Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2011., 23:20   #7831
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
igrao sam se sa endomondom !!!
zakon !

sve sljaka !
odusevljen sam za sad

Zadnje izmijenjeno od: Željac. 13.02.2011. u 00:00.
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 01:21   #7832
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Sad baš gledam (u nedostatku pametnijeg posla) spusteve na sjevernu padinu Medvednice.

Čini mi se puno položenija nego južna, što bi značilo duže spuštanje

U prihvatljivom dosegu se najduža čini 42ojka (Vucina karta) te 26-46, završi se u Bistri odakle se cestom laganini spušta sve do Zaprešića tako da povratak nije naporan koliko je dug.

Pa zatim mi se ovako na oko dopadaju:
-sa vrha prema Hunjki (44 ili 26), 23icom do Trnave ili Markuševca.
-jedna reklo bi se prema karti, staza sa Hunjke broj 35 do Gorščice pa onda dvije solucije: 24 se čini kao strmija i opasnija, ili lakša padina 25ica. Opet završava na Trnavi.

Ima li tko iskustva sa spustom na osojnu stranu brda ili na istok?
Ovako, što se tiče staza prema Zagorskoj strani, za njih kažu da su ljepše nego ove prema Zagrebu, samo nažalost da su obrasle (velika većina barem).

Što se tiče staza prema istoku, par puta smo išli stazom 26 prema Hunjki. To ti je staza gore-dolje do Hunjke, više se spuštaš, ali imaš i uspona. Vjerujem da je i 44 takva. Staza je široka, nije makadam već šuma sa malo većim kamenjem (veličina šake) na pojedinim djelovima, tako da se toga i lišća kojeg zna biti, moraš najviše paziti. Također, ta staza kad je padala kiša ili se neš otapa, je puna blata.

Od Hunjke dalje stazom 1M prema Gorščici ti je šuma, široki put, nema kamenja, no isto je gore-dolje. Ako je padala kiša dan-dva ranije, ta staza je najblatnija od svih. Doslovno imaš lokve ogromne, po 30+cm duboke koje moraš izbjegavati. Staza je gore-dolje, opet malo više prema dolje, ali stalno pedaliraš.
Od Gorščiće smo išli stazom 24, pa onda ovom 56 što je iscrtana. Tu smo pogriješili, odi ili 24 ili 25, ova po sredini je doslovno govno . Neobilježena (osim govnom jednim ). Preporuka da se ide na 25-icu jer 24 je kratka i izlazi na makadam koji je - makadam. A šteta je ne proći sve po šumi, iako je to jedan od meni najdražih makadama za uspon (a rijetke makadame volim).

@zgmax
Probaj naći film Virtuous. Nije razvikan kao NWD, ali ima odličnih djelova. Na Pinkbike-u sam nedavno pogledao i Unlimited 3, poljski filmić (đabe). Isto odlične vožnje
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2011., 01:31   #7833
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
@Vuco, hvala na inputu Za ove staze do Hunjke sam i mislio da su tako nekako, vidi se i po izohipsama.

Koliko su prohodne te staze na istoku?

Dugoročno planiram tako neku dulju dionicu odvoziti, kad se dan produlji i kad skupim dovoljno konde.

Nadam se da će biti zainteresiranih za malo istraživanja šume
Staro 13.02.2011., 01:39   #7834
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Prohodne su bez ikakvih problema sa utabanim putem. Jedino se moš zeznuti npr. po 26ici da odeš previše desno pa izađeš na Puntijarku. Ostalo je sve jako dobro markirano i u pravilu do Hunjke držiš ravno ili lijevo put, a od Hunjke samo pratiš onu markaciju žutog križa ili Gorščica (jer osim Gorščice, zna pisati i Gorsko zrcalo kao markacija, a to je desno dolje od Hunjke).
A od Gorščice imaš ili 24/25 ili Bidrovečki makadam za spust.

Meni je osobno draže se po toj istočnoj strani penjati. Znači od Bidrovca do Gorščice, Hunjke pa na vrh ili oko njega po Erberovom putu (kojega nikada nisam odvozio, ali vidim da je makadam) i onda na Ponikve, Kamene svate, Susedgrad. Duže rute nema, ali to je za cijeli dan vožnja, gore-dolje.
Staro 13.02.2011., 02:03   #7835
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Naravno

Inace ne volim da se cuju zvukovi spustanja i zemlje i svega toga ali mi je tu odlicno sjelo i ispalo je super bez muzike.

Sada upravo pogledao i Life Cycles

i film mi je predobar, fakat su se potrudili da ga snime.

Kak kaze na pocetku: "This isn't a bike movie - it's a movie about the bike
Preporucam da ga pogledate

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 13.02.2011. u 10:59. Razlog: mda...
prileee je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 02:28   #7836
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Upravo pogledao life cycle.

Moram priznati da je vrlo dobro napravljen, no nikad mi nije bilo jasno zašto se pokazuje samo dirt i fr/dh...

Priroda je savršeno prikazana u filmu, ali u ovim disciplinama mi nekako nije to toliko zastupljeno koliko u laganijim AM/XC sferama. Pričam o onom filingu "sjedinjavanja" s prirodom, život s prirodom.

Ovi uništavaju šume i rade umjetne dentove da bi dobili brže dionice. Ak priroda nije stvorila, ne moraš ni ti. Ne znam, možda sam samo ja, ali tu se gubi onaj osjećaj prave prirode.

Čudo je da mi mlađi buraz nije opsjednut DH, FR i street pilama kraj takvih i sličnih promidžbi...

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 13.02.2011. u 10:59. Razlog: mda...
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 10:39   #7837
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Sto se tice pedaliranja po istocnoj stranu, tu je pravi labirint staza kojih uopce nema na karti, i koje treba otkriti ili uzicati nekoga da vas proveze.

U svakom slucaju, kad se posusi i kad zatopli planiram ici u tzv. istrazivacke voznje Sljemenom uzduz i poprijeko dok si ne slozim favorit rute za voznje i dok ne popamtim sve puteljke po Sljemenu tako da u svakom trenutku znam gdje sam i gdje koja staza zavrsava.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 13.02.2011. u 11:00. Razlog: aha :-)
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 10:45   #7838
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Za tracking koristim Oruxmap za Android koji ima opciju uploada na Everytrail.
Uvijek sam za lutanje po šumama, pa raunajte na mene za takve pothvate. Ako imate mogućnosti, nabavite Garminovu Adria Topo kartu jer je najvjerojatnije nešto najbolje što se može imati u šumi Ja je na moju veliku žalost ne mogu staviti na android ali na Nokiu ide

Destro, mi smo sagradili mostiće u Dotrščini koji će napraviti sranje čim padne kiše
Ako budu stvarali velike lokve, postavit ću im dinamit u temelje ali predobri su za proletit preko njih kroz kanal. Još kad bi i šumari radili svoj posao i očistili stazu na istočnoj padini od srušenih stabala...

mostići :
http://www.pohrani.com/f/44/ie/2yw3z5zP/08022011065.jpg
http://www.pohrani.com/f/2j/zD/6Wie1gj/08022011066.jpg
http://www.pohrani.com/f/3T/4N/1x8vBrAs/08022011068.jpg
http://www.pohrani.com/f/f/12e/3D7YZoVa/08022011069.jpg
http://www.pohrani.com/f/18/IT/2dLJyS04/08022011070.jpg

Edit: Destro, probaj uploadat GPX trackove na Everytrail, mislim da oni u sebi sadrže podatke o brzini
murina je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 11:23   #7839
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Stari mi pričao o tome, tog dana je bio na Sljemenu samo se ranije spustio. Kaže da je nebo bilo skroz crno. Pijavica je počistila šumu na onom djelu Lojsteka gdje su šumari napravili kaljužu. Evo još si dobro i prošao
Jako zanimljiva prica, odlicno si nasao! Trebalo bi vidjeti datumski sto se jos desavalo tog tjedna. Provjerit cu jer bas me zanima.

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
i u zadnjem dijelu mi je najbolja scena bila upravo ova
Atmosfera je ulovljena autenticna. Volio bih ovako nesto vidjeti na temu BMX-a, ali isto da je recentno. Ali, pere stazu kao da je u svom dvoristu

Sto me sjetilo na ove manijake, odnosno jedan stari grupni post.

Jos nesto, jel bio netko iza 2005. u posjetu Elan parku?
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 12:29   #7840
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Edit: Destro, probaj uploadat GPX trackove na Everytrail, mislim da oni u sebi sadrže podatke o brzini
Iako program podržava export u taj format, i dalje ne postoji info o brzini

Naletio sam na Nav4All programčić pa ću ga sljedeći puta isprobati.

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Sto me sjetilo na ove manijake, odnosno jedan stari grupni post.
Bome se ne bih tako vozio, iako ima sličnih dijelova i na usponu na leusteku, samo je manji pad a na nekim dijelovima i ograda (onaj kamenjar). Mislim prvenstveno na širinu puta,

Rekao bih da je najveći problem sigurnost u sebe. Znam da se nekad na laganim dijelovima poljuljam i blokiram pa moram s bajka sići, dok ih drugi put samo proletim. Skoro sve je u glavi, ostalo u nogama
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2011., 12:39   #7841
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

ili onaj dio na dotrščini !

samo mi se zbog toga i sviđa
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 14:04   #7842
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
@zgmax
Probaj naći film Virtuous. Nije razvikan kao NWD, ali ima odličnih djelova. Na Pinkbike-u sam nedavno pogledao i Unlimited 3, poljski filmić (đabe). Isto odlične vožnje
To mi je bio prvi film koji sam pogledao

Kaj se tice voznji po sljemenu.

Koliko bi tesko bilo otpedalirati Sljemensku transverzalu, staza M1?

Znam da se je to spominjalo jos prije i volio bi jednom to otpedalirati, citam malo kaj pisu planinari i spominju da su je prepjesacili za 9,5h sa odmorima

na onoj karti od TS pise da je dugacka 26,4km i visinska razlika 470m

slika

to je ova zuta staza br. 1. za one koji neznaju
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 14:57   #7843
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Kad ideš iz grada, visinska razlika sigurno nije 470m. Ja sam je odvozio većinu, nisam počeo skroz istočno, već sam iz Markuševačke trnave Bidrovečkim makadamom došao do Goriščice i onda prema Hunjki, vrhu i spust na Ponikve.

Već sam pisao o tome, no nije na odmet još jednom. Nije teško, ako ideš lagano i imaš društvo. Bidrovečki makadam je lagan do Gorščice. Od Gorščice do Hunjke je isto lagano, osim par naglih uspona od tipa 50ak metara koji imaju velik nagib. Od Hunjke prema vrhu je prvi uspon malo veći nagib, a kasnije ima dionica gdje je stroj napravio grabe i kamenje je veličine šake na tom djelu. Ostalo je sve laganica i nisi stalno opterećen, tj. kao da se ne penješ, a ideš malo po malo gore. Tad kad sa se penjao, jedino sam zapeo na usponu pred samim vrhom, od Činovničke livade, jednostavno nisam imao više snage za taj uspon dovršiti (svatko tko se spuštao od tamo zna da je opaka nizbrdica). Ta 1M staza zaobilazi vrh (i taj uspon sa Činovničke), što je možda i dobra stvar.

Ako je suho, puno je lakše. Jer od Grafičara do Hunjke je najveće blato na Sljemenu kad nije suho. Meni se pred Hunjkom jednom zadnja mašinica zblokirala (ne da nije mogla šaltati već nije lanac mogao ići kroz nju koliko je blata bilo).

Dosta zaje*an dio je naći kod Grafičara stazu 8, prema Ponikvama, jer ima hrpa staza koje su nemarkirane. Tri puta sam išao po toj 8-ici, samo prvi puta sam pogodio cijelu. Vidiš na karti da ima gro šumskih cesta koje vode prema Zagorju. Ta 8-ica je isto gore dole staza, nema baš previše odmora za noge.

Ugavnom, nije teško ako imaš kondicije. Po meni, tko može odvesti Lojstek sa malo muke, može i ovo. Možda će tu i tamo gurati. Što se podloge tiče, to je sve utabano (osim opet, ako nije blato veliko) i široki su putevi.

Znam da sam taj dan napravio oko 70km, jer treba doći do M. Trnave iz Trešnjevke te s Ponikvi nazad u Trešnjevku. Realno je na brdo otpalo oko 35-40km ako se ne varam. Vremenski oko 6h, odmori su bili po 10ak minuta na Gorščici, Hunjki i Tomislavcu.

To ja cijelo vrijeme pilim da odvezemo, jer zadnji puta sam išao solo i da nisam imao MP3 ispizdio bi .

Evo i GPS log i visinski profil te rute sa site-a gosp. Miroslava:
http://www.takeadventure.com/index.p...maps&Itemid=23

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 13.02.2011. u 15:03.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 15:08   #7844
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
ja bi sigurno to htio proci, ali ne solo i ne sada dok je jos vrijeme ovakvo

kada zatopli i kada bude suho da nema blata.

A tu bi se naslo sigurno jos par jarana da idu (Nik, murina, ti, destro, zeljac, ja...)

Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 13.02.2011. u 15:28.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2011., 15:20   #7845
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Svakako sam za, naći će se jedan dan pa makar u međuispitima da odem na ovu rutu

Upravo proučavam naš spust u petak i jedan dio 12ice ima padinu od 35% na mjestima

Kad se sjetim, to je na onom korijenju divljem i da sam sporije išao ne bih se usudio spustiti dolje. Zgodno je vidjeti kako "u akciji" ne razmišljamo o takvim stvarima, samo se pustimo i pokušavamo zakočiti

Tako mi se vozi...
Staro 13.02.2011., 15:29   #7846
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Upravo proučavam naš spust u petak i jedan dio 12ice ima padinu od 35% na mjestima
To je ono pred kraj jelda ?

Usro sam se tamo. Bilo je korijenje, blato, kamenje, a ja 20m ranije pustio kočnice da preletim neki panj. Imao sam više sreće nego pameti, kao i buraz koji me pratio. Nisam mogao nikako zakočiti niti smanjiti brzinu, nego je bilo drži volan ravno, nek bajk upije sve batine.

Na kraju, nisam mogao vjerovat koja sam budala i koliko sreće imam. Kroz cijelu stazu sam imao osjećaj sigurnosti i onda se skoro ubijem na kraju.
Staro 13.02.2011., 15:56   #7847
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Nije pred kraj, ja sam isto mislio da je tamo, no onda sam pogledao točno mjesto, i ako se prisjetiš, ima taj manji komadiš kroz šumu koji je doista strmiji, baš se sjećam.

Uostalom evo i pozicija iz geartha:

Pohrani.com

EDIT: baš sam ga mogo zumirat -.-
Staro 13.02.2011., 17:43   #7848
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

To ti rokaš iz Google Eartha ? On ima podršku za KML format, a on u sebi nema podatak o brzini, zato je niti nemaš . Kako je Murina rekao, GPX format FTW.

Meni GPS na mobu rekao da je najveći nagib 25%. Max. brzina je 49kmh (brzinomjer veli 52).

Sad sam od bake probao tracking sa Oruxmapsom (do sada sam to uvijek radio sa MyTrackom). Isto dobro radi, čak je mislim i signal bolji jer mi Mytrack prekine u kući, a ovaj je samo nastavio hvatati signal. Jedino kaj mi se čini, da ovaj više troši resursa i bateriju.
Staro 13.02.2011., 17:46   #7849
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
To ti rokaš iz Google Eartha ? On ima podršku za KML format, a on u sebi nema podatak o brzini, zato je niti nemaš . Kako je Murina rekao, GPX format FTW.
Kao što sam par postova prije napisao:

Citiraj:
Iako program podržava export u taj format, i dalje ne postoji info o brzini

Naletio sam na Nav4All programčić pa ću ga sljedeći puta isprobati.

Jebiga, s40 je prastara platforma

Programa je malo. GPX uploadam na onaj vrag i ne pokazuje opet info o brzini. Tako da je do programčića.
Staro 13.02.2011., 17:47   #7850
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ma skužio sam da ima Google Earth i podršku za GPX malo prije. Sorry, moj bed.
Staro 13.02.2011., 19:37   #7851
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Nema frke

Upravo sam otvorio vilju opet (dobro, već je i zatvorena), izvadio sam oprugu iz HSCV noge jer je vilja pretvrda sa tom žutom oprugom.

Sad moram ili napraviti novu mekšu oprugu (rekao bih cca duplo) ili vidjeti kako se ponaša sa pumpanjem zraka u nju. Prema napisima po sajtovima, radi najbolje sa oprugom i bez zraka...

Ima li netko ideju kako izmjeriti koliko mekšu oprugu trebam?
Staro 13.02.2011., 19:49   #7852
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Teško da trebaš duplo lakšu oprugu, ne ide to tako.

Kod Foxa je primjerice najslabija opruga:
31,4lb/in za vozača do 115lb (~52kg)

Najjača opruga je:
49,3lb/in za vozača preko 205lb (93kg+)

Na ovoj opruzi ne dobivaš puni hod ili je SAG nepostojeći ? Za SAG moraš uzeti u obzir da iza imaš, kaj, 125mm hoda i da je vilica 150mm,a MZ je tada uredno imao i ATC veći 10mm za isti hod vilice. Tako da te vilica baca iza na biciklu, veći je straga SAG. Općenito si ujebeš geometriju i mekoću stražnjeg kraja (ili moraš nadopumpavati shock da bi imao normalan SAG).
Staro 13.02.2011., 19:56   #7853
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Duplo mekša je naravno subjektivan pojam. Nisam niti mislio da će konstanta opruge biti duplo manja, to bi onda bio ekvivalent da napucam oprugu iz kemijske unutra

Na ovoj žutoj ne dobivam puni hod, spust po onim korijenjima kod Medvedgrada i ostalo je odokativnih 4cm. SAG otraga mi nije problem i mogu reći da mi super odgovara.

Što više titram oko ovog bajka sve više naginjem ka tome da ga ne prodajem, baš mi prirasta srcu
Staro 13.02.2011., 20:25   #7854
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Izmjeri konstantu svoje opruge, pa onda odredi neku konstantu tipa 20% manju. Ili pretpostavi preko omjera za SAG kolika bi ti konstanta trebala biti.

Za izmjeriti konstantu ti treba cigla, vaga i metar .

Offtopic:
Naletio na stari video na pinkbike-u. Meni jedan od boljih klipova, muzika, video - sve je pogođeno do ibera:
http://www.pinkbike.com/video/162160/
Staro 13.02.2011., 21:08   #7855
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Vidim da sve vise ljudi ima mob s GPSom i da snimaju rute.

Taj track u *gpx formatu lako se ucita u Garminovu AdriaTopo kartu (odnosno ucita se MapSource, prg. za PC), i onda se lijepo viditi gdje smo se provozali a gdje su planinarske staze, i to izgleda otprilike ovako:

Sljeme 12ica

p.s. tanke crtkane crte su planinarske staze
Staro 13.02.2011., 21:13   #7856
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Vidim da sve vise ljudi ima mob s GPSom i da snimaju rute.

Taj track u *gpx formatu lako se ucita u Garminovu AdriaTopo kartu (odnosno ucita se MapSource, prg. za PC), i onda se lijepo viditi gdje smo se provozali a gdje su planinarske staze, i to izgleda otprilike ovako:

Sljeme 12ica

p.s. tanke crtkane crte su planinarske staze
Znači, kartu mogu skinuti i koristiti bez podržanog uređaja?
Staro 13.02.2011., 21:26   #7857
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Mozes, ali za punu funkcionalnost karte, trebas ju otkljucati.
Staro 13.02.2011., 21:35   #7858
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Mozes, ali za punu funkcionalnost karte, trebas ju otkljucati.
Znaš li možda dal 2.1 verzija karte sadrži planinarske puteve?
Staro 13.02.2011., 21:38   #7859
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Morala bi imati, inace kakva korist od topografske karte. Ja koristim 2.2.
Staro 13.02.2011., 22:00   #7860
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
To je ono pred kraj jelda ?

Usro sam se tamo. Bilo je korijenje, blato, kamenje, a ja 20m ranije pustio kočnice da preletim neki panj. Imao sam više sreće nego pameti, kao i buraz koji me pratio. Nisam mogao nikako zakočiti niti smanjiti brzinu, nego je bilo drži volan ravno, nek bajk upije sve batine.

Na kraju, nisam mogao vjerovat koja sam budala i koliko sreće imam. Kroz cijelu stazu sam imao osjećaj sigurnosti i onda se skoro ubijem na kraju.
Ja neznam kako vi, ali ja sam se definitivno osjećao dosta nesigurno na većem dijelu spusta: prvo zbog nove situacije uopće (nikada prije se nisam takvom brzinom spuštao niz takav teren), zatim, nepoznavanje vlastitih mogućnosti i samog bajka (nova vilja i gume) na kraju sam skoro sve gdje sam mislio da ću se sigurno razbiti prošao (iako sporo) bez problema a uspio sam se skršiti na ravnim djelovima i to oba puta jer mi je nestalo staze (bila mi je preuska pa sam sa zadnjim kotačem propao i samo polegao) i sada mogu samo reći da ovo definitivno nije staza na koju bi poveo bilo koga tko se nikada nije susreo sa takvim terenom jer su neke dionice zaista prezahtjevne za početnika a onda još za početnika sa hartail bajkom
Ovu stazu ću definitivno isprobati ponovno ali slijedeći put bi ipak nekom lakšom da steknem malo više samopouzdanja i da se bolje upoznam sa mogućnostima bajka i mene na njemu

Osjetio sam u nekoliko navrata, kada sam se malo opustio, da se sa ovim gumama jako mogu nagnuti u zavoje iako je podloga skliska, jer gume jednostavno grizu!
E da ono gdje si je Nik shebao mašinicu, ja sam mislio da ću se ubiti, vrtoglava brzina, vododerina na putu i prekrivena lišćem a ispod očigledno kamenje poprilične veličine, taj dio sam proletio, ali kako mi je bacalo zadnji kraj samo sam se nadao da nebudem negdje u zraku, jer brzina nije bila zanemariva, to je odmah onaj prvi dio nakon tomislavca i onog spusta gdje smo Žaca pričekali!

Što se tiće GPS-a i ja sam svoj bio uključio, ali me iznevjerio, zabilježio je prvih 200injak metara i onda se signal izgubio ili nešto treće i onda mi se uključio na selskoj!

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno