Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 12:04   #83791
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koliko se sjećam, Tesla je imao velikih problema jer je način izlaska iz zapaljenog vozila u kojem je nestalo struje kompliciran do pakla. Čini mi se da sam negdje nekidan pročitao da je netko i izgorio u autu zbog toga.
Otvaranje prednjih vrata bez struje Tesla Model 3/Y Emergency Door open za zadnja vrata su zakoplicirali.

Tip koji se skucao vozio je Teslu plade (Acceleration 0 - 100 km/h *, 2.4 sec. Top Speed, 282 km/h.; Total Power, 760 kW (1033 PS), sigurno nije vozio lagano.

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Corolla dodje sa opremom u osnovnom paketu ko ID.3 Start u Pro Plus od 38000. Tek tu dobijes kameru, paljenje dugih svjetala, front assist lane assist itd itd.

Vw koncern je poznat po tome da jedva da volan u osnovnu opremu, tako da ti je usporedba grozna.

Da strujici se ne kvare, zato ev clinic zivi dobro i otvara franšize, kvare se rjeđe, ali i puno puno skuplje. I tesle imaju neke tekucine, koje se ne mora cesto mijenjati ali kad se mijenja košta dosta. Sve je to ista prica i brze punionice su bile besplatne dok se nije skupilo auta za punit, sad ispada skuplje od goriva, tako ce i servisici doc.
Tesla nema te nadoplate (uglavnom nadoplatiš sofware što je po meni nepotrebno), VW kao i ostali Njemci doplatiš za svaki K.
Naveo si cijenu od 38000 EUR a ako oduzmeš poticaje dođeš na isto.

Izvlačiš iz konteksta nitko ne tvrdi da se strujići ne kvake. Sve se kvari samo je pitanje koliko.

Za EVclinic nije samo servis: imaju labos za istraživanje i razvoj. Neke alate razvijaju sa Gedore-om. Uglavno zanimljiva priča.

U Hrvatskoj ti sve mogu oprostiti osim uspjeha. Recimo Njemački ADAC je radio reportažu kod njih,
Deutscher ADAC x EV Clinic Zagreb

Citiraj:
I drugi dio price, ja imam corollu benzinca 2016. Na tom autu se niti jedan dio motora nije pokvario, ok mijenjale su se svjećice i slično ali čisto preventivno i to je bagatela ako ne radis u ovlastenom. Šta se kvarilo je prekidači, multimedia, ona konzola na krovu i pumpa vode (nezz jel strujici imaju to posto treba bateriju hladit). Gume su mu isto standardna dimenzija pa su bagatela. Od ovlaštenog servisa sam odustao(i izgubio 10g garancije) jer su cijene servise dosle na astronomske veličine. 350 eura za servis koji mi lokalni odradi za 50tak.

Dakle kvare se stvari koje i strujici imaju, motoru nije apsolutno ništa zasad....
Imao sam Toyotu tako da za nju sve najbolje, još je čisti benzinac pa nemaš problema samo vozi
MIK je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:17   #83792
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Briješ malo. Je, vjerojatnije je da će požar bit volatilniji od neke benzinjare, ali nije to eksplozija.

Neznam šta bi se trebalo desiti da ne uspiješ izaći van iz vozila i izvadiš dijete van u normalnom roku.

Požar će biti daleko jači. To su temperature koje tope metal već od prve sekunde probijanja Li-Ion ćelije.

Ovaj je dosloslovno morao nogom izbiti prozor da izađe iz gorućeg auta jer govno od Tesle nije htjelo otvoriti vrata ni spustiti prozor:

https://youtube.com/shorts/darcFA8qWcY

Nema yebene šanse da vozim dijete u tome.

Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Otvaranje prednjih vrata bez struje Tesla Model 3/Y Emergency Door open za zadnja vrata su zakoplicirali.
Da, to postoji ali zato jer je to yebena Tesla s Apple-minimalističkom vizijom bilo bi JAKO korisno da je neki qratz nacrtan na tom gumbu da ljudi ZNAJU da je to izlaz za nuždu.

Vjerojatno su dizajneri mislili da je bolje da netko izgori unutra nego da se time nagrdi dizajn interijera. Tko zna što je još usrano takvom filozofijom. Yebesh takav auto.

Zadnje izmijenjeno od: medo. Jučer u 12:23.
medo je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro Jučer, 12:28   #83793
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Izvlačiš iz konteksta nitko ne tvrdi da se strujići ne kvake. Sve se kvari samo je pitanje koliko.

Za EVclinic nije samo servis: imaju labos za istraživanje i razvoj. Neke alate razvijaju sa Gedore-om. Uglavno zanimljiva priča.

U Hrvatskoj ti sve mogu oprostiti osim uspjeha. Recimo Njemački ADAC je radio reportažu kod njih,
Deutscher ADAC x EV Clinic Zagreb

Imao sam Toyotu tako da za nju sve najbolje, još je čisti benzinac pa nemaš problema samo vozi
Ma pratim ja njih na fb, al nekad pretjeruju a i cijene nekih servcisa su boli glava. No mogu, kad je u ovlastenom tipa zamnjena packa 20k eur, oni promjene par čelija za 2k eur.

Ja osobno bi volio uz ovu benzin korolicu imat i strujica malog za po gradu i krace relacije, ali iskreno jos su mi preskupi, jer bi realno bez poticaja elektricni auto MORAO biti puno jeftiniji, zbog nevjerojatno smanjene kompleksnosti, no to nije istina, jel zbog želje za ekstraporofitom il zbog baterija il politike, ne znam, ali tako je kako je.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:48   #83794
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Cijene bagatela

https://evclinic.hr/book-device/?v=c4cc1a1ba567

Pa koliko su onda u ovlastenim servisima

Ajde fala bogu pa se nikad ne kvare
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:53   #83795
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Požar će biti daleko jači. To su temperature koje tope metal već od prve sekunde probijanja Li-Ion ćelije.

Ovaj je dosloslovno morao nogom izbiti prozor da izađe iz gorućeg auta jer govno od Tesle nije htjelo otvoriti vrata ni spustiti prozor:

https://youtube.com/shorts/darcFA8qWcY

Nema yebene šanse da vozim dijete u tome.
Kad ode spremnik goriva, nije nimalo bezazleno.
Car’s Fuel Tank Explodes

Citiraj:
Ja osobno bi volio uz ovu benzin korolicu imat i strujica malog za po gradu i krace relacije, ali iskreno jos su mi preskupi, jer bi realno bez poticaja elektricni auto MORAO biti puno jeftiniji, zbog nevjerojatno smanjene kompleksnosti, no to nije istina, jel zbog želje za ekstraporofitom il zbog baterija il politike, ne znam, ali tako je kako je.
https://autonet.bug.hr/test/dongfeng...nadjenje-51479

Vidio sam ga u City East uživo - ovako na prvu puno bolje izgleda nego na slikama.

natrij-ionska baterijaCATL - natrij-ionska baterija
Ova baterija bi trebala dosta pojeftiniti proizvodnju baterija. za gradska vozila idealna. Ima nade za jeftinija vozila.
MIK je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:00   #83796
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Mislim da malo dramite, pogotovo sa statističkog gledišta al neka
Tko voli nek izvoli, tko ne voli, neće ga uzeti. Fakat je smor čitat stalno jedno te isto. Kao da ja u svakom drugom postu pišem da je npr. Opel smeće i da ga neću uzet, il da je moja Škoda apsolutno najbolja. Nema smisla.
Staro Jučer, 13:11   #83797
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Da strujici se ne kvare, zato ev clinic zivi dobro i otvara franšize, kvare se rjeđe, ali i puno puno skuplje. I .
Zašto su onda posrali Stelantis grupaciju, njihove EV? Tribali su ih nahvalit da poslije imaju više posla pri popravljanju.
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:14   #83798
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Pa bas zato jer ih ne mogu popravit
Staro Jučer, 13:40   #83799
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Opet će te se sprdat s Oplom, ali u 203.000 km osim sedam redovnih servisa, mjenjane su tri puta svjećice, jedna lambda sonda, MAP senzor, pedala gasa, promjena ulja u automatskom mjenjaču i jedno punjenje klime. I gume, jbg troše se.
Škoda Rapid 1.6 TDI samo redovni servisi i jedan veliki na 203.000, a sad je na 280.000 km. Gume naravno i stavljen je u 10 godina treći akumulator.
Dobro sad bez zajebancije, kaj nije tvoj Insignia među zadnjim Opelima koji su valjali? Mislim, osim anegdota kaj svaki model i marka imaju, nisam baš čul da su Insignie na lošem glasu kaj se pouzdanosti tiče i kvalitete. A za pare za koje idu čine se ko underrated auto

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:03   #83800
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Cijene bagatela

https://evclinic.hr/book-device/?v=c4cc1a1ba567

Pa koliko su onda u ovlastenim servisima

Ajde fala bogu pa se nikad ne kvare
Battery Health test - 370€

Ono za što spojiš ELM327 OBD-II modul na auto i upališ free aplikaciju…
Cirkus

Evo, ako ikome pomaže…
Kupio sam Nexas modul (ELM327) i platio mjesec dana Carista app.
Provjerio cijeli auto i još aktivirao par sitnica koje su bile tvornički isključene (glasniji zvuk žmigavaca i otvaranje prozora i krova na ključ).

Sve dela super. Kome treba, preporuka.
Ako nekome treba nešto odraditi s tim, a ne želi čekati ili kupovati to sve, evo me u ZG idući vikend

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 16:23   #83801
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Battery Health test - 370€

Ono za što spojiš ELM327 OBD-II modul na auto i upališ free aplikaciju…
Cirkus
A dobro ako se ne varam oni otvore battery pack i ispitaju rucno svaku čeliju, a ajde ipak je iznad al isto poskupo samo za provjeru...
Staro Jučer, 16:24   #83802
Xiaomi
Premium

Datum registracije: May 2018
Varaš se, piše 1 radni sat za taj test. To je preko njihove dijagnostike.

Otvarati pack i ispitivati detaljnije tko zna koliko košta.
Xiaomi je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 16:39   #83803
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Autel dijagnostika koju vjerojatno koriste košta oko 350€. Fino je isplatili u 1h.

Za Toyote/Lexuse postoji Dr. Prius app za testiranje kompletne baterije, sigurno postoji slično i za ostale brandove

U demo modu jer mi je istekla pretplata, ali ima cijeli set testova za ispravnost

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori