|
![]() |
#6421 |
Guest
|
Može link na neko relevantno istraživanje o tome da se LG najmanje kvari? |
![]() |
![]() |
#6422 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
TN panel! Nemoj to za TV uzimat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6423 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Od prijatelja koji radi u trgovini(ali bez fora pa on je trgovac i to mu je posao) ![]() ![]() Nije nagovaranje i njegov izbor ali tražio je savijet koji mu nitko sa sigurnošću nemože dati "što je najbolje za te pare" jer je općenito pozato da svi imaju "fuš" serije bez obzira na brend..... pa makar bile i u ex. klasi uređaja nema pravila.... treba potrefiti i imati malo sreće da uređaj radi 5+god .... što je sve rijeđi slućaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6424 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6425 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
zakacio sam se na samsung 55f6400, a proracun mi je do 8500kn kolko bi htio max potrosit, jel postoji nesto bolje za tu cijenu ne zelim plasmu vec led tv, i ako ko ima 6400 seriju jel sve ok sa kvalitetom panela,iskustva neka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6426 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
EDIT: long story short, treba mu TV koji će se debelo najviše koristit za PS4. pa mu je bitno da nema laga, i cijena oko 5000kn. ili 6. Zadnje izmijenjeno od: timmy. 20.01.2014. u 20:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6427 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Postoji li na tržištu išta što može zamijeniti 1920x1200 IPS monitor, a da istodobno bude "smart"? Najviše me zanima DLNA u takvom monitoru, dok TV signal trenutno nije uopće bitan. Pošto nemam mjesta za još jedan ekran, a dobro bi mi došlo da nakon radnog dana ne moram još i paliti komp ako hoću s kućnog servera potegnuti film.
![]() |
#6428 |
Fresh Juice
|
Oj momci. Pošto se ne kužim u telke da vas priupitam. Kolko vidim hrpa modela danas ima wireless lan ugrađen već. Ono što me zanima jel moguće preko njega streamat sadržaj s kompa na tv? I konkretno kod ovog modela, Samsung UE32F5000, što njemu taj wireless omogućuje, jel ima browser ugrađen on ili kaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6429 |
Premium
|
Je, ali F5000 nema wireless ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6431 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
LED TV, 3500-4000kn
Može preporuka za LED TV idmeđu nekih 3500 i 4000 kuna. Ne treba imati 3D ni ne treba biti SmartTV. Televizor bi se gledao s udaljenosti od 2 do 4 metra. Bitno je da ima dobar kut gledanja. Na njemu bi se vrtjeli filmovi, nogomet i općenito sport kao i F1. Takoder je bitno da bude dobra crna boja te da ne smeta ako pada svjetlost na njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6432 |
Premium
|
Ovo ti ne ide zajedno. Znam da ce netko doci i reci kako taj i taj LCD TV ima oboje ali to nije istina. Za duboku crnu/visok kontrast moras ici na VA panel dok jedino IPS ima nesto sto bi se moglo opisati kao siroki kutevi gledanja. Naravno, to ne znaci da svaki VA ima super kontrast niti svaki IPS minimalan shift ali je generalno pravilo kojeg se treba drzati. IPS npr jednostavno nema visoki nativni kontrast a VA ce uvijek imati osjetan gamma shift i manje ili vise ispranu sliku sa strane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6433 |
The mighty pirate
|
Još mi nitko nije uspio odgovoriti na prije postavljeno pitanje... Je li moguće da se modeli kao Samsung T240HD uopće više ne proizvode?
![]() |
#6434 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
Npr. Direktno udaljen od tv-a 4m i onda od te pozicije 1.5m u desno. Mozda nekih 35stupnjeva |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6435 | |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
http://www.futura-it.hr/katalog/peri...ri/monitor-tv/ EDIT: Sad sam pročitao i prethodni post, T240HD je imao DLNA? Zašto ne bi uzeo u obzir neki jači model 26" TV koji ima smart opcije? Samo što takvih baš i nema s bar Full HD rezolucijom ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Campeonato. 28.01.2014. u 22:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6436 | |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6437 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Nijedan nema veću rezoluciju i da je SMART (ima DLNA). Očekivao bi čovjek da će netko napraviti nešto takvo... Najradije bih 24" 1920x1200 ili 27" 2560x1440, jer mi je to za dizajn i fotografiju premala rezolucija na većim dijagonalama. Ima li gdje za vidjeti takvih monitora, ali da su spojeni na PC, a ne na HD demo video?
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 28.01.2014. u 22:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6438 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Kad se vratimo na onaj tvoj prošli post, ako trebaš nešto što bi služilo samo da ti spoji server i monitor, zašto ne bi kupio neki media player i zadržiš svoj sadašnji monitor? Jer sumnjam da postoji nešto što nije full hd, a da ima tv funkciju za koju kažeš da ti netreba i to još sa smart dodatcima?
![]() |
#6439 |
The mighty pirate
|
Media player mi je još samo jedna stvar koja pridonosi neredu i gužvi na stolu koje se pokušavam riješiti. Imam NAS s hrpom multimedije, imam nekoliko kompova u kući s kojih još mogu povlačiti takve stvari. Na trenutnom monitoru mi fali HDMI, i to sve više i više. DLNA ili kasnije WiMi bi mi isto super sjeo. Pristup internetu na velikom ekranu bez potrebe za paljenjem kompa mi je isto veliki plus. Sve mi se čini da će na stol ili zid morat ići 24" smart TV, a ovaj monitor ostaje za posao.
![]() |
#6440 | |
Premium
|
Citiraj:
http://img1.lesnumeriques.com/news/3...0-angles-g.jpg Dobar IPS ce imati puno stabilniju sliku ali ni priblizno dobar kontrast. Kod LCDa je to jednostavno tako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6441 |
Premium
|
Kako imam nešto iskustva sa va ,spv-a-panelima (sony 32ex500,sony 32ex720,sony 32hx750) moram reći da je Kontrast konkretno prikaz crne na tim televizorima istina nešto bolji nego na LG-jevim ips televizorima ali sve skupa je to daleko od dobrog kontrasta. U zamračenoj ili poluzamračenoj prostoriji svaki lcd/led pada ko kruška. Za povezivanje sa kompom u svrhu glumljenja monitora puno mi više odgovarali LG televizori (pogotovo ovi manje diagonale ekrana)nego sony va televizori |
![]() |
![]() |
![]() |
#6442 |
Premium
|
Dobar VA LCD "pada ko kruska" samo u potpuno zamracenoj prostoriji, sto ionako nisu optimalni uvjeti za gledanje. U normalnim uvjetima, percipirani kontrast je dobar, ako ne i vrlo dobar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6443 |
Premium
|
Najbolje je gledati multimediju u potpuno ili barem djelomično zamračenom prostoru. Da je drugačije u kinima bi imali upaljeno svjetlo za vrijeme projekcije. Dakako percepcija od osobe do osobe se razlikuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#6445 |
Guest
|
Što su optimalni uvjeti za uživanje u sadržaju visoke definicije u svojem domu u večernjim satima nakon dnevnih obaveza. Potpuni ili skoro potpuni mrak. Za gledati naš SD ili HD broadcast program, koga briga. |
![]() |
![]() |
#6446 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Starci mi imaju Ambilight na pet godina starom Philipsu serije 7 i meni nekako "odmara oči", u nedostatku bolje riječi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6447 |
Premium
|
Gledanje u mrklom mraku svakako za oci nije optimalno. Uz blazi bias lighting, kontrast VA panela izgleda impresivno i svakako se kuzi razilka u odnosu na tipicni 800-1000:1 IPS. A opet po danu izgleda bolje nego CRT/plazma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6448 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6449 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Gledam ovo http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=TX-L42ET60E i ovo http://www.nabava.net/televizori__24...2-led__4232891 Jedna nema 3D, ne znam da li mi to uopće treba i ako je fora... Ako netko ima mišljenje, preporuku možda za nešto drugo i sl. U Italiji je to kao nešto jeftinije? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6450 |
Premium
|
3D nikako nije fora.. Ne znam kome to može biti fora.. Ne namećem svoje mišljenje već samo govorim iz nekakvog svojeg iskustva, a to je: totalni bulšit.. Probao gledati filmove koji navodno obiljuju 3D-om i ostao sam razočaran. Ne samo da nisam uopće primjećivao 3D nego, naravno, glava i oči se nisu mogli naviknuti, stalno je nešto čudno smetalo.. Tako da, što se mene tiče, fak dat.. Još da i vid "izgubim".. I zato ti preporučam da zanemariš 3D i uzmeš onu jeftiniju verziju, koji god TV odabrao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|