|
![]() |
#6361 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Masline i malo pršuta ili kulena bogme ne dođe toliko. Nekak mi je to puno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6362 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Neznam, meni od svih tih pizzeria, uz pizze, najbolju ostalu hranu kaj se može naručit ima Rubikon... I da, jučer imao za ručak rižoto sa lignjama, ali je stari usro, na nagovor žene i starijeg sina, nije uopće začinio nit zasolio i bilo mi je ko da jedem frišku lignju ![]() Danas? Bažul ![]() EDIT: @Sky Slab si ti trgovac, pa ovi te oderu na cijenama ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6363 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ne samo da ima proc na 4ghz, Sky je realtime domačica. Nego kad ces mi napravit onu salatu od tunjevine. Obecao si mi prije jedno 6 mjeseci. A kaj se tice ove pizze, mrzim te, sad sam i ja gladan ![]() E da, samo da kazem, uzeli mi starci ovaj vikend pola kile lazanja u kingcorssu (iper coop) i mogu rec da je ko u udinama u italiji. PREFINO. Evo stvarno preporuka. Pola kile za 25kn. Lazanje je nesto vau. Fakat je dobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6364 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
@Sky Pa jesi vidio kak oni rade pizzu. Tjesto nema više od 10 dkg 5 listića šunke za pizzu od Konzuma (1 kg 32 kn) 1 prstohvat manji sira (1 kg 36 kn) 5 komadića šampinjona Paradajz uzima u kantama i još ga razrijedi sa vodom i stavi malo začina Pa ta pizza nemože biti skuplja od 10 (realno oko 5 do 7) kuna sa svim materijalom i energentima. Dostava je već druga priča. Dostavljač dobi 5 kn po dostavi, ali dostavlja sa svojim autom i svojim benzinom, popravcima i registracijom) I kako onda nema računicu. Pogotovo, ako je pizza 30 kuna onda je i dobit veća.
![]() |
#6365 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ma dobro, pretjerujem, ali uvijek kad odem u trgovinu kupiti sastojke, uvijek se vratim sa još 100 drugih stvari ( pivica, nekaj slatkog za poslije, svježi krastavci i paradajz - obožavam ih jesti sa pizzom), još si zaboravio smjesu za pizzu, kvasac ( neću spominjati maslinovo ulje, šećer i sol) i masline, tako da mi nikad ceh ne ispadne ispod 150 kuna kad radim sam pizzu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6366 |
Moderator
|
Ja ću sad pripremat avijaciju. 80 dkg picekovih krilaca (pečenih na naglo sa vegetom da se napravi ono slano u tavici) bez onog špica samo za mene, sa senfom i pomfrijem. : nuts :
![]() |
#6367 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Šalu na stranu-pravom Žderonji je najveći trošak ono kaj mora imati u špajzi/hladnjaku/škrinji (da mu se nađe pri ruci kad mu se priŽdere pizza) Paradajz u boci/koncentrat, masline (crne, zelene, filane paprikom, ovčjim sirom i slične perverzije), maslinovo ulje, par vrsti inćuna, koja konzerva dagnji, origano/mažuran, špek, pršut/šunka, kulen, koji komad smrznute slavonske šarf kobase...feferoni (slatki, ljuti, mild-ovisi kakve sam volje), eventualno kakvo kiselo vrhnje i da ne nabrajam dalje... ![]() Nabere se tu lovice... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6368 |
Guest
|
Hmm, imam ideju za podtemu : obavezni sastojci u frižideru. ![]() Ajmo, ljudi, Jelc je dao svoje prijedloge, da čujem vaše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6369 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Uffff...mislim da bi to fakat bilo previše za natipkati ![]() Kad bi obradili samo frić, špajzu i škrinju za zamrzavanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6370 |
Moderator
|
Moja špajza
Dao sam si truda da natipkam večinu svoga blaga. Nemojte mi zamjeriti, ako sam kaj zaboravil. Pod špajzu podrazumjevam, škrinju ladičarku, frižider i malu priručnu škrinjicu iznad frižidera. Škrinja: Šnicli svinjski razni, kategorizirani (krmići, vratina, but, lopatica) i po 3 do 4 komada u vrećici. Faširano i za gulaš po cca pola kile paketi. 1/4 odojka u komadu (rebrica). Govedina za juhu i za gulaš. Šnicli od mlade junetine i teletine. Piletina sortirana u komadu, za pohanje i za ajgemahtec. Obavezno jedan šaran cca 1 do 2 kg i ista količina pastrve jer nisam baš ljubitelj morske ribe. Krvavice, pečenice i čvarci. Količina mesa mora biti barem za 10 ljudi jer nikad neznaš kad će gosti navratiti. Povrće mahune, mladi grah, smrznuti đuveđ i kuhani paradajz sos u čašicama od po 2 dcl. Punjene filane paprike, ostalo još 10 komada. Špajza: 10 litara svinjske masti. 10 kg krumpira, par kila luka, bjeli luk. Suhi grah, riža nekoliko vrsta (obična, smeđa, integralna), rezanci i mlinci, špageti i dr. tjestenina. Konzerve: grah, slatki kukuruz, šampinjoni...., pekmeza barem 5 vrsta+nutela, med, čokolada za kuhanje i ostalo za kolače. Nekoliko vrsta ulja: Suncokretovo, maslinovo, bučino, sezamovo, palmino za fritezu. Kiseli krastavci, paprika, cikla, feferoni ljuti i slatki, ajvar i pinđur. Sve vrste brašna. Grickalice razne. Neda se to pobrojat. Mislim napolitanke, čips i sl. Barem 1 paket punomasnog trajnog mlijeka. Gajba mineralne, 2 gajbe pive (alkoholna i bezalkoholna), nekoliko vrsta vina i desetak vrsta žestice. Barem 30 vrsta mirodija i začina. Frižider: 2 litre mljeka. Kad si žedan po noči voda nevalja, a sok ti se ne radi. Kečap ljuti i slatki, paradajz koncentrat. 2 vrste senfa, hren. Jaja barem 10 komada. 2 do 3 vrste salame, jeger, komad suhog mesa, špek marke adidas, suhe kobasice, dimljeni sir, feta, sir podravec. Nekoliko paketa hrenovki. Tabasco, kvasac, 1 litra jogurta, mileram i vrhnje za kuhanje, par komada mlječnih napaza i sireva. Toast sir u listićima. Par konzervi paštete, ribica u ulju i sa povrćem, slane srdele u maslinovom ulju. Par komada stolnog margarina i margarina za mazanje. Maslac za pečenje. Priručna škrinja: Smrznuti pomfri. Nekoliko paketa smrznutih čevapa, paket pljeskavica. Razni panirani odresci. Riblji fileti i surami štapići. Uglavnom sve šta se može pripremiti za 20 minuta. Zaboravio sam napomenut da mi starci imaju 30 metara od mene vrt sa friškim povrćem i začinima. Naravno da treba imati i savalat i pribor. Zdjele lonci i tavice razne. Gril tavica. Wook. Lonac od 9 litara sa tronošcem za fiš i razne gulaše i paprikaše. Roštilj na koji stane 1 kg mesa. Pečica sa tanjurom za kotlovinu. Itd. Itd da ne nabrajam dalje Ovako bi trebala izgledat imovina svakog pravog žderonje. Namjerno sam izostavio tavan i server u podrumu. ![]()
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#6372 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
I to trebi traje vjerojatno max 10 dana i ond ase zalihe moraju obnoviti ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6373 |
Guest
|
Svaka čast, AMD. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6374 | |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6375 |
Super Moderators
|
Evo zakaj ja nisam htio pisati-predugo bi trajalo a svaki pravi Žderonja ima SVE za Žderanje.... Danas (opet) bažul i zelje ![]() Imam novu zalihu malina pa ću njih za desert. Sutra radim sataraš: nuts : |
![]() |
![]() |
![]() |
#6376 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Deca, sutra bu zahladilo pa se treba pripremit ! U to ime spravljen je szekely - my way ! 3/4 kg mesa svinjskog od plećke, 1/2 kg luka zdinstanog, na to ide meso na kockice i dva režnja češnjaka. Dinsta se dok nije mekano, ubaci 2 male žlice zelenog papra, doda kiselo zelje i podlije s 1/2 litre bujona ( 1 kocka goveđa u vrućoj vodi ), 2 lista lovora. Kuha se još 1/2 sata, doda domaći paradajz i dva dobra šprica ketchupa. Prilog : restani na masti. ps. u express loncu sve je brže gotovo. @ AMD : u škrinji pravi žderonja treba imati smrznutog namočenog graha trešnjevca, ak mu se prijede bažula pa da se ne gubi vrijeme namakanjem.
![]() |
#6378 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
SMS se malo pokvario kakav je bio prije-prije su imali i dagnje, inćune sa suhim paradajzom (mrak)....znam uzeti od njih i kapare..ako ništa drugo-staklenke se daju upotri***************iti za zimnicu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6379 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Danas bio kod cure na ručku a za ručak Rižoto od integralne riže s grahom, šitake gljivama, lisičarkama, zeljem i neznam s čim svbe ne..
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6380 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
To mora da je bilo strashno ukusno.... : lol2 :
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#6381 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Nakon tako finog ručka sigurno ti je pasala mrzla piva. ![]()
![]() |
![]() |
#6382 | |
driver
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6385 |
driver
|
![]() |
#6386 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6388 |
Moderator
|
Evo moju avijaciju od danas popodne. Ovo je bila prva runda. http://img271.imageshack.us/img271/3...800x6009vy.jpg
![]() |
#6389 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Drustvance ajde recite di ima za kupit ratluka u Zagrebu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6390 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ali pogledaj u Konzum, Metro, Getro... sigurno imaju.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|