Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.01.2015., 18:31   #601
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Desni klik na nju i makni sa nje slovnu oznaku e:
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2015., 20:06   #602
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
U manageru?

too.. hvala!!
imart je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2015., 23:06   #603
buljaka
Premium

Da
Nista
Staro 06.01.2015., 23:36   #604
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Desni klik u disk manageru na particiju, change drive letter and paths, makni slovo. Trebalo bi nestati iz explorera.

EDIT: kasnim
Staro 07.01.2015., 06:16   #605
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
Tnx svejedno
imart je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2015., 10:48   #606
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
I zbog toga se uzbuđuješ
Kod mene na Win 8.1 ima svakojakih particija petšest.

Inače kod mene se ne događaju kojekakva sumnjiva 100% zauzeća tako da sam zadovoljan. Osim što nema šanse da digne neku od Live Liniux distri na USB sticku, a na DVD samo Ubuntu. Bio sam spržio Knnoppix. Kad sam izabrao boot s DVDa nije se ni osvrnuo ali po netu vidim da je svima tako pa se ne bunim.
Stavio bi 7 gdje se sve te distribucije uredno dižu ali me nekako tlaka jer me i ovo dobro služi
Hombre je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2015., 00:43   #607
dzajko
Premium
Moj komp

dzajko's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Dva pitanja:
1. Koliko puta mogu instalirati "friske" ORIGINALNE windowse 8.1 na jedno racunalo
2. Kako postavit email od tcom da mi dolazi na racunalo posto nema postavki za pop3?
dzajko je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2015., 02:44   #608
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
1. Koliko god puta zelis.
2. Ima postavke. Instaliraj office s outlookom ili mozda thunderbird ili neki drugi e-mail klijent. Incoming server je pop.t-com.hr a outgoing je mail.t-com.hr Korisnicke podatke valjda znas.
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2015., 20:35   #609
Hombre
Registered User

Koliko puta sam ih ja instaliraooo
Ovo bi se ipak moglo nazvati evolucijom. Ja napravim restore Backupa.
Ovih dana sam bio malo vrijedan. Imam novu Toshibu s predinstalirsnim 8.1 pa sam gledao što da zbrišem. Po onome što vidim na drugim forumima nisu se baš ubili od silnih programa. Tu je Tempro, HDD Protection, Display Utility... pa sam nešto deinstalirao, a par njih ostavio.
Nije baš ONT ali mali noćni horor. Tražim 64 bitne programe, a odlučio sam zamijeniti ove komercijalne koje godinama "isprobavam" pa sam se bacio u traženje alternativa. Lijepo sam ja to uspio ali sinoć mi se dogodilo da je comp počeo praviti gadne probleme. Jednostavno se sve na ekranu trese, naslovi lete naprijed nazad i kad sam krenuo u Restore Point nisam ga uspio uopće pokrenuti. Macrium koji svoj dio posla odrađuje savršeno nije se uopće dao pokrenuti. DVD ga boota ali ne mogu izabrati datoteku za restore iako postoji. Nakon svakog reseta digne se desktop, ostane par sekunda, nestane i opet se pojavi, bez da digne AV i ostalo što slijedi. Gadno sam se zabrinuo i već sam ga vidio u servisu pokušavao ovo ili ono ali bez uspjeha. Kupio sam silikonsku zaštitu za tipkovnicu. Lijepu zelenu s gravurom tako da nalegne na slova i ne bježi naokolo. Tamo oko dva ujutro nekako mi je palo na pamet da bolje pogledam. Kako se radi o mekanom silikonu podtlak je zalijepio Bakspace i on je ostao stalno pritisnut. Dovoljno da ništa ne radi kako treba jer sve što krene vrati nazad i pravi beskonačni loop. Imam par prozirnih ravnih isto od silikona pa sam stavio jednu i sada razmišljam o bušenju rupice sa strane na dijelu gdje je bakspace iako već imam iskustvo što se dogodi i kako izgleda ako ostane pritisnuta tipka.
Pola stvari koje su mi u Win 7 sasvim normalo radile ovdje nema šanse. Ubacim USB stick i prijavi da ga ne prepoznaje, wireless adapter isto, GNU OS jedino Ubuntu i to isključivo s DVDa, s USB sticka nakon par redova prijavi error dok sve na sedmici radi bez problema tako da ga sve nekako omjeravam kako bih napravio downgrade diska i instalirao Win 7. Nije da sam nezadovoljan kako radi ali previše mi je "napredan" i nekompatibilan i cijeli dan razmišljam be or not to be.
Staro 19.01.2015., 22:42   #610
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Danas mi se pokrenuo onaj Windows Automatic maintenance dok je komp bio idle i nakon toga mi je nestala opcija "Pin to Start Menu" i nemam više Recent programs.

Prije su tu bila 4 pinned programa i recent programs,nikad nije bilo problema s time,tako sam uvijek namjestio odkad je izašao StartIsBack.

Probao sam i totalni uninstall pa instal StartIsBack-a ali je isto,nešto se u Windowsima s**balo.

Guglam več 2 sata ali večinom nalazim taj problem za Win7 i rješenja za Win7 ne rade kao ni rješenja koja sam našao za Win8.1.

Da li je netko več imao ovakakv problem i kako ga riješiti?

EDIT: Dakle nakon cjelovečernje zajebancije s ovime saznam da je nije dobar khmm za StartIsBack i zato su mi nakon 30 dana nestale te opcije,skinuta nova verzija i sve kao prije

Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 20.01.2015. u 01:06.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2015., 08:05   #611
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
pa onak, ne znam zašto si prvo pomislio na windowse, a ne na custom program, koji je uz to sve u, da se tako izrazim nedefiniranom statusu što se prava tiče
Mislim, da znaju windowsi pobenavit, znaju ali...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2015., 10:25   #612
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Da li je netko več imao ovakakv problem i kako ga riješiti?

EDIT: Dakle nakon cjelovečernje zajebancije s ovime saznam da je nije dobar khmm za StartIsBack i zato su mi nakon 30 dana nestale te opcije,skinuta nova verzija i sve kao prije
Stavi Classic Shell koji je besplatan
http://www.classicshell.net/
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2015., 15:16   #613
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
pa onak, ne znam zašto si prvo pomislio na windowse, a ne na custom program, koji je uz to sve u, da se tako izrazim nedefiniranom statusu što se prava tiče
Mislim, da znaju windowsi pobenavit, znaju ali...
To sam se i ja pitao kad sam otkrio u čemu je problem ali taman se poklopilo u minutu da kad je završio Windows Automatic maintenance(vent na CPU se stišao) pojavio se ovaj problem.A i kad istekne neki trial očekuješ da se nekako drukčije manifestira,obavijesti te a ne ovako podmuklo ti oduzme 3 sata života
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Stavi Classic Shell koji je besplatan
http://www.classicshell.net/
Probao jučer i to,ne sviđa mi se,ima milijardu nepotrebnih opcija a nema onu osnovnu koju ima StartIsBack po defaultu,da ima boju kao Windowsi.Boja mu bude par nijansi svjetlija od taskbara.
Može imati istu boju samo ako odaberem Aero a to mi se ne sviđa jer zaobli rubove.

Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 20.01.2015. u 17:10.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2015., 19:32   #614
Crash
Premium
Moj komp

Crash's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Imam jedno kratko pitanje.

Dosad se nisam susretao sa windows 8.1, znam da je "cista" osmica bila bullshit.

E sad me zanima kratko i jasno.

Dali da zamjenim win 7 ultimate sa win 8.1?

Molim odgovor, jel iskreno nemam bas vremena radi radnih obaveza citat svih 16 stranica. Pa samo kratko

Konfiguracija je vidljiva pod moj komp, ako zatreba
Crash je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2015., 19:42   #615
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Ako nemaš zbog nečega potrebu za win 8, nemaš zašto mijenjati.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2015., 20:27   #616
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Crash Pregled postova

Dosad se nisam susretao sa windows 8.1, znam da je "cista" osmica bila bullshit.

Molim odgovor, jel iskreno nemam bas vremena radi radnih obaveza citat svih 16 stranica. Pa samo kratko

Kratko i jasno, ne.
Staro 20.01.2015., 21:35   #617
buljaka
Premium

Citiraj:
Autor Crash Pregled postova

ja sam napravio to, pa se nakon 6 mj vratio na 7...

8.1 je puno bolji od 8, ali ako igras igre meni npr bolje rade u 7-ici, moguce zbog ati 3870 drivera ali ne vidim nikakve prednosti 8.1 osim brzeg boota
Staro 20.01.2015., 22:07   #618
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Win 8.1 radi bolje i brže ali su razlike dosta male tako da ti se ne isplati prelaziti sa sedmice ako ti radi kak spada.

Eventualno u slučaju potrebe za reinstalacijom, onda bih preporučio Win8.1 ... ili Win10 ako ćeš reinstalaciju raditi kasnije ove godine

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2015., 23:52   #619
Hombre
Registered User

S obzirom da sam sam uspio natjerati manje više sve programe i uređaje da mi rade na 8.1 nekako sam odlučio ostati tu gdje jesam pošto ne igram igre.
Jedno svježe iskustvo. Moja nova Toshiba ima (naravno) ugrađenu kameru koju nisam do sada uspio pokrenuti. Nije mi uopće potrebna nego ako sam već platio hoću da radi pa sam prekopao support proizvođača, Microsofta i u pravilu ne nalazim ništa za moj model... ali kad ukucam u Search riječ camera napiše da je Locked pa sam bio malo ljut na Windoze. Neki dan slučajno zagledam u Biosu kad naletim da je Camera pod Off

Sad kad mi je dosadno mogu se sam sebi beljiti
Staro 21.01.2015., 09:08   #620
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ajmo malo ozbiljnije stvari... da li je tko deployao win 8.1 sysprep image na neku kamaru strojeva.

dakle treba mi netko tko ima funkcionalan unattend.xml fajl, ako ima takovih
syss je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2015., 09:50   #621
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Hehe. I mene ovo zanima. Dobro bi dosao bilo kakav info
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 21.01.2015., 09:57   #622
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

hijaooooooo brate po muci

dakle onaj online generator unattend fajla je goli qrac... prvo ne mijenja neke varijable (naravno to sam skužio na teži način trial & error metode), pa sam ga onda išao ručno heklat... dakle frajer razjebe sve što se može razjebat, od regional settings do hardvera, ali ono baš ubije hardver tipa kameru i 3g modul da kao nisu spojeni na divajs (pričamo o tabletu).

ofišl ms adk (ako si se toga dotakao) i .wim sranja da ne spominjem pošto ne znam tko to zna propisno korisiti jer je trenutno to stvar koja zauzima ~6gb na disku... vendori mi pričaju kako nitko ozbiljniji nije implementirao 8.1 u enterprise okruženju pa zato i nema "gotovih" answer fajlova te me upućuju na ms adk kojeg ne znam s kojom dekripcijom da ga dekriptiram koliko je opširan.

mislim kad sam radio golden image za w7 strojeve isto je bila borba, ali sam ga ispeglao ko metak i na kraju krajeva se deployao (tada) na ~800 strojeva i dalje se naravno deploya, ali u ni jednoj instanci nije dirao u hardware, dok ovaj 8.1 drek rastura sve.
Staro 21.01.2015., 10:30   #623
Crash
Premium
Moj komp

Crash's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Hvala svima na odgovorima. Ipak ostajem na win 7 Dok ne izadje win 10 onda cu vidit. Zasad ne minjam konja koji ide
Crash je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2015., 10:32   #624
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Pozabavit cu se time kada mi prodju ispiti pa ako sta pametno iskemijam javim tu u temu
Staro 21.01.2015., 10:39   #625
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ja nemam ispite nego se "zabavljam" upravo sa time i mogu ti reći da to uopće nije zabava
Staro 21.01.2015., 11:36   #626
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Ja kod sebe u svom enterprise okruženju uspješno deployam Win 8.1 i Win7.
Koristim Windows ADK za kreiranje unattended filea.

Osim onih standardnih gluposti da prihvaća EULA, regional settings, etc ..., ubacio sam da mi automatski aktivira (enable) administratorski account (s passwordom koji želim) i da automatski aktivira Windows i Office.

Zbog tih stvari očito ne mogu dati gotovi .xml file, ali evo slika u prilogu koje varijable koristim.
"First logon commands" je dio za aktivaciju Windows/Office, a ima i dio kori se koristi za enable admin account.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.PNG‎
Views:	283
Size:	56.8 kB
ID:	14402  
ONeill je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2015., 12:03   #627
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

da, problem je kaj ja ne znam gdje sve varijable treba unijeti, a da idem jednu po jednu pa dignut image pa onda vidjet kaj ne valja, pa prepravit, pa opet image... ali svakako puno hvala na ss-u sigurno će pomoći ako ću biti primoran krenuti tim putem

zapravo ako bi te mogao zagnjaviti, a zagnjaviti ću te na pm
Staro 21.01.2015., 16:41   #628
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Budem ja to procesljao, al treba ce vremena. Dobro je dok se moze preko USB stickova testirat
Staro 21.01.2015., 17:30   #629
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pomogao mi je drugar, vizonar, filantrop i budući precjednik oneill... međutim nije radilo.

zapravo sada mi je palo na pamet da je ovaj tablet x86, a na mnogo mjesta stoji amd64... budem sutra poeditirao fajlu pa ćemo da vidimo na čemu smo.
Staro 22.01.2015., 09:04   #630
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
zapravo sada mi je palo na pamet da je ovaj tablet x86, a na mnogo mjesta stoji amd64... budem sutra poeditirao fajlu pa ćemo da vidimo na čemu smo.
Koji to x86 tablet imas da nema 64bitni CPU u sebi, opet je bilo po Konjscinskoj pazarenja ispod tezge?!

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno