|
![]() |
#7801 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Otkad sam stupio na tlo Sljemena... ne sjecam se vjetra koji se spojiv orkanski kao jutros dozivljeno. Srecom, isao sam power walk sa stapovima bez bicikla. Parkiro negdje oko 5:40am i vec je stajao auto jednog veceg manijaka kardiologa, koji je vecinom prije svih u startu. Nije trebalo ni koju minutu da ga ulovim uz pomoc stapova. To nije bio vjetar, vec doslovno otimanje! On se vuko ko alkoholicar kako ga je nosilo ![]() Sve zivo je letilo, a kako se tek pocelo razdanjivati, imao si dojam kao da se kompletna povrsina pomice od grana koje su plesale. Stvarno, ovako nesto ne pamtim ikad gore. Malo se smiri, taman da pomislis da je gotovo, i onda novi nalet. Na povratku smo sreli (nije pokusaj sale) jednog poznatog na specki, koji se tek zaputio i hodajuci uz specku, neckao dal da nastavi. Ovo je za prepricavanje sto je jutros gore bilo. Uz ovakav vjetar, spustati se recimo po cesti u susret autima stvarno bi moglo imate pogibeljne rezultate. Smijali smo do gore jer je bilo nestvarno, ali ovo stvarno nisam nikad dozivio na Sljemenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7802 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kojom si stazom išao gore Visage ? Neke su bolje zaklonjene, a neke jako loše zaštičene od vjetra. Ali svaka čast na ranoranjenju ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7803 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Iako se ne preporuča upotreba miniwasha zbog tlaka koji proizvodi, malo pažnje je dosta da se on fino da iskoristiti za pranje cijelog bicikla. Plus što je na njemu vruća voda pa skida masnoću puno lakše. Za 10kn je sredio svoj i moj bajk, odmastio lanac i kazetu, pa samo onda nakon toga valja podmazati lanac i provrtiti ga kroz sve brzine. Imaš za 50ak kn veću bočicu lubrikanta za lanac, dovoljno za 30ak primjena, možda i više. Za podmazivanje ležajeva i zglobova uobičajeno je koristiti keramičko ili teflonsko ulje, 60g je 65kn, 450g 150kn u dsgu i imaš za cijeli život ![]() Jedino što sam koristio je odmašćivač za uljne motore i to sam koristio na lancu i kazeti. Moram priznati da ta sredstva nisu nešto, jest da su jeftina ali smrde i zaostaje masnoća nakon njih. WD40 je opasna stvar, ali ako već rastaviš cijeli ležaj, slobodno ga okupaš u njemu i pustiš da se posuši 24h na zraku, ili još bolje, nakon wd-a ga okupaš u alkoholu (isopropilnom), te pustiš da se posuši, trebat će mu par minuta. Nakon toga samo podmažeš ![]() Citiraj:
![]() To je stvarno najlakši dio za podesiti na biciklu, ako ne mislimo na sic ili guvernal ![]() Bome je i jučer bilo opasnih naleta vjetra, da smo imali pune felge na biciklu samo bi se posložili na bok, ovako je ipak bilo pedabilno. Baš sam mislio pitati isto, koja staza?
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 12.02.2011. u 13:09. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7804 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Meni je za odmascivanje najbolji Ivasol (1l 38.5kn na Inininm benzinskim postajama). Potopis lanac na 20 min u ivasol, protreses posudicu par puta, eventulno malo procackas s kisticem i lanac ce biti cist ko suza. U pocetku sam lanac uljio nekakvim posebnim zefal mazivom za suho vrijeme - nemam primjedbi, kad je suho (po mokrom se pre brzo ispere i lanac kao da i nije podmazan). ...i na hladnom iz tekuceg prelazi u gelirano stanje ![]() Kad su pocele kise bas tada nije bilo za kupiti maziva za mokro vrijeme po obliznjim servisima, pa sam poceo podmazivati lanac finim masinskim uljem kojeg sam imao doma - lijepo podmazuje, jeftino, jedino sto sakuplja vise smeca od ovog "skupljeg", ali to me ne dira kad ionako cesto skidam, cistim i rotiram lance. Hocu reci da nema sansi da vise dam 35kn za 125ml Zefal-a ili nekog slicno specijalnog ulja za lanac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7805 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
I kazeta i lanac nakon tretmana izgledaju ko novi ![]() Za podmazivanje lanca koristim finish line wet lubricant http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA280_.jpg kupljen u DSGu za 45kn 120ml i pise da je za: "extreme riding conditions" i fino mirisi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7806 | ||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Bas zato sto je fino zakriveno, posebno nadomak Mrzljaka, ali atmosfera i prodornost vjetra je bila nevidjena. Neuogodno mi je nekom pomorcu reci koliko volim nevremenske napasti na moru, jer njima je to drugo znacenje i oprez. Meni je to avanturisticki osjecaj kad puse. Samo, ovakva razina mi jednostavno nije spojiva sa gradom u kojem zivim ![]() Citiraj:
Hehehe, citam post De5tr0yera i mozda nije racionalno jer i jedno i drugo rade svoj posao... Ali jesam li ja jedini kome Michelin ulje doslovno smrde? Kupio sam ih nekoliko (suho, plava kutija) i ne mogu si pomoci da je svaki put ne omirisim. Bas odvratan mirisi ima. stari Zefal (isto suvo) je mirisao kao parfem. To mi je bilo najdraze, ali nisam ga vise nalazio. Prepostavljam da vas ima jos koji dozirate u lanac sa spricom od injekcije ![]() Igla pozeljno veca od onih dijabetickih, jer neka ulja brzo zatvore prolaz. Uglavnom, nakon Michelina, odvratan miris ostaje. Dobro, sluzi svrsi, ali mogli su malo profilirati taj miris. Pa danas se sve gleda i njusi ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7807 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Sajle da, lanac sa slamkicom ![]() Moj proces čišćenja lanca i kazete: - Ispred zgrade WD po lancu (i u kazetu ako je baš gadljiva) - Pedaliranje uz konstantno šaltanje do praonice - Miniwash, funkcija: Ispiranje osmoza (nemam pojma šta bi to trebalo biti ali je slabiji mlaz od običnog ispiranja ![]() - Sušenje - Podmazivanje Ininim Lancoilom (ako imam neko specijalizirano, onda to) - Lanac i kazeta čisti i rade svoj posao sretni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7808 | |
8-bit Gen.
|
Slamkicom? Kao vrac puses u svaki? ![]() Citiraj:
Eau de ZefalParfum Ulje je zakon po mirisu ![]() Ako je isto ovo, gdje si ga tocno kupovao? Nitko ga nije imao kad sam uzeo nekoliko Michelinkovaca. Edit - odgovor : Uspomena na AM posjetu 99' i zadnjim danima Bloxham manufakture prija raspustanja i zatvaranja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7809 |
SCSI Freak, deda :P
|
![]() |
#7810 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Prvo sto sam primjetio kod Zefala, a sto mi je zasmetalo je bas taj miris ![]() Kupih ga u 6mj. prosle godine u Ciklo centru. slika |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7811 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Navratit cu gore - hvala na dojavi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7812 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7813 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
pitanje za murinu ili nekoda tko zna- malo me prosvjetli kuda ide točno ova 20-tka, tj kakva je za uspon, jer obično idem markuševačkim makadamom pa ne mogu ovo nigdje uklopit - mislim na tvoj track vidim dosta poznatih sa DBK pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7814 |
sto da napisem ?!
|
mi smo se spustali jednom s njom... ali, ne bih se penjao onuda ![]() dugacka je, onda onaj single track pri kraju.... po meni nije za uspon ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7815 |
Registered User
|
![]() dal se gdje nadovezuje na markuševački makadam ili ga zaobilazi, jer ima jedan odvojak sa makadama lijevo na usponu i mislim da je to dio tog puta. Jer ste se spustili kraj Mrzljaka pa mislim da je to ta staza trebala bi bit nekakav zemljani put ako se ne varam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7816 |
Avocado
|
Nekih 300injak metara se vozi po makadamu, to je valjda taj markuševački, nemam pojma iskreno, nakon što se izađe iz šume na njega, te onda je nastavak te naše rute silazak sa makadama desno dolje.
![]() |
#7817 |
Premium
|
Da, jedan dio je po Markuševečkom makadamu, na mojoj ruti ćeš prepoznati taj dio po brzini 50Kmh ![]() Šta se tiče snimanja, prilagodio sam jednu futrolicu za zakačiti na remen od ruksaka, pa će ubuduće biti snimki staza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7818 |
Registered User
|
odlično hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7819 |
Avocado
|
Hehe, može, snimke su uvijek dobre ![]() Nego pitanje jedno, koji program za track koristiš da ti bilježi i brzinu u danom trenutku? Jer ovaj moj tracking software ima samo poziciju...
![]() |
#7820 |
Registered User
|
ako imaš nokiu sport tracker,a ako imaš nešto drugo onda endemondo!!!! znam da je pitanje za murinu ali nadam se da će pomoći!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7821 |
Avocado
|
Imam Nokiu 6300 sa GPS dongleom. Sportstracker ne radi na njoj, endomondo nema za skinuti app za 6300. I dalje se traži dobar track sa podrškom za s40 jer ne mislim mobitel još neko vrijeme mijenjati.
![]() |
#7822 |
sto da napisem ?!
|
da ja probam na svoju pilu.... nema za acera, ali ima za hp... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7824 |
sto da napisem ?!
|
radi mi ! morat cu sutra istestisirati ![]() i malo se time pozabaviti ! sviđaju mi se takve mogućnosti ! ![]() bilo bi lijepo kad bi netko napravio step by step za takv e stvari ! jer, ja sam jedan od onih koji bi stavili gps/ navigaciju pod kotace i pregazili je. ali mi se ova mogucnost iscrtavanja rute svida ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7826 |
Registered User
|
što se tiče google eartha već je dva tri dana oblačno zato sam i pitao neke stvari jer nisam vidio vrh sljemena edit što se tiče trackera ide samo na symbian kod nokia |
![]() |
![]() |
![]() |
#7827 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
@visage Citiraj:
Evo još si dobro i prošao ![]() Zadnje izmijenjeno od: MIK. 12.02.2011. u 20:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7828 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Sad baš gledam (u nedostatku pametnijeg posla) spusteve na sjevernu padinu Medvednice. Čini mi se puno položenija nego južna, što bi značilo duže spuštanje ![]() U prihvatljivom dosegu se najduža čini 42ojka (Vucina karta) te 26-46, završi se u Bistri odakle se cestom laganini spušta sve do Zaprešića tako da povratak nije naporan koliko je dug. Pa zatim mi se ovako na oko dopadaju: -sa vrha prema Hunjki (44 ili 26), 23icom do Trnave ili Markuševca. -jedna reklo bi se prema karti, staza sa Hunjke broj 35 do Gorščice pa onda dvije solucije: 24 se čini kao strmija i opasnija, ili lakša padina 25ica. Opet završava na Trnavi. Ima li tko iskustva sa spustom na osojnu stranu brda ili na istok? Nadam se da ćemo ubuduće samo mi biciklisti biti jedini tornado na sljemenu ![]() EDIT: zna li netko gdje ima kupiti detaljna karta Medvednice i planinarskih joj staza, aktualizirana i u tiskanom obliku?
![]() |
![]() |
#7829 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Naravno ![]() Inace ne volim da se cuju zvukovi spustanja i zemlje i svega toga ali mi je tu odlicno sjelo i ispalo je super bez muzike. Sada upravo pogledao i Life Cycles i film mi je predobar, fakat su se potrudili da ga snime. Kak kaze na pocetku: "This isn't a bike movie - it's a movie about the bike ![]() Preporucam da ga pogledate Mislim da bi trebalo biti za kupit u planinarskim drustvima |
![]() |
![]() |
![]() |
#7830 |
Registered User
|
promontna aka. vrhunac - vlaška preko puta petrove crkve iglu šport - radnička - preko puta people's-a cca 50-tak kuna |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|