|
|||||||||||
|
|
#79321 | ||
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Jep , i neka su . Podržavam, i volio bih kad bi isto uveli kod nas. Mislim da bi ceste bile sigurnije. Više o tome : https://www.adac.de/news/haertere-strafen-oesterreich/ Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#79322 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#79324 | |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Mislim ono, tricky je situacija i da se raspravljat o tom. Da nema zelenog, ide plavi pa ljubičasti. Da nema ljubičastog, ide zeleni pa plavi. Istina, negira se pravilo desne strane, no s druge strane i pravilo lijevog skretanja ima svoju snagu.
|
|
|
|
#79325 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
mislim da je tu caka u tome što ljubičasti ide pravac a plavi skreće lijevo, što znači da mu ljubičasti oduzima prednost a ne smije.. da ljubičasti skreće desno i ne smeta plavom onda u redu, zeleni skreće lijevo i ide pravilo lijevog skretanja.. svi ćemo si izrezat vozačku |
|
|
|
|
|
#79326 |
|
Premium
|
Ja stvarno ne znam zašto se vi time zamarate. Kakve prednosti, kakvi bakrači... Rješenje vrlo jednostavno - gas do daske ![]()
|
|
|
#79327 | ||
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() Evo ti pa čitaj Citiraj:
|
|
|
|
#79328 | |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
nisam taj dio jer mi je taj dio skroz logičan i nije u upotrebi u onoj slici gore.. možeš li mi molim te reći na kojem autu bi ti upotrijebio pravilo lijevog skretanja? prije X godina bolje da si kupio onu Alfu Giuliu koju si imao na piku nego ovog bijelog jednoličnog BMWa, Alfa bi te dosad izvela na pravi put ![]() zanimljivije je ovo nego standardno o 0.9tce motorima kad skoro nitko ne vozi ništa zanimljivo Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 03.04.2025. u 15:06. |
|
|
|
|
|
|
#79329 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
A mislim da bi se i za iste slučajeve našle različite sudske prakse/presude/tumačenja.
|
|
|
|
#79330 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Baš tak, čak i ak sam znaš savršeno pravila kaj ti to znači ak ostali ne znaju. Gledaš, pratiš, propustiš ili te propuste. Deset sekundi duže i idemo dalje. Ja prvi ne znam pravila, polagao prije 30 godina, em se to izmijenilo em sam naštrebao samo da prođem test i zaboravio. Znam kaj je trokut, stop i crveno. I to je nešto uz gledanje ispred sebe a ne u mobitel. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#79331 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Prvi lik u koloni je prosao semafor i iz nekog razloga se ubacio izmedju siroko postavljenih cunjeva u traku u kojoj su radovi. Valjda presiroko postavljeni cunjevi i nepostojanje radnika na cesti zbunilo lika koja je traka vozna... Ali najgore od svega svi mi za njim u krivu traku, pa i ja... Tek negdje daleko iza mene se naslo par njih koji su ostali u pravoj traci, a svi mi smo se za 50ak m kroz cunjeve vracali u pravu traku kad smo vidjeli prve znakove radova. Ako pratite promet ispred sebe, budite barem sigurni da ne pratite muhe bez glave ![]()
|
|
|
|
|
#79333 |
|
The mighty pirate
|
|
|
|
#79334 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Nisam ni pogledao sliku, ali vjerojatno je odgovor: "Izreži vozačku". Zajebanciju na stranu, znakovi se čitaju odozdo prema gore. Znači, za vrijeme 8-16, rezervirano za navedene invalide, van toga, vrijedi za sve invalide. Mislim da ćeš kaznu svakako dobiti. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 03.04.2025. u 15:44. |
|
|
|
|
|
#79337 |
|
Premium
|
Ma vidio sam to odmah, ali meni je logično da je to za invalide. Čak ako vidiš sljedeći znak, opet bijele i za invalide. Ali u pravu ste, moraju biti žute boje. U pravilu, onda se možeš svađati i vjerojatno proći nekažnjeno. |
|
|
|
|
|
#79338 |
|
The mighty pirate
|
Dolje su prefarbali i oznaku za invalide. Svojevremeno sam dobio kaznu za parkiranje preblizu zebri koja je preko noći osvanula iza zgrade u kojoj sam živio. Imali smo lokalnu babu sokola koja je visila na telefonu i zvala komunalne redare svaki božji dan. Uredno su dijelili kazne mjesecima, a nitko nije znakove postavio. Tko zna koliko novaca su inkasirali jer ljudi ne znaju da zebra mora imati i znakove da bi bio legitiman pješački prijelaz.
|
|
|
#79340 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Pošto imam invalida u familiji, svašta sam se naslušao. Situacija: Otvorenje arene. Udruga slijepih pozvana. Moj član obitelji je predsjednik te iste udruge i kao takav je pozvan. Ja ga trebam voziti kao pratnja. Ja nisam pozvan. Dolazimo do arene, cesta zatvorena. Pokažemo iskaznicu, puste nas, ja ga ostavim, on se nađe s svojom udrugom, ja odem doma. Za 3 sata idem po njega. Isto policajac, ja moram do arene da ga pokupim, ne pušta me, jer mi iskaznica ne vrijedi jer član nije u autu samnom... Ja mu objašnjavam, ostavio sam ga prije 3h, ne mogu ga pustiti samog da hoda 1km. Ne želi čuti. Nađi parking 1km dalje, jer je sve krcato, idi pješke po njega... I ne možeš se dogovoriti da hoćeš. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 03.04.2025. u 16:11. |
|
|
|
|
|
|
#79341 |
|
Premium
|
|
|
|
#79342 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Drugim riječima ako vidiš budalu na cesti makni mu se pa makar i počinio prekršaj Spasilo me više puta. |
|
|
|
|
|
|
#79343 | |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
|
|
|
|
#79345 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ima takvih parkinga i oko vrtica nekih tu po centru... To su u principu rezervirani parkinzi za roditelje ili korisnike koji samo dovedu/odvedu djecu ili invalide ili stovec...
|
|
|
|
#79346 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
2. Pokusaj ne ozlijediti ili ne ostetiti drugog sudionika u prometu, osim ako se ne kosi sa #1 -> CHECK 3. Postuj pravilo veceg i jaceg -> CHECK u smislu da se radi o vecoj budali... Inace, iz iskustva, ako naletis na talijana da se vozi ispred tebe... Ili nadji nacina kako ga preteci, ili stani negdje sa strane odmorit, samo da ga ne gledas... Ta ekipa su jednostavno budale, nevjerojatno kolko glupo voze... 2nd rule of Italian driving school - scream if you wanna go faster!
|
|
|
|
#79347 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#79348 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
#79349 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
|
|
|
#79350 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne znam koja je boja najbliža, ali na prvoj slici boja je top. Btw. jel sam ja nešto pobrkao ili su ti kasniji modeli dolazili sa stražnjim brisalom šajbe?
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|