bi moglo biti uskoro. Živi bili pa vidjeli.
Staro 04.01.2012., 07:30   #835
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ozbiljno? VIP i teltina nisu potpisali ugovor s gugletom za market? Svašta, mislim - vjerujem da im nije to ne znam kako bitna stavka ali stvarno su biseri.
tor je online   Reply With Quote
Staro 04.01.2012., 08:12   #836
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kao što znate, nedavno su na Marketu imali akciju u povodu 10 mlrd. skidanja gdje neke aplikacije nudili po simboličnim cijenama od 0,10US$. Pokušao sam kupiti par aplikacija, ali nije išlo. Čačkanjem po netu, dobio sam utisak da je caka bila u tome da VIP i Tele2, za razliku od t-mobile, nisu potpisali ugovor sa Googleom glede Marketa pa njihovi korisnici ne mogu kupovati apk.

Kako mi je to diglo živac, odlučio sam napisati mail Googlu gdje sam detaljno objasnio problem sa konkretno navedenim apk, tipom moba i providerom kao i moja saznanja o izboru problema. Prvo sam dobio odj**nicu uz objašnjenje da možda ne rade te apk na mom mobu. Onda sam liku ljubazno objasnio da ne s**e jer imam najjači mob na tržištu (SGS2), da free verzije tih apk rade bez problema (konkretno se radilo o Shazam Encore i SoundHound) i da brdo ljudi ovdje sa različitim uređajima ima isti problem. Zajedničko im je jedino da su korisnici VIP-a i Teletine.

Jučer mi se javila neka ženska i rekla da su ustanovili da sam u pravu (tko bi rekao) i da rade na rješavanju problema. Kaže da mi ne može dati konkretan datum, ali da bi moglo biti uskoro. Živi bili pa vidjeli.
Ja sam isto pokušao kupiti PowerAMP, ali kifla. Preko marketa nisam bio u mogućnosti, jer sam nažalost korisnik VIP-a. Sva sreća da je developer na svojoj stranici postavio mogućnost kupovine.
Staro 05.01.2012., 00:32   #837
Caks
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Pozz imam puno aplikacija u izborniku, pa me zanima postoji li neka app pomocu koje mogu u izborniku napravitt folder npr igre, internet etc. Pa da su mi tamo programi
Mob huawei u8650 nije rootan
Caks je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2012., 01:08   #838
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor Huawei Pregled postova
Pozz imam puno aplikacija u izborniku, pa me zanima postoji li neka app pomocu koje mogu u izborniku napravitt folder npr igre, internet etc. Pa da su mi tamo programi
Mob huawei u8650 nije rootan
GO Launcher EX
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2012., 02:47   #839
Caks
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Joj da hvala..kak sam zaboravio na nju
Caks je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2012., 11:49   #840
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Jel vama Gmail app, omogućava skidanje attachmenta koji ima .rar ekstenziju?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno