Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > RETRO hardware i software
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.02.2022., 08:21   #6811
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Za Bartona 3200+ moraš imati dobar cooler i dobro kućište
Mobilne verzije su bile hladnije.
Staro 15.02.2022., 08:40   #6812
stereotyp
1,2,3... fall over!
Moj komp

stereotyp's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Opet se u zadnja 2 mjeseca nešto lijepoga izrovalo kod mojeg stalnog dobavljača ......
Divna Aopenica, nisam znao da tak nesto postoji

I sve ostalo wow, super ti je dobavljac
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2022., 08:54   #6813
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Opet se u zadnja 2 mjeseca nešto lijepoga izrovalo kod mojeg stalnog dobavljača
.....
Eto, ne spava se nikad, bit će još slika

Impresivno
Roy je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2022., 09:15   #6814
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Vezano za AOpen, jel može netko pobliže objasnit o čem se radi? I kako to radi.

Zadnje izmijenjeno od: stef. 15.02.2022. u 09:34.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2022., 10:25   #6815
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Datum registracije: Jan 2017
Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
Lako za Bartona, pa nemreš mi to sad slikat, pa di si iskopao tu čuplu!?? Strašno..

Daj pliz upogoni to i javi što se dešava(+wattmetar)!

Na ajmo reći - pred-otpadu
Sve što uzimam zapravo spašavam da ne ode u reciklažu-zlato, znači zadnja stanica prije eliminacije
Budem upogonio... Jednom, neznam kad

Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Joj, koliko dragulja u jednoj kutiji...!

AMD i S478 po strani, mene više fasciniraju Slot 1 ploče

Da, imam ih hrpu, ali jednostavno nemam vremena i volje da to sve na brzinu testiram, pune kutije hardvera mi znaju po nekoliko mjeseci tako stajat

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Za Bartona 3200+ moraš imati dobar cooler i dobro kućište
Mobilne verzije su bile hladnije.

Zalman 7000B Al-Cu LED će biti sasvim OK, imam i mobilaca, ali tu je poanta "najjači socket A procesor" kad se gleda stock

Citiraj:
Autor stereotyp Pregled postova
Divna Aopenica, nisam znao da tak nesto postoji

I sve ostalo wow, super ti je dobavljac

Što je najveća fora, čovjek se ni ne kuži skoro ništa u to, on samo dovlači sve i svašta, a ja kad dođem mu napravim dar-mar među robom

Citiraj:
Autor Roy Pregled postova
Impresivno

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Vezano za AOpen, jel može netko pobliže objasnit o čem se radi? I kako to radi.

Evo quote iz jednog reviewa

We're far from audiophiles here, but I consider myself a decent audio enthusiast. I have a fairly nice setup at home consisting of a Denon amplifier/receiver, B&W speakers, and a Sony ES CD player for pure music listening, and I have a respectable pair of MidiLand S2 speakers for my computer audio and gaming. So what do I say about the AX4B Tube sound? It definitely has advantages over standard AC'97 that you get from any other integrated sound.
In fact, we did some A-B comparison tests comparing the AX4B Tube against a few other motherboards with integrated audio, and it's very clear that the Tube brings out a richness and texture to the audio that can't be heard with the other motherboards. In music of all kinds, there's a sense of depth, of lushness and vigor that you don't get with regular audio. Detail in the higher frequencies is especially easy to identify: stringed instruments have a greater sense of depth, with orchestral pieces showing an open and airy soundstage. Deeper sounding instruments like the bass, cello, and the bass portions of piano pieces have a stronger, more subtly guttural impact. The overall experience is definitely more enjoyable than the same experience with regular, integrated audio.
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2022., 10:50   #6816
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Bome, bravo
Moglo bi se reći nekakav audiofilski sveti gral u PC svijetu sa tom Aopen AX4PE Tube.

Za one koji ne kuže u čemu je štos,
kada staviš lampu u audio lanac (najlakše je negdje kod predpojačala) dobiješ na "mekoći" a nekad i na dubini / širini stereo slike.
Naprosto isti izvor / materijal zvuči prirodnije ...
Sve zahvaljujući teh. razlici između lampe i prosječnog tranzistora (nemoj da mi netko pod tranzistor misli na cijeli radio)
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2022., 12:21   #6817
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Da, imam ih hrpu, ali jednostavno nemam vremena i volje da to sve na brzinu testiram, pune kutije hardvera mi znaju po nekoliko mjeseci tako stajat
Fair enough, čak i da je udio ispravnih 50:50, i dalje si na dobitku... To sve čuvaš za sebe, vlastitu kolekciju ili namjeravaš prodavati dalje?

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Bome, bravo
Moglo bi se reći nekakav audiofilski sveti gral u PC svijetu sa tom Aopen AX4PE Tube.

Za one koji ne kuže u čemu je štos,
kada staviš lampu u audio lanac (najlakše je negdje kod predpojačala) dobiješ na "mekoći" a nekad i na dubini / širini stereo slike.
Naprosto isti izvor / materijal zvuči prirodnije ...
Sve zahvaljujući teh. razlici između lampe i prosječnog tranzistora (nemoj da mi netko pod tranzistor misli na cijeli radio)
Kužim u čemu je štos, ali da budem iskren - ne bih si nikad poželio takvu matičnu. Iako volim HiFi (i uložio sam dosta love u komponent liniju koju imam), držim sve to odvojeno od kompjutora.

Dva mala odvojena svemira, čisto zato što smatram da digitalno i analogno nemaju što tražiti zajedno
  Reply With Quote
Staro 15.02.2022., 13:53   #6818
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Sline mi cure ili cure mi sline, ni sam ne znam

Ovaj aopen, kakva luđačka ideja, staviti lampaško pojačalo na MB, to naprosto mora u nekakvo prozirno DIY izložbeno kućište. Dok je s druge strane katastrofalno realizirano sve skupa, očito je lampa više kao ukras ... nema posebno napajanje, nema EMI shield, rtl650 je kanta...

ALI....da se sve to prelemiti kak spada i složiti da zvuči još bolje nego kak izgleda.

P.S. ploča ima voice report, koji je vjerojatno standardni winbond(isto kao i kod asusa ili albatrona) koji se može editirati, pa npr. za uspješan POST da pantera zaurla: "We're taking over this town!"
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2022., 14:03   #6819
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Fair enough, čak i da je udio ispravnih 50:50, i dalje si na dobitku... To sve čuvaš za sebe, vlastitu kolekciju ili namjeravaš prodavati dalje?

Kužim u čemu je štos, ali da budem iskren - ne bih si nikad poželio takvu matičnu. Iako volim HiFi (i uložio sam dosta love u komponent liniju koju imam), držim sve to odvojeno od kompjutora.

Dva mala odvojena svemira, čisto zato što smatram da digitalno i analogno nemaju što tražiti zajedno
Što je najveća fora, ugrubo bih mogao reći da 90% toga što uzmem radi, pogotovo ove starije stvari
Zasad sve ostaje kod mene i sprema se, polako imam gadnih problema sa skladišnim prostorom koliko se toga nakupilo, ali uvijek nekako dotrpam
A za 20-30 godina tko zna...

Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Sline mi cure ili cure mi sline, ni sam ne znam

Ovaj aopen, kakva luđačka ideja, staviti lampaško pojačalo na MB, to naprosto mora u nekakvo prozirno DIY izložbeno kućište. Dok je s druge strane katastrofalno realizirano sve skupa, očito je lampa više kao ukras ... nema posebno napajanje, nema EMI shield, rtl650 je kanta...

ALI....da se sve to prelemiti kak spada i složiti da zvuči još bolje nego kak izgleda.

P.S. ploča ima voice report, koji je vjerojatno standardni winbond(isto kao i kod asusa ili albatrona) koji se može editirati, pa npr. za uspješan POST da pantera zaurla: "We're taking over this town!"
Ma nije uopće poanta u tome jel se čuje razlika u zvuku ili ne, jel dobro realizirano ili nije nego je poanta da je realizirano i da se takve ploče praktički uopće nemogu nabaviti.
Baš primjerak za case sa prozirnom stranicom, a baš takav jedan i imam tako da mislim da ću uskoro sastaviti i upogoniti to pa bacim slike

Zadnje izmijenjeno od: maXonja. 15.02.2022. u 14:25.
Staro 15.02.2022., 14:26   #6820
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako se ne varam, te ploče su imale Jukebox feature. Mogao si upaliti FM radio ili jukebox dio bez da se komp diže dalje od BIOS-a. Znam da sam slinio na to uvijek, ali onda nije bilo tih para.
Vidim sad jednu AX4GE ploču na ebayu, 850 funti traži za nju…

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2022., 15:59   #6821
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Uh, znači dobar deal za 50kn koliko me došla cijela kanta
Doduše, moja Aopenica je malo "lošiji" model jer nema službenu podršku za DDR333 dok ova sa oglasa ima i ima integriranu grafičku, ali mislim da je to manje bitno
Staro 15.02.2022., 21:53   #6822
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Evo i linka za ostale
https://www.ebay.co.uk/itm/265300707...wAAOSwKcRhNSaz

Ambalaža mi je genijalna s lampom vani da se vidi. I još fino boldano "made in Russia"

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2022., 06:00   #6823
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Baš sam se pitao čije su . Ako su dobre za radare, dobre su i za Hi-Fi. EMP-resistant, old-school.

Zadnje izmijenjeno od: stef. 16.02.2022. u 06:06.
Staro 17.02.2022., 02:58   #6824
Trekkie4
Guest

Inače, dobio sam danas jednu lijepu donaciju koja je dugo čekala, naprije zbog kolege a kasnije zbog mene. Riječ je o još jednom "Adisonu", ali ne - nije ono što mislite

Sam "Adison" je nažalost nepovratno izrezan. Dobro sam ga rastavio i pregledao, nadajući se da uz manje prepravke i možda malo varenja bude bilo moguće vratiti glavni okvir natrag u tvorničko stanje (svakako bih ostavio prozor, izgleda ludo!) Ali ne - nažalost previše je toga izrezano da bi se moglo jednostavno i jeftino obnoviti.

Međutim sad kad sam to rekao, unutra se nalazi ispravna Abit IS7 matična ploča, Radeon 9800 Pro i Audigy 2 ZS zvučna Dok mi sama Abit ploča nije potrebna (iako znam da ima onih koji bi "ubili" za Abit), Zalman CPU cooler & Audigy 2 ZS si definitivno namjeravam ostaviti ... i staviti ih (ni manje ni više) u jedan od svojih Adisona, P4 konfu tako da zapravo budu ostali u istom kućištu

Radeon 9800 nažalost ne pokazuje ohrabrujuće znakove, baca artefakte pa se bojim da je dala svoje. Ali možda je proslijedim dalje ovdje na forumu (jedan forumaš je već izrazio zanimanje) pa ako ju je moguće popraviti zašto ne!

Sam tower budem svakako ostavio... Iako su šanse za restauraciju ravne nuli, još uvijek vrijedi "zlata" jer sam dobio rezervne dijelove. Gornji poklopac (panel), kao i jedna bočna stranica, od kojih su obje full originalne. A tu je vjerojatno i ono najbitnije - mali plastični nosač sa dvije posebno-dizajnirane LEDice i Reset tipkalom. Pa AKO naiđem na neki Adison kojem bude nedostajalo nešto od navedenog, dalo bi se složiti kompletan (i full ispravan) tower.

Također, budem svakako ostavio plastičnu masku iako je ova u potpunosti prebojana u crnu boju. Pa vas ovom prilikom molim da ako imate bilo kakvih ideja kako bi se mogla skinuti boja sa plastike, BEZ kemijskog oštećivanja iste da mi pomognete. Logični odgovor bi bio Nitro razrjeđivač ili aceton, ali nažalost obje kemikalije rastapaju plastiku i rade nepovratnu štetu tako da ovo ne dolazi u obzir.

A više slika budem uploadao sutra, ove dvije fotke gore su od kolege i stavio sam ih više kao ilustraciju
  Reply With Quote
Staro 17.02.2022., 08:14   #6825
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Meni ovo izgleda kao odlican Adison mod, da ne pricam da sigurno nema ni j3edan Adi sa plexijem. Ja bi to osobno ostavio tako kako je i slozio daily driver konfu (npr onu na koju si se zalio da ima los airflow), vidim da na ovoj ima mjesta za zrak kolko oces Samo staviti crnu optiku i problem solved. Pa imas "stock" i "tuned" konfe, po mogucnosti jednu kraj druge. No znam da nis od toga kod tebe tako da sretno sa skidanjem boje
Alien_200581 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2022., 10:51   #6826
stereotyp
1,2,3... fall over!
Moj komp

stereotyp's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Da, ovaj plexi mode cak i nije toliko los. Izgleda border line kao original.

Mozda je prilika da imas i jedan modani Adison kak Alien veli
Staro 17.02.2022., 12:56   #6827
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor stereotyp Pregled postova
Da, ovaj plexi mode cak i nije toliko los. Izgleda border line kao original.

Mozda je prilika da imas i jedan modani Adison kak Alien veli
Pa iskreno, i mislio sam! Ono što je "presudilo" da tako velim je činjenica da Adison više nema tipkalo za paljenje ... nisam siguran kako ga je točno kolega palio, ali gumb je zalijepljen lakom/bojom a sam prekidač iza plastične maske uklonjen.

Štoviše, nosači za prekidač (koji bi inače sam po sebi bio najmanji problem, riječ je o industrijskom standardu i dalo bi ga se naručiti online) su izrezani, tako da je nemoguće montirati ga natrag bez varenja i pojačavanja metalne konstrukcije

Opet - budem stavio fotke ovdje u temi kad nađem vremena. Kroz zadnjih godinu, godinu i pol sam postao "stručnjak za Adisone", pa mogu i bez usporedbe dva towera odmah reći gdje je uklonjena površina, i što je sve izrezano
  Reply With Quote
Staro 17.02.2022., 13:10   #6828
Crash
Premium
Moj komp

Crash's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Kad ste se vec takli VHS-a par postova prije. Veliki sam ljubitelj i skupljac video kazeta, pa ako neko ima za prodat ili udomit vhs kazete molim na pm.

Kad uvatim malo vise vremena poslikat cu vam jednom prilikom sta imam ��
Crash je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2022., 13:20   #6829
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ima netko savjet kakav hardver bi trebao da si digitaliziram neke stare VHS kazete?
Videorecorder imam jedno 2 komada na lageru, ali na kompu sam u deficitu
Zadnje sam to radio tamo negdje krajem 90-ih s nekom ATI AIW karticom na koju je bila naštekana VHS kamera.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2022., 14:05   #6830
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ima netko savjet kakav hardver bi trebao da si digitaliziram neke stare VHS kazete?
Videorecorder imam jedno 2 komada na lageru, ali na kompu sam u deficitu
Zadnje sam to radio tamo negdje krajem 90-ih s nekom ATI AIW karticom na koju je bila naštekana VHS kamera.
Imaš dvije opcije ... ili jedan od onih jeftinih USB VHS-PC uređaja, koje uštekaš u USB i onda iz njih spojiš kabel na VHS ... ili Video capture kartica. Mislim da je AverMedia svojevremeno prodavala takve, zapravo samo Video input adapter koji lovi video signal, dok zvuk spojiš kroz "AUX in" (ili Line Input) na zvučnoj.

Nego evo i par fotki Adisona...

A kako bi fronta trebala izgledati tvornički najbolje govori ova ovdje slika:
  Reply With Quote
Staro 17.02.2022., 15:36   #6831
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Ima netko savjet kakav hardver bi trebao da si digitaliziram neke stare VHS kazete?....
Kako ti je kolega već rekao, nekakav "AV capture / grabbler,
prvo šta izađe po cijeni:
https://megabajt.hr/proizvod/gembird-usb-videograbber/
https://supernet.hr/proizvod/E_GEM-UVG-002
str. proizvođača > https://gembird.com/item.aspx?id=7998

E sad, jeli šta valja, kakav je sw šta dođe sa njim, koji je os podržan ???
Staro 17.02.2022., 16:07   #6832
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Hvala Nikky, ako je USB manje je bitno koji je OS podržan. Passthrough u virtualku i unutra dignemo i 95-icu ako treba
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2022., 18:03   #6833
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Vidiš, nije ti ta ni luda, skroz zaboravio na tu mogućnost
Onda u virtualku stavi "gotovi" AVLinux, možeš Live, može i "install".
Install je u navodnike jer nije klasični nego se iskipa pripremljeni image,
a cijela poanta je šta je patch - an baš za AV "poslove".
Staro 17.02.2022., 18:28   #6834
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Ima tko kakav dobar site za drivere stare skidat?
Konkretno tražim za Aopenicu gore navedenu, ali nisam uspio naći
Staro 17.02.2022., 18:40   #6835
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Driveri za ruske lampe
Staro 17.02.2022., 18:48   #6836
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Između ostaloga
Staro 17.02.2022., 19:44   #6837
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Ima tko kakav dobar site za drivere stare skidat?
Konkretno tražim za Aopenicu gore navedenu, ali nisam uspio naći

Probaj ovo: https://sdi-tool.org/
Staro 17.02.2022., 21:05   #6838
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Thnx, ćemo da probamo
Ali otvoren sam i za daljnje sugestije jer recimo na siteovima na kojima sam ja dosad skidao baš za tu ploču nema
Staro 17.02.2022., 21:10   #6839
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Htio ranije napisati taj SDI,
to bi trebalo iskopati za XP i novije.
Može se i pješke po Device / Hardware ID,
lakše je sa Bubbinim PCI-Z.
Za ranije od XP - a kopati po Internetu.
Izvadi, stavi ovdje pa možemo potražiti.
Staro 17.02.2022., 22:44   #6840
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Hvala Nikky, ako je USB manje je bitno koji je OS podržan. Passthrough u virtualku i unutra dignemo i 95-icu ako treba
Inače, kolega ... imam ti ja jednu TV tuner karticu ako želiš? PCI sučelje, sa softverskom podrškom do WinXP. PixelView B1000 ... mislim (barem ovako na pamet) ali nisam 100% siguran.

Uglavnom, uz FM radio, DVB-T/analogni receiver i daljinski imaš i Audio/Video input, za spajanje na uređaje baš kao što je VHS rekorder. Pa javi na PP ako si zainteresiran, trebaš samo doći do mene
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno