|
![]() |
#6541 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
ovoga -->
http://pictures.topspeed.com/cars/me...im_1600x0w.jpg Kad bi se već kurčio sa značkom i cijenom auta... Citiraj:
http://pictures.topspeed.com/cars/me...im_1600x0w.jpg Kad bi se već kurčio sa značkom i cijenom auta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6542 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ma nema nitko ništa protiv ljudi niti tih suv-ova,samo sam htio reči kak mi je to glupa klasa,ali se prodaje i svima dobro,a da ne govorim o onima tipa pežo 208 pa 2008 ili 308 pa na 3008 ja bi njega http://cdn.caradvice.com.au/wp-conte...4484975168.jpg
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6543 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Uživaj u Africi i tu i tamo Foresteru. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6544 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
ovoga
http://pictures.topspeed.com/cars/me...im_1600x0w.jpg Kad bi se već kurčio sa značkom i cijenom auta... |
Bez obzira na neke eventualne prednosti, u prosjeku korištenja tih auta, isplativosti i ostalog SUV = Silly Useless Vehicle.
![]() A da ne spominjem vrh (sportske pokušaje) tipa BMW X6, Infiniti FX... |
Govna poput X5 ili još gore X6 bi uzeo nikad pa ni tad pokraj-----> ovoga
![]() |
#6545 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#6546 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6548 |
Hejter
|
Land Cruiser V8 ni po cijeni a ni po luksuzu,pa ni terenskim sposobnostima, ne zaostaje ni za Rangeom ni G klasom. Ne mislim da osnovni Prado, ni njegovog konkurenta Nissan Patrola, nego na dugu i luksuznu verziju, sa v8 motorima. http://www.toyota.hr/cars/new_cars/l...-v8/index.tmex |
![]() |
![]() |
![]() |
#6549 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Toyota je užasno siromašna opcijama prema G i Rangeu. Čak Toyota tamo ima i compare sekciju gdje odmah ubaci najslabijeg Rangea pored te najjače Land Cruiser. Staviš umjesto njega 5.0 Supercharged i odgovarajući G pa se stvari brzo promijene. Skuplji su, ali radije bi jedan od njih nego Land Cruiser.
![]() |
![]() |
#6550 |
Hejter
|
Nije baš tako, Land Cruiser V8 i njegova Lexus inačica drže popriličan udio prodaje u tom segmentu. Pa ako kupci ga smatraju dijelom tog segmeta, a i cijenom je u tom segmentu, onda mi nema kaj biti jasnije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6551 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Automobili za us tržište, paketi opreme, a ni pogonska grupa, nemaju veze s vezom sa istima u europi. A btw, da, land cruiser je pandan G klasi i Rangeu, štoviše range osim luksuza, nema baš neke pretjerane veze sa terenskim sposobnostima ostale dvojice. Tu se prije može povezati land rover, range je šminka. A bome ni G do pred kraj devedesetih nije imao ama baš nikakve veze sa luksuzom....
![]() |
![]() |
#6552 |
The mighty pirate
|
Usporediš sva 3 za to tržište i odmah dobiješ uvid u maksimalne pakete opreme. Ameri su takvi da kod njih na tržište idu samo najjači motori i maksimalni paketi opreme. Nisam se vozio u Rangeu, ali po onom što sam vidio iznutra, luksuz je daleko ispred svega trenutno u ponudi. Nisu ni terenske mogućnosti daleko. Čini se kao najbolja kombinacija jednog i drugog. Što se luksuza i dizajna interijera tiče, mislim da je tu Range najdalje otišao. Toyota kao da je zapela u 20. stoljeću (na stranu Lexus). Baš gledam ovo sad i opet mi Range ima ugodniju unutrašnjost.
![]() |
#6553 | ||
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Također hyundai nije bio neko čudo od max opreme, mada je imao specifičan motor za us tržište, takvog kod nas nije bilo u ponudi nikad. Baš sam pričao s njim dosta puta o autima tamo, to je sve kao i kod nas, ovisi što hoćeš i koliko para imaš, neovisno jel auto uvozni ili domaći proizvod. Da ne spominjem da su sigurnosni prohtjevi u americi dosta slabiji nego kod nas, te su kočioni elementi i ovjes dosta jednostavniji i ostavljaju lošiji dojam. Koliko sam pratio tvoje postove, pa bio si u americi, pa nije da tamo svi živi voze isključivo m3, m5, amg, s4, s6, itd automobile, pa ima masa raje kojoj je dosta 2.0 benzinjara i sl. Na kraju krajeva, imam frendicu u Ohiu, muž joj je godinama prodavao aute, pa smo isto tak pričali o toj tematici dosta. Citiraj:
Range je u dosta više tom luksuz segmentu, daleko je on još od mogućnosti G klase na terenu. A rekao sam ti i za g, pa oni su tek nakon skoro 20g proizvodnje dobili ventilirajuće diskove i airbag, kakav luksuz ![]()
![]() |
![]() |
#6554 | ||
The mighty pirate
|
Citiraj:
Po onom što sam gore vidio...od europskih auta, to su u 90% slučajeva bili Golf GTI, Focus ZX3, 135i, 330i, 335i, 535i, 540i, od Mercedesa većina AMG ili 300/350 modeli. Audiji su RS ili T modeli. Frend mojih godina kuka kako će platiti faks, a ima Focusa ZX3, frendica nešto starija od mene fura Passata 1.8T, njen cimer Imprezu WRX STI. Druga frendica je radila kao au pair i dobila Kiu Carens (Sedonu) da razvozi djecu u vrtić/školu. Motor 3.5 benzinac i samo satelitsku televiziju nije imao ![]() Da se razumijemo, to je ekipa koja je preselila s ovih prostora i studenti su. Frend i druga frendica iz Zagreba, prva frendica iz Makedonije, Ti auti imaju opreme u rangu najjače opremljenih istih modela koji se mogu naći u EU. Kod njih početna oprema postoji samo kod japanskih i američkih auta. Baci pogled na recimo VW i Kiu u US. Primjerice, Kia Rio kod nas dolazi s 1.25 i 1.4 motorima, gore isključivo s 1.6. Vozio sam gore [URL=Yaris limuzinu[/URL] (bio je wtf efekt - to postoji?!) u rent-a-caru jer je bio najjeftiniji i najmanje trošio ![]() Oduševljen sam bio autom. Od prostranosti, opremljenosti, ekonomičnosti pa do izgleda. U Nissan Versi (Tiida) sam proveo preko 14 sati u komadu. Nevjerojatno koliko je to podcjenjen auto na ovim prostorima, a tako dobar i udoban. Vozio se i u Civicu, BMW E46 328i cabrio, Dodge Ramu, Corolli, Camry Hybrid... i još dosta toga, ali najbolji dojam su mi ostavili baš Versa i Yaris (uz E46 naravno). Ameri su slabi na cup holdere, 10 sam ih nabrojao u Kiji Carens, a ostali auti su imali minimalno 4 ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#6555 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam bas malo prije gledao Kiju u USA i nemaju Ceed, bar ga ja nisam nasao. Sportage dolazi sa 2.4 benzincem a kod nas sa 1.6 kojeg oni stavljaju u i30 koji kod nas ima 1.4. Na kraju se svi voze istom brzinom ko i kod nas ak ne i sporije, vrlo vjerojatno. Kakva su iskustva sa novim Fordovim 1.0 ecoboost motorima? Dosta su povoljni i Focus i C Max su medu povoljnijima, narocito ak se trazi malo vise opreme. C Max sa 1.0 125k mi je ozbiljan konkurent za novi auto ak se ne pokaze da je motor odron. 1.6 atmosferci su jos uvijek u ponudi ali su cak i skuplji i ne idu sve opcije na njih. Za 150 tisuca se dobije Titanium C Max, 1.0 sa 125 ks, metalik bojom i Xenonina. Vjerojatno se to moze i jos malo spustit. Za takav auto mi se to cini dosta povoljno u usporedbi sa slicnima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6557 |
Mother Russia
Datum registracije: Mar 2013
|
Danas se vozim i ja u kruznom pogledam u retrovizor(cuo auspuhe kako grme) kad ono Nissan GTR Black Edition! fapfapfap kad nisam doslovno stao i molio ga da me prestigne samo da zagrmi i odleti! Koja je to brutala! Leti hebo majku svoju!! Imao sam priliku sjesti u njega, ali kada proleti pored tebe, sasvim druga prica! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6558 |
Premium
|
Danas vozio novog Golfa, TSI i 90% ga kupujemo. Unutrasnjost je savrsena, ne mogu smislit svu silu gumbeka i svemirski dizajn kao na Ceedu, Focusu i skoro svima. Ovo mi je cool i djeluje kvalitetno. Golfek je iznenaducuje mekan i udoban i moze se sve nadoplatit na osnovni model za razliku od vecine ostalih gdje treba najjaci paket za Xenon i sl. Cijena oko 20 tisuca eura sa Xenonom, boljom klimom, zimskim paketom i jos par sitnica, 105ks TSI. Ceka se dva mjeseca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6562 |
Premium
|
Ostat ce SX4. Nemaju ta dva auta veze jedan s drugim, osim po broju vrata. Swift ce ic pod racun, ovaj tjedan cu ga otpeljat na procjenu. Ovo Golf nemre, to je sigurno a u svemu drugom na asfaltu je valjda bolji. Veci prtljaznji, udobniji straga i ima iza ventilaciju. Vozimo se 4 svaki dan 100km na posao i vec sam lud od prigovaranja, smanji, pojacaj, zatvori prozor, pazi na rupe i to. Sad ce imat vise prostora, iza vantilaciju i puno bolji konfor. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 23.07.2013. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6565 | |||
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ja isto pomislim: "vidi budale" kad netko ide 120 km/h u lijevoj traci, a desna prazna. @all Opsesija za obilaženjem mi se pojavila prije par godina, kad je Stričak pokupio ljude u tunelu. Tada sam se zakleo da nikad ne ću biti u koloni, ako je slobodna druga traka, nikad ne ću voziti blizu kamiona i uvijek brže nego što kamioni mogu. Ako mi se nešto desi sa autom, razlika između 110 i 140km/h me ne će spasiti, ali barem me ne će novi Stričak pokupiti. Naravno, izbacujem žmigavac pol kilometra prije kamiona, gledam na sve strane, da mi ne doleti neka "raketa" (stvarno brz auto) i obiđem. Ne majmuniram se po cesti, ali vozim u dopuštenim granicama i po propisima, a to je 143/150 km/h na autoputu. Osim na mjestima gdje je označeno drukčije. Ovo je provjereno kod kolege presretača, da ne mislite da baljezgam neprovjereno.
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. ![]() Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6 Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 23.07.2013. u 20:23. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6567 | |||||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
No da, većna Audia je ili top model + S-line paket ili S model. Citiraj:
Citiraj:
Kao što rekoh, motorizacija je drugačija ali općenito je oprema slabija. Neki modeli su lošije opremljeni neki bolje. Ovisi od proizvođača i tržišnog segmenta Citiraj:
Citiraj:
Taj 2,4 je ovdje uobičajeni motor za Kiu i uz 2,0 trpaju ga u svašta.
![]() |
![]() |
#6568 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6569 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6570 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ljudi uzalud se prepirete oko priče SUV-a i marke, svaki auto ima svog kupca bio on ofarban u kričavu rozu boju ili u neku drugu boju. Mene to uopće nebrine, ja kupujem u skladu mogućnosti i želje, a sve drugo je teška zavidnost. Meni se inače SUV vozila sviđaju jer su povišena i udobnija taman toliko da mogu žvakati naše šugave balkanske ceste koje su prepuna rupa, i visokih rizola prilikom pakriranja. Ja sam često puta imao prilike vidjeti kako normalni automobili s branikom znaju prilikom parkiranja zapeti za rizol jer je rizol previsok. Taj slučaj se riješi povišenim autom i nemaš brige, jer nitko nebude išao vaditi krivo postavljene rizole samo zato kaj vozači zapinju o njega. Fuća se njima, zato i jesu nam ceste šugave i prepuna graba. A najviše od svega mi je presmiješno kada vidiš sportska vozila koja su vrlo niska Ferrari, Porsche itd., i onda kada trebaju ići na vučnu službu iz bilo kojih razloga. Tada moraju improvizirati sa daskama da se može popesti na vučnu službu jer je prenizak ! Da negovoim kako idu sporo preko onih usporivača (ležačkih policajaca) ! ![]() Ja inače nemam SUV vozilo već obično vozilo, no malo mi je za oko zapela Dacia Duster 4x4 s dizlo motorom. I ono bi moglo biti najbolja kupovina. Ide skoro po svim terenima, lijepo je povišen i nije skup za održavanje jer je sve klasika, počeviši od normalnih dimenzija guma i klasičnog motora 1.5 dci do registracije i osiguranja. A X5/X6, G/GL/ML i ostala perverzija traži dubok džep ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|