|
![]() |
#631 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#632 |
Guest
|
Izmišljaš si probleme.. ![]() Kolko vidim, tvoj E7400 sad radi na 3800mhz.. Zašto ga onda mjenjati? Ne misliš slagati neki multi gpu imba racing ultra maderfaking mean machine? - Onda nemaš razloga ni mjenjati proc.. ![]() Ali, ako te novi procesor veseli, a imaš viška love - slobodno uzmi tog kvada.. |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#633 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako ne mogu tu postavljat pitanja vezana za procesore gdje ću onda? Valjda ovaj forum za to postoji? ili sam ja nešto krivo shvatio, najbolje me obrazujte pa ću otić na neki drugi? Pitanje je u smislu "ulaganja u budućnost", normalno da me svrbi i veseli novi procesor, ali ako cu za 6 mjeseci "morat" uzimat i7 ili što već onda nema smisla. Najviše me smeta što e7400 nema virtualizaciju koja mi treba pa koristim smrdljivi tl-50 na laptopu, a želim maksimalno iskoristit ovu platformu koju imam u smislu da par godina mogu kad igram igru neku koja mi se sviđa, da je igram na max detaljima. ako to nekome smeta, živo mi se jbe i ne zanimaju me uopće takvi mutavi komentari. hvala |
|
![]() |
![]() |
#634 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Mihael imao sam i ja 7400 isto na 3.8 i dolazi mi Q6600 tak da ak imas viska love i ak ti je dopizdio mjenjaj ![]()
#635 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ako čemo o Quad-ovima, po meni je Q8400 najbolji izbor i odličan oc potencijal.. |
|
![]() |
![]() |
#636 |
Guest
|
Znači, ti ulažeš u budućnost tako da ideš prodavati procesor s kojim možeš igrati SVE? ![]() Bilo bi ti bolje da ostaviš tu lovu koju si namjenio za novi kvad i počneš štedjeti za prelazak na novu platformu i DDR3.. ![]() Ali, ti očito nisi došao na forum po drugo mišljenje, ti si već odlučio uzeti kvada i sad tu ser*š po ljudima koji kažu da ti novi proc nije potreban.. |
![]() |
#637 |
Agent 0
|
Ma daj, mrtvo dizanje je za pichkice, bolje se pohvali koliko spiderman sklekova moš napravit, ili zgibova ili tako nešto. ![]() Btw, prednost kvada je najveća na 3Dmarku, u igrama je prednost na strani kvada također, ali ne u tolikoj mjeri. Još imaš duplo više cache-a u odnosu na E7400, pa je to još dodatni plus za FPS-e. ![]() |
![]() |
![]() |
#638 | ||
Premium
|
Citiraj:
Gdje sam po tebi što srao? Ako je omaložavanje i vrijeđanje te preporuka da se novci potroše za alkohol nacin kako se nekome "pomaze" u slucaju pitanja na koje mi nitko nije konkretno odgovorio, svaka cast ![]() Citiraj:
Ma sve 5 za fps-e sa quadom...ono što mene zanima jel vrijedi uzet sad Q9550 i na tu platformu stavljat gtx380 kad izađe ili jednostavno čekat da se pojave dx11 kartice i mijenjat cijelu platformu pošto je i ova stvarno brza pa ju iskoristit još par godina? EDIT: šit..double post..sry Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 22.07.2009. u 14:38. |
||
![]() |
![]() |
#639 | ||
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() I usput, za savjete oko tjelovježbe imaš druge forume i PDF-ove. ![]() |
||
![]() |
#640 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Tvoj je problem sto razmisljas ograniceno kao konj sa onim prekrivacima preko ociju da ne gleda tatrane i ne znas citati izmedju redaka. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#641 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 22.07.2009. u 14:37. |
||
![]() |
![]() |
#642 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Btw, probaj atomski triceps, ja recimo ne mogu niti jedan napraviti pravilno. |
|
![]() |
![]() |
#643 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Gle Q9550 je makina od proca,samim time kaj svaki ide preko 4ghz,i sto ima 12MB L2 kesa,vrh proceva sto se 775 socketa tice.Ja bih ga uzeo na tvom mjestu jel je za tu cijenu,must take! P.S.mogu 15 zgibova,sirina ramena hvat,10 ruskih,L-seat i takve stvarcice ![]() Sad ce neko uletit i pwnat nas ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Slažem se sa većim dijelom (općenite)priče u Dizelovim postovima. ...ali ako su nekakve dobre ponude/cijene za preći na jači proc, nema razloga zašto ne preći. Još ako igra igre, pa su mu FPS-i i reza bitni, to je to...uzivaj ![]() p.s. nemojte o sklekovima, nerade ih svi ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 22.07.2009. u 18:59. Razlog: da se netko nebi rasplakao... |
![]() |
![]() |
#645 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Držite se teme, molio bih ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
#647 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() IMHO jedan q8200 se ne moze usporedjivati sa q6600, ni po cemu osim sto je hladniji zbog novijeg proizvodnog procesa.. Da si ima prilike raditi s jednim i drugim sigurno nebi nekom govorija da baljezga ![]() |
|
![]() |
![]() |
#648 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#649 | |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
http://www.pcgameshardware.com/aid,6...eviews/?page=2 edit : osim naravno u manjem grijanju i manjoj potrošnji koja je na strani Q 8200 zbog nižeg proizvodnog procesa. |
|
![]() |
![]() |
#650 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
OMG, šta hoćeš reć s tim linkom? Da je Q8200 loš skoro ko AMD u svakom testu? |
![]() |
![]() |
#652 |
Registered User
|
Da , sve je to jedna velika zavjera. |
![]() |
![]() |
#653 | |
Premium
|
Citiraj:
o kakvoj bozjoj zavjeri ti pricas?! |
|
![]() |
![]() |
#654 |
Registered User
|
Pa ne mogu shvatiti jer mi nitko nije objasnio.Nov sam pa ne kužim. Imali kakav link gdje bi mogao pročitati nekakav test koji pokazuje nadmoć u dodatnom kešu .Ja sam ipak dao dva linka koja sam našao i na njima ne vidim da su procesori podjednaki s time da Q 8200 troši manje i manje se grije. Naravno pričamo o procesorima na defoltnim vrijednostima . |
![]() |
![]() |
#655 |
Premium
|
evo kod dualaca razlika izmedju l2 cache-a(e6320&e6300&e2140) poboljsanja se vide od 15% do 22% kod 3D igara http://www.nordichardware.com/Review...&skrivelse=514 i,razlika kod SuperPi http://www.nordichardware.com/Review...&skrivelse=514 |
![]() |
![]() |
#656 |
Registered User
|
Mislio sam da pričamo o Q 8200 i Q 6600 . |
![]() |
![]() |
#658 | |
Registered User
|
Citiraj:
Na žalost ne mogu skužiti ali ti si iskusniji pa mi malo pojasni. Između Q 8200 i Q 6600 osim proizvodnog procesa razlika nije samo u kešu .Q 8200 radi na višem fsb-u 1333 dok Q 6600 radi na 1066 .Ti si pokazao test između E 6320 i E6300 koji se razlikuju samo po kešu a po svemu ostalome su potpuno identični .Da li je to onda mjerodavna usporedba ?Uostalom dao sam dva linka gdje se uspoređuju upravo procesori o kojima raspravljamo i jasno se vidi situacija.Kako to da prihvaćaš svoje linkove a one koje sam ja postao ne ? |
|
![]() |
![]() |
#659 |
Premium
|
ne mora znaciti da svaki review koji procitas na netu da je vjerodostojan npr. na nekome procitas na npr.gtx 260 ima na 1680x1050 ima 55 fps, dok na drugome reviewu 67fps dao sam ti link da shvatis kako procesori s vise l2 cachea imaju bolji score, no ne u toj mjeri da uvijek gledas to pri kupnji novoga procesora e,ovo vezano uz fsb http://www.motherboardpoint.com/1066...b-t159666.html barem mislim da je mjerodavna usporedba jer ipak pokazuje kako l2 cache utjece na 3D igre i razlicite programe i,evo ti jedan link:http://answers.yahoo.com/question/in...4053419AAzqrEw Even the FSB rate goes on increasing, it will get bottle neck while accessing the disk and other I/O so we have to consider on the cache memory only. so the 8mb cache will bring a big difference compared to the 4mb cache. thus you can go for the one with the 8mb cache |
![]() |
![]() |
#660 |
Registered User
|
gle, testove nije nikakav problem pronaći http://www.tomshardware.com/charts/2....0.1,1401.html Osobno više vjerujem ovome nego što je netko napisao na nekom forumu. Procesori su podjednaki po perfomansama po sudu već tri različite staranice .A u mojim očima manja potrošnja i grijanje radi veliku prednost kod Q 8200. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|