|
![]() |
#631 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Application: ATI Radeon HD 4870X2 To je info sa sluzbene stranice, tako da pretpostavljam da nije.Ima slicnih pitanja okolo po forumima ali nitko izgleda nije to probao jos, tako da ti ne bi preporucio da das toliku lovu za nesto sto nisi siguran. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#633 | |
Vjeverica
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Pero_Snajper
|
Pa ako vec dajes 500 kn za hladnjak mozes istrest jos par kuna za 8 komada m2x8 vijaka...
![]() |
#637 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Uzeo bih grafu 4870x2 tj ovu: http://www1.sapphiretech.com/us/prod...gpid=251&grp=3 I sada gledam preporuceno napajanje je 650W, a moje je 600W...to je prvi "problem". Dugi problem su neka dva konektora koja trebaju za tu grafu, a ja ih nemogu naci u specifikacijama svojega napajanja...radi se o 2 x 3 pin PCIeR!? Napajanje koje imam je ovo: http://eu.coolermaster.com/products/...ate=251&id=354 Od konektora koje pise u specifikacijama se nalazi ovo: 20 + 4 pin x 1 - za maticnu 4 pin x 1 - za CPU 6 pin x 2 PCI-e connectors S-ata x 3 4 pin x 6 Peripheral Connectors 4 pin x 2 Floppy Connectors Nigdje ne nalazim taj 2 x 3 pin PCIeR!? Inace preporucena napajanja su ovo: http://game.amd.com/us-en/crossfirex...s.aspx?p=3#ATI Radeon™ HD 4870 X2 Ostatak konfe je ovo: AMD Phenom II 550BE 3.1 GHz @ 3.7 Ghz MSI K9A2 Platinum 790 FX/SB 600 1 TB WD Caviar Black 2 x 2 GB PQI ddr2, 800 MHz 2 x 120 mm Scythe KamaFlex Sharkoon vanjska ladica i 160 GB Maxtor u njoj DVD-RW Pioneer Samsung 22" 2232BW. E sada, hoce to napajanje uopce moci pokrenuti to sve i koji je to konektor tj. dali ga uopce imam na napajanju ili sta...!? Malo mi je hitno pa unaprijed zahvaljujem na odgovoru! "Gazda" kartice kaze da imam potrebne konektore....na newsima kazu da mi trebaju neki adapteri.....hebemu i internet i inforamcije! ![]() LP ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
2x3pcie konektor ti je ovo na tvom napajanju : 6 pin x 2 PCI-e connectors |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
2 win32 - napajanje ima i viška struje za tu karticu. Bez problema možeš terati x2 Što se tiče konektora ne znam kakve konektore zahtjeva 4870x2 (ja sam mislio da se napaja putem 2x6pin konektora) no sve se može kupiti ako nemaš na napajanju ![]()
![]() |
#640 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za tvoj komp sa jednom HD4870x2 je dosta i jedan Corsair HX450 dakle kvalitetno 450W napajanje tako da sa ovim ne bi smio imat problema iako mi osobno ono svojim sprecifikacijama ne ulijeva povjerenje, no vidjeti ćeš kako će se ponašati http://hi-techreviews.com/reviews_20...ower600/P3.htm btw HD4870x2 se napaja striktno preko 6pin PCIe i 8pin PCIe naponskog konektora (koji se ponekad pojavljuje i u obliku 6+2pin PCIe) evo i slika konektora tvoje napajanje ima dva 6pin PCIe naponska konektora dakle nemaš potrebni 8pin PCIe stoga ćeš trebati koristiti adapter
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#641 |
Premium
|
Izgleda da bas hebe onaj 8 pin konektor! U njega sam naravno stavio 6 pin, a u drugi istio samo onaj sa adapterom koji ima dva molexa za napajanje i nece ni doci do BIOS-a....odmah izbaci poruku da nije dobro spojeno napajanje! Neka preporuka sta da radim...ili dali ima gdje za kupit taj 8-pin adapter? Jednostavno nece ni bootat nista...ne radi jednostavno. Ono.....crvena slova i pise da pospajam konektore kako treba! Da uzmem 8 pin adapter ili sta te gdje ima taj adapter za kupit u Zg? Malo je hitno pa zahvaljujem na odgovorima! P.S. Ako netko hoce mjenjat napajanje za moje uz moju doplatu neka se javi na PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Moderator
|
kao što sam već rekao HD4870x2 treba 8pin i 6pin PCIe naponski konektor, u protivnom ne radi jer nema dovoljno struje ako si kupio tu karticu uz nju si u bundleu trebao dobit 8pin PCIe naponski adapter ako ne pogledaj po trgovinama za 6pin to 8pin adapter
![]() |
#643 |
Premium
|
Na zalost nisam dobio adapter....a nema sanse da pokrenem bez toga. Razmisljam ili da promjenim napajanje i nadoplatim za bolje ili ako netko ima taj adapter ili zna gdje ima za kupiti ga da ga odmah u ponedjeljak odem kupiti....samo da je u ZG. Ma najradije bih mjenjao napajanje za jace sa tim 8 pin i nadoplatio i bok..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Premium
|
Dali bi mozda ovo posluzilo: http://www.links.hr/index.php?option...kl=200.300.041 Ajde ekipa ako netko ima viska taj adapter od napajanja placam vise sigurno nego u trgovini......samo je hica jer mi se igra...bem ti vikend bez igara!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Jack of all, master of none
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#646 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma bar ako netko zna gdje tj. u kojem servisu ima za kupiti odmah ga kupujem! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
|
Ma nisam mislio da imaju to u prodaji nego sigurno imaju takvih pizdarija razbacanih iz bundlea koje zaostanu kod slaganja cijelih konfi, posjeti par većih shopova pa pitaj dečke u servisu ako slučajno imaju jedan takav adapter viška, plati im pivu i to je to ![]()
![]() |
#649 | |
Premium
|
Citiraj:
Sta da se zaletim do Links-a....HG-Spota...ili u koji servis u Zg? Moze i na PM da se ne reklamira ili nesto...sta ja znam! Znam da sam lud kao pas i hebem sve po spisku po stanu!! A grafu sam uzeo od kolefe sa foruma i nije bilo adaptera....Sapphire..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
|
Citiraj:
http://www.overclockersclub.com/revi...2/images/8.htm
![]() |
![]() |
#652 | |
Moderator
|
Citiraj:
to kaj si linkao je 8pin EPS konektor za MBO dao sam ti gore link kaj ti treba Sapphire stavlja u bundle adapter pa pitaj frenda di je
![]() |
![]() |
#653 |
Pero_Snajper
|
I meni se nekako cini da bi ovaj 12V pin na molexu mogao ubrzo poceti mijenjat boju/agregatno stanje... EDIT: @Wolv da fakat...
![]() |
#655 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Nije mi jasno da nije dobio to u kutiji ako je vec kupovao novu graficku karticu. Ali ako vec nije to dobio, i nece/ne moze otici do onoga ko mu je prodao takav paket da mu razbije glavu onda bi bilo najjednostavnije/najjeftinije da kupi ovaj adapter. win32 nepotrebno ti je da kupujes novo napajanje samo zbog tog konektora kad vec mozes kupiti prelaz/adapter. Ako nista drugo mora ga biti u nekom servisu, pa slobodno pitaj, mozda ga dobijes i dzabe. EDIT: Tek sam sada skuzio da je grafa kupljena polovna.
![]() |
#656 |
Premium
|
Ma kupiti cu ih koliko god treba....samo gdje..... I stavio sam napajanje na trznicu pod zamjenu gdje nadoplatim za bolje ili ga prodajem....nije vazno.....glavno da pokrenem to sta mi treba i dajem doplate koliko treba.....samo neka radi u krac i ATI i kenjkanja oko struje i svega... Hebemti kao da je to trebalo......jednog dana ce trebati 84 pin neki samo da kupis novo nepajanje od minimalno dva kilovata! |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
|
Citiraj:
![]() @win32 - pitaj malo kolegu od kojeg si uzeo grafu gdje je taj adapter a ako ne uđete tome u trag mislim da bi to mogao naći u nekom od većih servisa, njima to vjerojatno bezveze stoji i ne treba im...Eto Wolverine ti je tu naveo tri verzije pa valjda će se negdje zalomiti nešto od toga viška ![]()
![]() |
![]() |
#658 | |
Moderator
|
8pin PCIe adapteri dolaze u tri varijante 2x molex to 8pin PCIe 2x 6pin PCIe to 8pin PCIe 6pin PCIe to 8pin PCIe koju god našao dobro je... Citiraj:
jesmo ti rekli da ti napajanje nema potrebne naponske konektore? jesmo kaj ti je sad ATI kriv? ![]() da si uzeo primjerice GTX295 imao bi istih problema i ne treba ti nikakvo 2kW napajanje nego ti treba pošteno 450W napajanje i to je to smanji kompresiju
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 12.09.2009. u 23:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Premium
|
Ma kenjam za ATI.....samo more ljudi je reklo da ce raditi bez beda, a ne radi. No....nema veze. Nabaviti cu taj adapter pa kazem.....ako ga netko ima ili zna u kojem servisu imaju neka mi sibne PM..... Dati cu im u servisu pun kufer vise love samo da mi to radi....ili prodati/zamjeniti napajanje i bok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Moderator
|
Jučer sam ti lijepo napisao Citiraj:
Stalno radim s tom gafom i znam kako radi i što joj treba Također nemoj se iznenadit kad vidiš koliko se to čudo grije
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|