|
|||||||||||
|
|
#70621 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#70622 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nego, pitanje za ove sto voze trak... dizelase, jel! Datacol ili slicni aditivi? Koja je spika s tim? Kao pomazu i odrzavaju sustav oko goriva ali gdje ode svo to smece? Ima li to smisla na starijim autima, ili je to za novi auto i preventivno odrzavanje? Pitam jer vec sam promjenio visokotlacnu pumpu zbog govanaca u njoj, a i injektori su mi bili puni nekakvih algi, srecom spaseni su. Majstor kaze da je vjerojatno netko koristio aditive ili je gorivo bilo losije. A ja gledam mogu li i sta napraviti da trakt... mislim, dizlu osiguram jos koju godinu roktanja. A da ne userem motku.
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#70623 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Koristio sam bizol ali pošto njih više nema zbog neke mutave regulative imaš datacol . ![]() I nije samo za dizele. Aditive koriste uredno i novi benzinci..štoviše i hibridi itd.. ![]() Možda https://impexautodijelovi.hr/aditiv-...iqui-moly-3722 |
|
|
|
|
|
#70624 |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako dosad nisi koristio aditive, može se dogoditi da ti deterdženti u aditivu rastope talog koji se onda premjesti drugdje. Ili slučaj koji sam imao ove godine: benzin stabilizator ulio u auto, 4 mjeseca stajao na 10+ temperaturama, upalio isprve. Dva dana kasnije, greške, kontrolna lampica. Morao lambda sonde mijenjati.
|
|
|
#70625 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Bogami jutros bilo zanimljivo. Ka svaki pravi dalmatinac bia san lin stavit zimske ovih dana, i jutros se zaputim put Dugopolja jer gore držin zimski set, stara kaže ma ništa samo susnježica ![]() Došao brzom do zadnjeg tunela gore kaos, ljudi voze 20km/h , slaba vidljivost, vija dobar snig...I ništa, lipo desna traka lagano 20kmh. E sad, spust od petrola do rotora kako tako,al rotor i skretanje za Dugopolje ajme, skoro san izletia, guzica počela klizit... I ako ko zna spust od groblja u Dugopolju dole put kafića i konobe,onaj zavoj,ajme, u prvu i lagano, jedva...taknes kočnicu odma pali ABS Doša u kuću, montira zimske, nazad pizdarija, svi u desnoj 20kmh, moja liva 80kmh i tjt. TS860 ovo im je 3ca godina, jos vrhunske. Vidia ove nagužene, merc na litnjim gumama, izvrtia se skroz nakon sta je naguzia ovog hjundu |
|
|
|
|
|
#70626 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Je.emti naše mutavi HAC. Ovak vikend sam putovao za slavoniju i nazad i prije polaska nadoplatim ENC, naravno ne vidi se uplata na ulasku, uzmem papirić. Izlazim, stanem na kućici, dajem papirić i ENC, kaže tip nedozvoljeno stanje. O mamicu ti....baš su kaos postali... |
|
|
|
|
|
|
#70627 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam par puta uletio u minus sa stanjem tokom putovanja i nisam imao problema sa izlaskom sa autoputa. Nedavno sam u nedjelju tokom puta na odmorištu Dobra izvršio uplatu sa Erste banke putem HAC appa. Dok sam stigao do naplatnih kućica na Grobniku već sam imao novo stanje na računu bez obzira što je HAC na PBZ-u.
|
|
|
#70628 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#70629 | ||
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Trolaš mi ove teslaše da nesmiju preko 120 voziti, i onda ti sa svojim dizlom voziš 100 na autocesti. D U B O K O sam razočaran s ponašanjem ![]() ![]() ![]() Citiraj:
Treba neko vrijeme dok se baze syncaju, zapravo ništa čudno. Drugi par opanaka je što bi mi htjeli sad i odmah sve ![]()
|
|
|
|
#70630 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#70633 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Momci, kako mi je vozilo skršeno, tražim neš do 6000€ da preživim dok se ne riješe peripetije s osiguranjem i servisima. Našao sam mazdu 6, 2010g cd185. Uredno servisirana u ovlaštenom. Znam za probleme s lancem, mijenjan je. Tražim nešto u toj klasi, relativno pouzdano. Preporuke? Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#70635 |
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
|
|
|
#70636 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Moj je trenutno na 7,8 po bord kompu, a ne stedim ga bas. Zanimljivo da mi je potrosnja bila preko 12l dok ga je zena vozila. I onda kazu mi muski imamo tesko nogu ![]() |
|
|
|
|
|
#70637 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
|
|
|
|
|
|
#70638 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Dugoročna prosječna (zasad oko 25k km) mi je 7.1l. 80% vožnje AC, 5% grad, 15% otvorena cesta s relacijama 20-40k. Na otvorenoj cesti do 100 km/h je potrošnja smiješna, po BC 4.9l. Po gradu je sramota, 8-13, ovisno o relacijama. Na AC je 5.5l s tempomatom na 120km/h. Preko toga, nebo je granica u potrošnji ![]()
|
|
|
|
#70639 |
|
Premium
|
Naravno da nemamo, zezam se ![]() Zena vozi do Lidla i nazad, ja vozim samo kad moram, a to je autoput i duze relacije. Za nosoroga od dvije tone, 3 litra obujma i 260 konja sasvim ok potrosnja. Mada, nisam siguran da je do zene i njenih relacija. Kad sam kupio auto, naravno da sam ga odmah prikljucio na dijagnostiku i jedina greska je bila sa lambda sondom prije katalizatora. Malo sam istrazivao sta je dobro kupiti i na kraju kupim Magneti Marelli. Ne pitajte me zasto jer ni sam ne znam. Zbog cijene sigurno nije jer je kostala nesto sitno manje od OEM. Ok, ugradim ja nju, greske vise nema i svi sretni. Napominjem da sam tek bio kupio auto i nisam imao pojma kolika bi trebala biti potrosnja, a i tada su mi moment i snaga bili zanimljivi pa sam imao jako tesku nogu na gasu pa mi potrosnja od preko 12l nije bila cudna. ![]() Prije nekih 7-8 mjeseci mi opet krene bacati gresku na istoj lambdi i sada bez razmisljanja kupim OEM, ugradim i resetiram adaptacije. Potrosnja od tada ne prelazi 8l ma kako da ga vozim ![]() |
|
|
|
|
|
#70641 |
|
Premium
|
Da, ova moja se cudi zasto svi na semaforu uvijek ostanu 100m iza nje kad se upali zeleno ![]() |
|
|
|
|
|
#70643 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam Muhi morao reći da oduzme okretni moment do 2500 okretaja na ženinoj RSici, jer uvijek ide gas do kraja pa čim auto zapravo krene ubrzavat, usere se i šalta višu brzinu ![]()
|
|
|
#70644 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#70647 |
|
Premium
|
Sta je kod vas zabranjeno vise vozila imati u kucanstvu? ![]() |
|
|
|
|
|
#70650 |
|
Premium
|
@Greenlife, Jesi tu? Ajd vocepaj me kad stignes ![]() @Coconut, nista ti ja ne znam, ja sam pjesak ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|