|
![]() |
#8222 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8224 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8230 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Gymkhana 6 http://www.youtube.com/watch?v=WUO-lPubXeI
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8231 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8232 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Trebao je napraviti update mapa na navigaciji ![]() Čitao sam prije par godina da u UK trpe velike štete na raznim mostovima jer busevi i kamioni ne *ebu ni 5% ono što piše na njima u pogledu visine, već slijepo vjeruju navigaciji.
![]() |
#8233 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Stigao danas ujutro iz Švabije bio opet s legom u kupnji auta i bogme naletjeli na jako dobar izbor, a cijenom i više nego povoljnom obzirom na naše dakako: Audi A3 1.9 TDI 96kw 2001god s 250.000km(Silber) full oprema(auto klima,sportska kožna sjedala itd. a ono najbitnije cijena 2.400ojra+davanja cca 600ojra+troškovi puta max. 3.600ojra do registracije Alfa 156 1.9JTD 81kw 215.000km(silber) 2001.god full oprema osim kože sa cijenom 1.500ojra+davanja+put max.2.600ojra do rege Fiat Stilo karavan 2003god. 84kw (od prvog vlasnika) full opremljen s kožom i auto.klimom 1.900ojra+davanja cca 700ojra+troškovi puta cca 3.100ojra max. Reno Senic 1.9dci 2005god 96kw 170.000km full oprema 3.000ojra+davanja O takvim vozilima moš samo sanjati kod nas ![]() ![]() Dovezli Audi i Fiat koji će za cca 1tjedan na Osjećku tržnicu Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 16.11.2013. u 20:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8234 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Nikad mi nije bilo jasno sta ljudi misle pod "full" oprema... Imam i ja full opremu al nemam zadnje elektricne podizace prozora, najjace felge, kozna sjedala, grijace, napredni radio, ukrasne lajsne, navigaciju, elektricni samozatamnjujuc retrovizor, elektricnu kontrolu retrovizora, xenone, kozni volan, sredisnji naslon za ruku, zatamnjena stakla, šiber ni parking senzore. Minus tih par sitnica, i moj je full oprema. Svi auti koji se prodaju po oglasnicima su "full" oprema, a niti jedan nema full opremu. Jedino ako misle na full serijsku opremu, da im se nije nekaj omaklo u proizvodnji. ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 16.11.2013. u 20:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8235 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je kod nas uobičajeno lupit full oprema kad prodaješ bimera osnovnog 316 i ima zadnja stakla na žgance ![]()
![]() |
#8236 |
Banned
|
Znaš li koliko bi trebalo da sve nabrojim i prije svega skontam što sve ima ili nema naravno to dobiješ kod kupnje novog zavisi od opreme ali kod rabljenog "to nigdje nepiše" te treba poprilićno vremena da sve saznaš, a ja samo dovozim aute dakle prevalim put od kuće do švabije i natrag i više nije auto kod mene jbg. volio bi da je i moj ali ![]() Reno ima sve što si nabrojao ![]() Alfi fali navigacija i xsenoni ![]() Fiatu isto fali navigacija i xsenoni ![]() Audiju fali navigacija,xsenoni i grijana sjedala ![]() Toliko sam skonto.... navedi mi gdje je to sve napisano/opisano na bilo kojoj stranici gdje se prodaju auti pa ćak ni kod ovlaštenog koncesionara koji prodaje polovne.......da je baš sve navedeno. Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 16.11.2013. u 20:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8237 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
pa to su ogromne kilometraže,ne znam dal bi imal "želudca" kupit auto koji je tak puno prešel.. kad je moj u 14 godina prešel 150 000 ![]()
![]() |
#8238 |
Banned
|
Moraš biti svjestan da ta kilometraža ni najmanje nesmeta glede normalne vožnje i uvijeti za prelaženje nisu isti kao ni održavanje auta,tehnićki pregledi i ine opcije. Da odvedeš naših 100 auta kod njih na tehnićki ako bi prošlo 10% previše sam i rekao a kod nas prolazi sve ![]() Kupiti kod nas auto sa 250.000 je krš i možeš ga samo voziti na šrot naravno čast izuzecima, a glede popravaka u ovlaštenom servisu da nije popravak u garaži se može svesti na 10% slućajeva vlasnika auta. Tamo je to pravilo, a ne izuzetak i tu je razlika u odnosu na nas i prije bi tamo uzeo takav auto nego kod nas sa 150.000km+ jer uvjeti prelaženja su jako razlićiti kao i općenito održavanje auta. Bio sam do sada puno puta i velika je razlika u vozilima kod nas i njih, a i više i kvalitetnije auto dobiješ nego kupnja auta kod švercanih preprodavaća(domaći auti) koji iz ZG-a dolaze u ST,OS i diljem lijepe naše sa dakako stvarnom km ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8239 |
Premium
|
mhmmm da..kad smo već kod toga,čitao sam u nekom automagazinu da se za neku malu svotu može provjerit prava kilometraža u bilo kojem centru za TPV,tak da ne vidim svrhu skidanja,ako se lako može doznat pravo stanje/kilometraža
![]() Zadnje izmijenjeno od: MuroF. 17.11.2013. u 10:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8240 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
To (skidanje) ti uglavnom rade na uvezenim autima. Tu ti TPV nemre pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8241 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#8242 |
Premium
|
jasno mi je,moj post se ticao velike kilometraže,ne cijene.
![]() |
#8243 |
Banned
|
Kolega se bavi prodajom i uvozom 18god. dakle ima punoooo iskustva glede toga i vjeruj mi da zna posao ![]() Kod svih uvezenih koje sam do sada vozio max. ulaganja kojih je bilo je 200ojra(dakle generalno pranje iznutra eventualno 1-2 dijela pofarbati ako ima nešto hrđe ili blago udareno/zagrebano što nije rijetkost) a inaće on je velika picajzla i sve mora biti sjajno i savršeno ![]() Ako uzmemo neki prosijek za disel aute od cca 30.000km na godinu i isplativost kupnje s obzirom na prevaljenu kilometražu sve je jasno kolika je onda realna kilometraža..... Dok bi za benzince to bilo cca 15.000km te se zato i savjetuje kupnja jednih ili drugih s obzirom i na razliku u cijeni i potrebi vlasnika jer bi bilo meni osobno glupo uzimati disel kad napravim max. 10.000km na godinu s obzirom na visinu razlike u cijeni vozila benzin/disel pogotovo ako se uzima novo vozilo i iskoristivost navedenog uloženo/dobiveno kao i isplativost istog..... I sam kontam na proljeće ići sebi po auto i s obzirom na potrebe razmišljam o mogućoj kupnji disela kad je cijenom prihvatljivije ili sl. s benzincem do cca 2.000ojra dakle sa svim davanjima max. 3.500ojra, a bogme kod nas glede izbora za tu lovu neznam što bi bilo isplativo uzeti, dok tamo imam veći izbor s obzirom na cijenu/opremu dakako..... http://www.24sata.hr/auto/trosarine-...ativiji-341203 O ovome sam upravo pisao glede izbora benzin/disel. Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 17.11.2013. u 11:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8244 |
Premium
|
sve si naveo osim da li skida km ili ne ![]()
![]() |
#8245 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Autima iz hr je lakše provjerit stvarne km dok iz uvoza gotovo nemoguče. Treba također napomenut da njemci preprodavači (čitaj i autokuče) dosta uvoze i iz italije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8246 |
Banned
|
Viđao sam takvih auta uglavnom takvo nešto nisam vozio(a kolega nekupuje takve aute jer su u pravilu lošiji sa više km i mačak u vreći, a onima keša i nije mu problem izdvojiti par sto ojra više za pravu robu koju onda nije ni problem prodati, kod njega se rijetko zadrži auto koji je uvezao duže od 14dana ![]() ![]() Uglavnom kupuje kod poznatih hendlera s kojima već dugo surađuje i zovu ga kad je nešto aktuelno pa je sigurnija kupnja, a znalo se desiti da nenađemo ništa pa prespavamo ima rodbine u Dojčlandu pa nije problem ostati 1-2dana duže.... Sad kad sam se vraćao na mađarskoj grani pošto se mora kupiti vinjeta sreo ekipu iz VŽ/KC sa 4 auta ![]() Zna se desiti da dovezeni auto ni nevidi OS tržnicu proda se u roku odma drugim švercerima kad nanjuše dobru robu koji se neusude po auto već operiraju na domaćem tržištu .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8247 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ne postoji auto sa full opremom jer postoji dosta opcija poput umetaka na prednjoj tabli koji mogu biti drveni ili od nekog drugog materijala. Što se tiče uvoza, čujem da je dosta povoljnije ali redom za aute sa 200-300 000. Dobar auto košta, jednako kao i poseban, samo što je kod nas audi star 12 godina sa 250 000 km luksuzan auto a tamo drla koje se rješavaju. Ali, dobri očuvani primjerci stariji od 20 godina koji su ostali zapamćeni su i nekoliko puta skuplji nego kod nas. Vidi čuda, 5-10 godina rabljeni auto sa 70-80 000 km košta isto ako ne i više. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 17.11.2013. u 13:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8248 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Moje Megance smo uvezli sa 236k km i 5 godina starosti iz Fr, a 5 godina kasnije ima 330k i jedino kaj je otišlo je kompresor (mislim da je čak registrirana poznata greška na kompresoru), poluosovina i to je to. Redovno održavanje zbog dotrajalosti dijelova ne računam (kvačilo, diskovi, pakne, ležajevi...). A gore je bio dostavno vozilo i ziher nije bio pazen. Turbina je u super stanju... A ja ga gazim otkad ga vozim bez milosti. Jedino sad možda počinje davati znakove starosti letva volana ili nešto od ovjesa jer tu i tamo čujem blagi tup, ali to je radi naših cesta i teških felgi koje su gore metnute nakon kupnje. Auto uopće nije uništen, u vožnji se ponaša kao da ima četiri puta manje km... Vidio sam gro autiju kod nas sa 100k km na dalje koji su groblja. Pa čak i sa manje km. Nažalost na temelju jednog auta ne mogu zaključiti za sve. Al mislim da su tada, a vjerojatno i danas auti kod nas i u ljepšem dijelu Europe auti za dva tržišta. Mogli smo vratit kilometražu na uvozu za 60% i nitko ne bi skužio po super stanju u kojem je bio... Al jednostavno nam uopće tada, a ni sad još nije palo napamet tako varat ljude kod prodaje. Meni nikad ni neće. Grozim se kad to vidim. Frend uredno vraća kilometre svaki put prije tehničkog. Takve aute bi trebalo zaplijeniti i prodati na javnoj dražbi. A isto tako mi pada mrak na oci jer postajemo otpad za stare aute iz EU. Sva sreća pa na "datumu prve registracije" na prometnoj možeš odmah vidjet dal je auto uvezen ili ne. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 17.11.2013. u 13:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8249 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja znam puno cura moje generacije kojima mama izgleda bolje nego one same, ali dokad??? Upravo to. Kod nas je većina ljudi ponosno što su kupili auto sa brdo kilometara i 10ak sezona po 6-7 mjeseci kvalitetno posoljenim cestama. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 17.11.2013. u 13:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8250 |
Banned
|
Netrebamo se sad baviti perverzijama glede "full opreme" ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|