|
![]() |
#751 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Taj donji dio od legije ti ni ne treba. To je montaža za Zalmana, a njegov donji dio ima navoje za šarafe koji idu odozgo kroz prsten na koji se stavlja hladnjak. Od Rinoa možeš uzeti i dva pa jedan staviš ispod ploče, a drugi na hladnjak. Iako ja sam BT-a stavljao bez backplatea. Sa stražnje strane ploče staviš podloškicu reda-radi (mislim da su mi šarafi imali nešto manju glavu pa sam ih zato koristio), i sa M4 šarafima i maticama fiksiraš hladnjak. Evo pogledaj ovdje ti je slikovito prikazana instalacija s tvorničkim dodacima. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 25.01.2014. u 01:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
daj mi recite jel bolje uzet corsair h50 ili neko zracno? Posto vidim da bi se h50 mogao nabavit za 200kn Za hladnjak mislim dat maximalno 200kn i preko toga nikako. Moze i polovan i nov samo bitno da ce najbolje ohladit komp. Nebitno koliko je glasan bitno da hladi Zadnje izmijenjeno od: legija. 26.01.2014. u 16:15. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#754 | |
CoD2 geek
|
Citiraj:
ili sam isto nasao dosta jeftino Hyper 412s? Zadnje izmijenjeno od: legija. 26.01.2014. u 17:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
CoD2 geek
|
kupljen big typhoon. vjerojatno cu napravit na njemu neke stvari jer sam vidio na natu neki mod http://www.overclock.net/t/150195/ho...ke-big-typhoon ali ja necu imati ovakav bakar nego bakrenu zicu pa cu probati zamotati ovako bakar oko cijevi |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
Treba mi hladnjak za i5-4670. Neće bit nikakvog klokanja u sistemu ali igrat će se. Bitne stvari su mi tišina i dobro hlađenje pogotovo po ljeti i laka montaža. Kućište je Fractal design define R4. Obavezno novi, cijena do 350kn s tim da se mogu još rastegnut ako ima neko super rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Škajt ![]() http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8607 Dobre performanse, push pinovi za montažu kao na Intel stock cooleru (ne tribaš vadit matičnu za montažu), samo provjeri visinu - da li stane 159mm (pretpostavljam da hoće). Doduše s obzirom da imaš case koji ima prozorčić iza matične (pa je ne moraš vadit uopće) ja bi razmislija i o: 1. Zalman CNPS10X Optima http://www.nabava.net/hladnjaci-za-k...3715351#ponude 2. "CoolerŠmajser" Hyper 212 EVO http://www.nabava.net/hladnjaci-za-k...3745041#ponude 3. "ThermalDrek" Contac 30 http://www.nabava.net/hladnjaci-za-k...3739781#ponude Sva 3 su jeftinija, a performanse koji stupanj gori doli. Ja osobno ne bi uzima ovolike (i relativno "skuplje") hladnjake s push pin montažom kao Yasya, već neki od ova 3 gdje se montira backplate i metalnim vijcima stegne cooler kako spada (nikakav problem za montažu - pogotovo ako ne triba vadit matičnu ka u tvom slučaju). Visina im je svima također cca 16cm.
![]() |
#760 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
http://www.futura-it.hr/katalog/komp...r/zal-cnps90f/ Da li bi ovaj hladnjak bio bolji od stock na E2160? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#761 | ||
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Taj hladnjak bi koštao više nego što vrijedi procesor. Kupi onog većeg stock Intelovog. Ima onih s bakrenom jezgrom za 10 kn. To ulaganje je primjerenije vrijednosti procesora. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 14.02.2014. u 12:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Split resist itself!
|
@exotic Ako ti visina hladnjaka od 13 centi nije problem (u slučaju da pak imaš HTPC kučište) radije nadoplati 33kn za LC POWER. Barem ima 2 heatpajpa u odnosu na to govance koje misliš kupit, tj. bolje performanse (meni izgleda da bi taj Zalman ima iste performase ka i stock cooler). Jedino ne znam hoćeš li morat matičnu vadit prilikom instalacije. BTW pretekli me ![]()
![]() |
#766 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Slažem neku 1366 konfu, ciljam na xeona 6 core. Koko će biti nekog OCa vjerovatno ciljam na neki malo bolji hladnjak. Uvjet je da ima push pinove za jednostavniju montažu. Za sada mmi je za oko zapeo big typhoon sa 1366 mounting kitom kojeg kupim za 12 dolara. Znači sve skupa nešto preko 200kn pošto su polovni typhooni oko 150kn. Ima li nešto bolje/slično/novo a jeftinije da se isplati uzet umjesto toga? Citiraj:
Usput da napomenem, tražio sam jeftiniju alternativu od gore navedene. Zadnje izmijenjeno od: 6Finger. 23.02.2014. u 15:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Ako ti je par stupnjeva niža temperatura za 200 kn ili više isplativo, onda da, isplati se. Ja osobno nikad ne bih to napravio. Jedino što bi sa Noctuom dobio su 2 poprilično kvalitetna ventilatora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Noctua (nh-d14) je dosta veći cooler od trulje. mogla bi smetati nekim memorijskim modulima koji imaju na sebi heatspreader. Dobiju se dva kvalitetna ventilatora te jako dobar mounting sistem. Naspram trulje je razlika cca 3-4 stupnja, ovisno o ventilatorima koji se na trulju stave. Sad, ako ti 200 kn nije problem, uzmi noctuu, odličan je cooler. No da je Truljo best buy, to sigurno je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Truljo je još dobar i njemu treba pošten i pristojan vent do 1200rpm. Ja na svom VenomousX držim jedan S. Gentletyphoon 1450rpm Kažem jer sam imao Trulju i bio mi je višak jer skupljao prašinu. Iskreno, ne vidim toliko značajnu razliku prelazak na NH-D14 sa viška nofca i par 4 stupnja nižu temp.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Pozdrav, molio bi mali savjet. Trenutno frend ima e8400 c0 s Freezer-om 7 Pro rev 1 i ne može ga klokati preko 3.6GHz, budžet mu je +-250kn, pa bi htio nešto bolje, naravno ako je to moguće u tom cijenovnom rangu. Koliko bi recimo Freezer 13 ili Cooler Master Hyper 212 bio bolje rješenje. Ne znam, savjetujte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Split resist itself!
|
Bolje da štedi novce za noviju platformu IMHO, upitan je dobitak performansi s tom 6 god. starom arhitekturom, čak i uz overclock (naravno u ovim modernijim igrama i nadolazećim). S ovim "light" tower hladnjacima koji imaju 12cm vent će dobit nešto niže temperature i manju buku, ako ga to veseli. Themis je trenutno najjeftiniji tower cooler s 12cm ventom (209kn). http://www.futura-it.hr/katalog/komp...ocesor/themis/ http://www.magazinrs.hr/hladnjak-za-...a-2mj/CPRT-002 Samo nek pripazi na visinu/dimenzije (zbog bočne stranice na kučištu i memorije). Naravno pronjuškaj i tržnicu (možda nađete povoljno neki rabljeni cooler).
![]() |
#779 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Na PCE portalu kroz nekoliko dana izlazi review novih Raijintekovih hladnjaka - Ereboss, Themis i Aidos, pa bacite oko krajem tjedna ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
navodno tj sigurno Themis već ima i rev2 (evo) verziju (kolko vidim kod susjeda na pcaxe).. jel postoji kakva šansa da se obje verzije nađu u testu? također, sa nekim aftermarket kvalitetnijim ventilatorom? jer stock ima 1000rpm kao minimum.. i par slika sa orijentacijom coolera "istok-zapad" sa nekim većim ram modulima? kad smo već kod želja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|