|
![]() |
#691 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#692 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Šteta što se RX-8 prestaje proizvoditi. Meni najdraži "jeftini" sport coupe. Čak sam i pri kupnji auta ozbiljno razmišljao o kupovini RX-8, ali malo me odbila neugodnost da Wenkelu servis moraš raditi praktički svakih 10-15k km. Sad bi bilo lijepo da počnu raditi npr RX-9 sa 1,8L Wenkel i 300+ KS ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#693 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pa čuj kod svakog auta moraš radit servis svakih 10-15tkm, bar izmjene ulja i filtera..Ti tvornički intervali su neostvarivi, npr. 20-30tkm, ako ulje izdrži 15tkm onda je mila majka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
edit: Sry, my bad, omašio sam celu vasionu. Zadnje izmijenjeno od: generic. 10.10.2011. u 21:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
|
Citiraj:
Jednom godišnje češ svakako raditi servisd. Problem je kad imaš ovakav auto koji je užitak za voziti kao što je RX-8 pa i češće radiš servis. No i ako radiš 1 godišnje, čisto sumnjam da Wnekelu gledaju samo ulje i filtere. Vjerovatno tu ima i još nešto kod takog egzotičnog motora.
![]() |
![]() |
#696 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
za uzov koj bi tebe zanimal, ha gle, teoretski ga možeš uvesti bez beda. imaš malo zajebancija oko homologacija ako nešto nije po našim propisima sve dok se ne ujednači i ne prepišu djelovi. najveća zajebancija je sa carinom. em te oderu ko malog majmuna am kad čekaš carinjenje ako je auto kod njih na skladištu naplačuju 150 kn po danu.ako imaš dovoljno love i ako te sa svim troškovima još uvijek dođe manje nego kod nas onda uvezi.ali ako te dođe isto kao kod nas onda rađe uzmi ovdje.makar sad već ima i firma koje se time bave pa ti ga dopreme na kućnu adresu sa papirim,naravno plačaš im neku sitnu proviziju, znam da frend uvozi ekipi oldtimere iz amerike a provizija mu je od 200 do 1 000 € ovisno koj auto i koliko zajebancije. zadnje je uvozil ferarri dino nekome liku u rijeku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Into my head it goes
|
Citiraj:
![]() ![]() edit: garancija na motor je 5g,tko ga nezna odrzavat i vozit spalit ce ga brzo,u dobrim rukama vozi i vozi... mali info
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 10.10.2011. u 18:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
AFAIK RX-8ice su izdržljive ako se toči 5W-30 mineralno ulje, te ako se pazi kao što bi se trebao i "običan" motor - ne gazit ga dok se ne ugrije, ne odmah ugasiti motor nakon dugotrajne vožnje/opterećenja već dat mu priliku da se ohladi.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 | ||
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() Svakih 3k!? Što bi reklo svaka cca 3 mjeseca daj 1000 kn ovlaštenom serviseru za ulje i filtere. OK, ako joj je već garancija istekla pa daj 700 kn za taj posao. Previše. A auto mi je predobar.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#701 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja ne znam iz čijeg šešira vi te podatke vadite. Evo konkretno za RX8 (podaci u MILJAMA) http://www.euro-spec2000.co.uk/Mazda/RX8/
![]() |
#702 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Dotični rx-8 previše troši za današnje pojmove, 15 L pa i više. Osim što ždere gorivo ždere i ulje, stalno bi trebalo nadolijevat i često radit servise. Mana mu je i što se na nekih 150-160k km mora radit reparacija motora (zamjena svih pokretnih dijelova), a to košta oko 4000 eura. Uglavnom, to je auto za nekog ko ima para da to sve drži pod nadzorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Premium
|
Citiraj:
Hammer.. Moja prva Toyota je sad stara 24 godine i jos uvijek vozi, vidio ju neki dan na cesti nakon valjda 10 godina i ista je ko kad sam je prodao, razvaljena ali jos uvijek vozi.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 10.10.2011. u 20:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
|
6-7 godina sam vozio 323F iz '98. Benzinac 1,5l (sportska verzija, ne onaj sedan koji je izašao kasnije te godine). Jedan servis godišnje te tehnički i na autu nikad nijednog kvara ![]() Još uvijek ide i ide, sad je u sestrinom vlasništvu. Osim malo veće potrošnje (~10-11 l) sve radi kak spada.
![]() |
#706 | |
Into my head it goes
|
Citiraj:
![]() Koliko novaca ono Ferrari opjevani dodje i na koliko se generalka radi?To kupca ne zanima ![]()
![]() |
![]() |
#707 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Taj motor ima samo tri pokretna dijela a to su: rotori, "radilica" i zamašnjak. Kolko sam ja čitao, mijenjaju se samo zaptivni štapići(apex seals) na vrhovima rotora jer se potroše s vremenom, i to na nekima već na 90k km... Problem je u tome što nažalost ima jako malo specijaliziranih ljudi u HR koji znaju radit sa Wankelima.Po mome, generalka nebi smjela biti puno skuplja od običnog motora jer su wankeli puno jednostavniji.. Za ovih 4000€ komotno nabaviš komplet novi motor, možda čak i dva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#708 | ||
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Into my head it goes
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#710 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovo ću ja sebi piknut, čim mi lutrija prebaci pare na tekući. ![]()
![]() |
#711 |
Premium
|
Brdske trke, pogotovo za Europsko prvensktvo su ogroman izvor tavih pila i ja ih obozavam. Stare S4, formule 3000 i sl.. Meni jedan od drazih vozackih videa na youtubeu i jedan od boljih Coswortha u to vrijeme. Durlen, mozda i najbolji nas vozac..Ne znam dal se tko od vas sjeca tog Coswortha na Grobniku vs gomila ST auti i brutalnog starta. Ne mogu to nigdje nac na netu.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.10.2011. u 14:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Premium
|
Staro definitvno. Zato jer je majstor za volanom i vidi se cijela voznja sa gomilom maybe. Cesta nije ni u pribliznom stanju kao u novom a taj maybe je ponajvise zbog mokre cete i svih tih rupa koje se jako lijepo vide, osjete na videou. Imam taj video stalno na kompu i impresionira me cak i vise od hill climba jer je auto veca "kanata" sa 300njak ks i straznjim pogonom..Ovaj novi video je vise ko neka reklam u Ken Block stilu sto mi se ne svida jer nema "romantike". Ovaj je dobar rally video, http://youtu.be/Nq0kEVjRqow. Brijem da je zenska izubila par godina zivota, obavezno pogledat zadnju trecinu.. Ja se sjecam prije 7,8 godina kad su jos bili na europskom prvenstvu WRC auti kakva je to ludnica za gledat. Bili su bas ludi poljaci sa WRC Crollom i par WRC Oktavija(jedna je zavrsila omotanao oko drva na Sljemenu). Nezaboravno iskustvo i steta sto ih vise nema Delte u Zagrebu, Zagorju is to WRC auti nisu vise dozvoljeni. Jedno je kad prode neki auto grupe A ili slicno ali kad prode WRC samo svi podivljaju i onda ostanu u nedoumici..Najjaca stvar je bila kaj smo se svrcali sa mojim autom i vozili od etape do etape u koloni sa njima i ostalim pratecim vozilima. Najjaci spust niz Sljeme kaj sam ikad odvozil..Naprijed vozi 0, bas je bio evo i svi ga moraju pratit kak god zanju i umiju, pes mi se zavukal ispod prednjeg sica 30kg mrcina bull terrier.. khm, ne ima evo iv za 15k eura , nego mozes uzet fq360 za te novce. Sve ovisi koliko imaju km. Za 20k ukljucen trosarina, carina i troskovi uvezem MR sa manje od 30tkm. Ako se uzme na firmu, izamortizira se dobar dio kroz par godina i jos r1 tocenja i srevisi. Kad i ako udemo u Euro za tu love ces vec moc dobit X mada me on ne zanima... Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.10.2011. u 23:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prvo da se malo nasmijete u ovo jutro ![]() Klinac je legenda, smajl od uha do uha ![]() Jedan DIY skajlajn ![]() ![]() Onda opet malo drifta zgodan video V10 Preza Iako ne volim što su izbacili boxer, bar su na to mjesto ubacili nekaj pošteno. Ide ko da je vrag goni ![]()
![]() |
#719 |
Premium moderator
|
Mali je najbolji ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mali se šeće s jedne strane sica u drugu i rastegne smajl od uha do uha ![]() I onda još za kraj: ''Mrgud, ali u Hrvatskoj su volani ovdje'' ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|