|
![]() |
#662 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Malo kulture nista ne kosta, nema potrebe svakom prilikom naglasavati balkanski mentalitet. Najmanji problem je javiti selleru i zahvaliti u nadi da ce iduca trgovina proci bez pizdarija. (ali recimo ne ostaviti feedback sto ih dosta spece) Ima muljatora ali ima i postenih kojima se zalomi, meni se cak jedan seller sjetil poslati nekoliko prekidaca i RJ45 konektora kao gift uz kupnju, jer me zajebo ~6mj. ranije sa trgovinom zbog krivog opisa. Kinezi uglavnom ne znaju engleski i sjebu se zbog prevoditelja i cesto nisu krivi kaj kupci ne uzimaju bolji shipping sa tracking numberom ni kad se nudi za 1$. (a bogami su i kupci krivi kad naruce economy shipping kraj neznatno skupljeg standarda i onda se zale kaj 2mj. ne dolazi i dizu dispute, pa cak i kad stigne nakon 2mj. jako je malo postenih koji se jave i vrate lovu.) Doduse za biranje poste je obostrana greska, skrti prodavaci + skrti kupci, a onda cesto slijedi obostrano ne zadovoljstvo zbog 3kn. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#663 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ja cu biti malo originalan i kukat cu zbog americke i nizozemske poste, za razliku od slicnih postova koji obicno spominju Kineze. ![]() Stigao mi paket iz Ju Es of Ej nakon 37 dana i iz Nizozemske nakon 18 dana. Cime su to slali, golubom? Ili su mozda bili inspirirani Game Of Thrones serijom pa su poslali gavrana? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Da postavim jedno pitanje vezano uz item koji mi je tako brzo dosao. Naime seller ga je naveo da je item nov, nekoristen i stavio slike. Ali kad je dosao do mene vidi se da je na prednjoj strani malo ostecen. Radi se o jednim tenisicama i makar ostecenje nije tako strasno vidi se i . Sto bi mi bilo sljedece za ciniti jer nisam bio jos u ovakvoj situaciji? Da odmah dizem dispute jer je frajer digao dispute kad ja nisam platio 3 dana, a i nije mi uopce dostavio tracking iako sam ga molio 10 puta.. Tako da nije bas bio previse korektan prema meni. hvala.... Zadnje izmijenjeno od: junkieee. 31.05.2012. u 14:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Mozda nije vezano direktno ali cisto da procitate (tko hoce naravno) http://danas.net.hr/novac/prodajem-rolexe-original-100
![]() |
#667 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
zna se ![]() dobar članak, međutim nigdje nisam vidio kako riješiti taj problem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
ja bi jako volio kad bi se ta vrla HR carina izjasnila zasto je limit preko grane 1000kn ,a preko poste samo 160kn? stvarno bi volio cut to objasnjenje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
I mene zanima zasto nikako ako u clanku pise : Uvoz krivotvorene robe NIJE carinski prekršaj, a Carinska uprava NE dokazuje je li do kršenja prava zaista i došlo. Mora postojati neki nacin....
![]() |
![]() |
#670 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
a znas i sam kako je kod nas. mos se ti ic tamo kacit snjima i svadat, al sta ces postic osim sto ces zgubit i vrijeme i zivce dok nekoj seljacini objasnis ono sto bi trebao znati bolje nego ti. nema smisla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#671 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Iskreno,članak je napisan ofrlje i u najmanju ruku je blentav..ali to je nažalost tipičan članak današnjih novinarčića sa raznoraznih portala... Jedino validno pitanje bi bilo ili je ono, zašto BRAND (koji je u cijeloj priči glavna stranka) ne ide na izvor falsifikata.Iako je odgovor jasan,oni se naplaćuju tamo gdje je najlakše, a što se pravog krivca tiče who cares..To je nešto što bi svakako trebalo mjenjati.. Inače,to što povreda intelektualnog vlasništva nije ujedno i carinski prekršaj to je zapravo jako dobra strana svega, jer bi tu carina nakalemila i svoje troškove ,odnosno kazne pa eto dobro je da ih nema.. Carinik je tu samo kotačić koji zaustavlja robu za koju sumnja da je kopija,on nikako ne odlučuje o tome, da li roba zaista i je kopija iz jednostavnog razloga jer nije dovoljno stručan..Otud i ona obavijest, ako ju je neko nažalost primio, koja se zove "Obavijest o privremenom zadržavanju"..Roba je zaista privremeno i zadržana dok se ne utvrdi da li je real ili fake.. Predmet se proslijeđuje ovlaštenom zastupniku branda koji također nije dovoljno stručan da utvrdi pravo stanje ali je spona koja tu uključuje stručnu osobu unutar branda koja na kraju donosi odluku... Eto toliko, inače nisam toliko vičan quote-u da bi komentirao sve gluposti koje su napisane u članku..Kažem, jedino što bi se moralo promijeniti je to da običan građanin ne plaća falsifikat koji je eto kupio u najboljoj vjeri.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Radi se i na tome, tj. na "uništavanju" izvora, no ne znaš što je teže - uništiti proizvodnju ili ukinuti potražnju.
![]() |
![]() |
#673 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
ma dobro, članak je napisao lik koji je očigledno popušio na carini, pa je ljut i sve je to ok, no da je članak pun rupa i krivih informacija - je... Koliko znam, ako možeš dokazati porijeklo robe, da nije fake i slično - nema problema. Znam par slučajeva kada je ekipa kupila nešto ispod cijene, zaustavljeno na carini s pričom - dokaži da je original ili uništavamo. Ekipa na carinu s potvrdom narudžbe i plaćanja iz legalnog dućana i sve 5. Da, usput najebu i pošteni, neznalice i naivni ali jebiga - tako to ide. A s druge strane, ako već svjesno kupuješ fake što god, po cijeni od 5 USD, dok je cijena vani original stvari 150, a kod nas 200 USD - jebiga, što se buniš kad ti ovi ulete s "pismom s carine" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, sve stoji ali kako komentiraš(te) ovaj detalj isto spomenut u članku: "identični, navodno originalni, model tenisica Adidas kod nas prodaje za 750 kuna, dok u SAD-u, u trgovini iz koje ih možete naručiti internetom, stoje šezdesetak dolara? Dakle, upola manje. Je li ta upola niža cijena od one koja je kod nas razlog za sumnju u falsifikat?" Toliko o "slobodnom tržištu", sačuvaj bože da artikal platim kao u Americi ili sl. Ako istu stvar platim 5 puta skuplje u Hr onda je to ok ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Držim da je ponajveća odgovornost, koliko Ebaya koji pripušta trgovce s očito fake robom pa ih onda banira nakon tjedan dana, toliko i vlasnika brandova koji ne posižu za pravnim potezima prema zemljama i trgovcima od kuda najčešće dolaze fake proizvodi. No, to je već u domeni politike... Uostalom, za navedene Adidas tenisice je najzgodnije sortirati na Ebayu model po cijeni pa se onda fino vidi da velika većina prodaje po manje više sličnim cijenama a na dnu su nestvarno jeftini trgovci. Ponekad se zaista radi o starim modelima iz prošle sezone a za to već treba biti bolje informiran.
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 01.06.2012. u 12:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Premium
|
Koristi li netko software BayGenie eBay Auction Sniper Pro? Tek sam ga nedavno počeo koristiti pa me zanima može li ovaj korisni alat ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Zašto odmah ne staviš maksimalan iznos koji bi htio/mogao/želio ponuditi za taj item? Ako netko ponudi više, je*iga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
http://www.ebay.com/itm/New-ACHIEVA-...item231d863860 ima netko ideju koliko bi izaslo carinjenje i svi dodatni troškovi ako bi ovo narucio |
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
Šta da dođe neispravan, kako ćeš to riješit? Slati im nazad o svom trošku? Ili se kasnije pokvari... Kako gledaju na garanciju? Ljudi se natežu s našim trgovcima oko garancije, a kamoli tamo s nekim u Koreji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
trošak uništenja
Kupio sam robu preko neta. Naravno Carina je poslala rješenje o privremenom zadržavanju robe, zanima me da li netko ima iskustva sa plaćanjem troškova za uništenje robe? Mislim da ću jako teško dokazati da je roba original odnosno da nije fake, pa me zanima o kojem iznosu se radi za uništenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Premium
|
ovisno o brandu platit ćeš ili odvjetnika ili brand - ajmo reć 350-500 kn trošak uništenja (tu ti je uračunata špedicija i uništenje) - opet cca 600 kn.. ovo ti je sad generalno napisano,sve ovisi naravno o brandu i o špediciji koje će ti troškove zaračunat... i dok ne dobiješ extra obavijest , još uvijek se možeš nadat da ćeš proć lišo,premda su ti šanse cca 1%,pogotovo ako i sam znaš da je fejk... e btw, jedna možda korisna stvar.. na stranicama DZIV se nalazi baza registriranih brandova u RH (znači ide se pod žig,pa pretraživanje radite po verbalnom znaku)..većina poznatih je registrirana, ali vrijedi probat , pa ako baza ne pronalazi ništa ,brand nije registriran, odnosno zaštićen i možete naručit bez puno brige ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Registered User
|
dal je isplativije uzimat kindle wifi sa ebaya ili amazona? ide li carina na njega? znam da je to vec sto puta pitano, ali zelim cut novije informacije dal se ove god sta mjenjalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Nemreš dobit i negativni feedback i ne dobit novce. Novce možeš dobit sigurno iako vjerojatno umanjeno za shipping i možda još nešto, ali ako se prodavaču item vratio (znači nije ga prodao) kako on misli zadržat novce? Javi se prodavaču i probaj na lijepi način nešto dogovorit, vjeroatno će ti barem dio novaca vratit i ne ostavit negativn feedback... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|