|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Istina, opet nekej zanimljivo od tebe. Svaka cast.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
Extreme scratch builder
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#36 |
Extreme scratch builder
|
Hvala ekipa, idemo dalje.... Pošprico sam policu u lijepu naranđastu da isprobam - tu boju ću koristiti i vani. A evo i dodatak za ekipu koja se boji da će mi napajanje izgorit hard.... ![]() ![]() Dakle, hard uopće ne dira lim. Ovi spaceri su napravljeni od materijala sličnog mouse padu, samo još mekšeg - ležaljka za plažu. i ujedno služe kao izolator i utišavač vibracija. Ovo bijelo je guma za gače - već klasika na ovom forumu. ![]() Ovdje se vidi protok zraka. Zrak struju po svim površinama hard diska što daje bolji rezultat pri manjem protoku. ![]() Slobodni zračni tunel do djela venta koji hladi proc i napajanje. ![]() ![]() Dodatna pužvica za vent koja služi kao stabilizator i utišivač. ![]() koristio sam i samoljepljivu izolacijsku traku koja služi za vrata i prozore. Dobra je jer ima čvrsto ljepilo i lako se aplicira. 5m = 8 kn. ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Extreme scratch builder
|
Gornja površina će služit ujedno kao i mouse pad. Navojne šipke će trebat skratit. Kad sam počimao nisam točno znao koja će mi biti visina pa sam ostavio veće. Visina srednjice je ispala 11cm. ![]() Još sam počeo i zvučnike sređivat... ![]() Materjal kojim ću ih obložit: ![]() To su uzorci teksture za laminat. 1 ploča = 7kn. ![]() Ploče su tanke pa i je najbolje rezati skalpelom, ali treba paziti jer su krhke. ![]() Dvostrana samoljepljiva traka. ![]() tu napred ide kombinacija plexi/alu narančasti. ![]() Sve sam spojio, isprobo i nainstaliro. Dok je išo torture test, poigro sam se malo s temom windoza. Drvo kao wallpaper, naranđasti prozori... ![]() ![]() ![]() Proc ne prelazi 41, vidjet ćemo kako će reagirat kad dođe srednjica. ![]() Pozdrav! I Sretna NOVA GODINA!
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
odlicno je imam filing da ces se bacit na novi projekt uskoro,ideja ti ne fali ![]() e da i sve najbolje u 08moj |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Valar morghulis
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Jako lijepo složeno, fino si se sjetio i zvučnicima dati "woody" look ![]() Također, sve najbolje u 2008.! Naravno, želim ti i puno novih ideja i starog materijala u garaži ![]()
![]() |
#40 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
odlično napreduje, no s čim ćeš stranice zatvorit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Extreme scratch builder
|
Tko trči, ne hoda. Zadnje izmijenjeno od: plastisha. 31.12.2007. u 16:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Lika u mom srcu
|
ma ja sam planirao danas počet, no hladno mi u radnji pa sam odgodio ![]() možda još odem, moram najprije rastavit komp da mogu napravit mjere, no moj će vjerojatno ić u jednu razinu, ne na kat kao kod tebe... nekako mi je to kasnije komplicirano za dodatno mijenjanje hardvera... najviše me muči gdje stavit napajanje, stavio bi ga naprijed ispred ploče, no onda me naponski kabel zeza, morao bih ga kroz kućište provuć.. nije baš zgodno za ukopčat i iskopčat.. jedino ako ima neki nastavak za kupiti ? muško ženski? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Extreme scratch builder
|
![]() odlemiš žice s konektora ovdje, nadoštukaš žice (najbolje s već izoliranim kablom od napajanja - ono što inače uštekavaš od zida do kompa. (sigurno imaš viška, ja sam ih skupio barem 20 do sad ![]() ![]()
![]() |
#46 |
Lika u mom srcu
|
baš sam išao rastavit napajanje da vidim, da dalo bi se produžiti. no pojasni mi taj proces "odlemljivanja"? s čim? kužim da mi za zalemit treba lemilica, jel ![]() i da, s čim najbolje izolirati taj spoj, jer će biti vidljiv i postoji mogućnost da ga se dodirne rukom..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Odlemljivanje: Zagrijes spoj dok se lem ne rastali i jednostavno izvuces zicu. Makar, to mozes i bez lemilice, samo s luster-klemama. Ja sve radim tako jer mi se ne da zajefrkavat s lemljenjem i imam odvojiv spoj. ![]() Spoj omotas izolirkom, a mozes i termostezucim buzirom, plasticnom cjevcicom... Makar ne kuzim kako ces to dodirivat ak ce kuciste bit zatvoreno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Extreme scratch builder
|
Citiraj:
izoliraš izolir trakom svaki spoj i onda ak si parnoik možeš odrezat neki manji komad crijeva te širine pa stavit. - oko sva 3 zajedno EDIT:LOL PREDUHITRIO ME ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Lika u mom srcu
|
ma i prepostavljao sam to, no eto, da dobijem potvrdu. Gdje inače ima za kupiti tog termalno bužira, to su one gumice što se stisnu kad ih ugriješ? trebalo bi mi toga više, ide mi na živce izolir traka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
prcknedl
|
Citiraj:
Btw, nisam dosad pohvaljivao ovaj mod, a svakako bih trebao ![]() Termobuzira...u elektricarskim radnjama, mozda Chipoteka... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Extreme scratch builder
|
Thx Matesonik! Evo me s updejtichem. Nemogu reć da nema problema... ajmo po redu. Prvo sam se igro malo, isprobo kaj bi mi pasalo.... ![]() Prvi stupac lijevo je pogled s boka. Htio sam da mi komp daje ambijentno svjetlo oko sebe pa sam išo na plexy na koji ću sa stražnje strane zalijepit krep papir. To ubije direktno "bode u oči" svjetlo i daje fino ambijentalno. Esad, dizajn. Ovaj treći odozgo je ono što bi ja htio iliti idealna situacija. Naravno, nemogu dobiti baš to s ovom konstrukcijom, pa sam degradiro do ovog zadnjeg u prvom stupcu. nemogu vjerovat kolko sitna razlika može promjenit ukupan dojam. S finog modernog - prvi, drugi ,treći do totalno retro štiha - zadnji. Nisam baš presretan s retro lookom, al reko sam idem probat uživo napravit možda neće bit loše. Sredni i desni stupac su verzije prednjica. Također nisam zadovoljan s nijednom. Prva se opet nemože izvest ovom konstrukcijom, zadnja nije loša al mi opće ne ide s bočnom stranom. Bleh. Očito treba još tesanja. Enivej, evo današnjeg rada: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ovo je rupa za konektore - tipkovnicu, vga, zvuk, usb... ![]() a ovo za napajanje kabel + 0-1 switch ![]() ![]() ![]()
Tko trči, ne hoda. Zadnje izmijenjeno od: plastisha. 03.01.2008. u 01:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Extreme scratch builder
|
![]() |
#53 |
Banned; neopisivo
Datum registracije: Apr 2007
|
vidim biti će dobar mod kao i prvi tvoj.. imaš ukusa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
prcknedl
|
Gledam malo onu slikicu... Meni je osobno najljepsa najdonja desna prednja stranica, ali i sam si rekao da ti ne pase uz one drvene resetke na boku. Da mozda umjesto resetki i na bok stavis mrezicu s okruglim kutevima pravokutnika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
marš,opet ce ispast predobro ![]() keep up good work ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Extreme scratch builder
|
Evo išo sam se ozbiljnije pozabavit sa dizajnom te orjentacijom. Mislim da sam našao optimalno rješenje. prvo v1. orginalna orjentacija: ![]() i nova verzija v2: drugačija orjentacija: ![]() V2 mi je mrak, je opće ne izgleda kao komp nego kao lampa u ovoj orjentaciji. A temeljna mi je je ideje i bila dobro u klopiti u namještaj. ...pa prokomentirajte.
![]() |
#59 |
Extreme scratch builder
|
Slažem se da je v2. way to go. No ne mislim da bi erogomija bila problem, pazi to je 1-2puta tjedno promjenit playlistu ili startat film... nije to neki dugotrajni rad koji bi nosio posljedice.
![]() |
#60 |
prcknedl
|
A neces imat daljinski? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|