Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.01.2026., 23:42   #661
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Bubba, probaj Ina Pay.
Vezes ga na ime tvrtke, ubacis pare na Ina Pay karticu (prepaid), dodes na benzinsku, slikaš qr kod automata, natocis, i odmah ti skine novce sa računa. Ne moraš ići unutra benzinske , čekati red, govoriti koji ti je R1, sve se automatski riješi.
Dodatni bonus je faca ekipe kada sjedneš u auto i kreneš, svi misle da si pobjegao bez plaćanja.
Obavijest o računu dobiješ odmah na mail i u app, i na kraju mjeseca ti pošalju mjesečni račun na e mail i app.

Preporod. Pogotovo ako imaš više auta u firmi.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

Tko se puno vozi van HR, sličnu stvar nudi DKV kartica ali na razini EU, jako jako dobro. Čak su i cestarine uključene, parkiranja i sl. praktički u cijeloj EU. Na kraju mjeseca dolazi račun na mail i bok.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2026., 23:49   #662
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Na benzinjačama bude kobog sve ko i do sad
Oni nisu u obvezi slat eračun ako ti izdaju normalni f1 kakti b2b
Ja sam bio pod dojmom da od 1.1.2026. za tvrtke u sustavu PDV-a za B2B transakcije se mora poslati eRačun?

F1 (B2C) - račun fizičkim osobama
F2 (B2B) - račun pravnim osobama - obvezan eRačun

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
E da, kad smo kod troškova, moram vidit koliko nam je država propisala povišicu ove godine. Sigurno je više, samo ne znam koliko.
Da, Google kaže 1.295,45 € bruto1 što je 1.509,20 € bruto2

Zadnje izmijenjeno od: Dule. 02.01.2026. u 23:59.
Dule je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.01.2026., 23:56   #663
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
Ja sam bio pod dojmom da od 1.1.2026. za tvrtke u sustavu PDV-a za B2B transakcije se mora poslati eRačun?

F1 (B2C) - račun fizičkim osobama
F2 (B2B) - račun pravnim osobama - obvezan eRačun
Mislim da oni imaju izuzeće..dakle izdaju ti normalni fiskalizirani račun na firmu i bog.
A ako žele mogu i eračun
Na njima je kako bu radili

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2026., 00:02   #664
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Mislim da oni imaju izuzeće..dakle izdaju ti normalni fiskalizirani račun na firmu i bog.
A ako žele mogu i eračun

Izuzeće na temelju čega? Veličine?
U biti sam se pitao, ako mer paraziti naplaćuju 8e+PDV izdavanje čak 10 lol računa mjesečno (i arhiviranje!), što onda jedna INA mora platit par milijuna eura da bi im netko gigabajt xml-ova selio sa servera sa server?
Inače, tih 10 eura mjesečno za 10 računa, to je vjerojatno najskuplji cloud hosting u povijesti čovječanstva. Cijena po gigabajtu vjerojatno ispadne oko 10k eura i što je najbolje, odgovornost za file-ove je tvoja, ne njihova
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2026., 00:03   #665
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Ako HDZ pobjedi još jedan mandat i nastavi ovim tempom, minimalac će biti veći nego u Švicarskoj

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Neodrzivo, ali dok ide ide, ne moze placa ovako drasticno rasti iznad povecanja produktivnosti, zato i imamo najvecu inflaciju u Europi, a ni 2026 nece biti drugacija, sve zivo poskupljuje, bez obzira sto guverner ili ministar kazu.
Ovo nije normalno:

Citiraj:
Naravno da jesam, kako bi si inače odbijao PDV od vešmašine i sl.
Nije problem jer dobar dio klijenata nije, a oni koji jesu su još neuredniji od mene. Ne znam kad sam zadnji put poslao PDV na vrijeme, obično šaljem nakon 2. podsjetnika. Prilagodio sam se općem kaosu.
Što se poreza na dobit tiče, ima amortizacije, ima sl. puteva, ako treba bit će ih i još, do Lisabona par puta, privatnim autom dakako
Šalu na stranu, plaćanje određenog (umjerenog) iznosa poreza na dobit je najbolji način da te PU ostavi na miru i gnjavi nekog drugog.
Na mom faxu su uvijek govorili da je idealna pozitivna 0.
Ja sam nazalost na jednoj firmi imao dobit prosle godine i sad non stop moram placati predujmove, a kad trebaju vratiti predujmove ko da im zelim zube cupati.

Citiraj:
E da, kad smo kod troškova, moram vidit koliko nam je država propisala povišicu ove godine. Sigurno je više, samo ne znam koliko.
GLedam kako sa 1160 ili koliko je bilo pa na 1509, što Hrvatskoj tako dobro ide
Onda vidim da ti računaš bruto2, što u principu i je ispravno. Realno je oko 10% povećanje, hvala državi što brine o našim plaćama. Jedino je zajebano što ih moramo sami zaradit
U zadnje 4 godine je placa otisla gore 50%, sumnjam da itko moze podizati cijene svojim klijentima kako bi pokrio taj rast.
A melju poduzetnike kako bi mogli prikazati visu prosjecnu placu, dignuti prihode proracuna, i tako rade inflatornu spiralu, a onda se cude zasto je inflacija ovako visoka.
Sad ako nemas 18k eura prihoda na firmi, nemas vise sta sa firmom traziti.
Osobni odbitak nisu dizali, tako da onaj koji ima direktorsku placu, a nema djecu od iduce godine u zg placa preko 100 eura poreza, lijepo su to namjestili...

Citiraj:
Izuzeće na temelju čega? Veličine?
U biti sam se pitao, ako mer paraziti naplaćuju 8e+PDV izdavanje čak 10 lol računa mjesečno (i arhiviranje!), što onda jedna INA mora platit par milijuna eura da bi im netko gigabajt xml-ova selio sa servera sa server?
Inače, tih 10 eura mjesečno za 10 računa, to je vjerojatno najskuplji cloud hosting u povijesti čovječanstva. Cijena po gigabajtu vjerojatno ispadne oko 10k eura i što je najbolje, odgovornost za file-ove je tvoja, ne njihova
Pljacka epskih razmjera, ko da su pisali zakon za sebe...

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 03.01.2026. u 00:18.
Bono je online   Reply With Quote
Staro 03.01.2026., 00:10   #666
Jelc
Super Moderators

Isto kao i npr Metro
Na kasi moraš reć hoćeš klasiku ili eračun..

Fiskalizacija 2.0 nije nikakva "fiskalizacija" u stvari nego samo el slanje i evidencija ira, ura i ostalih sranja..

Imaš npr Pondi, plaćaš ga ko mob na bonu i vozi
Ne znam, koliko za 6 mjeseci..5 jevreja valjda..

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Staro 03.01.2026., 00:14   #667
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Citiraj:
Isto kao i npr Metro
Na kasi moraš reć hoćeš klasiku ili eračun..
Rekao bi da je to što ti daju na izbor njihovo "liberalno" tumačenje fiskalizacije 2.0 i da su u prekršaju, al ok
Staro 03.01.2026., 00:16   #668
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Velika firma kao Ina moze sama sloziti sustav za slanje eracuna, ne moraju posrednike koristiti.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro 03.01.2026., 00:18   #669
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Da, ali svejedno moraju poslat e-račun, a ne kao do sad ceduljicu sa OIB-om i JIR/ZKI...
Staro 03.01.2026., 00:20   #670
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
A ako žele mogu i eračun

Na gotovinu i kartice se odnosi
Do 700 brijem..

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.01.2026., 00:51   #671
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Do iduce godine kad su planirali B2C.
Bas me zanima kako ce to izgledati, vjerojatno zato forsiraju aplikacije u maloprodaji.

Staro 03.01.2026., 10:48   #672
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
Banke isto?

Erste mi je uredno poslao dobar stari .pdf račun, a baš sam se veselio ko i Bubba da konačno mogu nazvati knjigovođu bez njenih uvodnih psovki zašto nisam dostavio račune za prošli mjesec haha.
zanimljivo....imam dvije firme u ersteu, na jednoj uredno stigao eračun od erstea, za usluge u 12. mjesecu. Za drugu firmu mi poslali pdf.
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2026., 13:36   #673
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Otvaranje firme ili obrta

Citiraj:
Na gotovinu i kartice se odnosi
Do 700 brijem..

699.99. Sa 700 si u prekršaju. Jako važno.

Pitanjce za znalce: kako ide numeriranje eracuna za onoga tko ima i mp kasu i eracune preko posrednika ?

Npr u MP kasi se ide 1/P01/1, pa 2/P01/1 i sad treci racun treba r1 eračun preko posrednikovog sw-a ili weba. Prije se kucao 3/P01/1 transkcijsko placanje pa ta se taj racun prebacio u eračun koji se naravno nije fiskalizirao. Kako sada napraviti eracun samo preko posrednika jer ocito se ne moze i na MP kasi i preko web-a radi dvostruke fiskalizacije ako je broj računa isti.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 03.01.2026. u 21:48.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2026., 08:33   #674
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
699.99. Sa 700 si u prekršaju. Jako važno.

Pitanjce za znalce: kako ide numeriranje eracuna za onoga tko ima i mp kasu i eracune preko posrednika ?

Npr u MP kasi se ide 1/P01/1, pa 2/P01/1 i sad treci racun treba r1 eračun preko posrednikovog sw-a ili weba. Prije se kucao 3/P01/1 transkcijsko placanje pa ta se taj racun prebacio u eračun koji se naravno nije fiskalizirao. Kako sada napraviti eracun samo preko posrednika jer ocito se ne moze i na MP kasi i preko web-a radi dvostruke fiskalizacije ako je broj računa isti.

Smiješ otvoriti novi poslovni prostor samo za e račune ili drugi naplatni uređaj samo za e račune.
https://porezna-uprava.gov.hr/hr/ces...anovo/4242#f14
25, 26 i 27
Staro 04.01.2026., 12:06   #675
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Odlicno hvala , otvorit cu drugu naplatnu jedinicu pod brojem x/P01/2. Najlakse.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2026., 11:47   #676
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Upit za ekipu.

Ima li netko kod svog "informacijskog posrednika" QR/Bar kod opciju na primljenim racunima ?

Naime dobio danas racun od Telemacha u moj "sanducic" i super imam XML , CSV i PDF, ALI (drumroll) PDF je onako cisto informativne prirode i vi eNEMA QR/Bar kod na njemu pa ga nemogu "skeniraj i plati".

Zvao sma Telemach i oni tvrde da "po zakonu nesmiju" stavit to na PDF jer to nije valjani racun (nevidim neki problem ako taj QR kod ionako smao ispuni u mobilnoj aplikaciji od banke podatke za placanje) a moj "informacijski posrednik" isto to nema u svojoj "apalikaciji".

Jel ima netko kod nekog inf. posrednika da se to nekako vidi/generira na racunima ?
moj (PARRA) nema tu opciju i odgovorili su mi da ce razmislit u buduce o tome (morma pohvalit d asu bili brzi u replyu na e-mail) ali za sad nema.
Isto tkao kolko vidim nema ni kod PONDIa..

Znaci toliko smo se "digitalizirali i unaprijedili" sa e-racunom da cu sad morat rucno upisivat za placnje zaprimljenih racuna ?

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 05.01.2026. u 12:16.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2026., 12:03   #677
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Upit za ekipu.

Ima li netko kod svog "informacijskog posrednika" QR/Bar kod opciju na primljenim racunima ?

Naime dobio danas racun od Telemacha u moj "sanducic" i super imam XML , CSV i PDF, ALI (drumroll) PDF je onako cisto informativne prirode i vi eNEMA QR/Bar kod na njemu pa ga nemogu "skeniraj i plati".

Zvao sma Telemach i oni tvrde da "po zakonu nesmiju" stavit to na PDF jer to nije valjani racun (nevidim neki problem ako taj QR kod ionako smao ispuni u mobilnoj aplikaciji od banek podatke) a moj "informacijski posrednik" isto to nema u svojoj "apalikaciji".

Jel ima netko kod nekog inf. posrednika da se to nekako vidi/generira na racunima ?
moj (PARRA) nema tu opciju i odgovorili su mi da ce razmislit u buduce o tome (morma pohvalit d asu bili brzi u replyu na e-mail) ali za sad nema.
Isto tkao kolko vidim nema ni kod PONDIa..

Znaci toliko smo se "digitalizirali i unaprijedili" sa e-racunom da cu sad morat rucno upisivat za placnje zaprimljenih racuna ?
informacijski posrednik =/= aplikacija za primanje i slanje računa

Tebi treba aplikacija za primanje i slanje računa koja generira QR kod na temelju primljenih parametara u računu. Zapravo neloša ideja i vjerujem da će ih većina to implementirati. Konkretno Parra će imati povezanost s bankovnim računom pa ćeš iz aplikacije moći direktno napraviti nalog za plaćanje, najavljeno je za 4. mjesec. Mislim da Solo to već ima.

Inače, i sam koristim Parru, dobio račun od HT-a koji je zadržao stari izgled računa, pa kada skinem PDF imam i barkod za plaćanje. Tako da je to isključivo do Telemacha.
Staro 05.01.2026., 12:09   #678
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor bigAdvance Pregled postova
Inače, i sam koristim Parru, dobio račun od HT-a koji je zadržao stari izgled računa, pa kada skinem PDF imam i barkod za plaćanje. Tako da je to isključivo do Telemacha.
Ok znaci ili Telemach laze ili HT "krsi zakon" .

Hval za info, bit ce da je jos uvijek stanje kaoticno pa svatko to tumaci na svoj nacin.
Staro 05.01.2026., 12:15   #679
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Citiraj:

Hval za info, bit ce da je jos uvijek stanje kaoticno pa svatko to tumaci na svoj nacin.
Ne vjerujem da "lažu" namjerno jer je bedasta izjava. Vjerojatno nisu informirani.

Barkod za plaćanje nema veze s fiskalizacijom2.0 niti ona ne propisuje neke novosti u formi računa osim dodjeljivanja NKD-a po stavci na računu.
Staro 05.01.2026., 12:23   #680
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Ne vjerujem da "lažu" namjerno jer je bedasta izjava. Vjerojatno nisu informirani.

Barkod za plaćanje nema veze s fiskalizacijom2.0 niti ona ne propisuje neke novosti u formi računa osim dodjeljivanja NKD-a po stavci na računu.
Da, i meni to nije imalo smisla zasto bi Bar/QR kod bio problem da ostane na PDFu ali eto, to sam dobio kao info na telefon od "agenta". Budem im poslao sluzbeni e-mail pa da se ocituju pismeno po kojem je to "zakonu".
Staro 05.01.2026., 12:44   #681
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:

Nitko im ne brani da i dalje posalju normalni racun uz eracun.
Staro 05.01.2026., 14:20   #682
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
PDF dokument je ustvari vizualizacija xml-a i stvarno ne vidim razloga zašto se na njega ne bi mogao staviti barkod.
Staro 05.01.2026., 14:22   #683
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Mogu, ali su skroz maknuli racun I napravili neku bazicnu vizualizaciju, sad imam njihovu vizualizaciju od pola strane I jos vizualizaciju od pondija na 2 stranice.

Staro 05.01.2026., 16:26   #684
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Upit za ekipu.
vidim nema ni kod PONDIa..

Kod pondija, kad klikneš na obavijest koju dobiješ mailom i odvede te neku njihovu stranicu imaš i QR i barcode.

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Mogu, ali su skroz maknuli racun I napravili neku bazicnu vizualizaciju, sad imam njihovu vizualizaciju od pola strane I jos vizualizaciju od pondija na 2 stranice.

Banke su nam poslale samo vizializaciju i to je sad račun na 5 stranica zbog 5 stavki i još su onda na jednom umjesto artikala stavili samo KPD šifre. S guštom sam ga odbio.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bez naslova.png‎
Views:	54
Size:	33.1 kB
ID:	28615  
Staro 05.01.2026., 22:16   #685
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
zanimljivo....imam dvije firme u ersteu, na jednoj uredno stigao eračun od erstea, za usluge u 12. mjesecu. Za drugu firmu mi poslali pdf.
Evo danas mi stigao taj isti racun u e-racun obliku hahah

Ali na jednu firmu, druga ne.

Ina mi je poslala pdf racun iako koristim njihovu karticu i InaPay, Bolt mi je takoder poslao normalan racun...

Bolesno
Staro Jučer, 11:29   #686
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Sad sam pogledao ovaj video i zbunjen sam skroz... Timestamp je točno na F3 računu.

https://youtu.be/UEb2KgLjLhc?t=12878

Pošto sam skroz spreman za F2.0, mislio sam račune kao paušalac slati preko nove app da ne miješam još ovu godinu sa Excelom jer ću slati B2B i B2C.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:33   #687
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

F3

Ovo sad kao da gledamo Formulu , F1, F2, F3... mozda bude i "Formula Reno" .
Staro Jučer, 11:56   #688
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Da, i meni to nije imalo smisla zasto bi Bar/QR kod bio problem da ostane na PDFu ali eto, to sam dobio kao info na telefon od "agenta". Budem im poslao sluzbeni e-mail pa da se ocituju pismeno po kojem je to "zakonu".
Elementi koje račun mora sadržavati, sukladno čl. 7. Zakona o fiskalizaciji (NN 89/2025), su slijedeći:

- vrijeme izdavanja (sat i minuta)
- oznaku operatera
- oznaku načina plaćanja računa – novčanice, kartica, transakcijski račun, ostalo
- Jedinstveni identifikator računa
- Zaštitni kod izdavatelja obveznika fiskalizacije računa i
- QR kod

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...6_89_1233.html

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:08   #689
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

To je za "račun" (F1?) ali cini se da nije isto i za "e-racun" jer meni je Telemach odgovorio da je to to i da netrebaju QR kod. Sad, ko je u pravu neznam samo kazem da su me otpilili .

Evo njihov odgovor na moj upit zasto im sad novi e-racun nema QR kod

"Poštovani,
hvala Vam na javljanju.
Digitalni račun u propisanom XML formatu koji se razmjenjuje isključivo kroz nacionalni sustav fiskalizacije za poslovne korisnike – jedini porezno prihvatljiv račun. Plaćanje računa funkcionira na način da će Vam u XML datoteci i na svakoj vizualizaciji biti navedeni podaci za plaćanje prema kojima je potrebno izvršiti uplatu kreiranjem naloga za plaćanje.
Žao nam je ukoliko Vam navedeno otežava plaćanje računa, no ljubazno Vas molimo da postupite prema uputama koje ste zaprimili.
Ako imate dodatnih upita, stojimo Vam na raspolaganju,
Lijep pozdrav, Telemach služba za korisnike"
Staro Jučer, 12:53   #690
acmevagabundo
Premium

Datum registracije: Jul 2015
Klasika odgovor, puno priče a nema odgovora na pitanje zašto je maknut kod
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori