|
![]() |
#31 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Uzmi taj kondenzator i odu u ducan s njim,bitan ti je da nazivni napon nije manji od ovoga na tvom kondenzatoru i da ima vrijednost tocno 0.47uF....
![]() |
#32 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
http://www.kronos.hr/kondenzator-047...d0a6c784b4755c samo mislim da je slika simbolična, tako da se nemoj jako čuditi ako ti kondenzator bude bio druge boje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bu'š eksplodiral il' ne bu'š? BUM! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#37 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
@Amd, zadnja aktivnost korisnika u 12,19....tako da imamo cca tocno vrijeme kad u je opet zadimilo i skurilo konfu ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ma mora raditi, to je obični blok kondić kakvih ima na svakoj trafiki. A i zalotano je vrhunski! ![]()
![]() |
#40 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Samo da vam odgonetnem čemu služi taj kondić ![]() Taj kondenzator služi za popravljanje faktora snage! To je bitno jerbo se pomoću njega smanjuju gubici u prijenosnim vodovima! Zapravno se tim kondenzatorom smanjuje fazni kut, a povećava se faktor snage... znaći dobivaš istu radnu snagu ali uz manju ulaznu struju (= manja potrošnja)! Drugim rječima, taj kondenzator nije neophodan za rad napajanja (zato ti i je radio) ali bi ti račun na kraju mjeseca bio nešto veći ![]() Eto, nadam se da smo danas naučili nešto novo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium moderator
|
Pogodio sam da je dio PFC-a ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium moderator
|
Hmmmm...Ovi MOSFET hladnjaci zbilja opasno podsjećaju na (N)Everpower
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ima ljudi koji idu i na posao. Napominjem na posao, a ne rediti. ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=9734 Zbog toga još nisam isprobao napajanje. A ako šta i skurim imam još jedan komp i dva laptopa u rezervi. ![]()
![]() |
#45 | |
The All Seeing Eye
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
edit: bartuc sad sam vidio tvoj odgovor, daj malo u detalje ak znas da nemoram googlat ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
The All Seeing Eye
|
Citiraj:
![]() cos Fi -> faktor snage Radna snaga je P = U * I * cos Fi Idealno bi bilo kada bi cos Fi bio jednak 1, tada nebi bilo apsolutno nikakvih gubitaka i imao bi 100% iskoristivosti! Da bi se približio toj jedinici, potrebno je unutarnjoj impedanciji paralelno priključiti kondenzator određenog kapaciteta. Kada dodaš taj kapacitet, smanjuje se fazni kut (Fi' < Fi), te se proporcionalno tome povećava faktor snage (cos Fi' > cos Fi)... Radna snaga se pri tome ne mjenja jerbo se struja izvora također proporcionalno smanjuje... To možeš vidjeti po ovom izrazu -> P=U*I*cosFi=U*I'*cosFi' iz čega slijedi da je I' = (I * cos Fi) / (cos Fi') < I Iz čega dalje dolazi zaključak, da je zahvaljujući tom kapacitetu, manji gubitak energije u vodovima, a samim time i manja potrošnja energije! Evo i skica U-I karakteristike (slikano mobitelom): - crtao sam ručno na brzinu, nemojte se smijati mom umjetničkom izražavanju ![]() ![]() Eto, bolje od toga nemrem objasniti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
http://www.pcekspert.com/articles/410-3.html
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Napajanje radi u komadu već 24 sata i još ništa ne smrdi iz njega. ![]() Odlučio sam se počastiti sa nekim UPSom jer u zadnje vrijeme elektra serucka sa kvalitetnom opskrbom el. emergijom. Svako malo se događa da nestane struje od 0.5 sec do pola minute. Pa pokušavaju po nekoliko puta pustiti struju, ali im sklopka izbacuje i tak. Uglavnom to traje već nekih mjesec do 2 i mislim da je to i razlog pregaranja napajanja. Dajte mi neku preporuku za ovu moju komfu (Moj komp) do nekoh 400 kn.
![]() |
#53 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|