Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.07.2013., 21:31   #6541
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
ovoga

http://pictures.topspeed.com/cars/me...im_1600x0w.jpg

Kad bi se već kurčio sa značkom i cijenom auta...
-->
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Mda, kupce X5 činjenica da mogu kupit 4 dustera za cijenu jednog bmw-a sigurno baca u nedoumicu i očaj.
Govna poput X5 ili još gore X6 bi uzeo nikad pa ni tad pokraj-----> ovoga

rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2013., 22:10   #6542
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
ma nema nitko ništa protiv ljudi niti tih suv-ova,samo sam htio reči kak mi je to glupa klasa,ali se prodaje i svima dobro,a da ne govorim o onima tipa pežo 208 pa 2008 ili 308 pa na 3008

ja bi njega
http://cdn.caradvice.com.au/wp-conte...4484975168.jpg

Oglas
Staro 21.07.2013., 23:33   #6543
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007

Uživaj u Africi i tu i tamo Foresteru.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2013., 11:15   #6544
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
ovoga

Falio si cijelu 'fudbal' G klasa nije uopće nista slicna X5/6, to je GLK ili ML
-->
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Bez obzira na neke eventualne prednosti, u prosjeku korištenja tih auta, isplativosti i ostalog SUV = Silly Useless Vehicle.

A da ne spominjem vrh (sportske pokušaje) tipa BMW X6, Infiniti FX...
X6M i ekipa su auti za kurčenje i ništa drugo. Najjeftiniji X6 na njušci 48k € da ne govorin za skuplje modele, ali svrha je ić vanka u subotu
Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Govna poput X5 ili još gore X6 bi uzeo nikad pa ni tad pokraj-----> ovoga

Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2013., 16:52   #6545
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Pa i GL.

Mislim da jedino Range Rover postoji u klasi gdje je G.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2013., 16:55   #6546
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Pa i GL.

Mislim da jedino Range Rover postoji u klasi gdje je G.
U toj klasi je i Land Cruiser V8.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2013., 16:59   #6547
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Daleko su i Patrol i Land Cruiser po luksuzu od G klase i Range Rovera.

Staro 22.07.2013., 17:02   #6548
Router
Hejter

Citiraj:
Daleko su i Patrol i Land Cruiser po luksuzu od G klase i Range Rovera.
Land Cruiser V8 ni po cijeni a ni po luksuzu,pa ni terenskim sposobnostima, ne zaostaje ni za Rangeom ni G klasom. Ne mislim da osnovni Prado, ni njegovog konkurenta Nissan Patrola, nego na dugu i luksuznu verziju, sa v8 motorima.

http://www.toyota.hr/cars/new_cars/l...-v8/index.tmex
Staro 22.07.2013., 17:12   #6549
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Land Cruiser V8 ni po cijeni a ni po luksuzu,pa ni terenskim sposobnostima, ne zaostaje ni za Rangeom ni G klasom. Ne mislim da osnovni Prado, ni njegovog konkurenta Nissan Patrola, nego na dugu i luksuznu verziju, sa v8 motorima.

http://www.toyota.hr/cars/new_cars/l...-v8/index.tmex
Odi u listu standardne i dodatne opreme pa će ti biti jasnije. Ni ne gledam domaće stranice nego idem direktno na američke. Jedan motor i jedan paket opreme, a pod dodatnom opremom imaju samo dječje sjedalice
Toyota je užasno siromašna opcijama prema G i Rangeu.

Čak Toyota tamo ima i compare sekciju gdje odmah ubaci najslabijeg Rangea pored te najjače Land Cruiser.

Staviš umjesto njega 5.0 Supercharged i odgovarajući G pa se stvari brzo promijene. Skuplji su, ali radije bi jedan od njih nego Land Cruiser.

Staro 22.07.2013., 17:18   #6550
Router
Hejter

Nije baš tako, Land Cruiser V8 i njegova Lexus inačica drže popriličan udio prodaje u tom segmentu. Pa ako kupci ga smatraju dijelom tog segmeta, a i cijenom je u tom segmentu, onda mi nema kaj biti jasnije.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.07.2013., 17:20   #6551
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Odi u listu standardne i dodatne opreme pa će ti biti jasnije. Ni ne gledam domaće stranice nego idem direktno na američke. Jedan motor i jedan paket opreme, a pod dodatnom opremom imaju samo dječje sjedalice
Toyota je užasno siromašna opcijama prema G i Rangeu.

Čak Toyota tamo ima i compare sekciju gdje odmah ubaci najslabijeg Rangea pored te najjače Land Cruiser.

Staviš umjesto njega 5.0 Supercharged i odgovarajući G pa se stvari brzo promijene. Skuplji su, ali radije bi jedan od njih nego Land Cruiser.
To ti je najveća greška.
Automobili za us tržište, paketi opreme, a ni pogonska grupa, nemaju veze s vezom sa istima u europi.
A btw, da, land cruiser je pandan G klasi i Rangeu, štoviše range osim luksuza, nema baš neke pretjerane veze sa terenskim sposobnostima ostale dvojice. Tu se prije može povezati land rover, range je šminka. A bome ni G do pred kraj devedesetih nije imao ama baš nikakve veze sa luksuzom....
Staro 22.07.2013., 17:30   #6552
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Usporediš sva 3 za to tržište i odmah dobiješ uvid u maksimalne pakete opreme. Ameri su takvi da kod njih na tržište idu samo najjači motori i maksimalni paketi opreme.

Nisam se vozio u Rangeu, ali po onom što sam vidio iznutra, luksuz je daleko ispred svega trenutno u ponudi. Nisu ni terenske mogućnosti daleko. Čini se kao najbolja kombinacija jednog i drugog.

Što se luksuza i dizajna interijera tiče, mislim da je tu Range najdalje otišao. Toyota kao da je zapela u 20. stoljeću (na stranu Lexus).

Baš gledam ovo sad i opet mi Range ima ugodniju unutrašnjost.

Staro 22.07.2013., 17:42   #6553
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Usporediš sva 3 za to tržište i odmah dobiješ uvid u maksimalne pakete opreme. Ameri su takvi da kod njih na tržište idu samo najjači motori i maksimalni paketi opreme.
Zajebo bi se. Nit idu samo najjači motori niti samo max oprema. Sve opet ovisi od prohtjeva kupca. Npr frend od starog je kao povratnik iz amerike dovezao hyundai coupe-a i cherokee jeep-a, smiješno je bilo da je cherokee od bratića iz minhena imao bar 3x više opreme, a da ne spominjem jad u činjenici da je ovaj američki imao samo zadnji pogon.
Također hyundai nije bio neko čudo od max opreme, mada je imao specifičan motor za us tržište, takvog kod nas nije bilo u ponudi nikad.
Baš sam pričao s njim dosta puta o autima tamo, to je sve kao i kod nas, ovisi što hoćeš i koliko para imaš, neovisno jel auto uvozni ili domaći proizvod. Da ne spominjem da su sigurnosni prohtjevi u americi dosta slabiji nego kod nas, te su kočioni elementi i ovjes dosta jednostavniji i ostavljaju lošiji dojam. Koliko sam pratio tvoje postove, pa bio si u americi, pa nije da tamo svi živi voze isključivo m3, m5, amg, s4, s6, itd automobile, pa ima masa raje kojoj je dosta 2.0 benzinjara i sl. Na kraju krajeva, imam frendicu u Ohiu, muž joj je godinama prodavao aute, pa smo isto tak pričali o toj tematici dosta.

Citiraj:
Nisam se vozio u Rangeu, ali po onom što sam vidio iznutra, luksuz je daleko ispred svega trenutno u ponudi. Nisu ni terenske mogućnosti daleko. Čini se kao najbolja kombinacija jednog i drugog.

Što se luksuza i dizajna interijera tiče, mislim da je tu Range najdalje otišao. Toyota kao da je zapela u 20. stoljeću (na stranu Lexus).

Baš gledam ovo sad i opet mi Range ima ugodniju unutrašnjost.
Nisam ni ja u novom, frend ima stariju liniju range-a, prije njega imao je land rovera, i to je drugi svijet. Land R je mrak za teren, a range je opet za luksuz i šminku, te upravo vuče na tu x5 i sl. furku, pogotovo ovaj zadnji 'spejs šatl'.
Range je u dosta više tom luksuz segmentu, daleko je on još od mogućnosti G klase na terenu. A rekao sam ti i za g, pa oni su tek nakon skoro 20g proizvodnje dobili ventilirajuće diskove i airbag, kakav luksuz, to je tek 98-99e negdje išlo u amg verzijama i malo za k.rčenja bogatuna po gradu, sa 18" felgama i milijun konja u kiosku na kotačima koji nema veze s vezom za jurcat po zavojima.
Staro 22.07.2013., 18:21   #6554
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Zajebo bi se. Nit idu samo najjači motori niti samo max oprema. Sve opet ovisi od prohtjeva kupca. Npr frend od starog je kao povratnik iz amerike dovezao hyundai coupe-a i cherokee jeep-a, smiješno je bilo da je cherokee od bratića iz minhena imao bar 3x više opreme, a da ne spominjem jad u činjenici da je ovaj američki imao samo zadnji pogon.
Također hyundai nije bio neko čudo od max opreme, mada je imao specifičan motor za us tržište, takvog kod nas nije bilo u ponudi nikad.
Baš sam pričao s njim dosta puta o autima tamo, to je sve kao i kod nas, ovisi što hoćeš i koliko para imaš, neovisno jel auto uvozni ili domaći proizvod. Da ne spominjem da su sigurnosni prohtjevi u americi dosta slabiji nego kod nas, te su kočioni elementi i ovjes dosta jednostavniji i ostavljaju lošiji dojam. Koliko sam pratio tvoje postove, pa bio si u americi, pa nije da tamo svi živi voze isključivo m3, m5, amg, s4, s6, itd automobile, pa ima masa raje kojoj je dosta 2.0 benzinjara i sl. Na kraju krajeva, imam frendicu u Ohiu, muž joj je godinama prodavao aute, pa smo isto tak pričali o toj tematici dosta.

Po onom što sam gore vidio...od europskih auta, to su u 90% slučajeva bili Golf GTI, Focus ZX3, 135i, 330i, 335i, 535i, 540i, od Mercedesa većina AMG ili 300/350 modeli. Audiji su RS ili T modeli.

Frend mojih godina kuka kako će platiti faks, a ima Focusa ZX3, frendica nešto starija od mene fura Passata 1.8T, njen cimer Imprezu WRX STI. Druga frendica je radila kao au pair i dobila Kiu Carens (Sedonu) da razvozi djecu u vrtić/školu. Motor 3.5 benzinac i samo satelitsku televiziju nije imao
Da se razumijemo, to je ekipa koja je preselila s ovih prostora i studenti su. Frend i druga frendica iz Zagreba, prva frendica iz Makedonije,
Ti auti imaju opreme u rangu najjače opremljenih istih modela koji se mogu naći u EU. Kod njih početna oprema postoji samo kod japanskih i američkih auta. Baci pogled na recimo VW i Kiu u US.

Primjerice, Kia Rio kod nas dolazi s 1.25 i 1.4 motorima, gore isključivo s 1.6.

Vozio sam gore [URL=Yaris limuzinu[/URL] (bio je wtf efekt - to postoji?!) u rent-a-caru jer je bio najjeftiniji i najmanje trošio
Oduševljen sam bio autom. Od prostranosti, opremljenosti, ekonomičnosti pa do izgleda.

U Nissan Versi (Tiida) sam proveo preko 14 sati u komadu. Nevjerojatno koliko je to podcjenjen auto na ovim prostorima, a tako dobar i udoban.

Vozio se i u Civicu, BMW E46 328i cabrio, Dodge Ramu, Corolli, Camry Hybrid... i još dosta toga, ali najbolji dojam su mi ostavili baš Versa i Yaris (uz E46 naravno).

Ameri su slabi na cup holdere, 10 sam ih nabrojao u Kiji Carens, a ostali auti su imali minimalno 4

Citiraj:
Nisam ni ja u novom, frend ima stariju liniju range-a, prije njega imao je land rovera, i to je drugi svijet. Land R je mrak za teren, a range je opet za luksuz i šminku, te upravo vuče na tu x5 i sl. furku, pogotovo ovaj zadnji 'spejs šatl'.
Range je u dosta više tom luksuz segmentu, daleko je on još od mogućnosti G klase na terenu. A rekao sam ti i za g, pa oni su tek nakon skoro 20g proizvodnje dobili ventilirajuće diskove i airbag, kakav luksuz, to je tek 98-99e negdje išlo u amg verzijama i malo za k.rčenja bogatuna po gradu, sa 18" felgama i milijun konja u kiosku na kotačima koji nema veze s vezom za jurcat po zavojima.
Što se Rangea tiče, ne znam jel to do youtuba ili Top Geara ili ostalog marketinga, ali isto sam ih smatrao šminkom za po cesti dok nisam vidio kud ljudi idu i što rade u njima. Šteta auta za takve stvari, ali može.

Staro 22.07.2013., 18:36   #6555
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam bas malo prije gledao Kiju u USA i nemaju Ceed, bar ga ja nisam nasao. Sportage dolazi sa 2.4 benzincem a kod nas sa 1.6 kojeg oni stavljaju u i30 koji kod nas ima 1.4. Na kraju se svi voze istom brzinom ko i kod nas ak ne i sporije, vrlo vjerojatno.

Kakva su iskustva sa novim Fordovim 1.0 ecoboost motorima? Dosta su povoljni i Focus i C Max su medu povoljnijima, narocito ak se trazi malo vise opreme. C Max sa 1.0 125k mi je ozbiljan konkurent za novi auto ak se ne pokaze da je motor odron. 1.6 atmosferci su jos uvijek u ponudi ali su cak i skuplji i ne idu sve opcije na njih. Za 150 tisuca se dobije Titanium C Max, 1.0 sa 125 ks, metalik bojom i Xenonina. Vjerojatno se to moze i jos malo spustit. Za takav auto mi se to cini dosta povoljno u usporedbi sa slicnima.
MAGARAC je online   Reply With Quote
Staro 22.07.2013., 20:15   #6556
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Perverzija.

Ide preko 200 km/h, 0-100 u 4 sekunde.

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 22.07.2013. u 20:47.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2013., 22:47   #6557
Toorop
Mother Russia
Moj komp

Toorop's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
Danas se vozim i ja u kruznom pogledam u retrovizor(cuo auspuhe kako grme) kad ono Nissan GTR Black Edition! fapfapfap kad nisam doslovno stao i molio ga da me prestigne samo da zagrmi i odleti! Koja je to brutala! Leti hebo majku svoju!! Imao sam priliku sjesti u njega, ali kada proleti pored tebe, sasvim druga prica!
Toorop je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2013., 17:13   #6558
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Danas vozio novog Golfa, TSI i 90% ga kupujemo. Unutrasnjost je savrsena, ne mogu smislit svu silu gumbeka i svemirski dizajn kao na Ceedu, Focusu i skoro svima. Ovo mi je cool i djeluje kvalitetno. Golfek je iznenaducuje mekan i udoban i moze se sve nadoplatit na osnovni model za razliku od vecine ostalih gdje treba najjaci paket za Xenon i sl. Cijena oko 20 tisuca eura sa Xenonom, boljom klimom, zimskim paketom i jos par sitnica, 105ks TSI. Ceka se dva mjeseca.
Staro 23.07.2013., 18:29   #6559
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Samo čekam da se jave dežurni germanofobi...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2013., 19:02   #6560
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ja sam inace Japanofob ali su me jednostavno raspizdili sa svim tim paketima opreme i moras uzet ovo da mos narucit ono.
Staro 23.07.2013., 19:06   #6561
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ako uzmeš golfa, jel automatski dobiješ i onu golf pozu? Lijeva ruka na vrhu volana i glava i torzo zakrenuti u desno?

Baš napravi test, kada pređeš sa Sx4 na golfa...
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2013., 19:07   #6562
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ostat ce SX4. Nemaju ta dva auta veze jedan s drugim, osim po broju vrata. Swift ce ic pod racun, ovaj tjedan cu ga otpeljat na procjenu.

Ovo Golf nemre, to je sigurno a u svemu drugom na asfaltu je valjda bolji. Veci prtljaznji, udobniji straga i ima iza ventilaciju. Vozimo se 4 svaki dan 100km na posao i vec sam lud od prigovaranja, smanji, pojacaj, zatvori prozor, pazi na rupe i to. Sad ce imat vise prostora, iza vantilaciju i puno bolji konfor.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 23.07.2013. u 19:17.
Staro 23.07.2013., 19:37   #6563
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
@Magarac
Reci ti toj trojci što se voze s tobom,neka si oni kupe svoj auto i neka onda prigovaraju .
veki19 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2013., 20:04   #6564
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

U tom autu sam ja najmanja riba u hranidbenom lancu. Obiteljski posao.
Staro 23.07.2013., 20:11   #6565
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Zanimljiva mi je ta opsesija s obilaženjem, pogotovo kad s puno lošijim autom obilaziš bolji, kao da si ga obišao zato što si brži, a ne zato što se čovjeku nigdje ne žuri, vozi normalno i po propisima.
Vožnja 100/110kmh na autoputu nije normalna i nije me briga jel se žure ili ne. Ako platim cestarinu, ne moram puzati iza nekoga sa 100km/h.

Citiraj:
Ti misliš da se ostali vozači na cesti opterećuju s time kad se ti siliš i obilaziš ih s drlogom?
Prvo, en silim se, a drugo, moj auto nije drlog.

Citiraj:
Mene kad takvi obiđu sa divljim brzinama jedino šta ja pomislim: 'vidi budale', a ne: 'vau, kako ide ovaj njegov clio, da barem ja tako nešto vozim'.
Ako je tebi 140/150 km/h divlja brzina, nije ti mjesto na autoputu.
Ja isto pomislim: "vidi budale" kad netko ide 120 km/h u lijevoj traci, a desna prazna.

@all
Opsesija za obilaženjem mi se pojavila prije par godina, kad je Stričak pokupio ljude u tunelu. Tada sam se zakleo da nikad ne ću biti u koloni, ako je slobodna druga traka, nikad ne ću voziti blizu kamiona i uvijek brže nego što kamioni mogu.
Ako mi se nešto desi sa autom, razlika između 110 i 140km/h me ne će spasiti, ali barem me ne će novi Stričak pokupiti.
Naravno, izbacujem žmigavac pol kilometra prije kamiona, gledam na sve strane, da mi ne doleti neka "raketa" (stvarno brz auto) i obiđem. Ne majmuniram se po cesti, ali vozim u dopuštenim granicama i po propisima, a to je 143/150 km/h na autoputu. Osim na mjestima gdje je označeno drukčije.

Ovo je provjereno kod kolege presretača, da ne mislite da baljezgam neprovjereno.

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 23.07.2013. u 20:23.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2013., 20:13   #6566
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
U tom autu sam ja najmanja riba u hranidbenom lancu. Obiteljski posao.
Sve jasno onda...kupuj novi auto .
veki19 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2013., 20:18   #6567
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Po onom što sam gore vidio...od europskih auta, to su u 90% slučajeva bili Golf GTI, Focus ZX3, 135i, 330i, 335i, 535i, 540i, od Mercedesa većina AMG ili 300/350 modeli. Audiji su RS ili T modeli.
Oni pate na velke motore i to je tako. Sad u zadnje vrijeme i oni počinju s ugradnjom manjih i efikasnijih agregata.
No da, većna Audia je ili top model + S-line paket ili S model.

Citiraj:
Frend mojih godina kuka kako će platiti faks, a ima Focusa ZX3, frendica nešto starija od mene fura Passata 1.8T, njen cimer Imprezu WRX STI. Druga frendica je radila kao au pair i dobila Kiu Carens (Sedonu) da razvozi djecu u vrtić/školu. Motor 3.5 benzinac i samo satelitsku televiziju nije imao
Taj Focus je uobičajen auto ovdje. Pogledaj malo cifre tih auta pa će ti biti jasnije. Kia Sedona je kod nas Kia Carnival kod nas može imat gro opreme. Carens je Rondo. Imali smo Carens u ZG i auto po defaultu kod nas dolazi s dosta opreme i hrpom pretinaca. Ko i svaki monovolumen.

Citiraj:
Ti auti imaju opreme u rangu najjače opremljenih istih modela koji se mogu naći u EU. Kod njih početna oprema postoji samo kod japanskih i američkih auta. Baci pogled na recimo VW i Kiu u US.

Primjerice, Kia Rio kod nas dolazi s 1.25 i 1.4 motorima, gore isključivo s 1.6.

Kao što rekoh, motorizacija je drugačija ali općenito je oprema slabija. Neki modeli su lošije opremljeni neki bolje. Ovisi od proizvođača i tržišnog segmenta

Citiraj:
Vozio sam gore [URL=Yaris limuzinu[/URL] (bio je wtf efekt - to postoji?!) u rent-a-caru jer je bio najjeftiniji i najmanje trošio
Oduševljen sam bio autom. Od prostranosti, opremljenosti, ekonomičnosti pa do izgleda.
Ima ih par tu u kvartu, budem poslikao. Nije loš auto ali nekako mi ne paše guzica na yarisu.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ja sam bas malo prije gledao Kiju u USA i nemaju Ceed, bar ga ja nisam nasao. Sportage dolazi sa 2.4 benzincem a kod nas sa 1.6 kojeg oni stavljaju u i30 koji kod nas ima 1.4. Na kraju se svi voze istom brzinom ko i kod nas ak ne i sporije, vrlo vjerojatno.
Ceed se ne prodaje na američkom kontinentu. Imaš i30 ali ceed ne. No zato ovdje Kia ima Forte koji je po meni puno bolji model i fakat sam se nadao da će biti u prodaji i u EU.
Taj 2,4 je ovdje uobičajeni motor za Kiu i uz 2,0 trpaju ga u svašta.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je online   Reply With Quote
Staro 23.07.2013., 21:15   #6568
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2013., 22:47   #6569
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Homage Lagondi
Staro 23.07.2013., 23:15   #6570
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Ljudi uzalud se prepirete oko priče SUV-a i marke, svaki auto ima svog kupca bio on ofarban u kričavu rozu boju ili u neku drugu boju. Mene to uopće nebrine, ja kupujem u skladu mogućnosti i želje, a sve drugo je teška zavidnost.

Meni se inače SUV vozila sviđaju jer su povišena i udobnija taman toliko da mogu žvakati naše šugave balkanske ceste koje su prepuna rupa, i visokih rizola prilikom pakriranja. Ja sam često puta imao prilike vidjeti kako normalni automobili s branikom znaju prilikom parkiranja zapeti za rizol jer je rizol previsok. Taj slučaj se riješi povišenim autom i nemaš brige, jer nitko nebude išao vaditi krivo postavljene rizole samo zato kaj vozači zapinju o njega. Fuća se njima, zato i jesu nam ceste šugave i prepuna graba.

A najviše od svega mi je presmiješno kada vidiš sportska vozila koja su vrlo niska Ferrari, Porsche itd., i onda kada trebaju ići na vučnu službu iz bilo kojih razloga. Tada moraju improvizirati sa daskama da se može popesti na vučnu službu jer je prenizak ! Da negovoim kako idu sporo preko onih usporivača (ležačkih policajaca) !

Ja inače nemam SUV vozilo već obično vozilo, no malo mi je za oko zapela Dacia Duster 4x4 s dizlo motorom. I ono bi moglo biti najbolja kupovina. Ide skoro po svim terenima, lijepo je povišen i nije skup za održavanje jer je sve klasika, počeviši od normalnih dimenzija guma i klasičnog motora 1.5 dci do registracije i osiguranja.

A X5/X6, G/GL/ML i ostala perverzija traži dubok džep !
DANCI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno