Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.01.2004., 22:42   #31
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
...da se nadovežem na temu, evo već dva dana se gnjavim sa istom pločom i DDR400 memorijom....TwinMos ali sa Mtec chipovima, sad sam tek bio na asusovoj stranici i vidio da preporučuju TwinMos ali sa Twinmosovim ili Winbondovim čipovima a ja mislio da je svejedno. Uglavnom neće fsb preko 195 (ruši se), množitelj na 10, lik mi veli da nemre barton raditi na tako visokoj frekvenciji , čak sam i napajanje kupio drugo, a o formatiranju diska i desetak instalacija xp-a da ne pričami...ispizdio sam totalno, sad ide shit od memorije van dok se ne nabavi druga
Shteff je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2004., 23:11   #32
Blade
Registered User

Blade's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Shteff
...da se nadovežem na temu, evo već dva dana se gnjavim sa istom pločom i DDR400 memorijom....TwinMos ali sa Mtec chipovima, sad sam tek bio na asusovoj stranici i vidio da preporučuju TwinMos ali sa Twinmosovim ili Winbondovim čipovima a ja mislio da je svejedno. Uglavnom neće fsb preko 195 (ruši se), množitelj na 10, lik mi veli da nemre barton raditi na tako visokoj frekvenciji , čak sam i napajanje kupio drugo, a o formatiranju diska i desetak instalacija xp-a da ne pričami...ispizdio sam totalno, sad ide shit od memorije van dok se ne nabavi druga
Ma tip ti sere ko grlica, meni je barton na 200x11.5 a ram jedan od twinmosa a drugi od Mtec-a i radi!!! Staviprvo postavke memorije na tvornicke, pa onda overklokaj do kud ide...
Blade je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.01.2004., 23:23   #33
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Blade
Ma tip ti sere ko grlica, meni je barton na 200x11.5 a ram jedan od twinmosa a drugi od Mtec-a i radi!!! Staviprvo postavke memorije na tvornicke, pa onda overklokaj do kud ide...
sve sam probo...latencije, napone, agp na66, množitelji... sinhrono na 200 se ruši, čak smo stavili i Geila 2x256, on se malo bolje drži ali isti k..., u ponedjeljak ću probat nabavit oriđiđi TwinMosa, nego koji bios imaš ti gore?
Staro 01.02.2004., 09:58   #34
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Očito i TwinMOS brlja. Da me je bilo tko pitao da li da uzme TwinMOS dosada, odmah bi ga preporučio. A sad vidim da i kod njih treba DOBRO paziti.
Uglavnom, moji čipovi su origigi TwinMOS, nisam išao dalje što se tiče klokanja, vjerojatno mogu još, sad sam zadovoljan što se tiče latencija i brzine. Winbondi bi kao trebali biti još bolji...
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2004., 11:28   #35
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Blade
evo stavio sam memoriju na 80%(cca 170 mhz) i proc. ide do 217x10 bez dizanja napona, kad stavim proc na 166x11 a memoriju na 200 komp se ruši, baš me j... memorija, fučkaj ga ovo je jako izbirljiva ploča što se tiče memorije
Staro 01.02.2004., 11:46   #36
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pa dobo u čem je problem. Barem se ljudi s tim ASUSICAMA hvale kak idu u nebesa s ocom...
Shteff, ajd probaj staviti 200 X 10, memoriju na 200 također, i stavi joj latencije skroz labavo (ono neznam 3 5 5 10 ak treba) pa vidi...Mora to raditi na 400!
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2004., 14:04   #37
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

to sam prvo probao, 200x10 - mem na 200 (latencije optimal 2,5-3-3-8) i neće, u kojoj god kombinaciji se približim 200 sa memorijom jednostavno se ruši, ispod 195 radi ok, iako na memoriji piše cl.2,5 probat ću još kombinacije sa cl.3, procesor sam ide do 2170mhz bez dizanja napona...jebat ga
Staro 01.02.2004., 15:08   #38
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pusti to što piše na memoriji. Pogledaj samo Kingmax DDR400.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2004., 20:36   #39
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

evo probao sam, nece uopce raditi na cl3, sad sam probao na 200x10 sinhrono, dignu mi se windowsi ali se nakon nekog vremena smrzne slika i razlomi, kad restartam win. mi prijave da je grafa sru[ila sistem, sad vise ne znam kaj me gnjavi
Staro 01.02.2004., 22:41   #40
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Raven_1
Puno je ljudi imalo problema s tom pločom.Probaj stavit bios 1004 ili 1006 (naravno provjeri revision ploče). Ako ne upali zamijeni ploču ili nek radi u single channel modu.
stari kaj da ti velim, spasio si mi zivaca i love, imao sam najnoviji bios *1007, stavio sam stari tj. 1004 pila radi ko metak na 200x10 sinhrono, vrtio sam testove sve je super stabilno! Izgleda da su nesto sjebali sa zadnjim biosom...nemres bilivit, stari slobodno se javi na p.m. imas rucak po izboru ako si iz Zabrega:clap:
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno