Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2011., 13:15   #691
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
mljac mljac

Da zelim i imam lovu bih li mogao to uvesti u Hrv?
Staro 10.10.2011., 14:56   #692
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Šteta što se RX-8 prestaje proizvoditi.
Meni najdraži "jeftini" sport coupe.

Čak sam i pri kupnji auta ozbiljno razmišljao o kupovini RX-8, ali malo me odbila neugodnost da Wenkelu servis moraš raditi praktički svakih 10-15k km.

Sad bi bilo lijepo da počnu raditi npr RX-9 sa 1,8L Wenkel i 300+ KS
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2011., 16:18   #693
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Pa čuj kod svakog auta moraš radit servis svakih 10-15tkm, bar izmjene ulja i filtera..Ti tvornički intervali su neostvarivi, npr. 20-30tkm, ako ulje izdrži 15tkm onda je mila majka.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 18:02   #694
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor lutherus Pregled postova
ovisi čije djelove bi koristil i ovisi dal bi radil sam ili bi dal majstoru.
sa hksovim djelovima i tvojim rukama 4 000€
Jesi siguran za ovo? Ciljam na neku europsku limuzinu (ali prema GCC specifikacijama) i prema nekim forumima razlike su uglavnom vezane za pojačano hlađenje motora i jaču klimu, ali neki modeli (nažalost padaju i na emisijama plinova). A niš, dalje guglat, ako se ne pojavi neki bliskoistočni šljaker s više informacija.

edit:
Sry, my bad, omašio sam celu vasionu.

Zadnje izmijenjeno od: generic. 10.10.2011. u 21:25.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 18:06   #695
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Pa čuj kod svakog auta moraš radit servis svakih 10-15tkm, bar izmjene ulja i filtera..Ti tvornički intervali su neostvarivi, npr. 20-30tkm, ako ulje izdrži 15tkm onda je mila majka.
A ovisi.
Jednom godišnje češ svakako raditi servisd.
Problem je kad imaš ovakav auto koji je užitak za voziti kao što je RX-8 pa i češće radiš servis.
No i ako radiš 1 godišnje, čisto sumnjam da Wnekelu gledaju samo ulje i filtere. Vjerovatno tu ima i još nešto kod takog egzotičnog motora.
Staro 10.10.2011., 18:15   #696
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor generic Pregled postova
Jesi siguran za ovo? Ciljam na neku europsku limuzinu (ali prema GCC specifikacijama) i prema nekim forumima razlike su uglavnom vezane za pojačano hlađenje motora i jaču klimu, ali neki modeli (nažalost padaju i na emisijama plinova). A niš, dalje guglat, ako se ne pojavi neki bliskoistočni šljaker s više informacija.
ne,ovo je bil reply ha tuning honde civic.
za uzov koj bi tebe zanimal, ha gle, teoretski ga možeš uvesti bez beda.
imaš malo zajebancija oko homologacija ako nešto nije po našim propisima sve dok se ne ujednači i ne prepišu djelovi. najveća zajebancija je sa carinom. em te oderu ko malog majmuna am kad čekaš carinjenje ako je auto kod njih na skladištu naplačuju 150 kn po danu.ako imaš dovoljno love i ako te sa svim troškovima još uvijek dođe manje nego kod nas onda uvezi.ali ako te dođe isto kao kod nas onda rađe uzmi ovdje.makar sad već ima i firma koje se time bave pa ti ga dopreme na kućnu adresu sa papirim,naravno plačaš im neku sitnu proviziju, znam da frend uvozi ekipi oldtimere iz amerike a provizija mu je od 200 do 1 000 € ovisno koj auto i koliko zajebancije. zadnje je uvozil ferarri dino nekome liku u rijeku.
lutherus je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 18:46   #697
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Šteta što se RX-8 prestaje proizvoditi.
Meni najdraži "jeftini" sport coupe.

Čak sam i pri kupnji auta ozbiljno razmišljao o kupovini RX-8, ali malo me odbila neugodnost da Wenkelu servis moraš raditi praktički svakih 10-15k km.

Sad bi bilo lijepo da počnu raditi npr RX-9 sa 1,8L Wenkel i 300+ KS
Svi japanci sa pocetka i sredine 2000tih ili vecina njih ima servisni interval svakih 7500tkm. Dobro je to sto je to mali srevis i nije preskup. Wankel ima skupe servise svakih 30tkm ako se ne varaam, nije sa Softpedije i puno se pricalo pri izlasku tog auta o vijeku trajanja motora, odnosno o greneralci svakih 100tkm ak se ne varam. Najveci problem kod RX8 je potrosnja i u gradskoj voznji tesko ide ispod 17,18 do 20l....
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 18:47   #698
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Jao brate sto to pises Preporuceni servis (ulje,filter) je na 3k miles a moze i cesce ako ostrije vozis

edit: garancija na motor je 5g,tko ga nezna odrzavat i vozit spalit ce ga brzo,u dobrim rukama vozi i vozi...

mali info

Zadnje izmijenjeno od: Flood. 10.10.2011. u 18:53.
Flood je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 18:57   #699
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
AFAIK RX-8ice su izdržljive ako se toči 5W-30 mineralno ulje, te ako se pazi kao što bi se trebao i "običan" motor - ne gazit ga dok se ne ugrije, ne odmah ugasiti motor nakon dugotrajne vožnje/opterećenja već dat mu priliku da se ohladi.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 20:07   #700
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Svi japanci sa pocetka i sredine 2000tih ili vecina njih ima servisni interval svakih 7500tkm. Dobro je to sto je to mali srevis i nije preskup. Wankel ima skupe servise svakih 30tkm ako se ne varaam, nije sa Softpedije i puno se pricalo pri izlasku tog auta o vijeku trajanja motora, odnosno o greneralci svakih 100tkm ak se ne varam. Najveci problem kod RX8 je potrosnja i u gradskoj voznji tesko ide ispod 17,18 do 20l....
Šteta. Sve ove dobre stvari oko takvog motora ne opravdavaju ovoliko negativnih strana.

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Jao brate sto to pises Preporuceni servis (ulje,filter) je na 3k miles a moze i cesce ako ostrije vozis

edit: garancija na motor je 5g,tko ga nezna odrzavat i vozit spalit ce ga brzo,u dobrim rukama vozi i vozi...

mali info

Svakih 3k!?
Što bi reklo svaka cca 3 mjeseca daj 1000 kn ovlaštenom serviseru za ulje i filtere. OK, ako joj je već garancija istekla pa daj 700 kn za taj posao.
Previše.
A auto mi je predobar.
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2011., 20:14   #701
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja ne znam iz čijeg šešira vi te podatke vadite.

Evo konkretno za RX8 (podaci u MILJAMA)

http://www.euro-spec2000.co.uk/Mazda/RX8/

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 20:19   #702
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Citiraj:

Svakih 3k!?
Što bi reklo svaka cca 3 mjeseca daj 1000 kn ovlaštenom serviseru za ulje i filtere. OK, ako joj je već garancija istekla pa daj 700 kn za taj posao.
Previše.
A auto mi je predobar.
Kao što je Magarac rekao, više bi te trebalo brinuti točenje nego održavanje

Staro 10.10.2011., 20:21   #703
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Dotični rx-8 previše troši za današnje pojmove, 15 L pa i više.
Osim što ždere gorivo ždere i ulje, stalno bi trebalo nadolijevat i često radit servise.
Mana mu je i što se na nekih 150-160k km mora radit reparacija motora (zamjena svih pokretnih dijelova), a to košta oko 4000 eura.

Uglavnom, to je auto za nekog ko ima para da to sve drži pod nadzorom.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 20:27   #704
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Šteta. Sve ove dobre stvari oko takvog motora ne opravdavaju ovoliko negativnih strana.

Svakih 3k!?
Previše.
A auto mi je predobar.
Vecina Japanca iz tih godina od 90tih do polovine 2000tih su "specificirani" na mineralna ulja pa cak i na obican bezolovni benzin tak da im je vjerojatno zbog toga interval kraci ali to ne znaci da je automatski i skup za odrzavanje. Tak da ti takav servis nije nista cudno. Ja sam tako vodio svoju Carismu na servis svakih 7500 i nikad nisam platio vise od 1200kn, osim kad su se stavljali novi diskovi a mali servisi su bili 600 ili 7000 tako nesto..To mi je btw najbolji auto kaj sam imal do sad, kupljena je nova 02 i u 6 godina nije rekla ni sve dok se na cesti kod Moravca nije zabio neki cica u nju....
Hammer..
Moja prva Toyota je sad stara 24 godine i jos uvijek vozi, vidio ju neki dan na cesti nakon valjda 10 godina i ista je ko kad sam je prodao, razvaljena ali jos uvijek vozi..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 10.10.2011. u 20:46.
Staro 10.10.2011., 20:34   #705
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

6-7 godina sam vozio 323F iz '98. Benzinac 1,5l (sportska verzija, ne onaj sedan koji je izašao kasnije te godine). Jedan servis godišnje te tehnički i na autu nikad nijednog kvara
Još uvijek ide i ide, sad je u sestrinom vlasništvu. Osim malo veće potrošnje (~10-11 l) sve radi kak spada.
Staro 10.10.2011., 21:30   #706
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Osim što ždere gorivo ždere i ulje, stalno bi trebalo nadolijevat i često radit servise.
Mana mu je i što se na nekih 150-160k km mora radit reparacija motora (zamjena svih pokretnih dijelova), a to košta oko 4000 eura.

Pa upravo zbog toga valja znati sta kupujes.Ako si ga dofurao u garazu valjda ti nece biti problem tocenje,redovito servisiranje i generalka na kraju.Neznam cemu cudenje,sve ima svoju cijenu
Koliko novaca ono Ferrari opjevani dodje i na koliko se generalka radi?To kupca ne zanima
Staro 10.10.2011., 21:51   #707
Speedbreaker
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:

Oprosti ali ovo mi je upalo u oko..
Taj motor ima samo tri pokretna dijela a to su: rotori, "radilica" i zamašnjak.

Kolko sam ja čitao, mijenjaju se samo zaptivni štapići(apex seals) na vrhovima rotora jer se potroše s vremenom, i to na nekima već na 90k km...
Problem je u tome što nažalost ima jako malo specijaliziranih ljudi u HR koji znaju radit sa Wankelima.Po mome, generalka nebi smjela biti puno skuplja od običnog motora jer su wankeli puno jednostavniji..
Za ovih 4000€ komotno nabaviš komplet novi motor, možda čak i dva.
Speedbreaker je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2011., 00:18   #708
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Koliko novaca ono Ferrari opjevani dodje i na koliko se generalka radi?To kupca ne zanima
Ferrari ipak nije mazda, rx-8 spada pod 'normalni' auto, tako da ljudima ipak igra ulogu cijena nekih stvari, to je i razlog sto ih nema puno.

Citiraj:
Autor Speedbreaker Pregled postova
Oprosti ali ovo mi je upalo u oko..
Taj motor ima samo tri pokretna dijela a to su: rotori, "radilica" i zamašnjak.

Kolko sam ja čitao, mijenjaju se samo zaptivni štapići(apex seals) na vrhovima rotora jer se potroše s vremenom, i to na nekima već na 90k km...
Problem je u tome što nažalost ima jako malo specijaliziranih ljudi u HR koji znaju radit sa Wankelima.Po mome, generalka nebi smjela biti puno skuplja od običnog motora jer su wankeli puno jednostavniji..
Za ovih 4000€ komotno nabaviš komplet novi motor, možda čak i dva.
Ja samo prenosim sto pricaju vlasnici tih auta, reparacija kosta 25.000 kn, a neki cak savjetuju i promjenu cijelog motora prije nego repariranje.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2011., 08:31   #709
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Ferrari ipak nije mazda, rx-8 spada pod 'normalni' auto, tako da ljudima ipak igra ulogu cijena nekih stvari, to je i razlog sto ih nema puno.
Bas me zanima sta ce pokretati novi 16X,do tada uzivaj
Staro 11.10.2011., 08:49   #710
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006

Ovo ću ja sebi piknut, čim mi lutrija prebaci pare na tekući.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2011., 13:55   #711
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Brdske trke, pogotovo za Europsko prvensktvo su ogroman izvor tavih pila i ja ih obozavam. Stare S4, formule 3000 i sl..

Meni jedan od drazih vozackih videa na youtubeu i jedan od boljih Coswortha u to vrijeme. Durlen, mozda i najbolji nas vozac..Ne znam dal se tko od vas sjeca tog Coswortha na Grobniku vs gomila ST auti i brutalnog starta. Ne mogu to nigdje nac na netu..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.10.2011. u 14:09.
Staro 11.10.2011., 16:32   #712
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Staro 11.10.2011., 22:36   #713
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Staro definitvno. Zato jer je majstor za volanom i vidi se cijela voznja sa gomilom maybe. Cesta nije ni u pribliznom stanju kao u novom a taj maybe je ponajvise zbog mokre cete i svih tih rupa koje se jako lijepo vide, osjete na videou. Imam taj video stalno na kompu i impresionira me cak i vise od hill climba jer je auto veca "kanata" sa 300njak ks i straznjim pogonom..Ovaj novi video je vise ko neka reklam u Ken Block stilu sto mi se ne svida jer nema "romantike".

Ovaj je dobar rally video, http://youtu.be/Nq0kEVjRqow. Brijem da je zenska izubila par godina zivota, obavezno pogledat zadnju trecinu..

Ja se sjecam prije 7,8 godina kad su jos bili na europskom prvenstvu WRC auti kakva je to ludnica za gledat. Bili su bas ludi poljaci sa WRC Crollom i par WRC Oktavija(jedna je zavrsila omotanao oko drva na Sljemenu). Nezaboravno iskustvo i steta sto ih vise nema Delte u Zagrebu, Zagorju is to WRC auti nisu vise dozvoljeni. Jedno je kad prode neki auto grupe A ili slicno ali kad prode WRC samo svi podivljaju i onda ostanu u nedoumici..Najjaca stvar je bila kaj smo se svrcali sa mojim autom i vozili od etape do etape u koloni sa njima i ostalim pratecim vozilima. Najjaci spust niz Sljeme kaj sam ikad odvozil..Naprijed vozi 0, bas je bio evo i svi ga moraju pratit kak god zanju i umiju, pes mi se zavukal ispod prednjeg sica 30kg mrcina bull terrier..

khm, ne ima evo iv za 15k eura , nego mozes uzet fq360 za te novce. Sve ovisi koliko imaju km. Za 20k ukljucen trosarina, carina i troskovi uvezem MR sa manje od 30tkm. Ako se uzme na firmu, izamortizira se dobar dio kroz par godina i jos r1 tocenja i srevisi. Kad i ako udemo u Euro za tu love ces vec moc dobit X mada me on ne zanima...

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.10.2011. u 23:38.
Staro 11.10.2011., 22:57   #714
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Kad smo kod romantike:

Kakav Ken Block i slične fore, stara škola i Group B auti rules.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2011., 23:19   #715
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Stari je klasik,Ari u Opelu,novi je tu zbog nove WRX STI i zanimljive situacije ispeljavanja pri zanimljivoj brzini...
Staro 12.10.2011., 09:57   #716
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Ovaj je dobar rally video, http://youtu.be/Nq0kEVjRqow. Brijem da je zenska izubila par godina zivota, obavezno pogledat zadnju trecinu..
Heh, ne samo da je zenska izgubila par god (vidi se da je prestravljena ), nije lako ni vozacu slusati njezin piskutavi glas uz svo to zvizdanje... Dobra voznja, svakako.
Staro 12.10.2011., 10:21   #717
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Prvo da se malo nasmijete u ovo jutro
Klinac je legenda, smajl od uha do uha

Jedan DIY skajlajn

Onda opet malo drifta

zgodan video

V10 Preza
Iako ne volim što su izbacili boxer, bar su na to mjesto ubacili nekaj pošteno. Ide ko da je vrag goni

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 10:47   #718
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
mali je genijalan
syss je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 11:29   #719
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Mali je najbolji

Staro 12.10.2011., 11:41   #720
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Mali se šeće s jedne strane sica u drugu i rastegne smajl od uha do uha
I onda još za kraj: ''Mrgud, ali u Hrvatskoj su volani ovdje'' pišal sam kad sam to prvi put vidio.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB