|
![]() |
#572 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#573 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
tja, ako nema crvene, morati cu uzeti plavu ![]() a zna li netko, koliko je plava tiha/bucna, i da li joj radi automatska regulacija brzine venta ovisno o temperaturi? citam po netu da su sapphire (a valjda i ostale) 3870 imale problema s time... al nisam nasao jel to konkretno samo za crvene ili i za plave? ova gigabyteova sa zalmanom navodno uopce nema regulaciju vrtnje, fan je uvijek na 100%... iskustva ako ju tko ima? bitno mi je da je komp tih, pa se raspitujem... ne smeta ako zabuci u opterecenju (igre i sl) ali bas da fan buci na 100% dok surfam mi se ne svidja ili da uzmem skroz pasivni ultimate? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja imam plavu Sapphire HD3870 i ventilator joj se ukljucuje otprilike svakih 5 ili malo više minuta i onda se vrti 2-3 minute i onda opet stane i tak cjelo vrijeme.Čuje se dosta za to vrijeme dok se vrti,ali temperature su zato fenomenalne. U idle-u 37-42 a pod opterečenjem od 42-50 možda malo više. Ja sam prezadovoljan,nisam ju clockal ili nekaj drugo,sve je po defaultu. Kupi i uživaj! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
ovako imam jedno za vas sasvim jednostavno pitanje naime posjedujem od nedavno ati radeon sapphire hd3870 toxic e sada me muce prokleti driveri,koje da koristim na toj grafi oni sta su mi orginal na cd-u su mi cudni u 3dmarku imam bolji score nego sa omeginim najnovijima ali mi zato losije rade u igri i to dosta,pa me zanima ima li neki driveri koji ce me zadovoljavat sa obje strane?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
Pa plava je glasna,ali se ne vrti stalno.Meni dobro hladi,prvih par dana je na full loadu došla do 55,poslje ne prelazi 45-50,tako piše u Everestu XD Provjetreno kučište. U drivere se baš ne kužim,meni kartica radi super sa driverima koje sam dobil na cd-u i to je to.Prezadovoljan sam,buka mi ne smeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#579 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...=xp/radeonx-xp super rade u svemu |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#581 |
Spam Witch
Datum registracije: Aug 2006
|
Help - Problem sa zagrijavanjem Sapphire HD3870
Kupio sam - Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR4, PCIE, TVout, DVI - i nakon sto sam je stavio u komp, temperatura kartice u idlu mi je od 50 do 60 °C sto je imho previse a u full loadu mi radi preko 85 °C, nista nije OC nit grafa nit proc, apsolutno nista. Provjerio sam vent koji se vrti ko blesav na kartici te sam provjerio i pastu i zamjenio drugom no i dalje je situacija ista. Ne znam da li je to normalna temp. za tu karticu no bas mi se ne cini ok. Pls da li sam samo pesimista ili je uistinu temperatura na kartici extremna. Hvala -->
Kupio sam - Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR4, PCIE, TVout, DVI - i nakon sto sam je stavio u komp, temperatura kartice u idlu mi je od 50 do 60 °C sto je imho previse a u full loadu mi radi preko 85 °C, nista nije OC nit grafa nit proc, apsolutno nista. Provjerio sam vent koji se vrti ko blesav na kartici te sam provjerio i pastu i zamjenio drugom no i dalje je situacija ista. Ne znam da li je to normalna temp. za tu karticu no bas mi se ne cini ok. Pls da li sam samo pesimista ili je uistinu temperatura na kartici extremna. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Kupio sam - Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR4, PCIE, TVout, DVI - i nakon sto sam je stavio u komp, temperatura kartice u idlu mi je od 50 do 60 °C sto je imho previse a u full loadu mi radi preko 85 °C, nista nije OC nit grafa nit proc, apsolutno nista. Provjerio sam vent koji se vrti ko blesav na kartici te sam provjerio i pastu i zamjenio drugom no i dalje je situacija ista. Ne znam da li je to normalna temp. za tu karticu no bas mi se ne cini ok. Pls da li sam samo pesimista ili je uistinu temperatura na kartici extremna. Hvala
|
Kupio sam - Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR4, PCIE, TVout, DVI - i nakon sto sam je stavio u komp, temperatura kartice u idlu mi je od 50 do 60 °C sto je imho previse a u full loadu mi radi preko 85 °C, nista nije OC nit grafa nit proc, apsolutno nista. Provjerio sam vent koji se vrti ko blesav na kartici te sam provjerio i pastu i zamjenio drugom no i dalje je situacija ista. Ne znam da li je to normalna temp. za tu karticu no bas mi se ne cini ok. Pls da li sam samo pesimista ili je uistinu temperatura na kartici extremna. Hvala |
![]() |
#583 |
Spam Witch
Datum registracije: Aug 2006
|
Ah hebiga nisam skuzio da si premjestio, nisam imao vremena citat ovu cijelu temu posto sam na poslu pa sam ujutro samo brzo postao i jos sam se iscudjivao gdje mi je nestao topic od jutros pa sam mislio da sam se zahebao i postao vamo slucajno pa sam iz tog razloga napravio novi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
HD3870 Ultimate, too big to fit
Pozdrav, eto prije svega, nisam znao gdje smjestiti ovaj topic, pa sam ga smjestio ovdje, sori ako sam fulao. Evo o čemu se radi. Imam HD3870 Ultimate, znači onu sa pasivnim hladnjakom koji se na žalost dosta proteže sa gornje strane koja gleda prema chipset cooler-u. Trenutno sam u fazi kupovine nove matične, no izbor je vrlo mali jer u velikoj većini slučajeva grafička mi ne može stati u slot zbog toga što na primjerice 8 od 10 ploča smeta chipset cooler pasivnom hladnjaku koji se nalazi na kartici. Također, na određenom broju ploča na koje pikiram, memorijski su slotovi postavljeni malo niže, tako kada se stavi memorija i ona bi smetala. Zapravo ono što me zanima je slijedeće. Gledao sam nekoliko uputstava od nekih matičnih ploča, čak i ona opširna od Maximus Formule, no nisam naišao na podatak koji mi je potreban. Mene zanima, ako recimo uzmem matičnu sa X38 chipsetom, tada takve ploče u pravilu imaju 2 PCI-E slota koji rade na full 16X, da li to znači da bih mogao umetnuti grafičku u drugi (onaj ispod) PCI-E 16X slot, a da onaj prvi ostane prazan? Eto kako sam rekao, proučio sam par manual-a, ali sve što se tiče drugog slota odnosi se na crossfire ili sli, ali ne kažu niti "da" niti "ne" za solo varijantu korištenja drugog slota, pa bih molio korisnike ove grafičke sa pasivnim kulerom da mi kažu u kojim ih pločama koriste, a sve bih pitao da li imaju saznanja kako koja X38 based ploča može raditi sa grafičkom u drugom PCI-E X16 slotu. Hvala, Oz Zadnje izmijenjeno od: Ozi. 17.04.2008. u 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Super Moderators
|
Gle-matori se ponovio ![]() Koliko vidim, još brije na pasivu... ![]()
![]() |
#590 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja sam kupio tu grafičku pa nije stala u slot zbog memorije (ploča iz siga) tako da sam ju drugi dan mjenjao za običnu. Za ovu šemu sa dva 16x slota neznam dal je svejedno u kojem je grafa. Ali samo treba pazit da PCI-E slot nije u ravnini sa ram utorima jer će hladnjaku smetat one bijele kopče od memorije. kolko znam većina ABIT ploča ima to preblizu tako da ta grafa nejde gore, al sam vidio Asusovih i gygabyteovih modela di se ta grafa može instalirat bez problema
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Propali Amigaš
|
Je, ubija me ta godina dana koliko sam stariji ![]() Inače čisto za zezanciju probao sam staviti stražnji vent na Antecu na middle i high i sad mi je glasno za popizdit, a prije nisam ni obraćao pažnju. Ko i sve drugo, kad isprobaš nešto bolje, teško se vratiti na lošije |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ovo za tišinu stoji-kad sam imao par dana na stolu 780G tek sam onda skužio da mi rošta Bara 200 GB...inače je ne čujem kad je gore AIW sa Zalmanom.
![]() |
![]() |
#594 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() A i prošlo je skoro godinu dana od zadnje, mislim da još uvijek ima ekipe koja to brže mijenja od mene |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#595 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#596 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#597 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5533 X48 mora biti bolji chipset, jer 48 > 38 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 18.04.2008. u 07:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Opet se ja prosipam ko umproforska riža...... BTW Gilbert je l to sve u toj kombinaciji?
![]() |
#599 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
nisam uspio pronaći jasno "da ili ne", pa da pitam direktno: isplati li se uzeti gigabyteovu 3870 s DDR3 memorijom? vidim da je na benčmarcima ![]() hladnjak me uopće ne zanima jer imam jedan HR-03 viška i želim karticu hladiti pasivno. međutim, tu dolazimo do problema s nedostajućim ramsinkovima za memoriju (nabavi ih se za 50 kn ako baš treba, ajd), ali i time što kartica nema hladnjak za VRM-ove. mislim da ne bi smjelo biti problema ni kod jednog ni kod drugog, pogotovo zato što imam pristojan airflow u kućištu i što želim HR-03 staviti u wraparound mod, tako da dođe ispod CPU coolera, pa neće zagrijavati PCB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
2. Sa x48 chipsetom ne mora znacit da moras uzimat dd3 jer ima i ploca koje podrzavaju i ddr2 npr Gigabyte x48 ds-5 i Gigabyte x48 dq-6 (Ako u nazivu uz dq-6 stoji slovo T- Znaci da ta verzija koristi ddr3, bez T koristi ddr2) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|