Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2026., 00:41   #7621
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Završio baš jučer Syberia 2 na ps2, koju sam započeo još davne 2020. (!) Vredu je, al nema mi nostalgično-emocionalno snagu jednog Broken Sworda, no svakako je vizualni stil, radnja, priča i setting potpuno za sebe i teško je usporedit ta dva serijala.

Još me čeka na kompu The Longest Journey, mislim da sam tu na 70%. Prigodno su obje avanture sa neloše zgledajućim "heroinama" koje nisu karikaturalne do razine Lare Croft sa onim balonima, al opet su dovoljno interesantne.
Moguće da je intencija u nekom trenutku bila da će tak gaming neke naslove približit ženskoj populaciji, koje će rađe odigrat avanturu nego đuku nuklearca il doom itd.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2026., 08:57   #7622
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Opet počeo RE2 remake, ovaj mi je zapravo najbolji remake... Nisam igrao originale, počeo sam od 5-ce koja mi je bila vrh i nikako nisam kužio hejt prema njoj a još i manje kad sam napokon odigrao i četvorku. 6 je bila ok pucačina. a 7 mnogo dobra dok 8 mi je mlaka nekako bila. Vukodlaci, vampiri - meh... Req bi mogao biti dobar, nadam se sličnom dizajnu ko remake 2.
Oglas

Oglas
Staro 09.02.2026., 12:52   #7623
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Navodno se sprema RE:Code Veronica remake u stilu 2 i 3 remakea.
Inače, CV je zapravo pravi nastavak na RE2, a 3 se zove tako samo zato jer je Capcom obećao Sonyu da će im ispostaviti 3 glavne RE igre na PS1. RE 3 je zapravo više kao spinoff.

Ugl po meni je CV vj najteži oldskul RE, baš je bezobrazno težak i samo jednom sam ga odigrao do kraja. Ali mogao bi probati opet prije remakea. Postoje DC,GC i PS2 verzije, te krnja "HD" verzija za PS3 u kojoj su mislim samo digli rezoluciju na 720p.
Staro 10.02.2026., 11:47   #7624
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Clair Obscur: Expedition 33

Dobro je rekel jedan komentar:

Citiraj:
Your team resurrected a passion for videogames I thought was dead.
Tek sam odigral par sati, i nikad nisam bil fan turn based igri, ali ova igra izgleda prekrasno, priča mi se čini jako zanimljiva, dizajn je pre-kra-san, evo baš mi je vratilo vjeru u igre.

I taj francuski štih mi je genijalan. Stignem odigrati pol sata-sat pa mi bu trebalo vjerojatno gro vremena, ali igram na Story difficulty-ju pa valjda bude OK

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je online   Reply With Quote
Staro 12.02.2026., 03:28   #7625
OnionKnight
Premium

OnionKnight's Avatar

Datum registracije: Nov 2023
Pere se WoW TBC kao da je 2007.

Lvlanje, questanje, dungeoni... zaboravio sam kako je ova ekspanzija dobra, vjerojatno najbolja
OnionKnight je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2026., 19:56   #7626
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Tjeram se da igram Dragons Dogma 2, ali igra je Bethesda level traljava. Osim grafike, dojam kao da je izasla prije 15-20 godina.
Staro 22.02.2026., 20:06   #7627
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp

Alfredo nr.3's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Odigrao sam Tomb Raider I–III Remastered, a trenutno sam u Tomb Raider IV – The Last Revelation. I moram reći, ovo mi je i dalje najbolji Tomb Raider ikad. Bio mi je fenomenalan još 1999. kad je izašao, i nakon svih ovih godina osjećaj je isti.
Remaster je napravljen savršeno, igra izgleda fenomenalno i baš je pravi gušt ponovno je prolaziti. Za mene osobno, jedna od najboljih igara ikad.
Alfredo nr.3 je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2026., 20:39   #7628
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ako se "palite" na survival/crafting rpgove tematike piratulka i gusarstva, bacite oko na Windrose demo na Steamu.
Utukao cca 10 sati u dva dana, zasada vrlo solidan dojam.
Staro 03.03.2026., 00:10   #7629
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Probao igrati BG3, nop, nije za mene, previse kompleksno i komplicirano, na previse detalja treba paziti, i jos ima autosave, koji me vratio dva sata unazad, prije 3 jedva dobivene bitke. Nije to autosave to je chapter save. Nezz zao mi je sto necu odigrati zbog navodno dobre price, ali too much za mene, treba mi nesto za opustanje ne za frustriranje i brutalno razmisljanje.
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 03.03.2026., 08:21   #7630
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Imaš i klasičan manualni save, znao sam sejvati usred fajta koliko se sjećam. Ima more buildova i kompozicija, samo izaberi neke cookie-cuttere i piči. Šteta propustiti takvu igretinu.
Oglas

Oglas
Staro 03.03.2026., 08:57   #7631
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Probao igrati BG3, nop, nije za mene, previse kompleksno i komplicirano, na previse detalja treba paziti, i jos ima autosave, koji me vratio dva sata unazad, prije 3 jedva dobivene bitke. Nije to autosave to je chapter save. Nezz zao mi je sto necu odigrati zbog navodno dobre price, ali too much za mene, treba mi nesto za opustanje ne za frustriranje i brutalno razmisljanje.

A tako sam i ja nekako mislio da ću je odigrati a kad ono totalni šou od igre... Super je sve to, ali nemam vremena posvetit se toliko igri a i to što imam eventualno 5-6 sati tjedno je za igru takvog kalibra niš. Do sljedeće seanse igranja zaboravim di sam, što sam i ko je ko u igri. Šteta, ali jebiga. To kad odem u penziju ču peglat.

A do tad sam prije izlaska res9 odigrao remakove 2 i 4 i sad peglam 9-ku. Odlična je igra.
Staro 03.03.2026., 17:04   #7632
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ma da nemam se ni ja vremena toliko posvetiti ko sto sam mogao dok sam bio mlad. Zato mi je dobar bio E33, nije kompliciran, prica te polako uvodi u mehaniku i to sve funkcionira bez iti jednog posebno frustrirajuceg trenutka.

A ovdje dignes level moras odjendom 5 karatkera dignit, dodavat spelove i abilitije, a apsolutno nista ne znam o njima, trebao bi 2-3 sata samo to čitati, a meni je gaming window od max cca 22 do ponoc, ako mala zaspe u 22

Ok mi je izgubit bitku nema problema, ali kad te to unazadi cijeli gaming dan, e onda ode volja....

Da, ima manual save ali treba ga se sjetiti koristit,D tj treba se odviknuti od modernih igara
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 03.03.2026., 17:15   #7633
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Igra je za DnD fanove a ja DnD u zivotu igrao nisam tako da smo na isto. Igrao kada je izasla mozda 1-2h i to je to. Ali mislim da cu se natjerati da je savladam i ako mrzim igre zbog kojih na drugom ekranu moram drzati wikipediju.
Staro 03.03.2026., 19:11   #7634
blackshtef
Premium
Moj komp

blackshtef's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ja isto nisam nikada prije igrao D&D, niti prethodne Baldurs Gateove, Neverwinter Nights i sve te klasike.
Ali frend je mene i još trećeg nagovorio da kupimo pa zajedno prolazimo u multiplayeru, i tu sam se navukao, ne toliko na priču jer ju nismo pratili, nego na mehaniku.

Onda sam pokrenuo svoj single player i baš uživao u igri, nisam još završio prvi playthrough, ali sam pri kraju. Uglavnom, da, ako ti je vrijeme za igranje ograničeno, i nisi u D&D-u, onda je malo overwhelming za pohvatati.

Ali jednom kad se eto uhvati, moglo bi biti skroz dobro

(i saveate redovito, autosave mislim da se trigerira samo eto kroz priču i kad dođeš u neka područja, ali nema smisla tako igrati. F5 nakon svake bitke (i unutar bitke) i mir.)
blackshtef je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2026., 09:06   #7635
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Staviš na easy i nemoras toliko paziti.
Bg3 je izvrstna igra

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2026., 10:26   #7636
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Aoe2 definitive edition i cossacks3.

Odigram svake prijestupne kad malo uhvatim vremena.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2026., 23:55   #7637
simpleplan
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2013
Bas sam i ja peglao Cossackse opet nedavno. Sveta igra.
simpleplan je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2026., 22:01   #7638
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
kako nemam bas nesto previse igara za odigrat (dok nepadne cijena za doom dark ages,ac shadows,resi 9) bacioi se na starije igre koje nisam odigrao...prva na redu max payne 3, igra je dan danas vrh, bas se vidi taj rockstar touch

spiderman 2 igrqo ravno 1h vise nisam mogao, da ne kazem konzolasko smece
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2026., 22:43   #7639
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp

Alfredo nr.3's Avatar

Završio sam Tomb Raider IV: The Last Revelation po drugi put. Prvi put sam je igrao negdje oko 2000. godine i tada mi je bila najbolji Tomb Raider, a i danas mi je vrhunska.
Lokacije poput Cambodije, King’s Valley, Karnaka i Alexandrije su vrhunske, prava avantura i atmosfera. Ali Cairo mi je i dalje katastrofa - grafički pad, naporan level dizajn i općenito previše sivila.No, Pyramids of Giza ponovo diže dojam, odličan završetak igre.
Šteta što nikad nisu direktno nastavili priču da se vidi što se stvarno dogodilo na kraju.
Sljedeća mi je na redu Chronicles, ni prvi put mi nije sjela, pa iskreno, ne očekujem ni sada da bude nešto bolja.
Staro 12.03.2026., 08:26   #7640
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp

Charmander's Avatar

Poceo sam s Talos principle. Gledam sto igrati jer sam primjetio da mi je mozak sporiji nego inace i definitivno sporiji od vremena kad sam igrao portal, qube i slicne pa u nadi da povratim barem malo tog "elasticiteta", nastupa Croteam (a i zato jer sam presao sve Semove pa je to logican korak)
Staro 12.03.2026., 08:36   #7641
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Huh.... meni je prelazak sa Portal 1 i 2 na Talos bio pretežak, nikad ga nisam završio
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2026., 10:38   #7642
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

PREY (2017), po treći ili četvri puta... To je igretina samo takva, laganini stalkam po Talosu i uživam. Šteta što nema više ovakvih igara, a ovi koji su ih radili su se raspali.
Staro 30.03.2026., 11:14   #7643
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Talos igram pazljivo i probrano, da traje cim duze. Imas i Talos 2 (nju jos nisam krenuo, nadam se da je na istom nivou kao prvi dio).

Ja obozavam te mozgalice, pa mogu preporuciti sve Rusty lake igre, Room serijal mi je isto fora. Outer Wilds mi je osobno predivna igra, "mozgalica" sa vrlo solidnim gameplayem i pricom. Mozes je igrati s ciljem rjesavanja questova, a mozes samo lutati mapom i glupirati se.
Staro 30.03.2026., 13:29   #7644
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp

Alfredo nr.3's Avatar

Citiraj:
Autor IHrvojeI Pregled postova
PREY (2017), po treći ili četvri puta... To je igretina samo takva, laganini stalkam po Talosu i uživam. Šteta što nema više ovakvih igara, a ovi koji su ih radili su se raspali.
Slažem se, jedna od boljih. Odigrao sam je jednom, ali sam uživao.
Završio sam prvih pet Tomb Raider igara, a trenutno igram šesti dio, The Angel of Darkness.
Prvih pet su mi vrhunske, baš igre po mom guštu, akcija pomiješana sa zagonetkama.
Nikad nisam volio avanture jer su mi previše statične, ali stari Tomb Raideri pogađaju pravu mjeru.
Staro 30.03.2026., 19:39   #7645
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Talos baca na portal? Bio mi je na wishlisti dosta vremena, ali nikako nije uspio doći na red.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2026., 08:31   #7646
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Alfredo nr.3 Pregled postova
Slažem se, jedna od boljih. Odigrao sam je jednom, ali sam uživao.
Završio sam prvih pet Tomb Raider igara, a trenutno igram šesti dio, The Angel of Darkness.
Prvih pet su mi vrhunske, baš igre po mom guštu, akcija pomiješana sa zagonetkama.
Nikad nisam volio avanture jer su mi previše statične, ali stari Tomb Raideri pogađaju pravu mjeru.
Vj misliš da ne voliš point'n click avanture tipa Monkey Island, Broken Sword, Space Quest, ali voliš akcijske avanture ala TR, Uncharted, Soul Reaver...

A Talos sam jednom probao na kratko, ali mi je bilo malo previše, nikada nisam bio fan ni Mysta i njemu sličnih igara, ali zato baš volim p'n'c avanture koje sam gore spomenuo.
Staro 31.03.2026., 09:25   #7647
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Talos baca na portal? Bio mi je na wishlisti dosta vremena, ali nikako nije uspio doći na red.
Meni je Talos kao lošiji Portal sa puno više filozofije. Portale sam prošao, od Talosa odustao nakon sat vremena zbog dosade. Ali probaj definitivno, barem zbog Croteama.
Staro 31.03.2026., 12:19   #7648
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
Meni je Talos kao lošiji Portal sa puno više filozofije. Portale sam prošao, od Talosa odustao nakon sat vremena zbog dosade. Ali probaj definitivno, barem zbog Croteama.
rekao bi i sa težim zagonetkama
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2026., 23:25   #7649
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp

Alfredo nr.3's Avatar

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Vj misliš da ne voliš point'n click avanture tipa Monkey Island, Broken Sword, Space Quest, ali voliš akcijske avanture ala TR, Uncharted, Soul Reaver...
Uncharted mi nije legao, prejednostavan i nema quicksave, TR i Soul Reaver su mi vrhunski.
Staro 04.04.2026., 18:31   #7650
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006

Upravo odigrao BG3 po 5. put, ovog puta honor mode. Nije bilo previše teško jer ipak dosta dobro poznajem igru, ali sam svejedno skoro stradao baš na zadnjem fightu
Po satima gameplaya se lijepo vidi što mislim o igri
Sa dobro balansiranom grupicom nema problema ni na honor mode, dva pravila samo, initiative je najbitniji stat a healing je nebitan, samo treba ić na dps dps
Exy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno