|
|||||||||||
|
|
#6931 | |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Znači doslovno rade segregaciju ljudi ovisno o lokaciji, pretpostavljam da ZG i neka veća središta gdje ima više konkurencije nude ovu uslugu a ostatak države ko jebe. Nakon ovoga trenutačno otkazujem sve veze sa tim smradovima. ![]()
|
|
|
|
#6932 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovisi o kvartu, ako nema konkurencije onda je skuplje. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#6933 |
|
Suit up!
|
Danas su mi se javili iz iskona da ukidaju ugovornu obavezu jer da ja nisam izričito kao potvrdio to. Mislim da ću prijeći na telemach jer tamo već imam mobitel i dobijem gigabitnu optiku za 20 EUR. Jedino što mi ne paše je što se treba koristiti njihov router ali ga mogu povezati sa svojim preko bridgea.
|
|
|
#6934 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Offtopic, ali ako od Telemacha za 1 gigabit inzistiraš na Huaweijevom ruteru (traži ga izričito od tehničara jer ti Nokije "ne stanu u ormarić" ili nešto tako), možeš izbaciti njihov ruter ako imaš svoj ONT na kojemu možeš mijenjati serial. Više u Telemach temi. |
|
|
|
|
|
#6935 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pitanjce za iskon i voip. Radi li normalno Fritzfiber 5530 sa analognim telefonom,posto ima jedan ulaz za analogni telefon a imam panasonic telefon? Samo ubacim voip postavke za iskon i sve bi trebalo raditi ili ima vise peripetija. Znam da su postavke u Karlovom postu ali samo da provjerim da li radi kako spada da ne ulazim u zamjenu ako ne radi. Hvala Zadnje izmijenjeno od: spawn. 25.02.2026. u 14:57. |
|
|
|
|
|
#6936 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Ovi ims URLovi su stari,e sad dali su ih updateali neznam jer nisam imao doticaja sa Iskonom već cca 2+ godine. Za DNSove ako su novi to ćemo lako. Koji router su ti iz Iskona dali? Vidi preko telneta/ssha dali ti dopušta listat current config pa ti ispljune trenutne VoIP ims URLove. Jedini A1 koristi se 5091 portom a svi ostali su na defaultnih 5060. Ovo prvo nije neki problem,ono glavno pitanje je kako ćeš do VoIP login podataka? Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#6937 |
|
Premium
|
Router je speedport klasican plus ont huawei. postavke iz njega: Code:
Type Route Connection Name VoIP_Ethernet Transfer Mode Ethernet VLAN 3968 IP Version IPv4 NAT Disabled IPv4 Connection Status Connected IPv4 Online Duration 00:16:00 IP 10.228.13.76 Default Gateway 10.228.0.1 DNS 172.24.43.40/172.24.44.40 imam pod SIP: Code:
<OBJECT name="SIP." type="object" writable="0" > Zadnje izmijenjeno od: spawn. 25.02.2026. u 17:03. |
|
|
|
|
|
#6938 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Evo i do mene je stigla Iskon optika i koliko sam shvatio bila bi ista cijena kao VDSL dosad. Zbog busenja i rasporeda ormara i svega u sobama zanima me kako to izgleda, spominje se taj ONT, koliko samo shvatio opticka nit ide do njega i onda od njega dalje ide UTP do novog routera? Jel mogu ja odrediti gdje ce biti taj ONT pa od njega dalje provuc UTP do routera(cca 5-6m) da ne stavljam kanalice za optiku cijelom duzinom zida jer mi komp i router stoje na drugom kraju stana? |
|
|
|
|
|
#6939 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Nego vidi mi koji je ims url jer ovdje vidim samo DNS i dobivenu adresu za VoIP konekciju. Za spojiti FritzFibera 5530 na Iskon trebaš prepisati GPON Serial od ovog gore Huawei ONTa. |
|
|
|
|
|
|
#6940 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#6942 |
|
Premium
|
Iskon
Moze biti gdje god. Ont je mala plasticna kutijica cca 10x10x2 cm. Oni ti daju 1m utp kabla za spajanje onta i routera a opticki kabel kolikogod treba do ont-a. Znaci ako zelis vecu udaljenost od onta do routera moras si sam sloziti. Jos jedna kutijica se dobija ispred onta u koju se se nit koja dolazi izvana ugrađuje i lemi. Ako je u zgradi sa stanovima moze se desiti da ce ti dovesti tanku nit za unutra pa odvesti po kanalicama, ako je za kucu dovedu crni debeli vanjski opticki kabel do kutijice i onda od kutijice klasican opticki zuti/kojigod kabel to ont-a Zadnje izmijenjeno od: spawn. 26.02.2026. u 16:56. |
|
|
|
|
|
#6943 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
, stan u zgradi je.Dobro da znam pa si kupim kabel prije nego sto dodju. |
|
|
|
|
|
|
#6944 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Postoji i prozirna opticka nit koja je tako tanka da je ne vidis sa metar udaljenosti. Mojima je Iskon provukao takvu nit kroz hodnik u sobu gdje je ruter, ont i sva tehnika. Stari je doslovno pinelom i bijelom bojom prefarbao nit i sve skupa... Ne vidi se nis. Estetski bolje nego utp ili kanalica s utp-om
|
|
|
|
#6945 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
...ali kakvim se glupostima oni (izgleda) svi bave to mi je nevjerojatno. Pitam za bolju cijenu Iskon, ne može. A1 me zove, nudi odlične stvari, pristajem, stiže ugovor na mail kad ono kur*ina. Otkantam njih ali sad je u sustavu Iskona vidljivo da sam zatražio prelazak u A1 pa zovu i nude oni za 16.90€ 300mbit. Pristajem na to, no na mail stiže ugovor na 19.90€... Ajde, ispravili su nakon što sam ih kontaktirao ali zar se stvarno stalno služe tom ako prođe prođe metodom ko da smo na pijaci? |
|
|
|
|
|
#6947 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
|
|
|
|
|
|
#6948 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Mislim da je ipak u pitanju nedostatak sposobnosti i rad ofrlje uz vjerojatnu preopterećenost postojećeg personala. Po ovom dobro uhodanom principu: https://workchronicles.substack.com/...lity-comes-d18
|
|
|
#6949 |
|
Suit up!
|
Zvao sam Iskon prije nekoliko dana da mi speedport prebace na Bridge mode (dsl linija). Nakon toga sam ga prištekao na Asus ax57 i sve je radilo uredno međutim skužim da mi se nakon 24 sata izgubi veza i jedini način da je dobijem nazad je da resetiram Speedport. Gledajući log čini se da gubi vezu sa centralom i ne uspostavlja ponovno vezu. Kako da to popravim? Dok je Speed port bio samostalan internet je radio uredno.
|
|
|
#6951 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Nemos vjerovat... Dakle, Iskon TV+NET (optika) sam do sada placao nekih 29EUR... I danas mi stize mejl da mi istice ugovor sljedeci mjesec, ali kao nude mi akciju po 31EUR?!!! Ne kuzim kakva im je to akcija kad preko weba mogu dobit istu stvar za 22EUR kao novi korisnik... Jel ima negdje neka jos povoljnija opcija? Dodano, ovaj Iskon.PLAY TV, sta je to? Za sada imam neki Iskonov STB (Arris mislim) koji mi radi visemanje OK... Volio bih ga zadrzati ako je to ikako moguce ili ih trazim da mi to stave s obzirom da mi se neda zafrkavat sa instalacijom nekakvih Iskon aplikacija na FireTV stick...
|
|
|
#6952 |
|
Premium
|
Iskon
Evo malih opservacija nakon dužeg koristenja Iskona vs HT na HT infra, tj. ista firma: 2 opticke linije na 2 razlicite adrese i zamjene operatera HT vs Iskon: 1. Iskon 300-150 : Huawei/tplink G7 ont plus fritzbox/asus ac82,88/tplink ax55 i zaboravio sam koje sam sve routere probao - bufferbloat relativno ok ali ne baš skroz 30up/20down neloše , gaming loš bez obzira na ping pisao sam o tome. Prebacim se na HT 300/150 : Tehnicolor smece plus mesh fritbox , bufferbloat A+ 0up/0down sve odlično gaming odličan cak i sa pojim packet lossom i pojavom jitter problecica radi tehnicolora.,pingovi niski. 2. adresa 2 - HT 300/150 Tewhnicolor prva verzija bez RDK stabilno, wifi smece kao i novi Tehnicolor,bufferbloat A+ ,0up/0down ,gaming samo isproban na brzinu jer nije mjesto za gaming,sve radilo super,pingovi odlicno. Prebacio se na ISkon 300-150 jer mi gaming na toj lokaciji ne treba: Huawei ont + fritzbox/pa prelazak na Fritzbox fiber : u oba slucaja bufferbloat lošiji 30up/30down ,gaming samo isproban,jako loše kao na prvoj lokaciji kad je bio Iskon ,pingovi dvostruko losiji kao na Iskonu na prvoj lokaciji. Ukratko,tko ne treba QOS i kemijanje sa raznim routerima ,tko ne treba gaming, ISkon je ok za svoju cijenu. Kome treba bas to, HT all the way to go. Ako sa Tehnicolorom dobijem sve rock solid, jedan obican dobar router bi odradio sve sto treba ako bas treba .Govorim za HT infra jer ne znam kako bi radilo na ostalim infrastrukturama. BTW, iskon i HT ne dijele iste IP-range-ove. Nekad izgleda da dijele ali ustvari ne dijele,razliciti su. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 06.03.2026. u 22:06. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |