|
|||||||||||
|
|
#661 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Tko se puno vozi van HR, sličnu stvar nudi DKV kartica ali na razini EU, jako jako dobro. Čak su i cestarine uključene, parkiranja i sl. praktički u cijeloj EU. Na kraju mjeseca dolazi račun na mail i bok. |
|
|
|
|
|
|
#662 | ||
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
F1 (B2C) - račun fizičkim osobama F2 (B2B) - račun pravnim osobama - obvezan eRačun Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Dule. 02.01.2026. u 23:59. |
||
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#663 | |
|
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
A ako žele mogu i eračun Na njima je kako bu radili
|
|
|
|
#664 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Izuzeće na temelju čega? Veličine? ![]() U biti sam se pitao, ako mer paraziti naplaćuju 8e+PDV izdavanje čak 10 lol računa mjesečno (i arhiviranje!), što onda jedna INA mora platit par milijuna eura da bi im netko gigabajt xml-ova selio sa servera sa server? Inače, tih 10 eura mjesečno za 10 računa, to je vjerojatno najskuplji cloud hosting u povijesti čovječanstva. Cijena po gigabajtu vjerojatno ispadne oko 10k eura i što je najbolje, odgovornost za file-ove je tvoja, ne njihova ![]() |
|
|
|
|
|
|
#665 | ||||
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ovo nije normalno: ![]() Citiraj:
Ja sam nazalost na jednoj firmi imao dobit prosle godine i sad non stop moram placati predujmove, a kad trebaju vratiti predujmove ko da im zelim zube cupati. Citiraj:
A melju poduzetnike kako bi mogli prikazati visu prosjecnu placu, dignuti prihode proracuna, i tako rade inflatornu spiralu, a onda se cude zasto je inflacija ovako visoka. Sad ako nemas 18k eura prihoda na firmi, nemas vise sta sa firmom traziti. Osobni odbitak nisu dizali, tako da onaj koji ima direktorsku placu, a nema djecu od iduce godine u zg placa preko 100 eura poreza, lijepo su to namjestili... Citiraj:
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 03.01.2026. u 00:18. |
||||
|
|
|
|
|
#666 |
|
Super Moderators
|
Isto kao i npr Metro Na kasi moraš reć hoćeš klasiku ili eračun.. Fiskalizacija 2.0 nije nikakva "fiskalizacija" u stvari nego samo el slanje i evidencija ira, ura i ostalih sranja.. Imaš npr Pondi, plaćaš ga ko mob na bonu i vozi Ne znam, koliko za 6 mjeseci..5 jevreja valjda..
|
|
|
#668 |
|
Uptime 99.99%
|
Velika firma kao Ina moze sama sloziti sustav za slanje eracuna, ne moraju posrednike koristiti. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#670 |
|
Super Moderators
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#671 |
|
Uptime 99.99%
|
Do iduce godine kad su planirali B2C. Bas me zanima kako ce to izgledati, vjerojatno zato forsiraju aplikacije u maloprodaji. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#672 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
zanimljivo....imam dvije firme u ersteu, na jednoj uredno stigao eračun od erstea, za usluge u 12. mjesecu. Za drugu firmu mi poslali pdf. |
|
|
|
|
|
#673 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Otvaranje firme ili obrta
699.99. Sa 700 si u prekršaju. Jako važno. Pitanjce za znalce: kako ide numeriranje eracuna za onoga tko ima i mp kasu i eracune preko posrednika ? Npr u MP kasi se ide 1/P01/1, pa 2/P01/1 i sad treci racun treba r1 eračun preko posrednikovog sw-a ili weba. Prije se kucao 3/P01/1 transkcijsko placanje pa ta se taj racun prebacio u eračun koji se naravno nije fiskalizirao. Kako sada napraviti eracun samo preko posrednika jer ocito se ne moze i na MP kasi i preko web-a radi dvostruke fiskalizacije ako je broj računa isti. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 03.01.2026. u 21:48. |
|
|
|
|
|
#674 | |
|
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
Smiješ otvoriti novi poslovni prostor samo za e račune ili drugi naplatni uređaj samo za e račune. https://porezna-uprava.gov.hr/hr/ces...anovo/4242#f14 25, 26 i 27 |
|
|
|
|
|
|
#676 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Upit za ekipu. Ima li netko kod svog "informacijskog posrednika" QR/Bar kod opciju na primljenim racunima ? Naime dobio danas racun od Telemacha u moj "sanducic" i super imam XML , CSV i PDF, ALI (drumroll) PDF je onako cisto informativne prirode i vi eNEMA QR/Bar kod na njemu pa ga nemogu "skeniraj i plati". Zvao sma Telemach i oni tvrde da "po zakonu nesmiju" stavit to na PDF jer to nije valjani racun (nevidim neki problem ako taj QR kod ionako smao ispuni u mobilnoj aplikaciji od banke podatke za placanje) a moj "informacijski posrednik" isto to nema u svojoj "apalikaciji". Jel ima netko kod nekog inf. posrednika da se to nekako vidi/generira na racunima ? moj (PARRA) nema tu opciju i odgovorili su mi da ce razmislit u buduce o tome (morma pohvalit d asu bili brzi u replyu na e-mail) ali za sad nema. Isto tkao kolko vidim nema ni kod PONDIa.. Znaci toliko smo se "digitalizirali i unaprijedili" sa e-racunom da cu sad morat rucno upisivat za placnje zaprimljenih racuna ?
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 05.01.2026. u 12:16. |
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Tebi treba aplikacija za primanje i slanje računa koja generira QR kod na temelju primljenih parametara u računu. Zapravo neloša ideja i vjerujem da će ih većina to implementirati. Konkretno Parra će imati povezanost s bankovnim računom pa ćeš iz aplikacije moći direktno napraviti nalog za plaćanje, najavljeno je za 4. mjesec. Mislim da Solo to već ima. Inače, i sam koristim Parru, dobio račun od HT-a koji je zadržao stari izgled računa, pa kada skinem PDF imam i barkod za plaćanje. Tako da je to isključivo do Telemacha. |
|
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Freelancer
|
Citiraj:
.Hval za info, bit ce da je jos uvijek stanje kaoticno pa svatko to tumaci na svoj nacin.
|
|
|
|
#679 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Barkod za plaćanje nema veze s fiskalizacijom2.0 niti ona ne propisuje neke novosti u formi računa osim dodjeljivanja NKD-a po stavci na računu. |
|
|
|
|
|
|
#680 |
|
Freelancer
|
Da, i meni to nije imalo smisla zasto bi Bar/QR kod bio problem da ostane na PDFu ali eto, to sam dobio kao info na telefon od "agenta". Budem im poslao sluzbeni e-mail pa da se ocituju pismeno po kojem je to "zakonu".
|
|
|
#681 |
|
Uptime 99.99%
|
|
|
|
#682 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
PDF dokument je ustvari vizualizacija xml-a i stvarno ne vidim razloga zašto se na njega ne bi mogao staviti barkod.
|
|
|
#683 |
|
Uptime 99.99%
|
Mogu, ali su skroz maknuli racun I napravili neku bazicnu vizualizaciju, sad imam njihovu vizualizaciju od pola strane I jos vizualizaciju od pondija na 2 stranice. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#684 | ||
|
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
Citiraj:
Banke su nam poslale samo vizializaciju i to je sad račun na 5 stranica zbog 5 stavki i još su onda na jednom umjesto artikala stavili samo KPD šifre. S guštom sam ga odbio. |
||
|
|
|
|
|
#685 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Ali na jednu firmu, druga ne. Ina mi je poslala pdf racun iako koristim njihovu karticu i InaPay, Bolt mi je takoder poslao normalan racun... Bolesno
|
|
|
|
#686 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sad sam pogledao ovaj video i zbunjen sam skroz... Timestamp je točno na F3 računu. https://youtu.be/UEb2KgLjLhc?t=12878 Pošto sam skroz spreman za F2.0, mislio sam račune kao paušalac slati preko nove app da ne miješam još ovu godinu sa Excelom jer ću slati B2B i B2C.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#687 |
|
Freelancer
|
F3 ![]() Ovo sad kao da gledamo Formulu , F1, F2, F3... mozda bude i "Formula Reno" .
|
|
|
#688 | |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
- vrijeme izdavanja (sat i minuta) - oznaku operatera - oznaku načina plaćanja računa – novčanice, kartica, transakcijski račun, ostalo - Jedinstveni identifikator računa - Zaštitni kod izdavatelja obveznika fiskalizacije računa i - QR kod https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...6_89_1233.html
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
#689 |
|
Freelancer
|
To je za "račun" (F1?) ali cini se da nije isto i za "e-racun" jer meni je Telemach odgovorio da je to to i da netrebaju QR kod. Sad, ko je u pravu neznam samo kazem da su me otpilili .Evo njihov odgovor na moj upit zasto im sad novi e-racun nema QR kod "Poštovani, hvala Vam na javljanju. Digitalni račun u propisanom XML formatu koji se razmjenjuje isključivo kroz nacionalni sustav fiskalizacije za poslovne korisnike – jedini porezno prihvatljiv račun. Plaćanje računa funkcionira na način da će Vam u XML datoteci i na svakoj vizualizaciji biti navedeni podaci za plaćanje prema kojima je potrebno izvršiti uplatu kreiranjem naloga za plaćanje. Žao nam je ukoliko Vam navedeno otežava plaćanje računa, no ljubazno Vas molimo da postupite prema uputama koje ste zaprimili. Ako imate dodatnih upita, stojimo Vam na raspolaganju, Lijep pozdrav, Telemach služba za korisnike"
|
|
|
#690 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Klasika odgovor, puno priče a nema odgovora na pitanje zašto je maknut kod |
|
|
|