Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.12.2006., 00:40   #31
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
vidim da je ovdje burno: suicide

@Skorn, lijepo poslušaj kako ti kažu i drugi te uzmi Kingmaxa ddr667 ili Crucial Ballistix ddr667 u najboljem slučaju

možda se pitaš zašto, pa zato jer nema šanse da iskoristiš memu koja ide debelo preko 1000Mhz, npr, E6600 bi pri tome radio na 500*9=4500mhz, a to bez extremnih modova na ploči kao i hlađenja nema šanse da postigneš.

i što je najvažnije, za toliki OC ti treba jako dobar primjerak E6600, što bi se reklo ručno probran, a na takvog mislim da nema šanse da više nabasaš kod nas, ako ih je upće i bilo...

eto toliko od mene: hello2 :

btw, čitao sam, zbilja više ne znam koja stranica, da su na Dominatorima@800Mhz (ovi u Linksu) ručno probrani D9gmh ćipovi, nisam siguran da li to stoji budući da vlada nestašica Microna, ali eto za informaciju
o tome se i radi tu, samo to sam zelio znati ali onda su ego manijaci poceli sa forama ne kuzis se u oc ovo ono. btw skupa memorija = niske latencije. niske latencije = bolji ucinak. to je valjda svima jasno.
u biti prije nego sam bio zaskocen od fanboya htio sam pitati dal se moze na E6600 dici fsb na 400x9=3.6ghz na P5B Deluxe ploci.

a na to koliko mi je OC bitan u zivotu pa da ga idem reprezentirati jer je to popularno mogu se samo nasmijati i pozdraviti ljude zazeleci im da nadju zivot (pravi; ne internetski). ako vam je to doseg; prepucavanje i hvalisanje na forumima, nek vam bude

pozdrav

igre za PS ONE / PS2 koje me zanimaju
Skorn je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2006., 00:54   #32
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

Citiraj:
Autor masni Pregled postova
ddr900...svaki ddr800 (dakle pc 6400) može potegnuti 900mhz...
istina, ali ddr1000 (pc 8000) to moze na nizim latencijama. nize latencije=bolji rad memorije.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2006., 01:05   #33
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Skorn Pregled postova
o tome se i radi tu, samo to sam zelio znati ali onda su ego manijaci poceli sa forama ne kuzis se u oc ovo ono. btw skupa memorija = niske latencije. niske latencije = bolji ucinak. to je valjda svima jasno.
u biti prije nego sam bio zaskocen od fanboya htio sam pitati dal se moze na E6600 dici fsb na 400x9=3.6ghz na P5B Deluxe ploci.

a na to koliko mi je OC bitan u zivotu pa da ga idem reprezentirati jer je to popularno mogu se samo nasmijati i pozdraviti ljude zazeleci im da nadju zivot (pravi; ne internetski). ako vam je to doseg; prepucavanje i hvalisanje na forumima, nek vam bude

pozdrav
ma nemaš beda, ljudi ti samo žele ukazat na to da sa tim latencijama dobijaš performanse samo u superpiu i nekim testovima, nečeš to osijetiti u normalnom radu niti blizu toliko koliko će osjetit tvoj džep, i stvarno je bez veze za to davat 1000kn više, kolko god da novaca imao/nemao, pozz

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2006., 01:25   #34
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

u redu, jel smislenije imati slabiji procesor sa boljom memorijom i vecim fsbom (npr E6400@500) ili jaci proc sa slabijom memorijom? koliko je bitna brzina memorije? in other words: na slicnim taktovima e6600 sa mnoziteljem 9 pri fsb-u 400 (3.6ghz i memorija na 800) ili e6400 sa mnoziteljem 7 pri fsb-u 500 (3.5ghz i memorija na 1000) ne gledajuci megahercazu, koji je u stvarnosti brzi? ovaj sa vecim fsbom i manjim mnoziteljem ili manji fsb i veci mnozitelj? ima li kakve bitne razlike?

Staro 22.12.2006., 01:35   #35
bobe
teta Mraz

u ovom slučaju E6600 tuče E6400 u svakom pogledu, jer ima 4Mb "keša", i bez obzira na memu, latencije iste itd E6400 mu ne može konkurirati

inaće E6400 ima i 8 množitelj, no sve u svemu, ja tu nebi govorio o slabijoj memoriji jer razlike su zbilja malene, tu bi bilo bolje da si stavio usporedbu E6300 sa 7 množiteljem i E6400 sa 8 jer su tu procevi jako slični,

u ovom bi se slučaju moglo govorit o malo boljim performansama E6300@460*7 sa npr, PC8000 sa 3-3-3-x latencijama ili sl. u odnosu na E6400@400*8 sa Kingmaxom@5-5-5-15, ili Ballistixom sa nešto nižim latencijama, no opet, te su razlike premale da bi se davalo toliko novaca

Staro 22.12.2006., 01:43   #36
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
no opet, te su razlike premale da bi se davalo toliko novaca
to je to sto sam htio saznati. hvala ti puno Bobe!

ps koji je bolji air cooler: Scythe Ninja Plus ili Scythe Infinity?

Staro 22.12.2006., 01:52   #37
bobe
teta Mraz

imam Ninju plus i jako dobro hladi, za 2-3 stupnja bolje od Big Typhoona koji sam prije imao (sada bi o ovome mogla početi rasprava, ali je zbilja tako).

za Infinity ti zbilja nebi znao reći jer ga nisam isprobao, ali malo googlaj malo, kolko se sječam kad sam čitao testove Ninje nabasao sam i na pokoji od Infinity-a, i mislim da su dosta slični

Staro 22.12.2006., 08:26   #38
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
to je to sto sam htio saznati. hvala ti puno Bobe!

ps koji je bolji air cooler: Scythe Ninja Plus ili Scythe Infinity?

a toooo si htio saznat.... aha.... pa šta odmah nisi rekao ili šta nisi čitao temu od drugog posta pa bi shvatio da ti se to govori cijelo vrijeme. Ali ajde bar si skužio. Kupi ti sebi vodeno šta će ti zračno to ti je slabo.... nemožeš na tome ništa overclockirat
Staro 22.12.2006., 08:38   #39
Quake2
Guest

Quake2's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
...btw skupa memorija = niske latencije. niske latencije = bolji ucinak. to je valjda svima jasno...
Meni nije jasno.A i to nije uvijek tako.za primjer ću ti dati ovo: Goodram pro košta oko 1200kn,a ballistix oko 1580kn.Koji su bolji? Obe meme imaju iste čipove,jedino ballistix idu malkice bolje jer su to izabrani čipovi.Uglavnom ti ta teorija baš i ne stoji
Quake2 je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2006., 12:11   #40
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

@Quake2 o kojoj memoriji pricas? pc5300 (667)? za goodram nisam ni znao, ali i dalje je to skuplje od nekog procjecnog kingmaxa zar ne? btw kad sam spominjao brzu memoriju npr certificirani pc8000 imao sam na umu i slijedecu generaciju C2D (kao 6650) koja radi na fsb-u 1333 (dakle quad pumped 333). ta ce se serija vrlo vjerovatno moci bolje clockati. nije li onda bolje vec imati otprije malo brzu\stabilniju memoriju? kad ram dodje vise od procesora onda ces zacijelo taj isti cpu mijenjati prije nego ram. i o tome se radi. ipak nemam toliko love da svakih par mjeseci kupujem i cpu i ram i maticnu. ili se ocekuje neko veliko pojeftinjenje DDR2 chipova? ne znam bas DDR i dan danas drzi cijenu. da ne kazem da neke firme daju dozivotnu garanciju na memoriju.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2006., 12:21   #41
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

nakon šta izađu ti procesori sa 1333mhz fsbom doći će i DDR3 i novi čipseti i nove ploče.
Staro 22.12.2006., 12:27   #42
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

novi socket?

mislim da cu uzeti jeftiniji procesor, mozda E6300. razlika u cijeni procesora ce kompenzirati razliku cijene u memoriji. ako ne bude trebao novi socket mogu kasnije zamjeniti procesor.

Zadnje izmijenjeno od: Skorn. 22.12.2006. u 12:38.
Staro 22.12.2006., 16:05   #43
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

neće bit novi socket, ali nova ploča ti svejedno ne gine.....jer vjerovatno će trebat radi DDR3 memorija. Iako se nešto pričalo da će podržavat ploče sa DDR2 i DDR3 zato šta su fizički iste.
Staro 22.12.2006., 17:29   #44
bobe
teta Mraz

a joj ljudi pa stalno će dolaziti nešto novo to uopće nije upitno, mislim da se time ne teba opterečivati previše...

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno