|
|||||||||||
|
|
#692 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
OpenVPN upute: Evo ako će netko slučajno trebati, step by step kako podesiti open VPN da radi na Miktrotiku. I čak radi vrlo pristojno na običnom HEX-u: 1. Bridge 2. + (add new) 3. ime - "vpn_bridge" 4. IP - adresses 5. + (add new) 6. 10.10.251.1/24 i vezati na "vpn_bridge" 7. IP - Pool 8. + - "vpn_pool" 9. dodati adresses npr 10.10.251.101-10.10.251.199 10. System - certificates 11. + name - "opnvpn-CA" (key-cert-sign, crl-sign, validity 3650 days common name "openvpn-CA") 12. + name - "opnvpn-server" (digital signature, key encipherment, tls server) common name "openvpn-server" validity 3650 days 13. + name "opnvpn-client" (digital signature, key encipherment, tls client) common name "ovpn-client" validity 3650 days 14. desni klik na opnvpn-CA "sign" - sign 15. desni klik na "opnvpn-server" sign (sign with opnvpn-CA) - sign 16. properties od opnvpn-servera i zaklikati "trusted certificate" 17. desni klik na "opnvpn-client" sign (sign with opnvpn-CA) - sign 18. Export client certifikata u PEM oblliku (obavezno staviti lozinku) 19. Export CA certifikata 20. podesiti Open VPN server na željeni port (1194), default proile se odabere openvpn-profile i certifikat openvpn-server. 21. IP - Firewall - + - Chain "input" - protocol (6,tcp), dest port 1194 (ili željeni podešeni gore), action "accept" 22. PPP profiles - Name "ovpn-profile", local address 10.10.251.1, remote address je "vpn_pool" 23. PPP OVPN Servers, +, Name "ovpn-server1", port 1194 (ili željeni", tcp, Certificate "ovpn-server", ostaviti zaklikano Require ClientCertificate, zaklikati samo sha256 i "aes 256 cbc", "Redirect Gateway" na "def-conf" 24. PPP - Secrets, Ime, Password, Service ovpn, Profile "ovpn-profile" 25. PPP - OVPN Servers i odabrati server. Kad se otvori prozor na desnoj strani kliknuti na "export .ovpn". Pod IP adresu upisati vanjsku IP adresu ili DynDNS servis, CA certifikat, Client certifikat i Client key (dobiveno na exportu certifikata, Files na routeru) 26. Files - odabrati ovpn file i downloadati ga na PC. 27. Downloadati OpenVPN connect i učitati downloadani file 29. za DynDNS se koristi Mikrotik DNS rješenje, piše na početnoj strani pod Quick settings npr "nestoxyz.sn.mynetname.net" Napomena, za open VPN GUI dodati liniju u ovpn conf file: cipher AES-256-CBC compat-mode 2.4.0 Za openVpn connect ne treba ništa dodavati |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#693 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Upute kako aktivirati BackToHome VPN 1. Skinuti BackToHome aplikaciju na mob 2. Ukljuciti je i pritisnuti Create New 3. Unjeti podatke za ulogirati se u router preko BTH i pritisnuti ok Prvi put da je nesto na mikrotiku jednostavno ![]() I meni cudo dobro radi, top topova. |
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Zadovoljan sam što sam maknuo ONT, još da RB5009 ima model sa AX wirelessom, to bi bilo taman Edita: imam problema sa pucanjem veze. Debugiram što bi moglo biti. Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 25.11.2025. u 19:58. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |