Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.06.2007., 12:01   #31
Razor_x
Registred user
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Evo sredio sam i to, da mi se ne dogodi da mi se netko spaja i krade ADSL promet.
WEP key treba upisati pod Start > Control panel > Network Connections > Desni klik Wireless Network Connection > Properties > TAB Wireless Networks > Dupli klik na vezu s kojom se spajate > Data encryption odaberite WEP > upišite key > OK.
Sada ćete se moći spojiti na tu vezu, i neće vas svaki put pitati key.
Razor_x je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2007., 17:54   #32
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007

WEP enkripcija uopće nije sigurna jer se jednostavno može crackirati za nekoliko minuta. Najbolje ti je koristiti WPA-PSK, a kao tip enkripcije postaviti AES, naravno ako ti wireless router to podržava. Za zaštitu bežične mreže ti je dovoljna samo WPA-PSK enkripcija, tj. ne trebaš skrivati SSID ili ograničavati koje MAC adrese imaju pristup bežičnoj mreži.

No, WPA je onoliko sigurna i dobra koliko je dobar password. Odi na grc.com/passwords gdje imaš generator lozinki, te si odaberi npr. 10 slova i brojaka i paste-aj u polje gdje upisuješ lozinke.
Dodos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2007., 19:58   #33
Razor_x
Registred user
Moj komp

Da, slažem se s tobom, pokušati ću namjestiti WPA-PSK zaštitu.
Valjda neću imati hakera za susjeda!
Staro 28.06.2007., 23:33   #34
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
haha, ti susjedi hakeri su mi omiljeni. većina routera ti ima nešto tipa "active wireless clients" pa uredno se vidi da li ti je itko spojen na router ili nije. Tu i tamo pogledaj pa porazgovaraj sa covjekom pitaj ga za zdravlje. Fino će ti pisat i mac adresa njegovog uređaja (osim ako ju nije spoofao, no svi mi hrvati smo lijencine, tesko da se isao s tim za***avat) pa ce ti mozda pisati i ime njegovog kompa itd.

Ja ne bih previse gubio sna oko toga da li imam WEP ili WPA-PSK ili sto vec dokle god nije potpuno otvoren router. uz sve gomile "Connection Pointova" jedan od drugoga udaljenih par desetaka metara tesko da ce se itko ici za***avati sa krekanjem bilo cega makar to bilo samo filtriranje mac adresa.

Naravno, ne odgovaram te od toga da si stavis jacu enkripciju (Boze sacuvaj) cisto komentiram
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2007., 10:05   #35
Razor_x
Registred user
Moj komp

Namjestio sam WPA-PSK enkripciju, nije to nikakav problem.
Kad je jednom namjestiš više i neznaš da je uključena, ali valjda štiti.
Mislim da nitko neće ići probijati ni najslabiju enkripciju, ali kada bi veza bila nezaštićena vjerujem da bi bilo onih koji bi se spajali, možda iako im to nije potrebno.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno