Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 22.07.2009., 12:33   #631
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ja bih na tvom mjestu ostavo taj E7XXX i tu lovu bi sto sam mislio dati za drugio procesor uredno zapio s ekipom. Bar ces se imati s kime socijalizirati i pricati o tome sto ste polokali, a ne piljiti u temperature 4 neiskoristene jezgre svog iberprocesora.

I da, svaki procesor moze "tjerati" svaku graficku, ne znam tko vam uvaljuje takve gluposti o neoptimalnim procesorima i grafickim karticama...zasto tvoj dualcore procesor sa nekoliko megabajta kesmemorije ne bi mogao tjerati jednu sugu od nevidije? Razlika izmedju dualkorca i kvadkorca je u par stuidnih frejmova, pa ako te bas jebe razlika izmmedju 50 i 55 frejmova po sekundi, samo izuj lovu, ja nemam nista protiv.
bez komentara
Mihael je offline  
Staro 22.07.2009., 13:03   #632
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
bez komentara
Izmišljaš si probleme..

Kolko vidim, tvoj E7400 sad radi na 3800mhz.. Zašto ga onda mjenjati?

Ne misliš slagati neki multi gpu imba racing ultra maderfaking mean machine? - Onda nemaš razloga ni mjenjati proc..
Ali, ako te novi procesor veseli, a imaš viška love - slobodno uzmi tog kvada..

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.07.2009., 13:18   #633
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Izmišljaš si probleme..

Kolko vidim, tvoj E7400 sad radi na 3800mhz.. Zašto ga onda mjenjati?

Ne misliš slagati neki multi gpu imba racing ultra maderfaking mean machine? - Onda nemaš razloga ni mjenjati proc..
Ali, ako te novi procesor veseli, a imaš viška love - slobodno uzmi tog kvada..
Zašto bi si izmišljao probleme? dovoljno se "socijaliziram" xD, zarucen sam i imam puno prijatelja, Bogu hvala zdrav sam, redovito vježbam, mrtvo dizanje 110kgx8 jucer, dao sam sve ispite i pišem diplomski, imam svojih novaca sasvim dovoljno, volim igrat igrice, kifla mi se uredno diže pa nisam frustriran.

Ako ne mogu tu postavljat pitanja vezana za procesore gdje ću onda? Valjda ovaj forum za to postoji? ili sam ja nešto krivo shvatio, najbolje me obrazujte pa ću otić na neki drugi?

Pitanje je u smislu "ulaganja u budućnost", normalno da me svrbi i veseli novi procesor, ali ako cu za 6 mjeseci "morat" uzimat i7 ili što već onda nema smisla. Najviše me smeta što e7400 nema virtualizaciju koja mi treba pa koristim smrdljivi tl-50 na laptopu, a želim maksimalno iskoristit ovu platformu koju imam u smislu da par godina mogu kad igram igru neku koja mi se sviđa, da je igram na max detaljima. ako to nekome smeta, živo mi se jbe i ne zanimaju me uopće takvi mutavi komentari.
hvala
Mihael je offline  
Staro 22.07.2009., 13:18   #634
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mihael imao sam i ja 7400 isto na 3.8 i dolazi mi Q6600 tak da ak imas viska love i ak ti je dopizdio mjenjaj inace je 7400 dobar proc
Staro 22.07.2009., 13:29   #635
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Što bi ovo trebalo značiti? Da su Q8200 i Q6600 procesori slični po performansama? Ne baljezgaj gluposti...
Očito ti baljazgaš glupost!Jel oba procesora imaju podjednake, da ne velim identične performanse..

Ako čemo o Quad-ovima, po meni je Q8400 najbolji izbor i odličan oc potencijal..
Bravo je offline  
Staro 22.07.2009., 13:34   #636
Nybelung
Guest

Citiraj:
Pitanje je u smislu "ulaganja u budućnost"
Znači, ti ulažeš u budućnost tako da ideš prodavati procesor s kojim možeš igrati SVE?

Bilo bi ti bolje da ostaviš tu lovu koju si namjenio za novi kvad i počneš štedjeti za prelazak na novu platformu i DDR3..

Ali, ti očito nisi došao na forum po drugo mišljenje, ti si već odlučio uzeti kvada i sad tu ser*š po ljudima koji kažu da ti novi proc nije potreban..

Staro 22.07.2009., 13:35   #637
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
mrtvo dizanje 110kgx8 jucer
Ma daj, mrtvo dizanje je za pichkice, bolje se pohvali koliko spiderman sklekova moš napravit, ili zgibova ili tako nešto.

Btw, prednost kvada je najveća na 3Dmarku, u igrama je prednost na strani kvada također, ali ne u tolikoj mjeri. Još imaš duplo više cache-a u odnosu na E7400, pa je to još dodatni plus za FPS-e.
Gilbert5 je offline  
Staro 22.07.2009., 14:08   #638
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Znači, ti ulažeš u budućnost tako da ideš prodavati procesor s kojim možeš igrati SVE?

Bilo bi ti bolje da ostaviš tu lovu koju si namjenio za novi kvad i počneš štedjeti za prelazak na novu platformu i DDR3..

Ali, ti očito nisi došao na forum po drugo mišljenje, ti si već odlučio uzeti kvada i sad tu ser*š po ljudima koji kažu da ti novi proc nije potreban..
Nije istina... po meni se pocelo srat sa komentarima da zapijem lovu i da se socijaliziram umjesto da piljim u temperature i što ja znam što već.

Gdje sam po tebi što srao?

Ako je omaložavanje i vrijeđanje te preporuka da se novci potroše za alkohol nacin kako se nekome "pomaze" u slucaju pitanja na koje mi nitko nije konkretno odgovorio, svaka cast

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Ma daj, mrtvo dizanje je za pichkice, bolje se pohvali koliko spiderman sklekova moš napravit, ili zgibova ili tako nešto.

Btw, prednost kvada je najveća na 3Dmarku, u igrama je prednost na strani kvada također, ali ne u tolikoj mjeri. Još imaš duplo više cache-a u odnosu na E7400, pa je to još dodatni plus za FPS-e.
Da ali mrtvo dizanje na moj tip tijela radi cuda... treniram tek 3 mjeseca, mogu napravit 8 zgibova siroki hvat imam 80kg, spiderman sklekove nisam probao radit, bas budem pa ti javim, bench press 80kgx2

Ma sve 5 za fps-e sa quadom...ono što mene zanima jel vrijedi uzet sad Q9550 i na tu platformu stavljat gtx380 kad izađe ili jednostavno čekat da se pojave dx11 kartice i mijenjat cijelu platformu pošto je i ova stvarno brza pa ju iskoristit još par godina?

EDIT: šit..double post..sry

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 22.07.2009. u 14:38.
Mihael je offline  
Staro 22.07.2009., 14:16   #639
Nybelung
Guest

Citiraj:
Ako je omaložavanje i vrijeđanje te preporuka da se novci potroše za alkohol nacin kako se nekome "pomaze" u slucaju pitanja na koje mi nitko nije konkretno odgovorio, svaka cast
A jesi osjetljiv.. Pa nije te Dizel omalovažavao ni vrijeđao (to će radit kad primjeti da imaš Điđabajtovu ploču , trebao bi uzet neku Asus ili Abit mbo.. ) već ti je na svoj način rekao da ti novi proc ne treba..

Citiraj:
Ma sve 5 za fps-e sa quadom...ono što mene zanima jel vrijedi uzet sad Q9550 i na tu platformu stavljat gtx380 kad izađe ili jednostavno čekat da se pojave dx11 kartice i mijenjat cijelu platformu pošto je i ova stvarno brza pa ju iskoristit još par godina?
A zašto ne bi mogao stavit GTX300 na postojeću platformu?

I usput, za savjete oko tjelovježbe imaš druge forume i PDF-ove.

Staro 22.07.2009., 14:21   #640
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Nije istina... po meni se pocelo srat sa komentarima da zapijem lovu i da se socijaliziram umjesto da piljim u temperature i što ja znam što već.

Gdje sam po tebi što srao?

Tvoj je problem sto razmisljas ograniceno kao konj sa onim prekrivacima preko ociju da ne gleda tatrane i ne znas citati izmedju redaka.
Dizel je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.07.2009., 14:23   #641
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
A zašto ne bi mogao stavit GTX300 na postojeću platformu?

I usput, za savjete oko tjelovježbe imaš druge forume i PDF-ove.
Tako će izgleda i biti. Savjeti o tjelovježbi i forumi je jednako katastrofi

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Tvoj je problem sto razmisljas ograniceno kao konj sa onim prekrivacima preko ociju da ne gleda tatrane i ne znas citati izmedju redaka.
uopće me ne zanima

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 22.07.2009. u 14:37.
Mihael je offline  
Staro 22.07.2009., 14:32   #642
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Da ali mrtvo dizanje na moj tip tijela radi cuda... treniram tek 3 mjeseca, mogu napravit 8 zgibova siroki hvat imam 80kg, spiderman sklekove nisam probao radit, bas budem pa ti javim, bench press 80kgx2

Imho, s tvojom trenutnom konfiguracijom se ne isplati uzimatu quad. Bolje pričekaj da dvoglavi nestanu s tržišta, te za pola godine-godinu promjeniš cijelu platformu.

Btw, probaj atomski triceps, ja recimo ne mogu niti jedan napraviti pravilno.
Gilbert5 je offline  
Staro 22.07.2009., 15:42   #643
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Gle Q9550 je makina od proca,samim time kaj svaki ide preko 4ghz,i sto ima 12MB L2 kesa,vrh proceva sto se 775 socketa tice.Ja bih ga uzeo na tvom mjestu jel je za tu cijenu,must take!

P.S.mogu 15 zgibova,sirina ramena hvat,10 ruskih,L-seat i takve stvarcice .
Sad ce neko uletit i pwnat nas .
Majo je offline  
Staro 22.07.2009., 18:52   #644
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Slažem se sa većim dijelom (općenite)priče u Dizelovim postovima.

...ali ako su nekakve dobre ponude/cijene za preći na jači proc, nema razloga zašto ne preći. Još ako igra igre, pa su mu FPS-i i reza bitni, to je to...uzivaj

p.s. nemojte o sklekovima, nerade ih svi

Zadnje izmijenjeno od: Halos. 22.07.2009. u 18:59. Razlog: da se netko nebi rasplakao...
Halos je offline  
Staro 22.07.2009., 19:09   #645
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Držite se teme, molio bih
Razer je offline  
Staro 22.07.2009., 19:57   #646
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Očito ti baljazgaš glupost!Jel oba procesora imaju podjednake, da ne velim identične performanse..
Ma jeli? Na koju foru može Q8200 sa 4MB L2 cachea i 2.33GHz taktom biti brži od Q6600 sa 8MB L2 cachea i 2.4GHz taktom?
maX je offline  
Staro 22.07.2009., 20:03   #647
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Očito ti baljazgaš glupost!Jel oba procesora imaju podjednake, da ne velim identične performanse...
poceli su biseri...
IMHO jedan q8200 se ne moze usporedjivati sa q6600, ni po cemu osim sto je hladniji zbog novijeg proizvodnog procesa.. Da si ima prilike raditi s jednim i drugim sigurno nebi nekom govorija da baljezga
Staro 22.07.2009., 20:07   #648
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:

Good piece of advice, ne treba ti quad core, vjeruj mi, jedino ako se misliš qrchit sa 3dmark rezom pred frendovima, u svemu ostalome nikakvu bitnu razliku nećeš osjetiti, isplativije je prodati cijelu konfu u pravo vrijeme i prijeći na i7 ili i5 (kad cijene malo padnu) sa ddr3 memom i ostalim blagodatima a dual core ne može biti usko grlo novim grafama

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline  
Staro 22.07.2009., 20:26   #649
Mad Max
Registered User

Datum registracije: May 2009
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Ma jeli? Na koju foru može Q8200 sa 4MB L2 cachea i 2.33GHz taktom biti brži od Q6600 sa 8MB L2 cachea i 2.4GHz taktom?
Ako pričamo o igrama neke razlike i nema http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...0_7.html#sect0

http://www.pcgameshardware.com/aid,6...eviews/?page=2

edit : osim naravno u manjem grijanju i manjoj potrošnji koja je na strani Q 8200 zbog nižeg proizvodnog procesa.
Mad Max je offline  
Staro 22.07.2009., 20:35   #650
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
OMG, šta hoćeš reć s tim linkom? Da je Q8200 loš skoro ko AMD u svakom testu?
timmy je offline  
Staro 22.07.2009., 20:41   #651
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Uvijek su me fascinirali ti srcecepajući linkovi...
maX je offline  
Staro 22.07.2009., 20:47   #652
Mad Max
Registered User

Da , sve je to jedna velika zavjera.
Mad Max je offline  
Staro 22.07.2009., 21:06   #653
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Da , sve je to jedna velika zavjera.
probaj shvatiti sto je cache tj. koja je duplo veca kod q6600(8mb) nego kod q8200(4mb) i shvatiti ces sto ti maX pokusava dokazati...
o kakvoj bozjoj zavjeri ti pricas?!
Staro 22.07.2009., 21:18   #654
Mad Max
Registered User

Pa ne mogu shvatiti jer mi nitko nije objasnio.Nov sam pa ne kužim. Imali kakav link gdje bi mogao pročitati nekakav test koji pokazuje nadmoć u dodatnom kešu .Ja sam ipak dao dva linka koja sam našao i na njima ne vidim da su procesori podjednaki s time da Q 8200 troši manje i manje se grije. Naravno pričamo o procesorima na defoltnim vrijednostima .
Mad Max je offline  
Staro 22.07.2009., 21:29   #655
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

evo kod dualaca razlika izmedju l2 cache-a(e6320&e6300&e2140)
poboljsanja se vide od 15% do 22% kod 3D igara
http://www.nordichardware.com/Review...&skrivelse=514
i,razlika kod SuperPi
http://www.nordichardware.com/Review...&skrivelse=514
Staro 22.07.2009., 21:31   #656
Mad Max
Registered User

Mislio sam da pričamo o Q 8200 i Q 6600 .
Mad Max je offline  
Staro 22.07.2009., 21:34   #657
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Dao sam taj link jer nisam konkretno moga naci razliku izmedju q8200 i q6600
ali ako ne mozes skuziti o cemu sam govorio,tj.koje sam potkrijepio linkovima
ne znam onda stvarno
Staro 22.07.2009., 21:41   #658
Mad Max
Registered User

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Dao sam taj link jer nisam konkretno moga naci razliku izmedju q8200 i q6600
ali ako ne mozes skuziti o cemu sam govorio,tj.koje sam potkrijepio linkovima
ne znam onda stvarno

Na žalost ne mogu skužiti ali ti si iskusniji pa mi malo pojasni.
Između Q 8200 i Q 6600 osim proizvodnog procesa razlika nije samo u kešu .Q 8200 radi na višem fsb-u 1333 dok Q 6600 radi na 1066 .Ti si pokazao test između E 6320 i E6300 koji se razlikuju samo po kešu a po svemu ostalome su potpuno identični .Da li je to onda mjerodavna usporedba ?Uostalom dao sam dva linka gdje se uspoređuju upravo procesori o kojima raspravljamo i jasno se vidi situacija.Kako to da prihvaćaš svoje linkove a one koje sam ja postao ne ?
Mad Max je offline  
Staro 22.07.2009., 22:12   #659
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

ne mora znaciti da svaki review koji procitas na netu da je vjerodostojan
npr. na nekome procitas na npr.gtx 260 ima na 1680x1050 ima 55 fps,
dok na drugome reviewu 67fps
dao sam ti link da shvatis kako procesori s vise l2 cachea imaju bolji score,
no ne u toj mjeri da uvijek gledas to pri kupnji novoga procesora
e,ovo vezano uz fsb
http://www.motherboardpoint.com/1066...b-t159666.html
barem mislim da je mjerodavna usporedba jer ipak pokazuje kako l2 cache utjece na 3D igre i razlicite programe
i,evo ti jedan link:http://answers.yahoo.com/question/in...4053419AAzqrEw
Even the FSB rate goes on increasing, it will get bottle neck while accessing the disk and other I/O so we have to consider on the cache memory only. so the 8mb cache will bring a big difference compared to the 4mb cache. thus you can go for the one with the 8mb cache
Staro 22.07.2009., 22:23   #660
Mad Max
Registered User

gle, testove nije nikakav problem pronaći

http://www.tomshardware.com/charts/2....0.1,1401.html

Osobno više vjerujem ovome nego što je netko napisao na nekom forumu.

Procesori su podjednaki po perfomansama po sudu već tri različite staranice .A u mojim očima manja potrošnja i grijanje radi veliku prednost kod Q 8200.
Mad Max je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno