|
![]() |
#7141 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
To je moj review i dobio sam ju na testiranje od te tvrtke, ja ne posjedujem takvu kamericu. Baš bih i ja na vožnjicu ali imam dva problema doma koja mogu izbjeći samo kad odu na posao ![]() EDIT: HD Hero 2350+PDV piše ovdje. Da skupa je podosta jebga ![]()
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 18.12.2010. u 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7142 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ej ljudovi, ja bih se možda sutra ujutro zaputio gore ili bi barem probao, pa ako nije neki veliki problem imam jednu veliku molbu od vas koji znate! Trebao bih neku nezahtjevnu rutu do gore i neku za dole a uzmite u obzir da mi je polazišna točka Prečko, pa da bude što bliže njemu, dakle što detaljnije kako doći do gore i kojim putem jer ja neznam nitijednu bajkersku stazu! Hvala
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7143 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Pješke bi se namučio, kako ne bajkom. Probaj samo po kvartu se provozat pa ćeš shvatit, još ti nemaš niti adekvatne gume. 9ka je najbliža, no dosta je duža od lojsteka, išao sam dvaput njome. Prvo imaš pun kufer po kustošijanskoj gore dok ne dođeš do ulaza u šumu i onda imaš još gro. Ja bih ti se pridružio u avanturi ali tek u ponedjeljak. Kad smo već kod tih ruta sa zapadne strane, dvaput kad sam išao gore htio sam po makadamu kustošijanskom ići, ali nikako ga naći, može detaljniji opis za doć na njega pa do vrha?
![]() |
![]() |
#7144 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
a, di je ona famozna pavelićeva vila na sljemenu ??? sudeci premda bunkerima oko leusteka bi rekao da je tamo negdje u blizini.. ![]() i, cega jos ima tako neobicnog na sljemenu ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7145 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7147 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Dario i ja smo pokorili Dotrščinu, slike malo kasnije. Dosta je ekstremno ![]() ![]() Edit: epic fail za kraj vožnje: u kvartu sam naletio na miniwash na kovanice i u tom trenutku mi se činila super ideja isprati bajk vodom (nemam kadu, samo tuš kabinu doma ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 18.12.2010. u 18:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7148 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Zadnje izmijenjeno od: vor. 18.12.2010. u 19:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7149 |
Premium
|
To je to ![]() S Dotrščine http://www.pohrani.com/f/40/13h/4qZKV6MG/1/dsc01797.jpg http://www.pohrani.com/f/1O/PW/4RdAGSM7/dsc01802.jpg http://www.pohrani.com/f/1z/PO/4UQ7nnDr/dsc01814.jpg http://www.pohrani.com/f/3t/gq/3Dovb9RS/dsc01820.jpg http://www.pohrani.com/f/3y/Z5/2LFWdf6V/dsc01822.jpg http://www.pohrani.com/f/1k/hB/dJKJHfi/dsc01823.jpg http://www.pohrani.com/f/1p/Kv/1uJa4Ayk/dsc01826.jpg http://www.pohrani.com/f/2f/mz/3tSR2uZ1/dsc01829.jpg http://www.pohrani.com/f/33/oW/G2tdA9s/dsc01831.jpg ps: skužio sam zašto shifteri nisu radili: Smrznule se mašinice ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 18.12.2010. u 20:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7150 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Da probudim nostalgiju: http://vimeo.com/17964766 Moja prva voznja kombinacijom 57-55 via tulum...frend se cijelo vrijeme dere i pokazuje kuda trebam voziti he he jer ja nemam pojma kuda treba ici, ali taj zvuk necete cuti. Mislim da sam samo Murinu s Foruma provozao ovim putem (via tulum). Eto, tko jos nije bio sad moze vidjeti po meni jednu od najljepsih ruta za spust sa Sljemena. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 19.12.2010. u 01:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7151 | |
Moderator
|
Citiraj:
I nije baš lagan. Ima većih i manjih nagiba, traje pun kufer ![]() Makadamom dolaziš tamo kod Risnjaka, gdje se mi inače spajamo na 9-tku kad se spuštamo. Od Risnjaka do Grafičara i na kraju, samog Tomislavca imaš onaj single track lijevo (po kojemu se spuštamo do 9-tke kad idemo od vrha), iako možeš i dalje po makadamu koji je širi i malo lakši (utabana zemlja + šljunak kao podloga). Ako ideš po makadamu, dolaziš pred vrh ispod Grafičara. Od tamo imaš par staza koje se spajaju kod Grafičara u onu 26-icu koja vodi do Tomislavca. Za malo promijeniti uspon je super, no solo je to koma odvesti. Dosadno je, a od kuće gdje počinje makadam do vrha ima 14-16km po mojem sjećanju. Staza je jednolika, nema promjene okoline i čini ti se kao da se ne mičeš. No za grupu je super jer je široko i podloga nije zajebana, osim djela gdje je to kamenje, to znam da je mene na ljeto ubilo u pojam. Već si umoran ko pas i onda te počne bacati po tom kamenju. Moj osobni favorit od tih makadama za uspon jest onaj sa istoka - Bidrovečki. Podloga je utabana zemlja i nije težak te se da uživati u potocima i tako. Nije dosadan nikako. On vodi iz Bidrovca do plan. doma Gorščica, a onda imaš odličan uspon do Hunjke. Od Hunjke do livade i vrha imaš isto ok uspon. No taj uspon/spust (ako se ide sa druge strane) zna biti jako, ali jako blatan kad padne kiša. Ima uspona i spusteva kombinirano. Srale7 zna kakva je to staza, jer mi smo se po njoj "spuštali" jednom. Spuštali pod navodnicima, jer iako se gubi nadmorska visina, mi smo radi blata tjerali kao budale. ![]() Samo, sad treba čekati ljeto, a po snijegu ići po stazama koje znate jako dobro. ![]()
![]() |
![]() |
#7152 |
Premium
|
Mislim da sam spizdio vilicu miniwashem sinoć. Tvrda je skroz, iako je bajk prenoćio u stanu i otopilo se sve s njega. Idem se upucati koliko sam glup. Zna li tko šta je točno "ispiranje osmozom" na miniwashu? Još sam ja to fino izdaleka, da se urednije smrzne u doticaju s bajkom. Mislim da se na sctanchionima stvorio fini sloj leda koji je onda uništio brtve i napunio noge vodom, nemam drugog objašnjenja...idiot! @Nik, ruka je najjača ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 19.12.2010. u 11:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7153 |
Avocado
|
Vuco, hvala ![]() Ja sam dosad došao do onog križanja kod novih zgrada pa otišao desno i završim uvijek na devetki. To mi je falilo ![]() Murina, govorili smo davno da se ne pere bicikl vodom pod tlakom. Sad imaš vode u svakom zglobu i pomičnom dijelu. Brtve nemora biti da si uništio ako nisi skakao dok je bilo smrznuto ali sigurno si ulje zeznuo. Očekuj da će ti i BB počet kvrckati opet kroz nekoliko vožnji ako ga ne obrišeš od vode i ponovo namastiš ![]() Dario ima onog 4x marza naprijed? Nisam ga dugo čuo nit vidio ![]()
![]() |
#7154 |
Premium
|
Može se prati miniwashem, samo ne izbliza jer onda ima snage za uletit u neželjena mjesta. Ja sam ga samo prašio (da ispere sol), zato je tako i smrzlo. Nisam skakao kad je bio smrznut ali sam se sjurio niz 10ak stepenica, onda sam tek i skužio da je sve smrznuto, kad kočnice nisu nikako reagirale (led na diskovima). Sad sam bio napraviti đir po nasipu i vilica normalno radi ali mi se isto čini da je tvrđa nego prije. Servisirat ću je čim se vratim sa praznika jer je i tako ulje u njoj dosta staro. Još mozgam šta bi moglo biti "ispiranje osmozom" i ne ide mi baš, mislim znam što je osmoza ali kakve to ima veze sa miniwashem?? Da, Dario ima 4X-a ali treba ga servisirati jer ne radi baš najbolje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7155 |
Avocado
|
Za sve ljude dobre volje: nemojte prati bicikle uređajima koji puštaju vodu pod tlakom. Jednom sam prao samo gume sa tim, udaljenost 2-3 metra. Sjednem na bajk i osjetim da je težak u 3pm. Naravno, voda je ušla unutar gume. Ako može tamo doći, može bilo gdje i to je smrt za bicikl. Renesis svojeg licka sa četkicom za zube. Ja svojeg suhom krpom ili na benzinsku splahnuti pod običnom vodovodnom vodom. Nik svojeg u kadi. Nitko nema problema. Murina, miniwash, problem. ![]() Get it? Never use a miniwash again. Yea, it is faster, but hey, better a dirty bike than no bike. ![]() EDIT: ja baš mislio do nasipa malo, jel ima dosta snijega, ili da se provozam po kvartu samo? ![]()
![]() |
#7156 |
Premium
|
Ja ga perem jedino miniwashem i nikad nije bilo problema do sinoćnjeg smrzavanja. I ja bi najviše volio običnom gumom ispirat ali nemam gdje. Miniwash mi na kraju ispade i sporije pranje baš zato što ne silim izbliza. Znam koliko može biti jak mlaz jer u st-u imam miniwash i par puta me raskrvario. Nasip je odličan, taman ima snijega za guštanje i još je sve obasjano suncem. Ako ćeš do nasipa, zaleti se do okretišta pa ćemo napraviti đir |
![]() |
![]() |
![]() |
#7157 |
sto da napisem ?!
|
ja svog rokam sa miniwashem. problema, vidjeli ste i sami... nikada ! kad perem lanac i kazetu ga prislonim full na njih. vruca voda iz miniwasha ftw. ali ! stos je kasnije. ja svojeg "istresem" da sva krupn voda popada s njega. provozam ga krug po kvartu (radi lanca). dodem doma i sa kompresorom ispusem vodu. podmazem i namastim (SVE) i rokam ko veliki ! fala bogu, nikad frke ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7158 |
Premium
|
Slično istresanje kao i kod tebe, jedino dugačiji postupak doma. Lanac isperem WD-om, osušim (obrišem) i podmažem. Nakon toga sve mekano radi, ko novo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7159 |
Premium
|
![]() |
#7160 |
sto da napisem ?!
|
slovenija - slx u drugom mjesecu bi opet mogao zaprasiti u sloveniju po gume, tako da... vec mozete racunati ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7161 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7162 |
Premium
|
![]() |
#7163 |
Premium
|
Meni je led iskidao Racing Ralpha, nadam se da će izdržati zimu. Ispustio sam malo zrak iz vilice i skroz normalno radi ali svejedno ide na servis. Usput ću je i spustiti na 130mm hoda, ne treba mi 150, samo mi kvari položaj na bajku |
![]() |
![]() |
![]() |
#7166 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7167 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Na CRC-u je akcija za OVO čudo. Ali fora je sto sam malo googlao i nasao da problem moze biti kompatibilnost Foxovog steerera sa headtubeom.... Ovo je za Dart 2 kojeg sad imam na bikeu (KOna Blast dlx 2k9): Steerer Tube STKM steel 1 1/8 Ako moze pomoc, bio bih zahvalan. ![]()
![]() |
#7168 |
Moderator
|
Vilica je tak jeftina jer je 1.5" stirer. Ti imaš obični, 1 1/8 (oliti 1.125") i ne možeš staviti tu vilicu na bajk - nikako.
![]() |
#7169 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() http://www.chainreactioncycles.com/M...?ModelID=54754 Ali kako Vuco kaze, ta vilja ne ide u moj headtube ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7170 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Gledam na Rog-jominom sajtu cijene bajkova i ne vjeujem kako su cijene skoknule u nebo...za ilustraciju uzet cu Fuel Ex8 (zna se zasto): 2010g./13.000kn/cash 11.700kn (-10%) 2011g./15.000kn/cash 14.250kn (-5%) RAZLIKA za cash 2550kn! Razlika u opremi: - 2011 ima 10 brzinsku kazetu, M552 pogon, SLX zadnji mjenjac i NEMA pedale - 2010 ima 9 brzinsku kazetu, M542 pogon, XT mjenjac i Crank Brothers Candy C pedale Ovogodisnji model je i ljepsi uz sve to ![]() Zakljucak: Dobro da sam pozurio s kupovinom he he. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|