|
|||||||||||
|
|
#692 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Ja više u zadnje vrijem korsitim Vinted za sitne stvari. Njuškao je uveo obavezan PP na gotvo se oglase prije si imao opciju za isključit. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#693 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Jbg, welcome to EU... Realno, da se mene pita, mogla bi se automatizmom ukljucit naplata nekog mikro poreza ako bas mora nakon sto se dosegnu te granice, jednostavno podignem cijenu malo kada nes prodajem za taj postotak i ciao bella... Ne bih imao nista protiv, samo da me kasnije ne kaznjavaju, ovrsavaju i ne tumace propise kako im se sprdne...
|
|
|
|
#694 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
To se gleda u godini dana ili?
|
|
|
|
#696 |
|
Premium
|
Da, u razdoblju od jedne godine se to gleda... Kako rekoh, DAC7 je direktiva od EU kojoj su podlozne sve te web platforme za kupoprodaju... Ako mene pitas, potpuno besmisleno jer da godisnje kupim, koristim i prodam 2-3 laptopa cu preci 2000EUR i onda riskiram da me porezna pocne ganjat... No, kod Njuskala je dobro da, iako forsiraju PayProtect na puno kategorija, sve se mozes dogovoriti preko poruka tako da ne ide preko PayProtecta... Od pocetka godine sam imao dosta prodaja koje su isle direktno... No, opet, Porezna... Trebas pazit da nemas neke velike ulazne uplate, nesto sto ce ih ubost u oci... Pricam o uplatama od par tisuca EUR, a ako su preko 10.000EUR, mogli bi te pitati sta je to i otkud to, za ove manje ih doslovno zaboli lijevo jaje...
|
|
|
#697 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Malo je bezveze da se porezi lupaju a općepoznata stvar je bila desetljećima da se prodaja rabljene robe ne oporezuje, jer je na nju već porez inicijalno plaćen. Na kraju krajeva, taj koji proda laptop stari, će poslije otić kod todorovića u dućan i tamo ostavit 25% (!) svojeg novca za državnu četvrtinu (a kmetovi su se tužili kako li im je teška crkvena desetina) No, (euro) državne strukture su očito financijski nezajažljive, i stalno smišljaju nove namete. |
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
#699 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Sve se uvijek svodi na onu staru "If it moves, tax it; if it keeps moving, regulate it; if it stops moving, subsidize it." Tek su krenuli... Sent from my RMX3370 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|