|
![]() |
#31 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Tebi treba AP, pigtail, antena, UTP kabel. • AP - KLIK • Pigtail - KLIK ili KLIK - ne treba ti puno, 1-2m max posto ce ti AP bit na krovu (ovo samo povezuje AP i antenu), preporuka LMR240 1m (oko 100kn) • Antena (omni) - KLIK ili KLIK - Za omni mozes ovu uzet, ne treba ti jača. • UTP kabel - KLIK - ovoga si uzmes po potrebi koliko ti treba do AP-a BTW ima puno boljih antena za te novce od te HyperLink iz HGspota, pogledaj tu u Optimumu imas yagica/vagica za 300-tinjak kuna pa bi prije to preporucio ako vec toliko zelis kupovnu antenu. http://optimum-online.hr/shop/view_p...2026a59861ce4f
Zadnje izmijenjeno od: Srky. 25.06.2007. u 17:09. |
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Oho sad se tu i našlo pigtail i antena za AP, vidjet cemo, za to sad treba malo veča količina novca, ali bi onda trebalo raditi kako spada. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | ||||||||||
Moderator
|
Mozeš ti za početak i bez pigtaila i vanjske antene samo što sa tvorničkom na AP-u nećeš daleko dobacit, recimo unutar kruga oko 200-300m oko tvoje kuće će bit pokriven signal, dalje jako slabo stoga sam preporučio jaču antenu. Na tebi je da razmotriš jel ti treba ili ne. ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Što se tiče AP-a, mogu ti preporučiti Buffalo WHR-HP-G54. Njega sam kupio u Melcompu za 450 kn. Za te novce to je po mom mišljenju najbolji wireless router što ga možeš kupiti. Za razliku od osnovnog modela koji dođe 50 kn manje, ovaj ima jači signal (HP-high power). Isto tako možeš ga flashati sa dd-wrt i tomato firmwareom, samo moraš pogledati upute. Defaultni firmware je meni dovoljan, stabilan je, itd. No, moj Buffalo je došao sa firmwareom na njemačkom jeziku. To meni nije problem jer znam nešto njemačkog, no ako ti je to problem, možeš ga flashati sa najnovijim engleskim firmwareom. Uglavnom, na Newegg.com je taj Buffalo jedan od najbolje ocijenjenih wireless routera, i po mojem mišljenju ima najbolji omjer uloženo-dobiveno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||||||||||
Moderator
|
Preporuka AP-ova: • D-Link DWL-2100AP • LINKSYS WRT54GL • Planet WAP4000 • Digitus DN-7039
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Od svih kablova čak nisu niti jedan LMR imali na lageru. ****** takvu firmu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
Došlo je do neke promjene što se tiče mene i susjeda. On bi sad raskinuo ugovor sa t-com i ja bi svoj paket prebacio na Flat, a trebali bi se umrežiti pa da on ima isto Flat. U svoju sobu stavio bi AP, a kod njega jedna canyon kartica, e sad bi trebalo od te kartice stavit antenu do ruba kuce. Kako to izvesti? Evo vam shema toga: http://img159.imageshack.us/img159/1...lessac4xf0.jpg Zadnje izmijenjeno od: markop17. 23.07.2007. u 00:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
slika je premala ako ces htjet eksternu antenu mislim da ces morati modificirati canyonicu kako bi mogao pristekati antenu
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
Sry za sliku, evo ove: http://img159.imageshack.us/img159/1...lessac4xf0.jpg Kako to sredit, ipak treba oko 10 m kabla do antene, dajte molim vas pomognite! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|