Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2009., 12:41   #721
Ivan123
Banned

Datum registracije: Jun 2009
Da li si koristio sarafice s tvornickog hladnjaka? Ako jesi, onda postoji velika mogucnost da to stvara problem... Naime AC je izjavio da su sarafici prekratki i da mnoge graficke ''riknu'' nakon instalacije... Zato je poceo isporucivati sarafice s kojim hladnjak napokon radi kako treba. Ukoliko nemas te sarafice, obrati se direktno AC-u i u roku od tjedan dana bi ti trebali doci sarafici postom
Ivan123 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2009., 13:11   #722
phy
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Zbrisao sam ATT i ostali samo driveri i ide sve... valjda jer je defaultno da je AI off...
Ali opet imam "osrednji FPS" cak ode i u crveno... "fali tu nesto". A primjetio sam sa ploce (jer je van kucista pored mene) da se pocne cuti neki tihi "zvuk poput pcele" al full tiho cim se mapa louda... bas iz "sredine poce" nit je s grafe,nit cpu nit psu....

A i koja mi koristi ak nemam ATT i CCC on da ne mogu ni ukljuciti CF.
phy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2009., 13:15   #723
phy
Registered User

cuj...isnalirao sam sve kak spada....znam za te serafe citao sam u BUG-u, sve je sjelo...
Staro 10.10.2009., 22:01   #724
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
A u PM.....pa o cemu mi tu pricamo: ".....temperatura nije problem rade ispod 40C..." Hebo me pas ako te dvije kartice rade na 40C.....pa da si nakeljis 12 Accelera! 4870X2 se hebeno grije.....znaci evo normalno je da je temp- od 80 C na dalje, ali da Accelero moze "skinuti" na 40C to ne vjerujem da ga hebes!
Uostalom dobro je ekipa rekla....stavio si dvije grafe koje doslovce kuhaju jednu ispod druge te stavljao Accelero pa lako moguce da se nesto shebalo prilikom stavljanja Accelera, bar meni to tako izgleda.
Nadam se da nisam u pravu, ali probaj nesto kemijat.....isprobati svaku grafu posebno, mozda kod nekoga drugoga probati grafe....instalirati novi ili neki drugi OS....no kao sto rekoh meni to izgleda kao da je nesto shebano na grafi.

P.S.

Lijepo zamisljena konfa koja izgleda bas i ne radi...vjerujem da si glavni u kvartu! Sala naravno.....

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2009., 16:27   #725
phy
Registered User

@ win32

LOOOL uzmi BUG br. 200 pa vidi tabelu sa temperaturama ako ne vjerujes, kad je ide ide i na 37C kad stavim coolere na max. Istina je da se sa tvornickim hladnjakom grije ko luda preko 70C.

Sve OS sam probam sve OS (xp/vista/win 7) imam orginale i sve update-ovano tko da do njih nije.

p.s. Nemoj em tjerad da slikam temp ak nije ledenija od moje tjelesne temp kad ne igram ... zato i jest jedan ovaj cooler 600kn cinimi se u linksu.
Staro 11.10.2009., 16:51   #726
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
A sta je to BUG?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2009., 18:43   #727
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

@ phy, ne vjeruj svemu sto procitas u casopisu gdje ti ostave komad harveraja ako napises nesto lijepo o njemu.
No ajde, to je onda neki ultraturbo hebeni cooler koji jos DVIJE grafe, jednu ispod druge toliko hladi da skine vise od 40 C svakoj.......
Jesi skuzio uopce sta ti je grafi tj. grafickama i zasto ne rade?

Staro 12.10.2009., 01:12   #728
phy
Registered User

Cuj jedna se grije, a druga kad je CF on niti ne raid toliko...pa je duplo ledenija. A vidi po netu za rezulatate ak ne vjerujes.

A problem je u ovom Catalyst A.I. kad mi je on On en mogu igrati nista...niti loudati, a ako mi je off onda mogu al FPS prelos... :S
Staro 12.10.2009., 10:05   #729
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ja imam cooler i fakat skine 30-40 stupnjeva......maksimalno je gpu oko 55-60....ono sto se najmanje prica da se vrmovi i dalje krvnicki griju i opet je kartica vrela i grije cijelo kuciste....

Tako da sve u svemu kuler NE vrijedi te novce - kartica je vrela u oba slucaja.......
denied je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2009., 10:25   #730
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor denied Pregled postova
....ono sto se najmanje prica da se vrmovi i dalje krvnicki griju i opet je kartica vrela i grije cijelo kuciste....
Drito to....ali žali Bože ljudima pričat, oni gledaju samo kolika je temp GPU-a, a regulacija napona je ta koja se kod tih kartica najviše grije

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.10.2009., 10:49   #731
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
@phy lijepo ti vrati gore stock i probaj onda.
nikakav ai ni catalyst tu ne stvara probleme.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2009., 10:54   #732
phy
Registered User

Prodani su tvornicki cooleri, a valjda znam dali AI pravi ili ne rpobleme... kad je ON ne mogu loudat nista kad je off nekako i ide. I molim ako vec netko pokusava pomoci da se ne spominje temperatura...
Staro 12.10.2009., 11:00   #733
Melani
Banned

Citiraj:
Autor phy Pregled postova
Prodani su tvornicki cooleri, a valjda znam dali AI pravi ili ne rpobleme... kad je ON ne mogu loudat nista kad je off nekako i ide. I molim ako vec netko pokusava pomoci da se ne spominje temperatura...
To možeš pričati klincima po kvartu kak ti Ai pravi probleme.
Staro 12.10.2009., 17:27   #734
phy
Registered User

@maleni

OMG pa svagdje ama bas svagjde se pojavi pokoji spec. kao ti po forumima. Jeli ti imas moj pc? Moje graficke? WTF....ako pametno nemas sta reci onda sutis il spammas negdje drugo. Probao sam ljepo 5igrica na svim OS i znam sta zapinje i zbog cega...samo en znam kako popraviti osim iskljuciti. Uostalom procitaj od gore temu a ne tu da upadas ko sa neba...
Staro 12.10.2009., 19:57   #735
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Citiraj:
Ocito je da se prilikom montiranja Accelera vjerojatno nesto shebalo ili nije "sjelo" kako treba. Mozda je stvar do drivera, ali ne vjerujem.
Stvarno ne kuzim u cemu bi bio problem i jedino sto mi pada na pamet je mehanicko ostecenje same graficke.
Jesi pogledao malo po netu dali jos ekipe ima takvih problema?
I da...prodao si tvornicke coolere!? Issss.....stvarno ne znam sta ce nekome stock vent od 4870X2, ali ok......

Staro 13.10.2009., 00:51   #736
Melani
Banned

Citiraj:
@maleni

OMG pa svagdje ama bas svagjde se pojavi pokoji spec. kao ti po forumima. Jeli ti imas moj pc? Moje graficke? WTF....ako pametno nemas sta reci onda sutis il spammas negdje drugo. Probao sam ljepo 5igrica na svim OS i znam sta zapinje i zbog cega...samo en znam kako popraviti osim iskljuciti. Uostalom procitaj od gore temu a ne tu da upadas ko sa neba...
Daj molim te da se prestaneš glupirati i mani se catalyst A.I.

Grafa ti se pregrijava i to bi rekao memorija prema tome što si postao u SS u prvom postu.

Nisam te došao ni provocirati niti glumiti specijalca niti pametovati ni ništa slično već pomoći ali izgleda da ništa od toga makar ti svi govore da si provjeriš grafe ti idalje lupaš Ali Catalyst Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Evo tu slika za ove što ni nisu pročitali ni pogledali

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 13.10.2009. u 11:57. Razlog: Sliku u thumb!
Staro 13.10.2009., 10:40   #737
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Ako se grafa pregrijava onda bi to jos bilo super....skine hladnjak i da nekome tko zna promjenit hladnjak neka mu to slozi i bok.

Staro 16.10.2009., 21:05   #738
phy
Registered User

to bi rezultiralo da ne hladi dobro pa bi se pregrijavala previse... i sprzio bi je, a u mene je suprotno, s obzirom na temperaturu koju daje. Pretegnuo coolere nisam jer su serafcici ionako 2mm il stegne il ne stegne nikako... dakle i to otpada.

Hvala svima koji su pokusali pomoci. Sto se mene tice "tema rjesena" .
-->
Tip totalno nedokazan.... 3 softwerea mi govore da je temperatura ispod 40C + imam AXP display panel i sva tri za mjeesenje temperature kabla sam stavio an grafu ne samo na GPU nego na svim mjestima i ipet gjde god je direnam ona je mlaka... Al ne bitno sad, znam da nije do temperature, a cooler da dobro nije postavljen ---> to bi rezultiralo da ne hladi dobro pa bi se pregrijavala previse... i sprzio bi je, a u mene je suprotno, s obzirom na temperaturu koju daje. Pretegnuo coolere nisam jer su serafcici ionako 2mm il stegne il ne stegne nikako... dakle i to otpada.

Hvala svima koji su pokusali pomoci. Sto se mene tice "tema rjesena" .
Staro 17.10.2009., 05:11   #739
d4rk_ch1ld
Premium
Moj komp

d4rk_ch1ld's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Si probao testirati jednu po jednu? Imaš 2 ili jedan crossfire mostic? ak imaš 2 probaj samo s jednim. Stavi driver i os na kojem ti je prije sve ok radilo.
d4rk_ch1ld je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2009., 08:40   #740
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Daj pokusaj tek toliko da smiris duhove na forumu ugradi te grafe jednu po jednu kod nekoga od frendova koji imaju starije konfe.
Meni se isto cini da se tebi memorija pregrijala, sudeci po tome sto si pisao, zato i kazem, pokusaj to ubacit kod nekoga sa drugacijom konfom jednu po jednu karticu pa vidi hoce li ti i tamo stvarat iste probleme.
Ako bude opet isto onda su ti definitivno grafe u banani.
Staro 09.11.2009., 11:37   #741
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

I...sta je na kraju sa grafama!?

Staro 12.11.2009., 21:11   #742
JelasSB
Registered User
Moj komp

JelasSB's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ja sam kod sebe namontirao taj hladnjak Accelero Extream za 4870x2 i radi savršeno, testirao u furmarku i sve ok budem vidio dalje hoće služiti i hoću li i ja imati kakvih problema.
JelasSB je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2009., 23:27   #743
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
ccc, ajde donesi grafu da spalimo nesta, ej!
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2009., 11:20   #744
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Citiraj:
Autor JelasSB Pregled postova
Ja sam kod sebe namontirao taj hladnjak Accelero Extream za 4870x2 i radi savršeno, testirao u furmarku i sve ok budem vidio dalje hoće služiti i hoću li i ja imati kakvih problema.
Dali je zahebana montaza tog hladnjaka na grafu i dali doista toliko skine temp.?
Nije da mi smeta ta temp, ali bih stavio gore taj Accelero ako je toliko dobar.
Imao sam prije Accelero na 8800GT i bio je ok....skinio je temp, ali vise nije bilo nikakve buke koju je stvarala grafa. Makar sada kada zatvorim Cosmos i kako imam vodu bas se ne cuje nesto previse komp....ali uvijek moze biti hladnije i tise samo je pitanje dali vrijedi 500 kn.

Nekako bih najradije isao na kompletnu vodu...i za cpu i za grafu, samo mislim da bise tu za to sve morao dosta iskesirat love....a i kod nas je malo problem sa dijelovima za vodeno. Hebemti trgovine takve....

Staro 13.11.2009., 16:24   #745
JelasSB
Registered User
Moj komp

JelasSB's Avatar

J... ga svatko ima svoje misljenje ja od vode bježim jel neznam plivati a i nisam vodoinstalater da to instaliram jednostavno me fata trta. Hladnjak je ok, ja sam stari ostavio tako tko zna kad ce mi zatrebati. Montaza je jako jednostavna a neznam ovo što kažu da neka dva vijka nepašu ja sam samo slijedio upute i sve je ok evo radi vec 3dan.
Staro 13.11.2009., 16:37   #746
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Osobno bih radije dao te pare za vodeni blok nego za taj accelero. No naravno, ni jedna ni druga solucija ne rijesavaju problem cviljenja ove graficke. Cim se voltaza prebaci na 1.2625V kaos
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2009., 17:18   #747
Ivan123
Banned

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor JelasSB Pregled postova
J... ga svatko ima svoje misljenje ja od vode bježim jel neznam plivati a i nisam vodoinstalater da to instaliram jednostavno me fata trta. Hladnjak je ok, ja sam stari ostavio tako tko zna kad ce mi zatrebati. Montaza je jako jednostavna a neznam ovo što kažu da neka dva vijka nepašu ja sam samo slijedio upute i sve je ok evo radi vec 3dan.
Da li si dobio sarafice uz hladnjak ili si koristio tvornicke od starog hladnjaka?
Ivan123 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2009., 18:40   #748
JelasSB
Registered User
Moj komp

JelasSB's Avatar

Evo ovako hladnjak sam kupio u Linksu i dobio sam samo dva šarafića koji se moraju na određeno mjesto staviti. Sve je bilo lako samo su me one termalne trakice izludile. Uputstva su jako jednostavna(u slikicama su) a imas i ovdje na hr jeziku http://sobitza.com/portal/content/view/790/32/1/3/
Staro 13.11.2009., 18:47   #749
JelasSB
Registered User
Moj komp

JelasSB's Avatar

Šarafiće nisam mijenjao kao što negdje piše da nepašu, meni su odgovarala oba šarafića a buka za mene naspram tvornićkog je minimalna, kada je u idile necuje se i drži temp od 38do41 'C a kad je pod opterećenjem neide iznad 71'c i tek ga onda malo cujem ako netko zeli vidjeti neka mi se javi pa nek dodje vidjeti.
Staro 13.11.2009., 18:55   #750
vservera
Premium
Moj komp

vservera's Avatar

Ja sam zadovoljan i sa stock coolerom, inace ovo je sa soft modom @ 1.35v gpu ide 910+ ali nisam pretjerivao...naravno vent na 100% http://www.pohrani.com/?I/O8/1GdfUVRN/am33.jpg
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno